Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

Labas dienas,
diskusijos apie skoni,knygu zanrus,popsa ir ne posa pratesti nenoreciau,nes jau vistiek prikalbeta daug ir visiem jau galva ratais nuo to eina,vistiek visi turim savas tiesas ir kodel gi norime butent savaja visada isstumti i prieki,juk galima uzleisti vieta ir kitiems,patiems pasiliekant savasiai meiles prie saves,be to paziurekite argi nedera tarpusavyje skirtingi skoniai ir zanrai,kartais tai visai grazu ir suderinama,manau ir skaityme,kuo ivairesnes knygas skaitai,tuo daugiau turi peno pamastymui,palyginimui,atskirimui kas yra kas,kada kas kam tinka ir pan...niekada nebreziu grieztu ribu,jei man toks laikotarpis,kad labiau skaitosi tik trileriai,tai puiku,nes gyvenu sia diena,ir darau ka noriu,ko trokstu,kai noresis skaityti vien klasika,skaitysiu vien ja,tai nuo nuotaikos,nuo situacijos,nuo pacio gyvenimo peripetiju priklauso,kaip sakoma viskas ateina su laiku.Esu nuotaiku zmogus,spontaniskai man gali kilti noras greibti trileri,taip pat uz savaites jau galiu noreti klasikos,ar kazko sudetingo,man dar nepazystamo...
zodziu diskusijos pratesti nenoreciau,tikiuosi ir jokiu komentaru i tai nebebus,parasiau tik noredama ikelti muzikini pavyzdi,kuris man labai primena ta buvusia musu diskusija,toliau be zodziu...
http://www.youtube.c...h?v=Fn6-XqmkKUA

QUOTE(klopedija @ 2010 02 07, 10:23)
Abi ketinu skaityt hihihi.gif

Turi jas abi?As tai mastau ar pirkti ax.gif

QUOTE(agnuzeb @ 2010 02 07, 13:50)
Salsa, o gali imesti kulinariniu blogu nuorodas  bigsmile.gif Labai idomu butu pasiskaitineti, nes ir as, kai netingiu ir ikvepimas pagauna, prasisuku virtuveje. Tik gaila, kad nuomojamame bute orkaite neveikia. O kulinarines knygas man visai idomu pavartyti ir paskaitineti, tik, kad pirkti jas gan brangu.

As irgi esu kulinaru gerbeja,bet knygos man nera butinos,kazkaip ju ir neperku,turiu tik viena Oliverio knyga norvegu kalba,nes istojau cia i toki knygu kluba,tai dave ta proga nemokamai ta knyga dovanu,siaip pirkusi nebuciau,bet yra vienintele kulinarine knyga,kuria tikrai nusipirksiu laikui begant,nes man labai patinka jos receptai-tai Julijos Vysockajos knyga.
Stai jos tinklapis:http://edimdoma.ru/
Dar keleta kuriuos naudoju:
http://beatosvirtuve.blogspot.com/
http://sonatinos-rec...i.blogspot.com/
siame tai kaireje puseje zemiau rasi ir daugiau naudingu nuorodu: http://www.manovirtuve.com/
http://povarenok.ru/
http://palachinka.blogspot.com/
http://www.figa.lt/
http://giedrius-v.li...171.html#cutid1 pagal sio vyruko recepta gaminame ceburekus,neispasakytai skanus gaunasi,tik butinai keptuveje reik kepti,nes bandziau puode aliejuje,tai sausesni gavosi ,ne taip skaniai iseina.Ir siaip labai fainu receptuku jis turi thumbup.gif

Na gal Salsa dar turetu kuom nors papildyti si sarasiuka drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2010 02 07, 15:41)
čia tik lietuviški. tiek seku aš smile.gif

kaip tu speji tiek sekti bigsmile.gif tik i viena nosi ikisau ir tai jau kiek laiko suvalge.
aciu uz nuorodas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2010 02 07, 14:41)

Oho kiek daug bigsmile.gif ,bus idomu ir man pasinagrineti,tik jau taip to laiko nera,savuju nespeju sekti,o dar nauju prirodei,pagunda didele biggrin.gif Siaubas gerai tas internetas,bet kai jo nebuvo buvo dar geriau,nors laiko marias turejau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bulkute @ 2010 02 07, 16:10)
kaip tu speji tiek sekti  bigsmile.gif tik i viena nosi ikisau ir tai jau kiek laiko suvalge.
aciu uz nuorodas 4u.gif

visi turi RSS, nėra atnaujinami kasdien, galų gale ne viskas gi aktualu būna smile.gif taip ir spėju smile.gif
Atsakyti

Aciu 4u.gif
norejau dar paklausti, ar niekas is Vilnieciu neuzsisakineja is obuolio knygu? labai noriu vienos, o pristatymas nemokamas tik nuo 50lt blush2.gif gal kuri uzsakinesit, prisijungciau blush2.gif Degu nekantrumu del "pribuvejos nuodemes" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SoftSkin: 07 vasario 2010 - 16:34
QUOTE(luiziana @ 2010 02 07, 15:08)
noredama ikelti muzikini pavyzdi,kuris man labai primena ta buvusia musu diskusija,toliau be zodziu...
http://www.youtube.c...h?v=Fn6-XqmkKUA
Turi jas abi?As tai mastau ar pirkti  ax.gif
mmmm... Malmsteen... good.gif
Neturiu. Bet norėti nedraudžiama hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 07, 00:53)
Jooo, vakar buvo emocine reakcija  blush2.gif  biggrin.gif Siandien perskaiciau visa straipsni (net dukart, ryta ir vakare), komentarus ir reakcijas. Del J.M. vertinimo kaip poeto - skonio reikalas.

Pasirašau po kiekvienu žodžiu. Gal ir pati ką nors būčiau rašius, bet esu didelė tinginė.

Aš savaitgalį kaifavau su H. Mankell ,,Prieš šalną", ne taip seniai skaičiau jo ,,Žmogų be veido" ir man buvo lygiai vienodai visi literatūriniai ir kt. skoniai, tiesiog mėgavausi pirmapradžiu (gal - primityviu) skaitymo instinktu ir skaičiau blush2.gif Galutinai nusprendžiau, kad trileriai dažnai atrodo juokingi, o ir šiaip, kiek gali žmogus komiksais žavėtis, tad tegyvuoja senas geras detektyvas. Gal ne toks geras kaip George, bet nulaikomas. Aišku, Salsa (ir vėl Salsa mirksiukas.gif ) būtų atradus kokį 20 neatitikimų, aš akivaizdžiai pastebėjau kokius 2, bet ..., na, labai neįkyrus tas skandinaviškas detektyvas ir labai tinka tinginiams blush2.gif
Atsakyti

http://duonosirzaidimu.wordpress.com/

Na va, Marakeš už mane atsakė. Išskyriau savo favoritą - šiame ne tik receptai, bet ir labai labai mieli, jaukūs tekstai.

Beje, blogus peržiūrinėju per šį puslapį:

http://savaites.blogspot.com/

Kairėje juostoje vis atsiranda, kuriame iš šių blogų paskelbta kas nors naujo, nereikia kaskart per visus knistis. O ir teminės receptų savaitės - gana įdomus dalykas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2010 02 07, 15:41)

Ogo kiek daug blink.gif Aciukas aciuks.gif
Atsakyti
Nejuokavau, kai sakiau, kad einu skaityt Buivydaitės biggrin.gif Taigi – „Geriausios draugės“.
Miesčioniškų intrigų (melo)drama. Apie tai, kas su kuo miega, kas kieno iš tikrųjų vaikas, kas turi daugiau draugų, kas gyvena name, o kas tik bute, kas kur atostogauja, kieno kokios pareigos ir pan. Pagrindinė herojė dėl šių visų dalykų periodiškai pasipyksta su draugėm ir net vyru, bet galiausiai ateina laiminga pabaiga, nes: „Gyvenime daug blogio, neteisybės, sielvarto, ašarų, todėl noriu, kad mano romanai suteiktų skaitytojams nors šiek tiek vilties, kad po juodų negandų laikotarpio debesys išsisklaidys ir likimas padovanos nepakartojamų laimės akimirkų, dėl kurių verta gyventi...“ – sako autorė. Dar pridėkim, kad muiliaoperiškas siužetas gardinamas lietuviškom realijom/aktualijom, kad sąmoningai orientuojamasi į „nesnobus“ (herojė „užsiplikė arbatos, pasiėmė romaną, apie kurį svajojo visą dieną, atsisėdo į didelį minkštą krėslą prieš židinį ir patenkinta atsiduso: pagaliau galės paskaityti. Ji geriausiai atsipalaiduoja skaitydama kokį nors mielą romaną, kur nereikia daug galvoti, o gale viskas baigiasi laimingai“ – ar nekilo mintis, kad herojė skaito Buivydaitę? mirksiukas.gif – be to, jai nepatinka Koršunovas ir Nekrošius, nes prikaišioja į spektaklius kažkokių simbolių, ji ilgisi senovinio, paprasto, realistinio teatro) – ir visiškai bus suprantama, kodėl šios autorės auditorija tokia plati.

Ar tik čia nebuvo mano pirmoji pažintis su grynuoju lietuvišku popsu? g.gif Grynuoju ta prasme, kad ir neturi literatūrinių pretenzijų. Nes prieš tai skaitytos Zelčiūtės „Gastrolės“ irgi popsas, bet jau su nepopsiniais užmojais. Jei jau visai tiksliai – jazukevičiūtiškais užmojais (ne veltui herojė knygos pabaigoj prisipažįsta skaičiusi Jazukevičiūtės knygą ir besielgianti kaip tos knygos herojė). Ir vienos, ir kitos knygose daug autobiografizmo, daug rusiškos tradicijos įtakos, tiksliau, dostojevskiškos, o dar tiksliau – Grušenkos: herojės tokios atlapaširdės meilės vergės, o jau dvasingos, kad imk gyvas į dangų. Žodžiu, knyga, prasidėjusi kaip vištlitas su sovietinio laikotarpio razinkom (asociacija – vištienos pyragas su džiovintom vynuogėm ir balzamiko užpilu), virsta „dvasingojo“ alkoholizmo garbstymu ir bobiškom egzaltacijom (pyragas ištyžta, o paskui ir pasvyla). Dar nebepirmos jaunystės kauniečiams, pamenantiems anuos laikus, gali būti įdomu paspėlioti herojų prototipus. Pvz., maištingasis režisierius Šarūnas Jonušas turbūt bus Jonas Jurašas? mastau.gif Deja, man šitas malonumas nelabai buvo prieinamas, nes nors stiprų andainykštį Kauno dramos teatrą šiek tiek žinojau, į gastrolinius spektaklius mama gaudavo bilietų, bet va vidinio teatralų pasaulio – ne, ir, aišku, jokių pletkų...

Papildyta:
QUOTE(anė @ 2010 02 04, 15:30)

Siūlau "Stambulą ". Ten tokios nuostabios nuotraukos, jų tiek daug smile.gif ... Ir rašymas už "Juodąją" lengvesnis, tokia beveik eseistinė maniera. Gabaliukai lengvai dėliojasi, nebūtina laikytis įsikibus teksto virvės.

Prisidedu prie siūlymo pradėti nuo „Stambulo“. Tada kitas knygas skaitant bus galima suprast, iš kur kai kurie motyvai ar realijos, palygint. Nes Stambulas tai vienas, ir jo memuaruose, ir grožinėj kūryboj. Nuotraukų, tiesa, nemačiau, per ausines nerodo biggrin.gif bet varčiau knygyne, man pasirodė nelabai kokybiškos cool.gif

QUOTE(Numenor @ 2010 02 04, 16:35)
Pabaigiau Pamuk "My name is red". Pradesiu nuo pavadinimo, nes as ji sau issiverciau kaip "Mano vardas raudona" (pastebejau, kad klubietes vadino sia knyga "Mano vardas raudonaS"), t.y. "mano vardas raudona spalva". Knygoje yra visas skyrius, pavadintas kaip ir knyga ir ten raudona spalva pirmu asmeniu pasakoja apie save. Nors zinoma, kad galima pavadinima interpretuoti ir kaip "mano vardas yra nudazytas raudonai, t.y. raudonas". Gal kas gales placiau apie knygos pavadinima paaiskinti?

Pasiaiškinsiu, nes spėju, kad klubietės, vadinančios šią knygą „Mano vardas Raudonas“, esu aš blush2.gif Nežinojau, kaip versti (neskaičius gi), tai pažiūrėjau, kaip rusai verčia – „Menia zovut Krasnyj“, būtent vyr. g. ir didžiąja raide. Dabar, po tavo paaiškinimo, jau suprantu, kad vyr. g. dėl to, kad spalva rusiškai yra vyr. g. – „cvet“.
Taigi sorry, kad suklaidinau. „Mano vardas raudona“ turėtų būti?

Aprašei, tiesiog apdainavai šitą knygą labai apetitiškai, baimės dėl istorinio romano nuobodumo dingo rolleyes.gif

QUOTE(anė @ 2010 02 04, 18:47)
Nežinau, kaip pasiaiškinčiau, jei lieptų - bet ji man visai "neturkiška" ( stereotipinio turkiškumo prasme).

Kad ir autorius visai „neturkiškas“ (stereotipinio turkiškumo prasme). Kilęs iš giminės, kuri neatlieka namazo, apskritai ji į religiją žiūri iš aukšto, kaip į prasčiokų užsiėmimą, skaito vakarų europiečius, studijuoti muzikos (arba šiaip papramogauti) vyksta į Europos didmiesčius, vaikus leidžia į europietiškas mokyklas ir pan.

QUOTE(anė @ 2010 02 04, 18:47)
Tačiau bet kuriuo atveju tai aštri visuomenės kritika, bandymas skrosti mūsų socialinius kūnus. Ir skrodžia  įsijaučiantis pataloganatomas. Su aistra, sakyčiau, darbuojasi. Rastos diagnozės - kvailys, pižonas, sukčius, nimfomanė, sausuolė, narcizė, cinikė...

Aaaaa, na šitą mes ir patys mokam smoke.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Visų pirma noriu padėkot visoms už smagią penktadienio vakaro kompaniją mirksiukas.gif
Gaila, kad negalėjau pabūt tiek, kiek būčiau norėjus, ir alaus likau neišgėrus ax.gif
Tikiuosi, dar bus progų mirksiukas.gif
Nemaniau, kad taip dažnai vyksta tie susitikimai, o ir šiaip džiaugiuosi gyvai pamačius įdomių žmonių-diskusija su nikais tam neprilygsta..
Ir nuotraukos labai padėjo atsirinkt, kas yra, kas, ačiū klopedijai 4u.gif

Šiaip seniai pastebėjau, kad gyvai žmonės linkę bendraut nuosaikiau ir į aštrias diskusijas leistis vengia, nebent labai artimi draugai būtų..O forumas ir yra ta vieta, kur galima sau leist galbūt ir kategoriškiau pasisakyt..Ypač, kol nesi susipažinęs gyvai-oponuoji nuomonėms, o ne personalijoms...Tada mažiau to subjektyvumo lieka.. rolleyes.gif

QUOTE(Savūnė @ 2010 02 05, 19:51)
Ir vis dėlto, yra kas įsižeidžia. Galvojau kodėl. Kodėl man neskaudu, kai kas nors sutaršo Faulknerį ar dar kokį mano mėgstamą autorių, o kiti, ir va būtent populiariųjų autorių gerbėjai, ima augintis nuoskaudą. Buvau sugalvojus, kad jie kritiką ar menkinamąją intonaciją, skirtus rašytojui, prisiima sau. Tarsi susitapatina su tuo rašytoju. Kažkoks kitoks literatūros vartojimo būdas, kurio nesugebu suprasti, nes vartoju kitaip – kad ir kiek artimas man būtų rašytojas, jis yra jis, o aš esu aš. Bet dabar, kai parašiau apie kanoną, dar kitaip pagalvojau. Juk mano favoritai dažniausiai jam priklauso. Už juos „sirgti“ nereikia, jie (ir aš, kaip skaitytoja) kaip ir saugūs. O tie, kurie susinervina, įsižeidžia ar pan., juk serga už dar „nekanonizuotą“ autorių.

Patiko šitos mintys-nors nesakau, kad mano mąstymo kampas būtent toks..Tieisog nuskambėjo originaliai 4u.gif

QUOTE(bulkute @ 2010 02 05, 21:12)
sakyciau spekuliacija, kvepianti didybes manija biggrin.gif  jie tai tokie, o as va tokia, sugebu pakilti virs visko, o jie susierzina, nes susitapatina. abejoju, ar tiek labai jau daug susitapatinimo su autoriais is tiesu yra, apie ka jie berasytu. knyga arba gera, arba ne, arba patinka arba ne, nezinau, ar tiek daug psichologiniu dalyku galima iskapstyti, kaip susitapatinimas. bet ko noreti, kiekvienas apibendrinimas vis tiek rizikuoja buti pritemptas, kaipir sis manasis.
man pvz nepatinka detektyvai, nepriklausomai nuo autoriaus, ir net nezinau, ar jie yra skirstomi i dar kokias nors smulkesnes kategorijas. o gal net ne nepatinka, esu jiems abejinga, tiesiog neskaitau ju ir manes nejaudina nei pagyros nei peikimai.

Aš irgi neskaitau detektyvų-kažkaip neįdomu man būdavo, o gal kaltas vėl gi snobizmas tongue.gif Bet dabar užėjo noras išsiaiškint su kuo jie valgomi-čia šito forumo įtaka rolleyes.gif ..Alvtegen..jau žvalgausi į Marininą..Gal iki Grishamo dasikasiu ...

QUOTE(Salsa @ 2010 02 05, 22:24)
Tuo tarpu teigti, kad žaviesi tuo, kas yra ginčytinos reputacijos ar tos srities žinovų kritikuojamas - kur kas nesaugiau, tam tikrose kompanijose - netgi savotiškas maištas. Štai ir kyla kažkam poreikis ginti aršiau ir asmeniškiau. Juk būtų bemaž tas pats, kas būnant tarp "Lietuvos ryto" gerbėjų užsirišti žalia-balta dryžuotą šaliką  cool.gif

Panašiai jautiesi,kai imi ir nesusižavi tuom, kas yra neabejotinos reputacijos arba tieisog tuo momentu ant bangos..
Nekalbėsiu vėl apie Dan Brownus ir Poterius, bet man panašiai buvo su Saramago "Aklumu"..Na, negali nuneigt autoriaus autoriteto-galų gale Nobelio premija..Turiu pripažint, kad teksto struktūrai (anot Savūnės) irgi preikaištų galbūt sunku būt rast, bet šiaip nepatiko man ta knyga ir tiek-ir net ne tas atvejis, kad neįveikiau ar nesupratau..Tieisog man tai iš principo "neteisingos" knygos pavyzdys savo esme-bjaurasties mėsinėjimas rolleyes.gif

QUOTE(bulkute @ 2010 02 06, 07:32)
ir pasideti i garbingiausia lentyna salia savo vardo premiju  
o kur jus tiek daug tu susierzinimu ar isizeidimu randat   arba as mazai bendrauju su knygu skaitytojais, na neteko man niekad isivelti i diskusija kur kas nors isizeistu ar supyktu del patikusios ar napatikusios knygos.
sakyciau nedramatizuokit taip merginos mirksiukas.gif

apskritai man sita diskusija yra teoriniu pritempimu dalykas, na dar savo nuostatu demonstravimas arba bandymas jas priskirti tam tikrai visuomenes daliai vel gal del to paties saugumo troskimo, nors tikiu kad kiekvienos patirtis kitokia, balionas pabaigai, ir grazaus savaitgalio 

O šitoj diskusijoj irgi nematau dėl ko įsižeist ar susierzint..
Įdomu, kad jinai apskritai vyksta-ir pakankamai atvira..
Šitoj diskusijoj manęs nei kiek neerzina oponentai-įsiskaitau, gerbiu, ir net tyliai įsidedu kai ką į galvą-gal kada pravers mirksiukas.gif
Jeigu ir kyla menkutis susierzinimas tai tik dėl tų, kurie bando kitus tildyt ir užčiaupt..Žodelis "atsibodo" čia nėra priimtinas-juk jei atsibodo, esame laisvi toliau nebeskaityt...Bet nedrauskime kalbėt tiems, kam neatsibodo rolleyes.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 02 06, 21:00)
O ar nebuna kartais taip, kad tiesiog iziurime nesamas potekstes? Juk ir skaitome, ir rasome kiekviena is savo varpines...Bet kai diskusija pakrypsta tokia linkme, tikrai metas ja baigti  4u.gif Nors kad diskusiju cia nereikia, o pakanka tik keistis nuomonemis apie knygas, tai nesutinku. Man idomu diskutuoti, kol nepereinam prie asmeniskumu...

drinks_cheers.gif
Tik kad forume tie asmeniškumai labai jau sąlyginiai-pakol nesusėdi prie bendro stalo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 07 vasario 2010 - 19:01
QUOTE(gintarelia @ 2010 02 05, 14:58)
Keliausiu į biblioteką, bet pirma turiu pabaigti B. Schulz "Cinamoninės krautuvės". nežinau, gal irgi popsas, nes jokių ypatingų atvėrimų nėra, bet jau sakinių grožis...
Cituoju: " Per tamsų butą turgavietės mūrinio namo antrame aukšte kasdien kiaurai pereidavo visa didžiulė vasara: virpančių oro sluoksnių tyla, ant grindų kietai užmigę šviesos kvadratai, iš dienos pačios giliausios aukso gyslos išplaukusi rylos melodija; kažkur fortepijonu nuolat vis iš pradžių kartojamo refreno du ar trys taktai, alpstantys nuo karščio ant baltų šaligatvių ir pražūvantys vidurdienio ugnyje".
Anotacijoje lyginamas su F. Kafka, bet bent jau ta dalis, kurią spėjau perskaityti, man pasirodė pilna giedros ir nostalgijos ir F. Kafkos visai nepriminė.

Tikrai, kad grožis wub.gif ir sakai, kad jokių ypatingų atvėrimų nėra, bet kas gi tai, jei ne ypatingi atvėrimai smile.gif
O aš jau porą metų turiu šitą knygą ir pakėlusi akis nuo kompiuterio matau ją, bet va ranka vis neišsitiesia blush2.gif
Atsakyti