Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(Darbinga @ 2010 02 04, 12:00)
Kaip malonu, kad mudu su Hese manome panasiai. (didybes manijos apimtas smailikas)

O ko turėtų būti apimtas smailikas, kuris ginčijasi su tokiu autoritetu? ax.gif
Hm, jei aš jaudinčiaus tik dėl to, kas „manyje yra“... o juk mano minėta Kalinauskaitė nėra ta autorė, kurios tekstuose aš ką nors atpažinčiau iš savo gyvenimo, tegul visai vidinio... po teisybei, tai vieni dalykai mane jaudina nepaisant to, kad „manyje nėra“, o kiti būtent dėl to, kad „manyje nėra“.
ane, sakei, kad ta tema rašei kažkur kitur – tai gal galėtum nukopipeistint? Ar special for us parašyti? Nes, nepyk(it), man atrodo, kad toks utilitarinis požiūris supošlina literatūrą. Kūrinys, kuris būtų „apie mane“, būtų labai nuobodus – ne tik jums, bet ir man.

Papildyta:
QUOTE(anė @ 2010 02 04, 15:30)
Baisi problema : Juozapaičio dainavimo nemėgstu, o Butkutė mane ima žavėti smile.gif.

Tai į operas neisim? Eisim į Butkutės koncertus (kirtis ant kon)?

Įsigijau šešių rūšių sėklų.

Čia bazilikų visos 6? Nu pagarba, motin unsure.gif

Aš tai nusipirkau sėklų: 1) bazilikų, tų paprastų, gal įdėsiu nuotrauką paskui; 2) juozažolių (labai mėgau jaunystėj juozažolių arbatą, net man vardas Juozas pasidarė gražus, nes skani arbata; bet ji pirktinė buvo, o paskui iš prekybos dingo); 3) čiobrelių, nežinau kodėl, iš inercijos (arba: kai grybaudavau Dzūkijos miškuos, tai dažnai jų prisiskindavau, paskui anyta išdžiovindavo kartu su baravykais – kokie nors sentimentai turbūt).

Gili įžvalga visose paralelėse tarp avalynės ir kulnų. Matematiškai išprususios galėtų padėt suformuluot aksiomą : balti lakiniai botfordai iki šakumo - neskaito nieko. Ortopedinė avalynė - knygų žiurkė smile.gif.

O snobės vaikšto basos. Galėč parduot pavadinimą knygai rolleyes.gif
Atsakyti
Tik pries pusvalandi parsikasiau namo... ilga diena buvo doh.gif

Aciu visoms uz smagu pasibuvima 4u.gif Ir Dolitlei uz knygas, ir ypac uz dovana (nors tikrai nereikejo...) 4u.gif 4u.gif

Sivakar netycia teko pabuti ir jusu aptartoje "Alejoje". Nugi labai man ten patiko: maitina skaniai, aptarnauja maloniai (toks labai simpatiskas usuotas vyrukas) ir siaip labai jauku (nors pirmas ispudis, pazvelgus pro langa is gatves, man buvo susidares nekoks). Ir pyragas su mascarpone dieviskai skanus bigsmile.gif martux, ar tu apie ju pyraga kalbejai? unsure.gif

Lietuvisku knygu namo vesiuosi visai nedaug: tik 11... ax.gif biggrin.gif Labiausiai dziaugiuosi J.Vaiciunaites "Mabre viesbuciu" wub.gif

QUOTE(Savūnė @ 2010 02 05, 19:00)
Patariau, nes ir autorių buvau parašius, ir citatą įdėjus – tai tik nukopint į googlą. Na o kaip tau, tokiai subalansuotai (i rybo, i miaso mirksiukas.gif ), tai še nuorodą, gal neisi su šakėm. O jei vis dėlto kils mintis eiti, tai žinok – už tave jau tai padarė, šitam numery ne vienas statė akiplėšą į vietą, pradedant Rašytojų sąjungos pirmininku, baigiant mamytės ir dukrytės tandemu.
Ir galiausiai – vyr. redaktorius bando peržengt savo kompetencijos ribas.

Aciu 4u.gif Perzvelgiau pono Kempinskio straipsni. Su sakem neisiu - man labiau liudna negu pikta schmoll.gif Ir norisi cituoti ta pati Just.Marcinkeviciu...

Vel, ko gero, zodziu per daug.
Vel vienas kita triuskinam.
Tyloje, atrodo, radau
Ka pametes buvau per triuksma.

Broli mano, as vel tiesiu
Ka su zodziais andai ispylei.
Nesinori but garsiai teisiu,
Noris buti teisingu - tyliai...

Kitas nuorodas skaitysiu rytoj, kai issimiegosiu. Kartu su tavo pamastymais apie kriterijus ir kanona mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 05 vasario 2010 - 23:21
QUOTE(Savūnė @ 2010 02 05, 22:51)
Ir vis dėlto, yra kas įsižeidžia. Galvojau kodėl. Kodėl man neskaudu, kai kas nors sutaršo Faulknerį ar dar kokį mano mėgstamą autorių, o kiti, ir va būtent populiariųjų autorių gerbėjai, ima augintis nuoskaudą. Buvau sugalvojus, kad jie kritiką ar menkinamąją intonaciją, skirtus rašytojui, prisiima sau. Tarsi susitapatina su tuo rašytoju. Kažkoks kitoks literatūros vartojimo būdas, kurio nesugebu suprasti, nes vartoju kitaip – kad ir kiek artimas man būtų rašytojas, jis yra jis, o aš esu aš. Bet dabar, kai parašiau apie kanoną, dar kitaip pagalvojau. Juk mano favoritai dažniausiai jam priklauso. Už juos „sirgti“ nereikia, jie (ir aš, kaip skaitytoja) kaip ir saugūs. O tie, kurie susinervina, įsižeidžia ar pan., juk serga už dar „nekanonizuotą“ autorių. Pamenu, kaip atsargiai kadais kalbėjau apie Danutę Kalinauskaitę šitoj temoj, kad neatgrasyčiau, kaip džiaugiaus, kai buvo geri jūsų atsiliepimai apie „Niekada nežinai“, kaip džiaugiaus, kai jos „nepriėmusios“ dalyvės aiškino tai ne jos netalentingumu, o temų neaktualumu būtent joms. Irgi asmeniškas požiūris, ar ne?
Teisingai supratau, kad nori pacituot mūsų temoj? Tai pacituok gi...

sakyciau spekuliacija, kvepianti didybes manija biggrin.gif jie tai tokie, o as va tokia, sugebu pakilti virs visko, o jie susierzina, nes susitapatina. abejoju, ar tiek labai jau daug susitapatinimo su autoriais is tiesu yra, apie ka jie berasytu. knyga arba gera, arba ne, arba patinka arba ne, nezinau, ar tiek daug psichologiniu dalyku galima iskapstyti, kaip susitapatinimas. bet ko noreti, kiekvienas apibendrinimas vis tiek rizikuoja buti pritemptas, kaipir sis manasis.
man pvz nepatinka detektyvai, nepriklausomai nuo autoriaus, ir net nezinau, ar jie yra skirstomi i dar kokias nors smulkesnes kategorijas. o gal net ne nepatinka, esu jiems abejinga, tiesiog neskaitau ju ir manes nejaudina nei pagyros nei peikimai.
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2010 02 05, 18:10)
Jurzole, net užkaitau nuo komplimentų  blush2.gif

Tai kad didesnioji dalis komplimentu buvo Darbingos... nors ir as po jais drasiai pasirasyciau mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 05, 23:08)
Aciu  4u.gif Perzvelgiau pono Kempinskio straipsni. Su sakem neisiu - man labiau liudna negu pikta  schmoll.gif  Ir norisi cituoti ta pati Just.Marcinkeviciu...

Vel, ko gero, zodziu per daug.
Vel vienas kita triuskinam.
Tyloje, atrodo, radau
Ka pametes buvau per triuksma.

Broli mano, as vel tiesiu
Ka su zodziais andai ispylei.
Nesinori but garsiai teisiu,
Noris buti teisingu - tyliai...

Kitas nuorodas skaitysiu rytoj, kai issimiegosiu. Kartu su tavo pamastymais apie kriterijus ir kanona  mirksiukas.gif

Turiningos dienos pavydžiu, kad ir nuvarginusios.
Aha, padaryk man paslaugą – tai, ką peržvelgei, – perskaityk. Nes man baisiai gi įdomūs argumentai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bulkute @ 2010 02 05, 23:12)
sakyciau spekuliacija, kvepianti didybes manija biggrin.gif 

Nežinau net ką pasakyti. Labiausiai turbūt patiktų pritart biggrin.gif

Atsakyti
O Dieve, pamiršau doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 05, 23:16)
Tai kad didesnioji dalis komplimentu buvo Darbingos...

Tikrai ne tik užkaitau, bet netgi perkaitau, kad atmestinai i žinučių autores pažiūrėjau blush2.gif

O tęsiant Savūnės susitapatinimų/nesitapatinimų temą bandyčiau formuluoti taip: teigti tai, kas yra visuotinai pripažinta norma - saugu ir patikima. Net jei kas ir paprieštaraus - visada užnugaryje patikimai saugos tas pripažintas rašytojo autoritetas.

Tuo tarpu teigti, kad žaviesi tuo, kas yra ginčytinos reputacijos ar tos srities žinovų kritikuojamas - kur kas nesaugiau, tam tikrose kompanijose - netgi savotiškas maištas. Štai ir kyla kažkam poreikis ginti aršiau ir asmeniškiau. Juk būtų bemaž tas pats, kas būnant tarp "Lietuvos ryto" gerbėjų užsirišti žalia-balta dryžuotą šaliką cool.gif

O šiaip... dėkui už nuorodą į Marcinkevičiaus recenziją. Iliustratyvu. Kurių velnių vis dėlto redakcija suskubo jį ginti? taip ir likau nesupratusi. Na, ir kas čia blogo toje recenzijoje? Autorius neįžeidžiamas, nuomonė apie jo kūrybą neigiama - bet juk recenziją rašantis asmuo ir dėsto subjektyvią nuomonę. Būtų taip parašęs apie ką nors jauną ir pradedantį - viskas savo vietose. O čia, pamanyk, Marcinkevičius doh.gif

Tikram autoritetui viena kita neigiama recenzija reikalinga kaip druska į barščius. Kai viskas pernelyg vienbalsiai - tampa lėkšta, prėska ir nuobodu.
Antra, nebijokime pripažinti, kad karaliai irgi vietomis mėgsta pasivaikščioti nuogi. Ir kad to paties Marcinkevičiaus kūryboje yra visko, ir primityvumo, ir plagiato gaidelių - ne tokia jau didelė paslaptis.

Beje, kai laikiau lietuvių egzaminą, vienam iš bilietų reikėjo išmokti Just. Marcinkevičiaus eilėraštį. Kadangi esu alergiška visiems paverkšlenimams apie Lietuvą, pasiieškojau ko nors intymesnio ir nenuvalkioto. Toks man pasirodė jo eilėraštis "Šypsena". Tiksliai teksto nebepamenu, bet eilėraščio istorija - neva autorius pamatė vieną besišypsantį žmogų, nustebo, ko anas šypsosi, o kai paklausė to balsu, šypsena dingo ir žmogus išsigynė šypsojęsis. Baisingai nustebau, kai po kelerių metų, per ispanų kalbos paskaitą į rankas vieną kažkokio ispanų autoriaus knygelę atsiverčiu, o ten - eilėraštis "Sonrisa" ("šypsena"), kurio siužetas ir mintis - viens prie vieno Marcinkevičiaus g.gif Aišku, lieka tikimybė, kad tiesiog dviem autoriam į galvą panaši idėja šovė, bet vis dėlto...
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2010 02 05, 22:51)
Ir vis dėlto, yra kas įsižeidžia. Galvojau kodėl. Kodėl man neskaudu, kai kas nors sutaršo Faulknerį ar dar kokį mano mėgstamą autorių, o kiti, ir va būtent populiariųjų autorių gerbėjai, ima augintis nuoskaudą. Buvau sugalvojus, kad jie kritiką ar menkinamąją intonaciją, skirtus rašytojui, prisiima sau. Tarsi susitapatina su tuo rašytoju. Kažkoks kitoks literatūros vartojimo būdas, kurio nesugebu suprasti, nes vartoju kitaip – kad ir kiek artimas man būtų rašytojas, jis yra jis, o aš esu aš. Bet dabar, kai parašiau apie kanoną, dar kitaip pagalvojau. Juk mano favoritai dažniausiai jam priklauso. Už juos „sirgti“ nereikia, jie (ir aš, kaip skaitytoja) kaip ir saugūs. O tie, kurie susinervina, įsižeidžia ar pan., juk serga už dar „nekanonizuotą“ autorių. Pamenu, kaip atsargiai kadais kalbėjau apie Danutę Kalinauskaitę šitoj temoj, kad neatgrasyčiau, kaip džiaugiaus, kai buvo geri jūsų atsiliepimai apie „Niekada nežinai“, kaip džiaugiaus, kai jos „nepriėmusios“ dalyvės aiškino tai ne jos netalentingumu, o temų neaktualumu būtent joms. Irgi asmeniškas požiūris, ar ne?
Teisingai supratau, kad nori pacituot mūsų temoj? Tai pacituok gi...

man čia šviečiasi dvi įsižeidimo priežastys:
1. pikta, nes nekanonizuotasis į tą kanoną vis dar nepatenka, o turėtų, turėtų, turėtų!
2. nujaučiama, kad į tuos kanonus jis net nepretenduoja

kažkas anksčiau klausė apie jaunimą. socialiniuose moksluose priima manyti, kad jaunimas tai žmonės nuo 14 iki 29. apatinė riba, manrods, vis slenka slenka žemyn, gal ir viršutinė tempiasi, todėl tuoj ir trisdešimt-kelia-mečiai galės teisėtai skaityt Harį Poterį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2010 02 06, 00:45)
Nežinau net ką pasakyti. Labiausiai turbūt patiktų pritart biggrin.gif

ir pasideti i garbingiausia lentyna salia savo vardo premiju biggrin.gif

QUOTE(marakeš @ 2010 02 06, 10:19)
man čia šviečiasi dvi įsižeidimo priežastys:
1. pikta, nes nekanonizuotasis į tą kanoną vis dar nepatenka, o turėtų, turėtų, turėtų!
2. nujaučiama, kad į tuos kanonus jis net nepretenduoja
kažkas anksčiau klausė apie jaunimą. socialiniuose moksluose priima manyti, kad jaunimas tai žmonės nuo 14 iki 29. apatinė riba, manrods, vis slenka slenka žemyn, gal ir viršutinė tempiasi, todėl tuoj ir trisdešimt-kelia-mečiai galės teisėtai skaityt Harį Poterį biggrin.gif

o kur jus tiek daug tu susierzinimu ar isizeidimu randat g.gif arba as mazai bendrauju su knygu skaitytojais, na neteko man niekad isivelti i diskusija kur kas nors isizeistu ar supyktu del patikusios ar napatikusios knygos.
sakyciau nedramatizuokit taip merginos mirksiukas.gif
ir aciu uz socialini jaunimo apibrezima, turesiu iki vasaros speti perskaityti likusias hario poterio dalis, kad apsisaugociau nuo slegiancios solcialines ribas zinancios visuomenes nuostabos, kodel senute skaito vaikiskas knygas lotuliukas.gif vis ta baime iskristi is kontekto,kaip kas nors pasakytu, arba nea - drasa.

apskritai man sita diskusija yra teoriniu pritempimu dalykas, na dar savo nuostatu demonstravimas arba bandymas jas priskirti tam tikrai visuomenes daliai vel gal del to paties saugumo troskimo, nors tikiu kad kiekvienos patirtis kitokia, balionas pabaigai, ir grazaus savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bulkute: 06 vasario 2010 - 09:35
QUOTE(Savūnė @ 2010 02 05, 22:03)
1. Nenuėmus, tavo žinutėje laikas parašytas smile.gif
Gal ir leisiu biggrin.gif  bet kol kas bandau skaityt kas prirašyta ir į ankstesnes žinutes atsakyti.

2. Ačiū. Įdomu, ar jis paliko rankraščių. Ir įdomu, jei jūs būtumėte labai talentingo, bet nenorinčio publikuotis rašytojo paveldėtojas, kurio prašoma sunaikinti kūrybinį palikimą – kaip jūs pasielgtumėte? Primenu, kad Kafką mes turime vien todėl, kad nebuvo paisyta jo paties valios.

1. i sekles morkos titula pretenduojate, madam mirksiukas.gif

2. paprasyciau kunigo nuodemes atleidimo, kad nevykdau mirusiojo valios ir tikrai paviesinciau...jei to nepadaryciau-gyvent ramiai negaleciau smile.gif

QUOTE(bulkute @ 2010 02 06, 10:32)
apskritai man sita diskusija yra teoriniu pritempimu dalykas, na dar savo nuostatu demonstravimas arba bandymas jas priskirti tam tikrai visuomenes daliai vel gal del to paties saugumo troskimo, nors tikiu kad kiekvienos patirtis kitokia, balionas pabaigai, ir grazaus savaitgalio  4u.gif

galiu tik pritarti...diskusija jau seniai aklavieteje dauzo galva i siena.., nejau neaisku, kad kiekviena laikosi savo nuomones ir tas atvirai issakoma. o bandymas parodyti savo geresni ismanyma ir brukti kitoms, ka as zinau...jau gaunasi muilas apie muila. tas pats per ta pati. juk finale kiekviena liksime vistiek su tuo , ka skaitome ir ka megstame. o parodymas, kad as intelektualesnes knygas skaitau nei kita yra kvailas...ir visada skyrelyje laiks nuo laiko tas pats islenda, tuo paciu pakvimpa, tos pacios potekstes pasirodo...kiek gi galima apie ta pati. rasykite, koleges atsiliepimus, girkite peikite o mes jau atsirinksime...
apsaugokViespatie si skyreli nuo rietenu ir amzinu diskusiju su potekstemis...
gero savaitgalio 4u.gif

norejau dar si ta pridurt, bet kazkaip pagalvojau, kad nieko naujo nepasakysiu ir viska istryniau...
aij, nesusalkit 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule^: 06 vasario 2010 - 10:39

Žinokit, lavint protą ir mąstymą, plėsti savo suvokimo ribas yra labai pavojinga. Visada yra patogiau aptvertoj, saugioj teritorijoj. Tau būna nurodyta, ką suvokti, kaip suvokti, o kad nebandytum suvokti daugiau ir giliau, protas migdomas subalansuotomis tau pasakėlėmis. Saugokitės sunkių temų, knygų, filmų, problemų, nu kam apsisunkinti dar labiau savo gyvenimą, paskui gali iškilti bereikalingų klausimų.
Mirtis Meursault!
Atsakyti