Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(saule^ @ 2010 02 04, 23:26)
labai sudominai sia knyga  thumbup.gif kaip supratau Pamuko "Juodaja.." (kaip sunkiaja artilerija) galima atideti ir paskaityt lengvesniu jojo  biggrin.gif Stambula ir sia, ka tik aprasytaja.. smile.gif

As irgi kazka dar noreciau Pamuko paskaityti, bet ir ta Mailer knyga, del kurios Pamuk plagijavimu buvo apkaltintas, labai knieti.

O kodel Pamuk "Juodoji knyga" - sunkioji artilerija?
Atsakyti
"Suvalge" zinute, bandau is naujo... doh.gif

QUOTE(Helianta @ 2010 02 04, 22:20)
Man popsas - pramoginė literatūra, kaip ir berods Darbinga minėjo - be išliekamosios vertės.
Popsas gali būti geras ir blogas. Va tą "blogo popso" terminą aš vartočiau kaip sinonimą "nevykusiai literatūrai".

drinks_cheers.gif Nors... buna popso ir su isliekamaja verte, kaip Salsa minejo, po kurio laiko virstancio klasika. Kad ir "Trys muskietininkai" - taigi grynas popsas, pramoga be jokiu gilesniu aspiraciju, o kaip smagu skaityti (ypac jei laiku skaitai) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 05, 12:57)
Kad ir "Trys muskietininkai" - taigi grynas popsas, pramoga be jokiu gilesniu aspiraciju, o kaip smagu skaityti (ypac jei laiku skaitai)  bigsmile.gif

Ui, kas cia mano numyletus ir atmintinai moketus "Tris muskietininkus" popsu vadina gun_bandana.gif biggrin.gif Kad tik daugiau TOKIO popso butu (nors jau taip man netinka zodis "popsas" sioje vietoje, kad negaliu smile.gif )! Yra posakis, kad is A.Diuma knygu prancuzai ismoko savo salies, Prancuzijos, istorija. As taip pat smile.gif Po Diuma knygu sukilo noras skaityti istorines-mokslines knygas (ir ne tik apie Prancuzija), kurios iki siol yra mano vienas megstamiausiu "zanru". Zodziu, gilesniu aspiraciju rasti galima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 05, 11:57)
drinks_cheers.gif Nors... buna popso ir su isliekamaja verte, kaip Salsa minejo, po kurio laiko virstancio klasika. Kad ir "Trys muskietininkai" - taigi grynas popsas, pramoga be jokiu gilesniu aspiraciju, o kaip smagu skaityti (ypac jei laiku skaitai)  bigsmile.gif

Būna, pritariu drinks_cheers.gif
Dabar pagalvojau, kad išliekamąją vertę turi būtent gera literatūra - ar tai būtų gera rimtoji literatūra, ar geras popsas. Juk ir Austen galima popsu pavadinti, Dickens - juo labiau (jis daugelį romanų spausdindavo atskirais skyriais savo žurnale, ir iš anksto apibrėždavo, kiek ir kokio ilgio skyrių turi parašyti).
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 02 05, 12:43)
Dolitle, žadu pribūt į susitikimą šiandien, tai tikiuosi prigriebsi Alvtegen mirksiukas.gif Ačiū iš anksto 4u.gif

thumbup.gif Liuks. 4u.gif Atnešiu, atnešiu. bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Helianta @ 2010 02 05, 13:20)
Būna, pritariu drinks_cheers.gif
Dabar pagalvojau, kad išliekamąją vertę turi būtent gera literatūra - ar tai būtų gera rimtoji literatūra, ar geras popsas. Juk ir Austen galima popsu pavadinti, Dickens - juo labiau (jis daugelį romanų spausdindavo atskirais skyriais savo žurnale, ir iš anksto apibrėždavo, kiek ir kokio ilgio skyrių turi parašyti).

Paminėjai Dikensą. Pamačiau, kad Versus aureus išleis (o gal jau išleido?) Gaynor Arnold romaną "Mergina mėlyna suknele". Kaip rašoma anotacijoje, "Šiame romane pasakojama Alfredo ir Dorotėjos Gibsonų gyvenimo istorija yra didžiojo Anglijos rašytojo Charleso Dickenso ir jo žmonos Catherine’os santuokos drama.". Tai jau aišku, kad ši knyga "palengvins" mano piniginę. biggrin.gif blush2.gif
http://209.85.135.13...i...=clnk&gl=lt
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2010 02 05, 12:35)

Paminėjai Dikensą. Pamačiau, kad Versus aureus išleis (o gal jau išleido?) Gaynor Arnold romaną "Mergina mėlyna suknele". Kaip rašoma anotacijoje, "Šiame romane pasakojama Alfredo ir Dorotėjos Gibsonų gyvenimo istorija yra didžiojo Anglijos rašytojo Charleso Dickenso ir jo žmonos Catherine’os santuokos drama.". Tai jau aišku, kad ši knyga "palengvins" mano piniginę. biggrin.gif  blush2.gif
http://209.85.135.13...i...=clnk&gl=lt

Pranesk,kai jau bus prekyboje,jauciu ir as noresiu isigyti smile.gif

Ane,Saintlina ir kitos sodininkes,gal ka sudomins video medziaga (reik tik is torrentu parsisiusti)-http://kinozal.tv/de...s.php?id=516074
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 05 vasario 2010 - 12:44
O as kartais nenoriu, kad kokia ar koks mano pazystamas, ypac jeigu neypatingai ja/ji myliu imtu ir pradetu skaityt knygas, kurias as megstu. Tegul sau skaito Browna (as ji irgi skaiciau), bet ne daugiau devil.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 05 vasario 2010 - 13:12
QUOTE(saule^ @ 2010 02 04, 23:26)
labai sudominai sia knyga  thumbup.gif kaip supratau Pamuko "Juodaja.." (kaip sunkiaja artilerija) galima atideti ir paskaityt lengvesniu jojo  biggrin.gif Stambula ir sia, ka tik aprasytaja.. smile.gif

ir aciu Savunei uz sios knygos el varianta  4u.gif

Kazka praleidau... g.gif ir as norec elektroninio "Stambulo" ...

P.S. Siandien pas "bernelius" ateisiu su pavelavimu (iki 17 val. dirbu) , bet be "inkaro"... yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2010 02 04, 22:39)

Ačiū, ačiū. Aš, matyt, labai menka ieškovė, kad sugebėjau nerasti, nors labai norėjau.
Keliausiu į biblioteką, bet pirma turiu pabaigti B. Schulz "Cinamoninės krautuvės". nežinau, gal irgi popsas, nes jokių ypatingų atvėrimų nėra, bet jau sakinių grožis...
Cituoju: " Per tamsų butą turgavietės mūrinio namo antrame aukšte kasdien kiaurai pereidavo visa didžiulė vasara: virpančių oro sluoksnių tyla, ant grindų kietai užmigę šviesos kvadratai, iš dienos pačios giliausios aukso gyslos išplaukusi rylos melodija; kažkur fortepijonu nuolat vis iš pradžių kartojamo refreno du ar trys taktai, alpstantys nuo karščio ant baltų šaligatvių ir pražūvantys vidurdienio ugnyje".
Anotacijoje lyginamas su F. Kafka, bet bent jau ta dalis, kurią spėjau perskaityti, man pasirodė pilna giedros ir nostalgijos ir F. Kafkos visai nepriminė.
Atsakyti

QUOTE(langana @ 2010 02 04, 20:58)
1. О, aciu bigsmile.gif Ar girdi, SOFIJA5?
2. O as po pertraukeles vel susigundziau Frajumi. Dabar skaitau trecia knyga. Man vis labiau pradeda patikti Lonlis-loklis ax.gif Jau vien ko verta fraze, kai jis pasiulo persisaldziusiam serui Maksui isgerti, kad nesusirgtu. Citata netiksli, nes skaitau rusiskai ir verciu ''Remiantis mano gyvenimiska patirtimi girtumas yra malonesnis ir praeina greiciau negu persalimas'' lotuliukas.gif

1. Girdžiu, girdžiu. Jau ir varčiau "Laisvąjį kritimą" ir pagal anotaciją rodos, kad tai tikrai paskutinė dalis biggrin.gif Nišsigimė, kaip Eragonas į tetralogiją...

QUOTE(zis @ 2010 02 05, 11:26)
O as kaip tik baigiu antraja knyga skaityti ir tikrai iskart po to griebsiuos treciosios smile.gif Uzveze blush2.gif  wub.gif

O paskui čiupsi ketvirtąją ir... kankinsies su mumis, lauksdama tęsinių lotuliukas.gif

QUOTE(svetima @ 2010 02 05, 13:43)
1. Ir dar kartą pasakysiu, nors kai ką gal jau erezina-o aš nematau nieko blogo tame, kad Dan Brownas man nepatinka-dar daugiau,manau, kad tai yra gryniausiai literatūrinis šlamštas ir jaučiu savotišką pilietinę pareigą( bigsmile.gif ) apie tai garsiai pasakyt-gal kažkas išgirs ir susimąstys  rolleyes.gif

2.Bet mes čia juk ne patylėt susirinkom mirksiukas.gif  biggrin.gif

1. O aš Browną skaičiau, visą naktį skaičiau, kol perskaičiau. Ir man jo knyga patiko tongue.gif
2. Patylėsiu, nes man patinka popsas tongue.gif
QUOTE(Alexia @ 2010 02 05, 15:11)
O as kartais nenoriu, kad kokia ar koks mano pazystamas, ypac jeigu neypatingai ja/ji myliu imtu ir pradetu skaityt knygas, kurias as megstu. Tegul sau skaito Browna (as ji irgi skaiciau), bet ne daugiau  devil.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2010 02 05, 12:26)
Psichoanalitikais tiket ir nereikia.  Ir pasakyt kaip kirviu nukirst ne literaturiniu snobu stiliuje  biggrin.gif 
Kaip smagu pasiskaityt cia.  4u.gif

Tai, kad nesu griezta ir teisinga kaip karo kirvis. Hau. biggrin.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 02 05, 13:57)
"Suvalge" zinute, bandau is naujo...  doh.gif
drinks_cheers.gif Nors... buna popso ir su isliekamaja verte, kaip Salsa minejo, po kurio laiko virstancio klasika. Kad ir "Trys muskietininkai" - taigi grynas popsas, pramoga be jokiu gilesniu aspiraciju, o kaip smagu skaityti (ypac jei laiku skaitai)  bigsmile.gif

Musu kartai muskietininkai, indenai buvo tikras lobis, taciau dabartiniams vaikams ju niekaip neisudysi. Jiems paduok naujaji popsa - Hari Poteri, ar koki Saulelydi, nenori jie senojo rolleyes.gif Gal Jusu patirtis kitokia ?
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2010 02 05, 10:24)
Saule, puikus trieilis Tavo parase.

aciuks.gif

QUOTE(Numenor @ 2010 02 05, 12:54)
As irgi kazka dar noreciau Pamuko paskaityti, bet ir ta Mailer knyga, del kurios Pamuk plagijavimu buvo apkaltintas, labai knieti.

O kodel Pamuk "Juodoji knyga" - sunkioji artilerija?

na ankstesnese zinutese buvo mineta, kad "Juodoji..." sunkiausiai skaitesi , gal painiausia buvo palyginus su kitomis Pamuko knygomis, tai as taip pavadinau smile.gif

QUOTE(Mamce @ 2010 02 05, 15:10)
Kazka praleidau... g.gif   ir as norec elektroninio "Stambulo" ... 

nebuvo ten "Stambulo" el variante...kitos ten...

apie popsa ir ne popsa...kaip minejo kazkada Jurzole, tai juk svarbiausia, kad zmogus supranta ir atsirenka kas yra popsas, o kas ne... o kad skaito popsa, tai i sveikata. juk nenugyvensi gyvenimo zmogus skaitydamas vien Kafka ar Dostojevski. ir manau visi to popso paskaito...ir man patinka, kad neniekina sito skyrelio dalyves ir to popso ir nepopso...visame turi but pusiausvyra...o ir nusispjaut man, ka gerbiamos koleges galvoja apie mano skaitomu knygu zanrus biggrin.gif juk svarbu, kad galime taikiai mintis isdestyt apie tai ka perskaitem. smile.gif galiu tik pasidziaugti radusi vienokia ar kitokia nuomone ir taip pasirinkti kaip toliau ta savo skoni lavinti ar gadinti tongue.gif
ir apskritai popso savoka , manau, labai salygine laike.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule^: 05 vasario 2010 - 17:43