Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(anė @ 2010 02 04, 18:47)
saintlina, aha  blush2.gif , reikia. Ir parduotuvėse nėra, kiek žiūrinėjau.

parasyk i az, sutarsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2010 02 04, 16:18)
Ką tik su ašara akyje baigiau skaityti Hosseini Aitvarus, dabar mąstau, ar dar pakankinti save žiūrint jau seniai atsisiųstą filmą  g.gif

Man filmas patiko, nors labai bijojau, kad nuvils, nes visada pagal knygas pastatyti filmai kažkodėl nuvilia. Šį kartą netgi logiškiau filme kai kas buvo išspręsta. Tačiau knygą aš buvau skaičiusi jau seniai, primiršusi detales, gal todėl filmas ir padarė įspūdį.

Dabar neskaitau nieko, buvau nusprendusi skaityti Samarago ,,Aklumas", bet paskaičiau kometarus ir kažkaip atšokau lotuliukas.gif Iškarto atsiminiau filmą ,,Eksperimentas" ir pagalvojau, ar tik ne ta pati čia tema. o tas filmas mane kažkaip nervavo, negalėjau juo patikėti. Matyt aš tiesiog nenoriu tikėti, kad žmonės gali prarasti savo žmogiškąsias savybes. Patarkit, ar verta ieškoti tos knygos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2010 02 04, 11:01)
Susikloscius tam tikroms aplinkybems, perejau prie audio knygu klausymo.
Siuo metu girdziu Hakslio "Kontrapunkta". (beje, anes rekomendacija) Manau, kad ja vertetu paskaityti visiems. Sveikai dvasinei/fizinei pusiausvyrai palaikyti.  biggrin.gif 

Jau ketinau klausti, ar čia tas pats Hakslis, kuris "Naująjį pasaulį" parašė, bet radau anės žinutę ir supratau, kad tikrai tas pats. Bet "Kontrapunkto" Kaune net viešoji biblioteka neturi, tai gal kas turi minčių, kaip šią knygą gauti ir perskaityti?
Atsakyti
QUOTE(vakare @ 2010 02 04, 22:13)
Man filmas patiko, nors labai bijojau, kad nuvils, nes visada pagal knygas pastatyti filmai kažkodėl nuvilia. Šį kartą netgi logiškiau filme kai kas buvo išspręsta. Tačiau knygą aš buvau skaičiusi jau seniai, primiršusi detales, gal todėl filmas ir padarė įspūdį.

Dabar neskaitau nieko, buvau nusprendusi skaityti Samarago ,,Aklumas", bet paskaičiau kometarus ir kažkaip atšokau lotuliukas.gif Iškarto atsiminiau filmą ,,Eksperimentas" ir pagalvojau, ar tik ne ta pati čia tema. o tas filmas mane kažkaip nervavo, negalėjau juo patikėti. Matyt aš tiesiog nenoriu tikėti, kad žmonės gali prarasti savo žmogiškąsias savybes. Patarkit, ar verta ieškoti tos knygos g.gif

filme nebuvo kai kuriu neitikinamu scenu, pvz kad ramiai praejo pro apsauginius su vaiku begdamas, atrodo nebuvo bandymo zudytis vonioje.

"Eksperimenta" kazkada kino teatre ziureju, vieno karto uzteko schmoll.gif nenoreciau knygos skaityti. o zmones manau dar ir ne tokie ziaurus gali buti, ypac kai atsakomybe kolektyvine.
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2010 02 04, 22:32)
Jau ketinau klausti, ar čia tas pats Hakslis, kuris "Naująjį pasaulį" parašė, bet radau anės žinutę ir supratau, kad tikrai tas pats. Bet "Kontrapunkto" Kaune net viešoji biblioteka neturi, tai gal kas turi minčių, kaip šią knygą gauti ir perskaityti?

Turi, turi. 4u.gif
http://katalogas.kvb...;doNotHistory=1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 04 vasario 2010 - 21:42
QUOTE(saintlina @ 2010 02 04, 11:47)
Man nei silta, nei salta nuo to, kad kazkas ivardino Dan Brown, Poteri ar kt. popsu, nevykusia literatura ir t.t.

Dar įšoksiu į jau nuvažiavusios diskusijos traukinį: nesusipratimų, įsižeidimų ir pan. kyla, kai diskutuojančios skirtingai supranta vartojamus terminus.
Aš, rašydama žodį "popsas" neturiu omenyje "nevykusi literatūra". Man popsas - pramoginė literatūra, kaip ir berods Darbinga minėjo - be išliekamosios vertės (na, netikiu, kad mūsų vaikai, anūkai ir tt po daugelio metų skaitys Dan Brown "Da Vinčio kodą" taip pat, kaip ji buvo skaitoma prieš keletą metų).
Popsas gali būti geras ir blogas. Va tą "blogo popso" terminą aš vartočiau kaip sinonimą "nevykusiai literatūrai".

QUOTE(langana @ 2010 02 04, 18:58)
O as po pertraukeles vel susigundziau Frajumi. Dabar skaitau trecia knyga. Man vis labiau pradeda patikti Lonlis-loklis ax.gif

ooo, aš jau irgi Frajaus pasiilgau, reiks tuoj čiupti trečiąją knygą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2010 02 04, 17:35)
Pabaigiau Pamuk "My name is red". Pradesiu nuo pavadinimo, nes as ji sau issiverciau kaip "Mano vardas raudona" .

labai sudominai sia knyga thumbup.gif kaip supratau Pamuko "Juodaja.." (kaip sunkiaja artilerija) galima atideti ir paskaityt lengvesniu jojo biggrin.gif Stambula ir sia, ka tik aprasytaja.. smile.gif

ir aciu Savunei uz sios knygos el varianta 4u.gif

Atsakyti
Kazkoks stebuklas tie anes tekstai - zodziai tokie gyvi, kad rodos galetum juos paliesti. Vien bazilikai is anes darzo ka reiskia....

QUOTE(anė @ 2010 02 04, 17:51)
Turiu pabrėžti, kad nei vienas iš tų žmonių neturėjo net pagrindinio išsilavinimo. Tačiau visi gyveno ne mažiau kokybišką gyvenimą, nei aš.

Bet ka daryt, kai be skaitymo neisivaizduoji kokybisko gyvenimo. g.gif Nes jau turi su kuo palygint...
Mano gimine placioji tikriausiai nebuvo labai apsiskaiciusi, taciau dedes ir tetos, pas kuriuos dazniausiai leisdavau savo vaikystes vasaras turejo knygu. Viena mano teta, gan iskili provincijos miestelio funkcioniere, savo namo salione laike ne tik privaloma krikstola, bet ir gan turtinga biblioteka. Kai nusibosdavo zaisti su vaikais, nemaciom islinkdavau i ta nuglaistyta sventove ir vartydavau knygas. Nezinia, ar teta skaite, bet tikiu, kad gyveno pilnaverti gyvenima....pagal save.

QUOTE(anė @ 2010 02 04, 20:47)
A.Huxley. Kontrapunktas. Kažkada maniau, kad labai mėgstu "aiškius" pasakojimus. Kur herojaus istorija pradedama nuo tėvų lytinio akto. Ir baigiama rietynėmis dėl paveldėjimo." Kontrapunktas" ketvirtame viršelyje anonsuojamas kaip Huxley "satyros viršūnė". Bandyčiau ginčytis. Tačiau bet kuriuo atveju tai aštri visuomenės kritika, bandymas skrosti mūsų socialinius kūnus. Ir skrodžia  įsijaučiantis pataloganatomas. Su aistra, sakyčiau, darbuojasi. Rastos diagnozės - kvailys, pižonas, sukčius, nimfomanė, sausuolė, narcizė, cinikė... Visa puokštė. Beveik sveikų - tik pora. Ir, jei atvirai, nepatikėjau. Jei, sakykime, "Puikus naujas pasaulis" yra antiutopija, tai "Kontrapunkto" Rempionas ir Meri tikrai utopiški.
Personažų galerija turtinga, skaityti pakankamai įdomu, bet man liko nepateisinamo išplėstumo įspūdis. Per daug, per daug... Ir dar vaiko mirties scena. kartais atrodė, kad jie, dvidešimtojo amžiaus pirmos pusės rašytojai, taip pat turėjo "samplų" rinkinius. Sutinku, kad gyvenimas margas, bet literatūra juk ne vestuvių puotos filmavimas mėgėjiška kamera.

Pradejau klausytis Kontrapunkto visai nieko apie ji neskaiciusi. Ir Hakslis niekad nebuvo mano mylimas rasytojas. Ypac sunku persijungti po poetiskojo Folknerio.
Ir ypac, kai pagalvoji, kad reiks istverti tiek daug zodziu. rolleyes.gif
Isties ilga knyga, taciau kol nebaigiau "skaityt" dar nesugalvojau ar "pateisinamai'. To laikmecio rasytojai, matyt, kure tiems, kurie gali ir turi laiko skaityti. smile.gif
Pagavau tuo isgrynintus pavidalus apie kuriuos rasei. Klausydama, kiekviename is ju atpazindavau "savo" bruozu, taciau po kurio laiko atmesdavau - per daug jie gryni, sarzuoti.
Utopiniai Rempionai mane 'itikino" tiek pat, kiek ir kiti personazai: nebuna juk grynai teigiamu, kaip ir grynai neigiamu. Galbut jie sugalvoti tarsi tam tikra kompensacija tai beviltiskai aplinkai. g.gif Parodomoji dvasinio ir fizinio prado harmonija. biggrin.gif
Beje, si knyga paskatino mane paanalizuoti save. Bet tas isiskaidymas dalimis nieko nekeicia, nebent isiskaides susirinktum is naujo ir atgimtum lyg Feniksas is pelenu. Taciau, itariu, kad ne siam gyvenime, bo tai pono Dievo reikalas. Nors, aisku,jei turi laiko ir pinigu, gali keliauti pas psichoanalitika. Gaila, bet netikiu psichoanalitikais. Kaip ir Dievu, beje.

Gintarelia, matau, kad Dolitle jau surado knyga.

Saule, puikus trieilis Tavo parase.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 02 04, 20:58)
O as po pertraukeles vel susigundziau Frajumi. Dabar skaitau trecia knyga. Man vis labiau pradeda patikti Lonlis-loklis ax.gif Jau vien ko verta fraze, kai jis pasiulo persisaldziusiam serui Maksui isgerti, kad nesusirgtu. Citata netiksli, nes skaitau rusiskai ir verciu ''Remiantis mano gyvenimiska patirtimi girtumas yra malonesnis ir praeina greiciau negu persalimas'' lotuliukas.gif

O as kaip tik baigiu antraja knyga skaityti ir tikrai iskart po to griebsiuos treciosios smile.gif Uzveze blush2.gif wub.gif

QUOTE(vakare @ 2010 02 04, 23:13)

Na knyga labai savotiska, bet tikra 4u.gif Filmo pagal ja tikrai neziureciau, bet knyga perskaiciau ir tikrai nenusivyliau. Man tai stipri ir itikinanti knyga.
Atsakyti
Psichoanalitikais tiket ir nereikia. Ir pasakyt kaip kirviu nukirst ne literaturiniu snobu stiliuje biggrin.gif
Kaip smagu pasiskaityt cia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2010 02 04, 13:30)
Tobulėjimu nuo Coelho iki ???? netikiu nė kiek. Nėra reikalo pradėt valgyt įpuvusį obuolį, kad paskui paragautum sveiko. Mokykloje reikia skaityt programines knygas - tai bus geriausia pradžia.

Skaitymas nėra gėris savaime. Kai kam tai net kliūtis. Jau esame kalbėję apie tai, kaip ir apie snobus vs "paprastuolius"... Aišku, visos razborkės yra geriausia rašymo mokykla, jei ne universitetas.
Siūlau "Stambulą ". Ten tokios nuostabios nuotraukos, jų tiek daug smile.gif ... Ir rašymas už "Juodąją" lengvesnis, tokia beveik eseistinė maniera. Gabaliukai lengvai dėliojasi, nebūtina laikytis įsikibus teksto virvės.

drinks_cheers.gif dėl to, kad nėra savaime gėris mirksiukas.gif

Ir dar kartą pasakysiu, nors kai ką gal jau erezina-o aš nematau nieko blogo tame, kad Dan Brownas man nepatinka-dar daugiau,manau, kad tai yra gryniausiai literatūrinis šlamštas ir jaučiu savotišką pilietinę pareigą( bigsmile.gif ) apie tai garsiai pasakyt-gal kažkas išgirs ir susimąstys rolleyes.gif

Kaip tik galvojau klaust, ką geriau imt Pamuko-"Juodąją knygą" ar "Stambulą"Tai bus lengviau dabar pasirinkt mirksiukas.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 02 04, 13:36)
Buvo labai įdomu paskaityti diskusiją, bet kadangi ji jau daug kam atsibodo, tai aš patylėsiu  ax.gif

Bet mes čia juk ne patylėt susirinkom mirksiukas.gif biggrin.gif

Dolitle, žadu pribūt į susitikimą šiandien, tai tikiuosi prigriebsi Alvtegen mirksiukas.gif Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 05 vasario 2010 - 11:45
Skaitau niekaip nepasibaigiancia diskusija mirksiukas.gif ir vis pagaunu save galvojant, kad kazkodel idomiausia skaityt krastutines pozicijas issakancius postus ax.gif O as, kaip visada, kazkur per viduri - ni ryba, ni miaso... biggrin.gif Va ir del bele ko skaitymo vel tas pats... Nesutinku, kad bet kuriuo atveju reikia dziaugtis, kad zmogus isvis skaito. Jei kazkas visa gyvenima skaito tik Svajoniu romanus ar pigius trileriukscius, tai man cia tera tik tuscias laisvalaiko praleidimo budas, toks pats kaip, sakykim, muilo ziurejimas per TV ar "saudo, gaudo" tipo kompiuteriniai zaidimai rolleyes.gif Bet anes pozicija man atrodo per daug kategoriska. Ne kiekvienam iseina laiku ir vietoj isijungti i skaitymo procesa ir pradeti nuo vertingu knygu. Ir tobulejimas nuo Coelho iki ??? yra tikrai imanomas, jei zmogus yra imlios sielos ir nori tobuleti. Tereikia ji paskatinti - sakant ne tik "oi, kaip puiku, kad skaitai Coelho", bet ir "gerai, kad skaitai Coelho, bet yra ir geresniu, gilesniu knygu, pabandyk ir jas kada paskaityti". Kas nori isgirsti, isgirs, o kas isizeis del snobisko pamokslo - tegu. Pabandyti juk verta mirksiukas.gif

Dar apie tobulejima - pasisakysiu is savo varpines ax.gif Niekad nesizavejau prastu popsu, bet paskutiniais metais pries ateidama i si skyreli skaiciau daugiausia butent popsa, t.y. pramogine literatura. Sio skyrelio snobu komandos mirksiukas.gif deka pamazu pasukau ir prie kitokiu, gilesniu, sunkesniu knygu. (Dar pamenu, kaip uzpraeita vasara dievagojausi, kad niekad neskaitysiu Camus, Prousto ir dar ten kazko, jau net nepamenu.... blush2.gif ) Esu joms dekinga uz manyje pazadinta nora siekti daugiau, nors su kategoriskom nuomonem apie knygas ir skaityma ne visada sutinku.
Atsakyti