Ai, dar apie bazilikus : pastebėjimas iš palyginamojo bandymo . Sodinti lysvėje lauke, saulėkaitoje, bet vėjų pagairėj užaugo. Macni, bet mažutėliai, lapeliai sulig nagu. Netręšiau, tas tiesa. Šilnamyje bujojo kaip ... Nežinau kas. Gal kiaulpienės ? Raudonlapiai,žali smulkialapiai ir žali nenormalaus dydžio lapais.Išvada - bandysiu ir šiais metais abiem būdais. Įsigijau šešių rūšių sėklų.
QUOTE(Savūnė @ 2010 02 01, 22:36)
(... )dar ateis Darbinga su ane ir prismeigs mane savaisiais 16-centimetriniais
Atėjom. Abi . Tik pašauk - bėgte. Tiesa, aukštakulnius tenka imt rankosna ...
Gili įžvalga visose paralelėse tarp avalynės ir kulnų. Matematiškai išprususios galėtų padėt suformuluot aksiomą : balti lakiniai botfordai iki šakumo - neskaito nieko. Ortopedinė avalynė - knygų žiurkė .
Nž, ar man prarasto grožio gailu, bet biškį norėčiau pamakaluot kojom su botfordais ant aukštos baro kėdės . Ir ... Ai, nepiktinsiu.
QUOTE(Forget The Pain @ 2010 02 01, 23:07)
Ir kai atėjusi naujokė pasidžiaugia, kad seniau skaitė tik B. Cartland, o dabar suprato, kad Coelho yra "kažkas nerealaus", aš taip pat džiaugiuosi, nes ji bent jau juda pirmyn.
Paskutinei - supuvęs kiaušinis. Pati kalta, kad vėlai atbėgau. Bet nepatylėsiu, ne šiandien.
Pirma - nustebčiau, jei Savūnė mėgtų Bachą ( čia tas, kur kažkokia žuvėdra , ar ne ? Neskaičiau. Iš gryno snobizmo. )
Antra - čia jau Forget The Pain citata tik pretekstas, nes viską rinkt ir cituot be galo užtruktų - man visai nedžiugu, kad kas nors beleką skaito. Jei, tarkim, mano vaikas imtų norėt skaityt visus tuos "triusikus ir kramtoškes", kurių krūvas leidžia krūvos leidyklų, aš jam griežtai pasipriešinčiau. Geriau tegul šunis kieme vaiko.
Tobulėjimu nuo Coelho iki ???? netikiu nė kiek. Nėra reikalo pradėt valgyt įpuvusį obuolį, kad paskui paragautum sveiko. Mokykloje reikia skaityt programines knygas - tai bus geriausia pradžia.
Skaitymas nėra gėris savaime. Kai kam tai net kliūtis. Jau esame kalbėję apie tai, kaip ir apie snobus vs "paprastuolius"... Aišku, visos razborkės yra geriausia rašymo mokykla, jei ne universitetas.
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 01, 23:54)
Griztant prie knygu temos , jau taip intriguojat mane su Pamuk'u... Gal ir man to "raudono vardo" griebtis? "Juodosios knygos" ar "Stambulo" nedristu kazkodel imtis, man rodos, kad reiketu nuo kazko kito pradeti...
Siūlau "Stambulą ". Ten tokios nuostabios nuotraukos, jų tiek daug ... Ir rašymas už "Juodąją" lengvesnis, tokia beveik eseistinė maniera. Gabaliukai lengvai dėliojasi, nebūtina laikytis įsikibus teksto virvės.
Visas, kurios šventė ir švenčia , sveikinu :