Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

Tiek norejau gincytis, o visos mintys issibegiojo, galva nedirba sivakar doh.gif Tai tik dviem punktais trumpai pasisakysiu biggrin.gif

QUOTE(svetima @ 2010 02 03, 12:43)
Yra knygos, kurias išaugi, yra tokių, iki kurių dar jautiesi nedaaugęs..
Man normalu skirstyt pagal amžių..Vaikystėj vienas knygas skaičoau, jaunystėj kitas, kai kurioms dar dabar trūksta patirties..

drinks_cheers.gif Laiku perskaicius viena ar kita knyga, ispudis bus stipresnis, ir gausi is jos daugiau. Per anksti ar per velai perskaityta ji gal irgi patiks, bet to optimalaus efekto jau nebus.

QUOTE(Alexia @ 2010 02 03, 15:05)
Vat tiksliai, kas pasakys kodel popsas yra popsas. Kur kriterijai? As kazkada sakiau, kad yra kriterijai tam tikram reiskiniui nusakyti (daug mazh), paradigmos, priimtos ir irodytos kur galima pasiskaityt (jei ir taip neaisku) ir nustatyt, kad Dzordza yra popsas, o Juozapaitis klasika. Mano pavyzdziai nevyke, bet nesvarbu. Tai musu protobokstai issijuose aiskino, kad objektyviu tiesu nebuna ir tra lia lia  smile.gif Tai vat pasakykite, pagal ka nustatyt, kad Coelho yra popsas (tiems kas nezino).

Nepretenduoju i protobokstus, bet irgi manau, kad nera tu objektyviu kriteriju rolleyes.gif Pasikartosiu, kiekvienas turim savus popso kriterijus, kaip ir kiekvienas turim savita literaturini skoni. Apie bendrus kriterijus galima kalbeti tik su bendraminciais, kurie tuos pacius kriterijus pripazista biggrin.gif

Ir dar - pagarba Salsai, atvirai sakanciai, kad megsta popsa 4u.gif As jo irgi neniekinu, o ypac jei dar su kokybes zenklu pasitaiko rasti biggrin.gif Nors pastaruoju metu vis labiau krypstu nuo pramogines literaturos prie rimtesnes - faze, matyt, tokia... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2010 02 03, 12:24)
Ačiū dideliausias  4u.gif O čia tikrai pagal eiliškumą (kad nebūtų kaip pvz. su E. George, pagal parašymą (ir lietuvių išvertimą) vienas sąrašas, o pagal herojų gyvenimo įvykius visai kitoks). Įdomu ar žada lietuviai toliau verst šią seriją (šių knygų išleidimą remia kažkoks fondas),?

Jo,toks pat eiliskumas ir jo oficialiame tinklapyje skelbiamas.O del to ar vers daugiau jo knygas i lietuviu kalba ir as susirupinusi,parasiau net du kartus i ta leidykla el.laiskus,bet jie nemandagus ir neatsako nieko.I kitas kai ka rasydavau tai visada sulaukdavau atsakymo,o lietuvos rasytoju sajunga neatsako g.gif

QUOTE(SoftSkin @ 2010 02 03, 14:52)

kolkas diagnozes neturim. minejo kazkokia raumenu, ar sanariu liga, kuria serga pagrinde tik laukiniai katinai, nes ji infekcinio pobudzio del isibrezimo ar isidurimo, bet kadangi ji neturejo jokio susizalojimo ar kazko panasaus, ir nera pulingo zidinio, tai kolkas nezino kas tiksliai. kolkas tik patinusi koja, neluzusi ir laaabai auksta temperatura. nakti maniau neisgyvens jau, bet dabar jauciasi kaip vakar po vaistu suleidimo kokias pora val. vakare veterinarijoj vel apziures ir pasakys gal kas istikro. bet bukle vis dar labai nekokia  verysad.gif

labai liudna,tikiuosi pasveisks ,laikykites 4u.gif parasyk,kokios bus zinios toliau.

QUOTE(svetima @ 2010 02 03, 15:19)

O kodėl du knygių skyreliai atsiradę g.gif -spėju, kad vienas skirtas popsui, o kitas tai jau heavy metal  biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 03, 23:49)
Nepretenduoju i protobokstus, bet irgi manau, kad nera tu objektyviu kriteriju  rolleyes.gif Pasikartosiu, kiekvienas turim savus popso kriterijus, kaip ir kiekvienas turim savita literaturini skoni. Apie bendrus kriterijus galima kalbeti tik su bendraminciais, kurie tuos pacius kriterijus pripazista biggrin.gif 

Vat ir ne vat ir ne. Kodel tada mokykloje nagrinejam Dostojevski, o ne Buivydaite.
Sita tema jau ir man igriso karsta.gif
Atsakyti
nugis tiek norejau pasakyti šia taip aktyviai diskutuojama tema, kol skaičiau pasisakymus, bet jau tiek čia prisakyta, kad gal ir nekišiu savo trigrašio...Manau, būtų labai įdomi tema gyvoms diskusijoms blush2.gif

o aš šiuo metu skaitau "Mažmožių dievą". Net nežinau, kaip man ją dabar įvertint, nes labai sunkiai stumiuosi į priekį. Kaip ir viskas patinka, įdomu, bet...skaitau max pusvalandį prieš miegą beveik jau neveikiančia galva, tad sunkiai gaunasi įsijausti...o rte nelkabai pamenu, ką ir skaičiau. Turbūt reikės imtis kokios nors labiau tokiems simboliniams skaitymams tinkamos knygos, o šią pasilikti savaitgaliams, kai galiu skaityti šviesia galva...
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2010 02 01, 22:16)
O kodėl nematyti nieko mainais palikta? verysad.gif

Tai kad neturiu ka pasiulyt, bo atsilikusi bene desimtmeciu. Skonis neislavintas, skia. Tode,l kaip stropi mokinuke, bandau klausytis ismananciuju. smile.gif

QUOTE(Savūnė @ 2010 02 01, 22:36)
Ar kulniukų aukštis yra tiesiogiai proporcingas Coelho ir Picoult pomėgiui? smoke.gif Nors ne, gal apsigalvojau, nepridursiu, nes dar ateis Darbinga su ane ir prismeigs mane savaisiais 16-centimetriniais mirksiukas.gif

Aukstakulniai - kojos pratesimas. Ilgos kojos - gundymo irankis. Sledovatelno - man nebeaktualu, bo tas, kuri norejau sugundyti, jau salia. Dabar as ji gundau dvasiniais turtais. lotuliukas.gif

QUOTE(Alexia @ 2010 02 04, 10:04)
Vat ir ne vat ir ne. Kodel tada mokykloje nagrinejam Dostojevski, o ne Buivydaite.
Sita tema jau ir man igriso      karsta.gif

Kas per mazochistinis malonumas testi tai, kas jau igriso. g.gif

Nesu lit spece, taigis tie objektyvus kriterijai man gili paslaptis. Taciau, man regis, tie didieji turi kazka tokio kas islieka aktualu per amžius. (aisku per garsiai pasakyta) Na, o popsas atitinka trumpalaikius zmoniu poreikius. Pasikeitus madai bei vartotoju poreikiams, popsine literatura atrodo juokinga ir nesiuolaikiska, nes praranda savo aktualuma. Malonumo centru dirginimai vis keiciasi, tobuleja, taciau dvasia, ko gero, auga leciau... g.gif

Susikloscius tam tikroms aplinkybems, perejau prie audio knygu klausymo.
Siuo metu girdziu Hakslio "Kontrapunkta". (beje, anes rekomendacija) Manau, kad ja vertetu paskaityti visiems. Sveikai dvasinei/fizinei pusiausvyrai palaikyti. biggrin.gif

Apie perskaitytu knygu savalaikiskuma manau, kad kiekvienas zmogus, tam tikru laiku, renkasi tai, ka jis tuo metu gali priimti, tai, kas atitinka jo sielos skambesi. Per save neperlipsi, kad ir kaip noretum.
Savo gedai turiu pripazinti, kad man niekaip nelipo Folkneris. Vis numesdavau jis pusiaukelej, vel grizdavau, vel numesdavau. O stai pries kelias dienas isklausiau "Absalomai, Absalomai" ir buvau pakereta teksto grozio ir gelmes. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2010 02 04, 08:04)
Sita tema jau ir man igriso      karsta.gif

Labai paprastai - mokykloje turime vadovautis literaturos mokytoju nustatytais kriterijais, todel ir nagrinejame ta, kas jiems atrodo tinkama. O paskui jau, savo malonumui, skaitome kas Dostojevski, kas Buivydaite, o kas viska is eiles - nes vadovaujames jau ne kitu sugalvotais, o paciu susikurtais (na gerai jau, kazkiek ir kitu itakotais) kriterijais tongue.gif

Igriso tai igriso - baigiam tada mirksiukas.gif Bet kad kas nors vis pratesia tema... biggrin.gif

QUOTE(Darbinga @ 2010 02 04, 10:01)
Nesu lit spece, taigis tie objektyvus kriterijai man gili paslaptis. Taciau, man regis, tie didieji turi kazka tokio kas islieka aktualu per amžius. (aisku per garsiai pasakyta) Na, o popsas atitinka trumpalaikius zmoniu poreikius.  Pasikeitus  madai bei vartotoju poreikiams, popsine  literatura atrodo juokinga ir nesiuolaikiska, nes praranda savo aktualuma. Malonumo centru dirginimai vis keiciasi, tobuleja, taciau dvasia, ko gero, auga leciau... g.gif

drinks_cheers.gif

Gerai, lakiu jau, nes dar i lektuva paveluosiu... doh.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 04 vasario 2010 - 10:32
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 03, 21:49)

Ir dar - pagarba Salsai, atvirai sakanciai, kad megsta popsa  4u.gif

Na, aš manau, kiekvienas turi laisvę rinktis..
Tik kažkodėl šitam skyrelyje mes mėgstam reikšt pagarbą atvirai sakantiems, kad mėgsta popsą, bet jau tuos, kurie atvirai pasako, kad popso nemėgsta, laikom pasikėlusiais ir net manau tyliai pagalvojam-apsimeta.. biggrin.gif

Ištikrųjų daugiau drąsos reikia pasakyt, kad popsui priskiri Harį Poterį ir Dan Browną, nes toks įvardinimas kažkodėl nepatinka tų knygų gerbėjams.. rolleyes.gif

Negaliu pasakyt, kad neskaitau jokio popso..Murakamis irgi manau popso pavyzdys, bet man jis patinka...Štai Alvtegen irgi popsas-bet suintrigavo kažkuom..
O Dan Brownai ir Vampyrai, tai sakyčiau popsas su minuso ženklu-vampyriškas popsas tongue.gif biggrin.gif Šitam nebijočiau ir blogesnį žodį tart rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 04, 10:28)
Labai paprastai - mokykloje turime vadovautis literaturos mokytoju nustatytais kr

Igriso tai igriso - baigiam tada  mirksiukas.gif Bet kad kas nors vis pratesia tema... biggrin.gif
drinks_cheers.gif

Gerai, lakiu jau, nes dar i lektuva paveluosiu...  doh.gif  smile.gif

Nepaveluok. Atsiprasau, pratesiu. Tikrai ne literaturos mokytojai pagal savo skoni sudarineja programas ir man netinka jusu "diletantiski" paaiskinimai schmoll.gif Eisiu i Fil katedra klaust biggrin.gif
Nepriimkit rimtai, as cia juokais, jeigu ka. O kas link gincu del skonio, tai sureaguoja tie, kas patys mano kad su ju skoniu kazkas negerai. Nors nemegstat citatu, bet pacituosiu Hese. "To ko mumyse nera, musu nejaudina" Juk sventa tiesa. Daznai save pagaunu, kad sita taisykle man labai galioja. O kas galvoja, kad su jo skoniu, skaitomom knygom viskas ok tai ir nekreipia demesio, kad ir ka besakytum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 04 vasario 2010 - 11:12
Gal kam nors bus įdomu – apie J. D. Salingerį.
http://www.bernardin...eprociams/39880
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 02 04, 11:43)
Ištikrųjų daugiau drąsos reikia pasakyt, kad popsui priskiri Harį Poterį ir Dan Browną, nes toks įvardinimas kažkodėl nepatinka tų knygų gerbėjams.. rolleyes.gif

Negaliu pasakyt, kad neskaitau jokio popso..Murakamis irgi manau popso pavyzdys, bet man jis patinka...Štai Alvtegen irgi  popsas-bet suintrigavo kažkuom..

man atvirksciai - Poteris patiko, Murakamis nea. as tai nemanau, kad knygu priskyrimas kazkokiai kategorijai gali nervinti, gi arba patinka arba ne, koks skirtumas kaip ja vadina. Mane nervintu pasaipus poziuris i kitaip mastancius arba kitas knygas skaitancius, nors ir tai manau, kad cia ju paciu beda.
dar ne i tema - turbut nebutinai ir ne visiems tos darsos ir atviru pasakymu reikia, todel ir kyla tokios diskusijos. Pagalvojau, kad naujokes cia uzsukusios nesusigaudys apie ka tema, nes atsiliepimai apie knygas paskendo kitose diskusijose, bet visko gi gyvenime reikia smile.gif

Gemma, pasiskaiciau tavo atsiliepima apie Kiara ir nusrendziau, kad man labai reikia biggrin.gif Labai megstu gaminti ir i Italija atsargiai planuoju. Vakar pries miega "skaiciau" knyga apie Italijos virtuve.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 02 04, 10:43)

na, kokios cia reik drasos priskirt popsui ta ar ana? Cia juk asmenine nuomone, kuria isreiskia kas tik nori. Man nei silta, nei salta nuo to, kad kazkas ivardino Dan Brown, Poteri ar kt. popsu, nevykusia literatura ir t.t. As visai nebijau (ir nelaikau to drasa) prisipazint, kad man patiko Haris Poteris ir tas pats Dan Brown. Bet tai anaiptol nereiskia, kad as skaitau tik tokias knygas.

Perskaiciau G. Barylli ''Balerina''. Kelias dienas galvojau, ka cia apie ja parasius. Patiko ji man labai. Kaip ir detektyvas, bet to detektyvo kaip ir nesijaucia skaitant. Man veikiau kaip drama. Taip graziai parasyta knyga wub.gif Taip letai skaiciau, neskubedama, pasilikdama, pasiskonedama. Knyga apie Vienos operos kasdienybe, jei galiu taip pasakyt. Prasideda, kaip Vienos valstybineje operoje randama nuzudyta sokeja. O toliau pasakojama apie teatra, apie sokejas, soliste primadona, baletmeisteri, ju santykius, aistras, intrigas, ambicijas, apie ziurovus uzburianti soki ir dainavima. Pirmakart skaiciau kazka panasaus ir turbut pirmakart noreciau kai ka pacituoti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 vasario 2010 - 12:08
QUOTE(Darbinga @ 2010 02 04, 12:01)
Apie perskaitytu knygu savalaikiskuma manau, kad kiekvienas zmogus, tam tikru laiku, renkasi tai, ka jis tuo metu gali priimti, tai, kas atitinka jo sielos skambesi. Per save neperlipsi, kad ir kaip noretum. Nebent butum snobas

Tikiuos, nieko nesupykinsiu pati save cituodama. biggrin.gif Tiesiog, noriu pridurti komentara prie paskutines frazes.

QUOTE(svetima @ 2010 02 04, 12:43)
Na, aš manau, kiekvienas turi laisvę rinktis..
Tik kažkodėl šitam skyrelyje mes mėgstam reikšt pagarbą atvirai sakantiems, kad mėgsta popsą, bet jau tuos, kurie atvirai pasako, kad popso nemėgsta, laikom pasikėlusiais ir net manau tyliai pagalvojam-apsimeta.. biggrin.gif

Juk ne visiems ta pagarba issakoma, o konkreciai Salsai. mirksiukas.gif Turiu pripazinti, kad ir mane zavi Salsos racionaliai suvokta ir graziai apibrezta pozicija. Nors musu literaturiniai skoniai is esmes skiriasi. Be to, jauciu malonuma skaitydama jos atsiliepimus, bo stilius ir teksto analizes gebejimai "na lico'. smile.gif

QUOTE(Alexia @ 2010 02 04, 13:11)
Nors nemegstat citatu, bet pacituosiu Hese. "To ko mumyse nera, musu nejaudina" Juk sventa tiesa.  ]

Kaip malonu, kad mudu su Hese manome panasiai. (didybes manijos apimtas smailikas)
Atsakyti