Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(bulkute @ 2010 02 03, 10:37)
nesutikciau del knygu skristymo pagal amziu. negi tada "pasakas" tik vaikai gali skaityti.

drinks_cheers.gif tai jau tikrai labai ribotas poziuris. kartais pasakose daugiau gyvenimiskos tiesos ir pamokymu nei kur kitur. niekad neskirsciau knygu pagal amziu. o ir dabar su malonumu paskaitau vaikui pirktas knygas
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 02 03, 13:29)
drinks_cheers.gif
Kam skaityt tą Harį Poterį, kai tau trisdešimt keleri schmoll.gif
Laikas seniai praėjo tokiai literatūrai, tegul skaito jaunimas rolleyes.gif
nebeskaitysiu..Galės dukra skaityt, kai dar šiek tiek paaugs..jaunimui tinkamas-labiau negu tie visi Vampyrai doh.gif

Atsiprasau, bet iki keliu metu tada skaitosi jaunimas??? blink.gif unsure.gif Man atrodo as ir sena budama skaitysiu man patinkancias knygas (tame tarpe ir vampyrus, ir fentazi, ir pasakas, ir pan.). Ar sulaukus tam tikro amziaus jau yra nesolidu skaityti megstamo zanro lektura? Argi yra zanras skirtas tik tam tikrai amziaus grupei, o kitiems skaityti negalima doh.gif nesamone, as iki siol su malonumu skaitau ir man visada patikusias vaikiskas knygeles ir krizenu, kad ir is Danuko Dunduliuko nuotykiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 03 vasario 2010 - 12:23
QUOTE(Junda @ 2010 02 02, 17:39)
Iš Wikipedia:
The Harry Hole novels:

* 1997 – Flaggermusmannen; English translation: The Bat Man
    * 1998 – Kakerlakkene; English translation: The Cockroaches
    * 2000 – Rødstrupe; English translation by Don Bartlett: The Redbreast (2006)
    * 2002 – Sorgenfri; English translation by Don Bartlett: Nemesis (2008)
    * 2003 – Marekors; English translation by Don Bartlett: The Devil's Star (2005)
    * 2005 – Frelseren; English translation by Don Bartlett: The Redeemer (2009)
    * 2007 – Snømannen; English translation: The Snowman (2010)
    * 2009 – Panserhjerte

Ačiū dideliausias 4u.gif O čia tikrai pagal eiliškumą (kad nebūtų kaip pvz. su E. George, pagal parašymą (ir lietuvių išvertimą) vienas sąrašas, o pagal herojų gyvenimo įvykius visai kitoks). Įdomu ar žada lietuviai toliau verst šią seriją (šių knygų išleidimą remia kažkoks fondas),?
Atsakyti
QUOTE(bulkute @ 2010 02 03, 09:37)
biggrin.gif o man labai patiko. nors ilgai neemiau i rankas, nes turiu isankstine nuostata del serijomis leidziamu knygu, bet paskui smalsumas nugalejo.

nesutikciau del knygu skristymo pagal amziu. negi tada "pasakas" tik vaikai gali skaityti.

Pasakas tenka skaityt vaikams-nes taip reikia, bet šiaip neįdomu man tos pasakos jau seniai-ar čia blogai?

Yra knygos, kurias išaugi, yra tokių, iki kurių dar jautiesi nedaaugęs..
Man normalu skirstyt pagal amžių..Vaikystėj vienas knygas skaičoau, jaunystėj kitas, kai kurioms dar dabar trūksta patirites..

QUOTE(zis @ 2010 02 03, 10:23)
Atsiprasau, bet iki keliu metu tada skaitosi jaunimas??? blink.gif  unsure.gif Man atrodo as ir sena budama skaitysiu man patinkancias knygas (tame tarpe ir vampyrus, ir fentazi, ir pasakas, ir pan.). Ar sulaukus tam tikro amziaus jau yra nesolidu skaityti megstamo zanro lektura? Argi yra zanras skirtas tik tam tikrai amziaus grupei, o kitiems skaityti negalima doh.gif nesamone, as iki siol su malonumu skaitau ir man visada patikusias vaikiskas knygeles ir krizenu, kad ir is Danuko Dunduliuko nuotykiu.

Čia kalba ne apie solidumą, o apie aktualumą, įdomumą..Man neįdomu Haris Poteris, ir nesiruošiu apsimest, kad yra kitaip 4u.gif ..O būčiau 12-os metų, tai jaučiu, kad būtų įdomu..
Vaikiška liteartūra domiuosi tik tiek, kiek reikia parinkt vaikams.. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2010 02 02, 14:42)
1. Savaitgalį baigiau Nicky Pellegrino "Kiarą". Ir dabar taip nesinori, kad su šia knyga paasitvirtintų taisyklė "jei knyga gera - neišeina apie ją nieko parašyti", bet panašu, kad vis dėlto taip ir bus  blush2.gif

2. Na, o dabar bemaž įpusėjau "Smirnos burtininkes". Įdomu. Tik kol kas kaip kokia detektyvė bandau atsikasti: vis dėlto kokios tautybės ir religijos pagrindinės veikėjos? Tai jos į cerkvę eina, tai Alachą mini, tai žydus, graikus, armėnus ar turkus apšneka... O jos pačios kas?  unsure.gif

skaiciau ir as drauges ikalbeta "Kiara". mano ispudziai visiskai priesingi. labai jau saldi pasirode, suskaiciau ir pasijutau, kaip muilo prisilaizius.
o kadangi nesu maisto gamintoja is prigimties, o tik is butinybes, tai ir seiles nevarvinau skaitydama. o gal reikala pagadino dar ir tai, kad vidurio gero gabalo neperskaiciau - buvo gaila laiko - tai tik pradzia ir pabaiga blush2.gif

QUOTE(Numenor @ 2010 02 02, 14:50)
Pasidarys mano hobis - po diskusijos cia dabar spoksau i angliu aukstakulnius metro, galiu dar ir i knygas rankinukuose paspoksoti sociologinio tyrimo labui  lens.gif  hihihi.gif

lotuliukas.gif lauksim rezultatu ir "moksliniu" isvadu bigsmile.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 02 02, 15:58)
nu niekaip negalejau suprasti, ko jie ten rinkosi jau nuo 6 ryto . toks jausmas lyg butu deficitas ir visiems neuztektu lotuliukas.gif

o dar galvojau, kad cia as ligone, kai per ispardavimus 100 lt uz knygas pakloju. o pasirodo pas mane dar tik gyevnimo budas, o iki diagnozes - toli... irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 02 03, 14:43)
Čia kalba ne apie solidumą, o apie aktualumą, įdomumą..Man neįdomu Haris Poteris, ir nesiruošiu apsimest, kad yra kitaip 4u.gif ..O būčiau 12-os metų, tai jaučiu, kad būtų įdomu..
Vaikiška liteartūra domiuosi tik tiek, kiek reikia parinkt vaikams.. 4u.gif

As manau, kad knygos idomumas nuo amziaus nepriklauso ax.gif Ir kiekvienas renkasi pagal save smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2010 01 31, 20:46)
O kas nusprende, kad Picoult (dar neskaiciau) ar Coehlo (skaiciau tik "Alchemika") yra popsas? doh.gif

Aš irgi sunkiai suvokiu popso/rimtos literatūros skyrimo kriterijus. Buvo minėta, jog popsas pateikia visus atsakymus ant lėkštutės. Na nežinau... man asmeniškai gera knyga yra ta, kuri pirmiausiai teikia malonumą ir norą ją skaityti. O net ir pakankamai lėkštose knygose ne visi pamato tuos atsakymus rolleyes.gif biggrin.gif
Kalbant apie Coelho - man asmeniškai jo knyga nr1 yra ne "Alchemikas", o "Penktasis kalnas". Visos kitos - masinė štampuotė, sutinku, bet skaityti jas nėra kančia smile.gif
Picoult skaičiau tik globėją, sukrėtė mane kaip mamą/seserį siužetas, tačiau kitos jos knygos kažkodėl nenorėjau skaityti g.gif

Aš irgi labiausiai džiaugiuosi, kad žmogus iš viso skaito, tebūnie ir masinės psichozės paveiktas thumbup.gif
Savo laiku skaičiau ir "Da Vinčio kodą", be abejo. Ir net patiko siužetas, bet J.Sierros "Paskutinė vakarienė" paguldė jį ant menčių biggrin.gif
QUOTE(svetima @ 2010 02 03, 11:29)
drinks_cheers.gif
Kam skaityt tą Harį Poterį, kai tau trisdešimt keleri schmoll.gif
Laikas seniai praėjo tokiai literatūrai, tegul skaito jaunimas rolleyes.gif

biggrin.gif keistas požiūris biggrin.gif tiesa, jo neskaičiau, tik žiūrėjau filmus su sūnum, tačiau man patiko labai. ax.gif Tačiau taip, aš nemanau, kad knygų skaitymui yra amžiaus cenzas ir žaviuosi tuo pačiu čia minėtu "Vėju gluosniuose". thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 02 03, 11:56)
As manau, kad knygos idomumas nuo amziaus nepriklauso ax.gif Ir kiekvienas renkasi pagal save smile.gif

O aš manau, kad priklauso... mirksiukas.gif

Yra išskirtinių vaikiškų knygų, kurios ir suaugusiam turi savo kažkokį klodą-tarkim "Mažasis princas" arba "Mikė Pūkuotukas", bet toli gražu ne visa vaikiška literatūra turi būt įdomi suaugusiam žmogui..Kitos aktualijos tiesiog..

Beje, Haris Poteris aplamai yra labiau reiškinys-savotiškas knyginės popkultūros produktas..Na nedraudžiu jo skaityt savo vaikams, bet man labiau patiktų, kad jie skaitytų "Žiedų valdovą"..Deja, Haris Poteris tiesiog lengviau "virškinamas", todėl turi didesnį populiarumą..Čia panašiai kaip "Da Vinčio kodas" ir "Fuko švytuoklė"...

Dabar žinau, kad būsiu apkaltinta, kad kalbu apie tai, ko neskaičiau ir neskaitysiu tikrai niekada (Haris Poteris)..Yra tame tiesos galbūt, prisipažinsiu-esu labai subjektyvi.. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Aaukse @ 2010 02 03, 12:28)
Tačiau taip, aš nemanau, kad knygų skaitymui yra amžiaus cenzas ir žaviuosi tuo pačiu čia minėtu "Vėju gluosniuose".  thumbup.gif

Cenzo tikrai nėra, bet suaugęs žmogus tiesiog jau turi daugiau iš ko rinktis-ir gali eit toliau rolleyes.gif Jeigu nori... ax.gif
Atsakyti
Galu gale mane itrauke raudonlapis bukas, nors beliko tik trecdalis. pradzioje buvo idomu tos atskiros "pasakaites" apie tam tikra zmogu ir jo gyvenima, bet erzino tas nevientisumas, bet dabar jau dzin, kad kiekvienam zmogeliui/seimai po 1 atskira skyriu, nes istorijos tokios skirtingos ir vienos linksmos, kitos skausmingos. man patinka ax.gif
QUOTE(luiziana @ 2010 02 03, 02:27)
O kas jai nutiko,del ko sitaip? unsure.gif
QUOTE(saintlina @ 2010 02 03, 06:52)
ka vetas sako? Nuo ko cia taip staiga?  blink.gif

kolkas diagnozes neturim. minejo kazkokia raumenu, ar sanariu liga, kuria serga pagrinde tik laukiniai katinai, nes ji infekcinio pobudzio del isibrezimo ar isidurimo, bet kadangi ji neturejo jokio susizalojimo ar kazko panasaus, ir nera pulingo zidinio, tai kolkas nezino kas tiksliai. kolkas tik patinusi koja, neluzusi ir laaabai auksta temperatura. nakti maniau neisgyvens jau, bet dabar jauciasi kaip vakar po vaistu suleidimo kokias pora val. vakare veterinarijoj vel apziures ir pasakys gal kas istikro. bet bukle vis dar labai nekokia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 02 03, 14:45)
Čia panašiai kaip "Da Vinčio kodas" ir "Fuko švytuoklė"...

Oj, tik jau nestatykit situ knygu i viena eilute schmoll.gif
Vat tiksliai, kas pasakys kodel popsas yra popsas. Kur kriterijai? As kazkada sakiau, kad yra kriterijai tam tikram reiskiniui nusakyti (daug mazh), paradigmos, priimtos ir irodytos kur galima pasiskaityt (jei ir taip neaisku) ir nustatyt, kad Dzordza yra popsas, o Juozapaitis klasika. Mano pavyzdziai nevyke, bet nesvarbu. Tai musu protobokstai issijuose aiskino, kad objektyviu tiesu nebuna ir tra lia lia smile.gif Tai vat pasakykite, pagal ka nustatyt, kad Coelho yra popsas (tiems kas nezino).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 03 vasario 2010 - 15:06
QUOTE(Alexia @ 2010 02 03, 13:05)
Oj, tik jau nestatykit situ knygu i viena eilute  schmoll.gif
Vat tiksliai, kas pasakys kodel popsas yra popsas. Kur kriterijai? As kazkada sakiau, kad yra kriterijai tam tikram reiskiniui nusakyti (daug mazh), paradigmos, priimtos ir irodytos kur galima pasiskaityt (jei ir taip neaisku) ir nustatyt, kad Dzordza yra popsas, o Juozapaitis klasika. Mano pavyzdziai nevyke, bet nesvarbu. Tai musu protobokstai issijuose aiskino, kad objektyviu tiesu nebuna ir tra lia lia  smile.gif Tai vat pasakykite, pagal ka nustatyt, kad Coelho yra popsas (tiems kas nezino).

Jei jau imt pavyzdžiu Coelhą, jau kažkas čia minėjo, kad rašo su pretenzijom į filosofiškumą, bet paskui viską sukramto ir padeda ant lėkštutės..Gal tai ir yra popsas-tai kas lengva, aišku, ryškiai žiba... rolleyes.gif
Nesakau, kad tai blogybė-kiekvienam kartais reikia kokio tai saldėsio tam tikra forma..
Papildyta:
O kodėl du knygių skyreliai atsiradę g.gif -spėju, kad vienas skirtas popsui, o kitas tai jau heavy metal biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 02 03, 14:45)

Papildyta:
Cenzo tikrai nėra, bet suaugęs žmogus tiesiog jau turi daugiau iš ko rinktis-ir gali eit toliau rolleyes.gif  Jeigu nori... ax.gif

be abejo. Ir renkasi smile.gif Turbūt jeigu suaugęs žmogus skaitytų tik pasakas, jam ir kokią nors diagnozę nepatingėtų pripaišyti biggrin.gif Tačiau man negėda pasakyti, jog šalia tų knygų, kurias skaitau, vertinu ir smagiai suregztą kitokio pobūdžio literatūrą. Žinoma, kiekvienas renkasi ir statosi sienas pats smile.gif
Atsakyti