Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 02 01, 18:00)

Aš rodau gerą pavyzdį  mirksiukas.gif Beje, man Gilybės labiau už Tunelius patiko  biggrin.gif

Bet atsivertus ''Gylybiu'' pabaiga pamaciau, kad cia dar ne pabaiga blink.gif Ar jau ''Laisvasis kritimas'' yra isleistas?
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 01 31, 20:39)
Registruojamės!  mirksiukas.gif

Jurzole
Dolitle
Forget the pain
klopedija

Norėčiau prisijungt mirksiukas.gif
Bet dar bijau tvirtai registruotis.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 02, 15:06)
o tu to krepšio darbe negali palikt? Kad kitąkart nereiktų vėl tempti?
console.gif
Mane irgi sąžinė labai graužia, nes SoftSkin knyga pas mane vis guli. Ir tavo..  Iki tavęs tai aš kurią nors dieną ir taip galėsiu atlėkt  mirksiukas.gif

Na, sugalvosiu ką nors.
Kaip supratau, susitikimas atšaukiamas? g.gif

QUOTE(langana @ 2010 02 02, 15:46)
Bet atsivertus ''Gylybiu'' pabaiga pamaciau, kad cia dar ne pabaiga blink.gif Ar jau ''Laisvasis kritimas'' yra isleistas?

Ne pabaiga, ne pabaiga biggrin.gif Trečia dalis dar neišleista. Lauksim jos kartu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2010 02 02, 02:24)
drinks_cheers.gif  labai pritariu,mane Hare irgi kazkuom uzbure  wub.gif O pradzioje,kai skaiciau,tai irgi maniau,kad gal man cia vienai patinka,todel,kad asocijuojasi su zinomom gatvem,regis skaitai ir viska matai,pati vaikstai tom gatvem ir sekioji paskui Hule  biggrin.gif ,bet skaiciau atsiliepimus,pasirodo patinka jo knygos ir daugeliui kitu,kurie net nepazista Oslo... man tai isvis kaifas  skaityti Jo Nesbø knygas,tokios savos jos man  thumbup.gif

Luiziana, gal galėtum pagal eiliškumą surašyt Jo Nesbø knygas?

QUOTE(Darling @ 2010 02 02, 10:46)
Ir aš mielai nukelčiau,nes jau mane šiandien du vyrukai stūmė doh.gif

biggrin.gif biggrin.gif irgi neblogai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 02 02, 15:12)
Norėčiau prisijungt mirksiukas.gif
Bet dar bijau tvirtai registruotis.. rolleyes.gif

Prašom, nebijot ir jungtis smile.gif Mes sniegų nebijom, tai tikrai neatšauksim tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2010 02 01, 21:16)

Aš kaip tik neseniai virtualtourist‘e klausiau, kur tas muziejus yra, tai man atsakė, kad nėra, kad tik planuojamas 2010 m. atidaryti. Bet knygoj yra žemėlapis su adresu, pačiam Stambulo centre, maždaug tarp Taksimo ir Galatos. Aš, aišku, norėčiau aplankyt, ir labai supyksiu, jei jo kovą dar nebus.

Beje, turiu rusiškai tris jo el. knygas: „Tylos namus“, „Mano vardas Raudonas“ ir „Nekaltybės muziejų“. Jei ką nors, kas skaito kompe, domina, galiu atsiųsti.

Pati dar neprikaupiu laiko imtis jų skaityti, bet jau dabar mane baugina „Raudono“ tema – sultono rūmai 16 amžiuj. Visai netraukia istorinė literatūra, o sultonai juo labiau. Bet ir intrigėlė šiokia tokia yra, paraliteratūrinė – Pamukas apkaltintas šios knygos nuplagijavimu, ir ne nuo šiaip ko, nuo paties Normano Mailerio (kurio kažkodėl lietuviškai nieko neišversta).

As tai po 16 amziaus Stambula vis dar stabalineju biggrin.gif Labai jau ten tamsu nakti, bent jau "Mano vardas raudonas" taip tikina smile.gif Paciu sultono rumu ar sultono, ar istoriniu ivykiu ten labai jau nedaug mirksiukas.gif Va ko daug, nors tvenkini tvenk, tai islamiskuju saliu senoviniu miniatiuru ir visko, kas su jomis susije. Zodziu, detektyvas su miniatiuromis smile.gif

Zinojau, kad Pamuk buvo plagiatu apkaltintas, bet nezinojau, kad butent del sios knygos ( ir dar rodos vienos, "Baltoji pilis"). Apie Mailer apskritai nebuvau girdejusi. Dabar ziurineju jo knyga, nuo kurios atseit nukopijuota - "Ancient Evenings" (?Senoviniai vakarai). Gal skaitei? Kol kas neapsisprendziu, bet gal butu visai idomu pabuti pats sau sekliu morka.
Atsakyti
Savaitgalį baigiau Nicky Pellegrino "Kiarą". Ir dabar taip nesinori, kad su šia knyga paasitvirtintų taisyklė "jei knyga gera - neišeina apie ją nieko parašyti", bet panašu, kad vis dėlto taip ir bus blush2.gif

Kadangi pastaruoju metu apskritai atradau naują hobį, sukiotis virtuvėje, beigi dėl to, kad italų virtuvės patiekalai - vieni iš mano favoritų, "Kiarą" čiupau susižavėjusi jau anotacija. Tikėjausi kažko panašaus į "Kaip vanduo šokoladui", tik itališko, bet radau šiek tiek artimesnį šiuolaikiniam meilės romanui stiliuką. Ir vis dėlto jis nebuvo banalus. Gal tik tas visiškai absoliutus happy endas nelabai įtikino? Nors ir su juo susitaikyti nesunku - gi jei į pomidorų ir mocarelos salotas pagaminsime, pvz., be baziliko, nieko supertragiško nenutiks, nors jos ir bus prėskesnės smile.gif

Kas iš mūsų skaitė - jau minėjo apgailestavimą, kad nė vienas receptas neaprašytas smulkiau. Išties jei autorė būtų mestelėjusi išsamesnį kokio dar nenuvalkioto, specifinio itališko patiekalo receptą - būtų tapęs tikru perliuku. O kol kas praktinė nauda iš to perskaitymo - kad savo tėčiui jau prigrasiau kitais metais tarp pomidorų pasėti ir keletą bazilikų: taip ir aš iš jų sodo prieskonių daugiau parsivešiu, ir pomidorus nuo kenkėjų apsaugos smile.gif

Kas labiausiai sužavėjo? Bent jau mane, kaip kavos ir kavinių maniakę, labiausiai pakerėjo Italijos kaimo kavinukės aprašymai. Pagyvenęs barmenas, nuolat blizginantis kavos aparatą, nuolat ore plevenantis espreso kvapas, susirenkančios papletkinti miestelio kūmutės, smaližė sparčiai tunkanti darbuotojos sesuo, kasdien ateinanti pasmaližiauti latte ir šviežio pyragaičio... Prisipažinsiu: skaityti buvo ne tik miela, bet ir skanu thumbup.gif

Tiesa, vienas žiupsnelis deguto vis dėlto į knygą pateko. Jau pradžioje atkreipiau dėmesį, kad pagrindinės herojės dukra gimė 1965 metais. Ir kai vėliau veiksmas rutuliojamas jau apie tą dukrą, 2000-taisiais metais, aš ją taip ir įsivaizdavau tokią subrendusią 35 metų moteriškę. Ir vis žvilgsnis užkliūdavo - tai jauna mergina pavadina (aišku, 35 metai - tikrai ne senatvė, bet vis dėlto tai - jau moteris, o ne mergina), tai iš konteksto vis kažkaip išplaukia, kad ji dar labai nepatyrusi, visai jauna, nesusitupėjusi ir pan. Na, vėlgi - manau sau, kad gal vertėja kaip ne taip žodžius parinko, gal tiesiog Londone ir 35 metų moterys su dvidešimtmetės nepatyrimu - įprastas reiškinys. Toliau stebiuosi, ko čia "ketvirtą dešimtį įpusėjęs" vyrukas lieja apmaudą, kad jis tai 35 metų moteriškei smarkiai per senas, kol galų gale randu aiškiai tekste parašyta: ogi tai veikėjai 25 metai. Kaip 1965 metais gimusi mergaitė gali 2000 būti tik 25? g.gif Žiopla autorės klaida, nekeičianti siužeto esmės, bet tikrai nepapuošianti knygos...

Na, o dabar bemaž įpusėjau "Smirnos burtininkes". Įdomu. Tik kol kas kaip kokia detektyvė bandau atsikasti: vis dėlto kokios tautybės ir religijos pagrindinės veikėjos? Tai jos į cerkvę eina, tai Alachą mini, tai žydus, graikus, armėnus ar turkus apšneka... O jos pačios kas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 02 02, 07:04)
Sveikos gyvos is pat ryto,

Del penktadienio - labai butu smagu susipazinti su Jurzole...  ax.gif  Gal su visu savo mazeliu  atleksiu tiesiai is darzelio...

Sie metai man vis dar "nevaisingi" skaitymo prasme - vaikai patys neišmoksta užmigti, ta mamyte uzmiega kartu su ju  pasakom ir norimu perskaityt knygu kruvele nemazeja... Tai, pasinaudojus ilga kelione link Austrijos ir atgal,  nepagailejau savo akyciu ir perskaiciau Oginskaites knyga apie Kernagi... Ir taip gaila pasidare, kad "gimiau per velai"...  biggrin.gif taip ir nepamacius nei Brodo, nei eiliu prie teatru, gyvai negirdejus "Anapilio" koncertu... Net keista, kai pagalvoji, kaip viskas keiciasi, kaip keiciasi visuomene, jaunimas, ju poreikiai... Idomu buvo pazinti kompleksuota (vaikysteje žvaira) Kernagi, visa gyvenima prasikankinusi del to, kad negalejo buti aktoriumi del akiniu (!) ir del talento trukumo... Gera, nenuobodi biografija.

Atlėk atlėk mirksiukas.gif Aš irgi pradėjau rimtai planuot atlėkt, tik vaikus galvoju įpareigosiu, kad vyras paimtų iš įstaigų mirksiukas.gif
Na, tikiuosi neužpustys-mane irgi domina SM knygų klubo personažai dar nematyti rolleyes.gif

Tikiuosi priimsit Coelho negerbėjas be aukštakulnių (kur jau man dar aukštakulniai tongue.gif )
Beje, užmečiau akį ir išsiaikinau kas tas Normanas-labai įdomu, kažin ko aš apie jį nebuvau nieko girdėjus g.gif Ir iš kur tokių rašytojų randas ant Lietuvos rolleyes.gif

O sanąjam "Anapily" man teko dar pabuvot..ech..
Tiesa, dabar yra "Vandenis"-irgi nieko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 02 vasario 2010 - 14:49
QUOTE(Jurzole @ 2010 02 02, 00:06)
Numenor, tai prisipazink dabar, kokio dydzio tavo rankinukas?  hihihi.gif O mane jau itikino Junda, nebepirksiu Larssono... wacko.gif

Tai kad as be rankinuko, as su kuprine ax.gif Trecios Larsson dalies dar nemaciau, nekilnojau, tai nieko negaliu pasakyti, o pirmosios dvi paperback - formatas kaip Capote knygos (kuria ne taip senai dovanu gavau mirksiukas.gif, kazkodel isivaizduoju, kad ir tu tokia turi ), storumo - tik siek tiek storesnes, svoris irgi panasus. Tai va, dabar gali pati spresti. Tikrai maciau moteris su tokiomis knygomis rankinukuose biggrin.gif

Pasidarys mano hobis - po diskusijos cia dabar spoksau i angliu aukstakulnius metro, galiu dar ir i knygas rankinukuose paspoksoti sociologinio tyrimo labui lens.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2010 02 02, 14:50)
Tai kad as be rankinuko, as su kuprine ax.gif Trecios Larsson dalies dar nemaciau, nekilnojau, tai nieko negaliu pasakyti, o pirmosios dvi paperback - formatas kaip Capote knygos (kuria ne taip senai dovanu gavau mirksiukas.gif, kazkodel isivaizduoju, kad ir tu tokia turi ), storumo - tik siek tiek storesnes, svoris irgi panasus. Tai va, dabar gali pati spresti. Tikrai maciau moteris su tokiomis knygomis rankinukuose biggrin.gif

Pasidarys mano hobis - po diskusijos cia dabar spoksau i angliu aukstakulnius metro, galiu dar ir i knygas rankinukuose paspoksoti sociologinio tyrimo labui  lens.gif  hihihi.gif

Va, akivaizdi forumu nauda self-develompent'ui sociologizacijios srityje. O sako priklausomybe ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2010 02 02, 15:50)

Pasidarys mano hobis - po diskusijos cia dabar spoksau i angliu aukstakulnius metro, galiu dar ir i knygas rankinukuose paspoksoti sociologinio tyrimo labui  lens.gif  hihihi.gif

biggrin.gif Kai aš buvai Londone, tuo metu vis skaitė Harį Poterį. Bet taip masiškai, kad jei metro, žmogus sėdėdavo su knyga, galima būdavo lažintis, kad ten Haris Poteris biggrin.gif O kiti, nemadingieji arba bijodami tokie pasirodyti aplenkdavo knygas laikraščiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget The Pain @ 2010 02 02, 14:22)
biggrin.gif Kai aš buvai Londone, tuo metu vis skaitė Harį Poterį. Bet taip masiškai, kad jei metro, žmogus sėdėdavo su knyga, galima būdavo lažintis, kad ten Haris Poteris biggrin.gif O kiti, nemadingieji arba bijodami tokie pasirodyti aplenkdavo knygas laikraščiu biggrin.gif

oi matytas reiskinys lotuliukas.gif cia kai pasirode paskutine dalis hario poterio ir ta diena kai turejo pradeti ja prekiauti, zmones rinkosi prie knygyno jau nuo paryciu lotuliukas.gif mes tada dar centre gyvenome ir pro viena musu kambario langa matesi Waterstone's knygynas, tai juoko man buvo. nu niekaip negalejau suprasti, ko jie ten rinkosi jau nuo 6 ryto. toks jausmas lyg butu deficitas ir visiems neuztektu lotuliukas.gif
Atsakyti