QUOTE(ChiolYn @ 2010 01 31, 08:50)
Sveikos
Norėjau paklausti - pagal ką renkatės knygą? Ir ar verta pasikliauti tokiais vadovais kaip "1001 knyga, kurią privalai perskaityti per gyvenimą" ?
Esu prabėgusi daugmaž visus žymiausius rašytojus, tokius kaip Remarkas, Hemingvėjus, Dostojevskis, Kafka,... Norėčiau kažko naujo, bet kai dabar tiek knygų, sunku atsirinkti ką verta skaityti, o kas tik laiko gaišimas.
Man knygų pasirinkimas yra toks pat pomėgis kaip ir skaitymas..
Tiesiog jaučiu malonumą ieškodama, analizuodama, rinkdama informaciją..Aišku, kai kurie autoriai žinomi iš bendro išsilavinimo-klasika..Bet ir tuos atsirinkinėju, skaitau anotacijas, tiesiog bandau išsiaiškint, ar mane sudomins..Aišku, pasirankioju ir forumuose informacijos-bet ne viską priimu už tokį jau gryną pinigą-vis tiek ir pati turiu prazonduot kas ir kaip..Ir tik surinkus reikalingą informaciją, jau ieškau pirkt, pasiskolint ar pan..
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 10:25)
Del zmoniu vertinimo pagal ju skaitomas knygas - man netrukdo ir neerzina tai, kad kazkieno skonis skiriasi nuo manojo. Daugumos mano draugu literaturinis skonis visiskai nesutampa su manuoju, bet draugystei tai netrukdo.
Literaturinese diskusijose mane vienodai stebina ir atvirasirdziai popso gerbejai, aukstinantys Kinsella ar Coelho ir auklejantys tuos, kurie nenori skaityti
paprastu knygu, tiek ir
gera skoni demonstruojantys snobai su pareiskimais is serijos
"jau AS tai TOKIU knygu neskaitau". As kartais paskaitau visokias - tiesiog tam, kad zinociau, ar verta daugiau skaityti, ir kad tureciau savo, o ne is kitu pasiskolinta nuomone...
Ir pabaigai dar karta paminesiu savo literaturini credo - nera blogu zanru, yra tik blogai parasytu knygu.
Man irgi draugystei nekliudo literatūrinis skonis-tiesiog jei užeina kalba apie knygas, prisitaikau prie žmogaus skonio-neperšu savo sudėtingų skaitalų tiems, kuriems įtariu tai neįdomu..O draugės kartais įsiūlo ir kokią Madam seijos knygą arba vat tuos "Niujorkiečių dienoraščius"-tai paimu būna iš mandagumo-ir tyliai gražinu..Kaip padariau ir šį kartą..Užakcentavau, kad patiko Alvtegen -irgi draugės pasiūlyta, o tuos "Niujorkiečių dienoraščius" grąžinau be komentarų-neskaitytus..
Kita vertus, nematau nieko blogo pasakyt tarkim čia, forume, kad Madam serijos knygų aš neskaitau..Čai renkasi protingi žmonės, knygų mėgėjai, todėl nebūtina žodžių vyniot į vatą-tiesiog ta visa Madam serija yra absoliutus šlamštas-turėkim drąsos tai pripažint..
Ir kad koks Coelhas nuskystėjo ir prikepė tų knygelių visokiausių irgi faktas..
Nors savo laiku, "Alchemikas" buvo atradimas..
QUOTE(saule^ @ 2010 01 31, 17:00)
labai pritariu vat as Coelho perskaiciau "Alchemika" laiku ir vietoj ir suzavejo. dabar skaityciau, gal ir baisu butu...lygiai tas pats ir su Remarko "Trys draugai"-kai tau septyniolika, tai ir asara nubrauki, zmogus...o kai virs trisdesimt, tai ka as zinau kaip butu...
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 17:17)
Beje, labai sutinku su sakanciomis, kad kiekvienai knygai savas laikas, ir daznai butent nuo to priklauso, ar knyga patiks. Pati savo laiku nemazai popso perskaiciau, ir labai smagu buvo tada ji skaityti. O ir dabar kartais paskaitau, ir visai to nesigediju
Prastas literaturinis skonis man yra ne popso skaitymas, o nesuvokimas, kad tai tik popsas...
Sutinku, bet knyginiam popsui neturiu laiko-užtenka to popso gyvenime ir taip
Kita forma..
Na, su detektyvais irgi nelabai draugauju, nors vat Alvtegen su tam tikrom išlygom patraukė..
Neužsiblokuoju, kad vat to tai jau niekada neskaitysiu, bet jei nepatiko, tai nepatiko-tada taip ir pasakau..Net jei nepatiko ir koks Nobelio premijos laureatas-Saramagas pvz.-jaučiuosi turinti pakankamai literatūrinės kompetencijos tai tiesiai šviesiai pasakyt ir nesijaust kažkokia nesusipratėle neapsišvietėle...Tam juk ir yra šitas forumas-išsakyt savo nuomones..