Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

Sveikinimai tutelei ir Rasmai happybday.gif

Vitalija, kaip įdomu bigsmile.gif Tik man turbūt sunku bus rusiškai... angliško vertimo amazonėj neradau g.gif Sesuo mano žydas apskritai, gera dovana jai būtų ax.gif

Dar labai dėkinga esu už kalvadosą - pirkau oro uoste prieš kelis metus tėvams, ir niekaip negalėjau prisiminti, kodėl man taip oriai jis skamba biggrin.gif Taigi Remarkas, mokyklos laikais skaitytas...

O aš pati baigiau jau senokai O. Pamuk "Juodąją knygą" - buvo įdomu, nelengva, emociškai ne mano rašytojas, bet visos istorijos, paslaptys žavu. Skaitysiu ir daugiau Pamuk knygų.. labai noris geriau jį suprasti.

Dabar skaitau R. Yates "Revolutionary road" (Nerimo dienos?) - šiek tiek erzina. Norėtųsi moters pozicijos daugiau, bet paskaičius atsiliepimus supratau, kad jos nebus unsure.gif Na, perskaitysiu, jei pavyks, tada žiūrėsiu...

Beje, mano kaimo biblioteka organizuoja šiais metais skaitytojų ratelį tema "Šeima šiaurės šalyse". Knygų sąrašas ilgas, apie 40, dauguma norvegų, švedų, yra suomių, danų, islandų ir dar kažkas Baltikum atstovauja. Nė vienas autorius man negirdėtas blush2.gif Užsirašiau į tą ratelį... bibliotekininkės nudžiugo, sako, reikia mums žmonių iki 50 metų bigsmile.gif Laukiu knygos dabar, vasarį diskutuosim smile.gif

Atsakyti
Vitalija, aciu uz tokia issamia ir idomia recenzija. Ar skaitei jos ''Kukockio kazusa''?
tutele, Rasma, sveikinu su jusu sventemis 4u.gif
tutele, tesk mirksiukas.gif Tikrai idomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 01 25, 13:51)
Ar skaitei jos ''Kukockio kazusa''?

Ne, dar neskaičiau, nors spintoje guli blush2.gif Kažkada tėčiui ligoninėje skaityti pirkau, tada sakė, kad patiko, tik vietomis labai filosofinė ax.gif
Romane Даниэль Штайн, переводчик irgi kažkiek tų sovietinių realijų yra. Maskava, 1989-ieji, kai iki pietų reikia stovėti eilėje, kad nusipirktum produktų, nes popiet nieko nebelieka, blatai, politiniai kaliniai. Dar man pasirodė įdomu, bet neturiu apie tai žalio supratimo: pravoslavų cerkvė pogrindyje sovietmečiu: ne oficiali, pripažinusi tarybų valdžią, bet pogrindinė, atskilusi, šventikai, nepripažinę valdžios, slapstęsi, pamaldas vos ne katakombose, slapta laikę.

Ir dar: po šios knygos labai norėčiau nuvažiuoti į Izraelį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2010 01 25, 13:08)
Knyguklube vel ispardavimas romanu bigsmile.gif

daug "etatinių" akcijinių knygų smile.gif bet įdomu štai kas - yra "Neleisk man išeiti" ir "Įbrolis", kurių šiaip jau knygynuose senokai nebėra

tutele, Rasma, su gimtadieniais biggrin.gif
Atsakyti
Sveikinu jubiliates su gimtadieniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2010 01 25, 14:21)
daug "etatinių" akcijinių knygų smile.gif bet įdomu štai kas - yra "Neleisk man išeiti" ir "Įbrolis", kurių šiaip jau knygynuose senokai nebėra

„Įbrolį“ SAVO „Vagoj“ tikrai mačiau tarp pigesnių.
Atsakyti
Tutelę ir Rasmą sveikinu su gimtadieniais birthday.gif birthday.gif

QUOTE(madrugada @ 2010 01 25, 13:48)
Dabar skaitau R. Yates "Revolutionary road" (Nerimo dienos?) - šiek tiek erzina. Norėtųsi moters pozicijos daugiau, bet paskaičius atsiliepimus supratau, kad jos nebus  unsure.gif Na, perskaitysiu, jei pavyks, tada žiūrėsiu...

Neseniai kartu su vyru žiūrėjom šios knygos ekranizaciją su DiCaprio.
Vyras visai nesuprato, kodėl pabaigoje ji taip pasielgė? doh.gif
Įdomu, ar knygos ir filmo pabaigos vienodos? g.gif
Norėčiau ir knygą dar perskaityti ateity...

Po perskaitytos "Kaip vanduo šokoladui" bandau atsigauti po tiekos maisto, receptų ir pietietiško temperamento gausos. Šiaip knyga patiko. Nėra ten joje nieko gilaus, bet kaip atsipalaidavimui pats tas.
Atsakyti
Tutele, Rasma

user posted image user posted image

Luiziana, ačiū už namučius ir... jau dėlioju mintyse popierėlius, kaip čia man pasigaminus tokį skiruką, kaip pirmojoje foto wub.gif

Na, o dabar grįžtu prie temos.
R.Velijevaitė "Stambulo mimoza"

Nors pagrindinė romano tema - meilė, vis dėlto meilės romanu jo nepavadinčiau. Na, bent jau stilius - ne buivydaitiškas. knyga - vietomis lėkšta, vietomis - pretenzinga ir manieringa, o ištisai - lietuviškai psichodeliška.

Anotacijose ir komentaruose išgirtų "spalvingų personažų" nelabai pamačiau. Užtai krūvą nelabai motyvuotų ir ne iki galo atskleistų keistuolių radau. Kiekvienas jų kažkuo dedasi, o kodėl dedasi būtent tokiu tipažu - bala žino, autorė nepaaiškina, jų priešistorę kuria tik miglotomis užuominomis, ir vis dėlto nepersistengdama paaiškinti. Visi herojai tarp savęs susiję, bet tie jų ryšiai - kažkokie per daug pritempti, nenatūralūs, nepaaiškinami.

Dar didesnis nesusipratimas su jų vardais. Neturiu nieko prieš nelietuviškus, retus vardus. Bet kai romane jie dominuoja - norom nenorom darosi keista. Na, pagalvokime, kiek tikimybės, kad draugėmis pataptų moterys, kurių vardai: Matilda, Patricija, Lija ir Jazmina (pastaroji apskritai man su lėlėm Bratz asocijuojasi, nors romane nuolat lyginama su Barbe lotuliukas.gif )? Gerai, Bayram jau neskaičiuokim - ta neva į Lietuvą atvykusi turkė, tai tiek jau to ax.gif O, va, vienas vyriškis romane net 2 vardus netyčia gauna: pradžioje pristatomas kaip Domantas, vėliau tampa Skomantu lotuliukas.gif Ne vardą pasikeičia - čia jau arba korektūros klaida, arba autorė apsižioplino.

Veikėjų amžius - irgi sunkiai suvokiamas. Apie kažkurią ten moteriškę rašo, kad anoji labai aimanuoja, atseit, tuoj jai 30, biologinis laikrodis tiksi ir visa kita. Taigi imu įsivaizduoti, kad ir jos draugės - panašaus amžiaus. Bet kai keturiasdešimtmetį daktarėlį nuolat vadina pusamžiu vyriškiu, keliskart užsimenama, kad jis - jau senstantis nebejaunuolis, ir dar kalbant apie jo karjerą - kažkaip keista pasidaro. Visų pirma, medikui, plastikos chirurgui, profesoriui, 40 metų karjeros prasme - juk pati jaunystė, kone pradžia. O čia - vos ne priešpencijinė būsena. Antra, kad 30-metė moteris 40-metį vyrą apibūdintų "pusamžiu", leistų suprasti apie dideliausią amžiaus skirtumą tarp jų ir panašiai - ir vėl, arba čia ne mūsų pasaulyje veiksmas vyksta, arba aš jame nelabai ką teraukiu. Kad 40-metis būtų senstelėjęs pusamžis šešiolikmečiui - natūralu. Bet trisdešimtmečiui? Kažkaip visai nesiriša...

Ir apskritai skaitant sunku susigaudyti laike ir erdvėje, ne visada pavyksta suvokti, kuris veiksmas vyko praeity, kuris - romano dabarty. Nors veiksmas vyksta Lietuvoje, viską bandoma perpinti turko-gruzino-armeniškomis gijomis. Deja, iš to gaunama ir nonsensų. Pavyzdžiui, kad ir tai, jog iš Vilniaus į kažkokį užmiestį persikelianti herojė rengia atsisveikinimą taip, tarsi ji mažų mažiausiai penkeriems metams į kosmosą išskristų, o štai iki Stambulo viena veikėja pas kitą gali atlėkti ir vien tam, akd dėl nelaimingos meilės pasiguostų. Arba taip tėvai pas susirgusią dukrą į Stambulą oplią ir atlekia iš Lietuvos. Dar ir šeimosd raugą, gydytoją atsiveža. Ir dar tos ligonėlės viena draugė tuo pačiu atskrenda. Taip paprasta, lengva ir greita - galėtų būti reklama bet kokioms oro linijoms biggrin.gif

Žodžiu, duoklę naujajai lietuvių literatūrai atidaviau, pliusiuką užsidėjau, bet labai smarkiai šios knygos draugam nerekomenduočiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salsa: 25 sausio 2010 - 15:16
QUOTE(Salsa @ 2010 01 25, 15:15)
Dar didesnis nesusipratimas su jų vardais. Neturiu nieko prieš nelietuviškus, retus vardus. Bet kai romane jie dominuoja - norom nenorom darosi keista. Na, pagalvokime, kiek tikimybės, kad draugėmis pataptų moterys, kurių vardai: Matilda, Patricija, Lija ir Jazmina (pastaroji apskritai man su lėlėm Bratz asocijuojasi, nors romane nuolat lyginama su Barbe  lotuliukas.gif )?

Jazmin is vis yra nei Bratz, nei Barbe. Ji princese is rytu, Aladino drauge ! bigsmile.gif lotuliukas.gif Kad jus zinotumet kaip as ir visa mano gimine jos ieskojo pagal Kaledu seneliui pateikta uzsakyma Kaledoms doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2010 01 25, 14:08)

Kaip gerai, kad nieko nenoriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2010 01 25, 16:01)
Jazmin is vis yra nei Bratz, nei Barbe. Ji princese is rytu, Aladino drauge !  bigsmile.gif  lotuliukas.gif

Disnėjaus Jazmin - taip.

Bet yra ir Bratz Jazmina, ta rudaplaukė. Kadangi pati tą lėlę keliskart esu pirkusi, mano dukros ji mėgstamiausia - žinau smile.gif

Beje, būtent tą Disnėjaus princesę kažkaip esu įpratusi vadinti Žasmin. O Bratz - būtent Jazmina, taip labai įkyriu balsu kažkas įgarsino Bratzių animacinį serialą. Tai užtai vos pamačiau parašyta Jazmina, su galūne - iškart man ir asociacijos su Bratz. Na, o Barbe ten ją autorė vaidna dėl išvaizdos, suprask, tokia peroksidinė blondinė...
Atsakyti
Tutele, Rasma, daug daug sveikatos, energijos ir džiaugsmo!

user posted image

QUOTE(tutele @ 2010 01 25, 01:50)
Gal ir taip, bet susimasciau po minties, jog knygose legviau izvelgti kazka neigiamo nei teigiamo, todel nutariau, kad gal tuo atveju isvis geriau nieko nesakyti, nes, mano grynai subjektyvia nuomone, kai kurie veikalai galetu buti niekada neparasyti
drinks_cheers.gif
Dabar pats metas būtų paskaityt Viena Ivano Denisovičiaus diena

QUOTE(Dolitlė @ 2010 01 25, 10:38)
O, vos nepražiūrėjau šiandien kauniečių susibėgimas.  4u.gif Tai ką, renkamės ten pat tuo pačiu laiku: 16.30, Berneliai (Donelaičio g. Atbėgsiu. 4u.gif Klopedija, atnešiu knygas. 4u.gif
schmoll.gif
Man šalčio isterija mega_shok.gif

QUOTE(Gemma @ 2010 01 25, 12:08)

gal kas is kaunieciu susidomes? galetume pasikooperuot  blush2.gif
Šiaip visai domėčiausi šita , jau seniai tykau kokios nors nuolaidos ax.gif .
Atsakyti