Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(Forget The Pain @ 2010 01 31, 22:07)
Va čia irgi su tavimi sutinku. Truputį daugiau skaitantys, turi labai daug snobizmo ir būtinai nori atrodyti aukščiau už "paprastus mirtinguosius", ir neduok diev, neskaito tokio popso kaip Picuolt atba Coelho. Ką beje pastebėjau ir pas mus skyrelyje.
Na gerai, neturi Picoult didžiosios rašytojos ir visokio iausios iausios titulų, bet skaitosi labai gerai(skaičiau tik vieną knygą). Patiko nepatiko, kitas dalykas(dar pastebėjau, kad prisipažinti, kad tau patiko kažkokia ala popsinė yra daugiau nei gėda doh.gif )

Ir dar, man Bachas daug blogiau nei Coelho... Pas Bachą vien usireikšminimas ir snobizmas...

As Bacha skaiciau ir dabar galvoju apie ka jo knyga buvo g.gif blink.gif Uzmuskit, bet neprisiminsiu schmoll.gif Niu va, "popsas" man lengviau isimenamas biggrin.gif O Picoult perskaiciau dvi knygas, bet daugiau nebeskaitau, nes man jos biski kartojasi.
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2010 01 31, 20:46)
O kas nusprende, kad Picoult (dar neskaiciau) ar Coehlo (skaiciau tik "Alchemika") yra popsas? doh.gif

As manau, kad kiekvienas sau nusprendziame, kas mums yra popsas - del to ir skiriasi tie literaturiniai skoniai mirksiukas.gif Mano kriterijus gana paprastas: gera literatura uzduoda klausimus, i kuriuos pats turi rasti atsakyma, o popsine tuos atsakymus, jau sukramtytus, padeda ant leksteles, belieka juos tik praryti, smegenu nevarginant. Prie tokios literaturos priskirciau ir "Alchemika". (Minciu gilumas sioje knygoje nesuglumino, suglumino greiciau jau begalinis noras viska skaitytojui paaiskinti, kad neduokdie neliktu ne iki galo atsakytu klausimu ar skirtingu interpretaciju... rolleyes.gif)

Apie Picoult ir kompanija isvis neturiu ka daug pasakyti - tai tiesiog masinio kepimo knygos, prifarsiruotos visu imanomu ir neimanomu literaturiniu klisiu, ir man labai keista, kad issilavine ir apsiskaite zmones to nepastebi, jas skaitydami. (Na nebent cia reiketu "apkaltinti" vertejus", kazkiek pataisiusius stiliu? bet trafaretinio siuzeto juk nepataisys joks vertimas...)

Beje, Forget the Pain, pirmoji Picoult knyga man irgi nebloga pasirode, net ir su visom klisem... bet kadangi esu is tu, truputi daugiau skaitanciu, tai emiausi dar vienos jos knygos. To ir uzteko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 01 31, 09:34)
as kavinese Panoramoj irgi nesilankiau. Bet visagalis internetas paslaugiai informuoja, kad treciame aukste yra sios:

Grill Brazil
Carskoe Sėlo
Čili Pica
Fortas
Gan bei City
Kybynlar

Kuria renkames?

as tik i cili pica nenoriu schmoll.gif

QUOTE(Alexia @ 2010 01 31, 16:42)
O as girdejau, kad Oksforde angles nesioja aukstakulnius ir labai daug geria. Tai policininkai prie baru dalina joms iseinancioms tapkes, kad neuzimustu  biggrin.gif

kiek gyvenu UK bet angles ir aukstakulniai jau nelabai daznas reiskinys biggrin.gif na ir Oxforde ne karta teko lankytis, nepastebejau biggrin.gif

QUOTE(zis @ 2010 01 31, 17:30)
Laba vakara 4u.gif
Labai gaila, kad vilnietes kazkaip praziopsojote mano posta verysad.gif Siuliau Gan bei city, kadangi praeita karta kalbejom, kad visai skanu butu susiu paragauti, o tenais yra kinietisko, japonisko ir indisko maisto. Ne karta ten buvau ir man ten labai skanu 4u.gif

tai galim rinktis ir sitoje, man jokio skirtumo. man tikriausiai teks imti su savimi savo padukele, nebent rasiu kas paziures ja
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2010 01 31, 20:38)
Na, na, įdomu. biggrin.gif  mirksiukas.gif Netylėk, rėžk tiesiai šviesiai, ką manai. biggrin.gif O citatas išsirašyti  ir aš mėgstu. bigsmile.gif

Ai, cia tiesiog buvo vienas is tu atveju, kai issizioji, o paskui apsigalvoji blush2.gif Norejau rasyti, kad citatu konspektavimas - megstamas popso gerbeju uzsiemimas (popsine literatura, o ypac ta, kuri pretenduoja i rimtaja, juk daznai buna prifarsiruota "giliu" minciu, labai tinkamu citatu sasiuviniui). Bet paskui pagalvojau, kad tai butu tik puse tiesos ir per daug jau juoda-balta. Tai ir neberasiau, kol tu is manes prisipazinimo neisplesei biggrin.gif

As kazkada irgi labai megau citatas i sasiuvinius rasytis, bet jau seniai nustojau. Dabar tik pasizymiu knygose ypac patikusias vietas - ir vis dazniau tai buna nebe gilios mintys, o siaip kokia man patikusi, sudominusi, sujaudinusi (dazniausiai savo nuotaika) knygos istrauka.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 21:38)
As manau, kad kiekvienas sau nusprendziame, kas mums yra popsas - del to ir skiriasi tie literaturiniai skoniai  mirksiukas.gif

Na taip. Butent. Ir kaip taves necituot biggrin.gif
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 01 31, 21:42)
as tik i cili pica nenoriu schmoll.gif
kiek gyvenu UK bet angles ir aukstakulniai jau nelabai daznas reiskinys  biggrin.gif na ir Oxforde ne karta teko lankytis, nepastebejau biggrin.gif
tai galim rinktis ir sitoje, man jokio skirtumo. man tikriausiai teks imti su savimi savo padukele, nebent rasiu kas paziures ja

As nezinau, man taip pasakojo rolleyes.gif ir kazkur rase, gal delfis mastau.gif
Labai gera tema -bateliai. Mano visi aukstakulniai - tik storakulniai. O storapades platformos tai is vis tobulumo virsune smile.gif O visa be kulnu as eit nemoku.
Atsakyti
QUOTE(agnuzeb @ 2010 01 31, 19:21)
Aaaaaa, o tai tipo uzsienietes moterys, dirbancios ofisuose, nenesioja aukstakulniu  blink.gif  Nu man kazkaip neitiketina  blink.gif Pripazinkime, kad prie dalykinio kostiumelio vis delto aukstakulniai bateliai graziau atrodo. O su tom prostitutem, manau, perspaustas reikalas. Pas mane kiek buvo atvykusiu uzsienieciu tiekeju, tai nei vienam nekilo klausimas ar tos su aukstakulniais yra prostitutes  biggrin.gif Na tuomet ta pati turejo ir apie mane pagalvoti, nes i darba karts nuo karto megstu apsiauti aukstakulniu batus  biggrin.gif

Hmz, nelabai teko matyt su kablais užsienyje ofisuose moterų, nebent tai būdavo mados namai. Visiškai normalu yra eiti į darbą su kostiumėliu ir sportbačiais, ypač Anglijoje. Gaila, bankuose negalite pamatyti kuo avi bankų tarnautojos, beveik 99 proc. jų avi kedukus smile.gif

QUOTE(saintlina @ 2010 01 31, 20:51)
tai gal ten ir renkames?.. susio as nemegstu, bet manau, kad ka nors skanaus visvien ten atrasiu  mirksiukas.gif
Ar visoms tinka Gan bei city?

Man tinka ir gan bei, ir brazil grill. I carskoe celo neiciau. Bet nekreipkit į mane dėmesio, nesu užtikrinta, kad ateisiu iš viso smile.gif
Atsakyti
Vaje, kokios diskusijos eina doh.gif Ir problemos kokios panašios lotuliukas.gif Ar aukštakulnių mėgėjas galima laikyti prostitutėmis? / Ar aš nešioju aukštakulnius? ir Ar reikia gėdytis skaityti popsą?/ Ar aš mėgstu Coehlo ir Pcoult?
Ar pastebėjote, kad abi šios temos panašios - jos apie stilių ir skonį. Gal nebevarkim - vis tiek nesusitarsim schmoll.gif . Tik prisipažinkim, gyvenime retkarčiais visos nusigrybaujam, ir besirengdamos, ir skaitydamos.
Aš tai galiu prisipažinti: esu juoda snobė blush2.gif Viešajame transporte nedrįstu skaityti ką nors iš madame ar capucino. Nors 99 proc. lygiai vienodai, ką aš skaitau. Bent pusei iš jų iš viso nenormalu, kad skaitau ne žurnalą. Tai koks skirtumas, ką mano kiti?
Dėl aukštakulnių tai kaip tik vakar buvau gimtadienyje, kuriame mano labai graži ir stilinga draugė (50 metų) varinėjo su ilgaauliais minimum 16 cm. O jos vyras dūsavo, kur reiks rasti įkapėms aukštakulnius lotuliukas.gif Čia, žinoma, juokais viskas, bet atrodė draugė šauniai.
Atsakyti
kas del meeto, jei ten yra arbatos, tai man tinka lotuliukas.gif
Atsakyti
Knyges kaunietes (ir ne tik) - kas noretumet ateinancio penktadienio popiete pasikavinti Donelaicio gatves "Berneliuose"? Apie ketvirta valanda?

Registruojamės! mirksiukas.gif

Jurzole
Dolitle
Forget the pain
klopedija
Atsakyti
Pabaigiau Sarah Waters "The Little Stranger". Keista knyga. Skaiciau ir galvojau, kodel taip gerai skaitosi, kad negaliu padeti, nes tematika ne visai "mano". Istorija apie senovini griunanti dvara Anglijos provincijoje pokario metais ( po Antro Pasaulinio), jame tebegyvenancia, bet stipriai nuskurdusia aristokratu seima ir su ja artimai susipazinusi, is darbo klases kilusi daktara, meile, tragedija ir ... vaiduoklius, o gal ir ne vaiduoklius, kaip kam atrodo mirksiukas.gif Manau, kad itrauke autores meistriskumas. Knyga puikiai parasyta, skaitydamas matai, jauti, uzuodi. Kur reikia - ir itampos su kaupu. Ir neatsakytu klausymu iki pat galo, kur lyg ir randi atsakyma, o gal ir ne. Jokiu ypatingu giliu minciu (nors cia gal as ju neradau), bet knyga suteikia tiesiog gryna skaitymo malonuma. Tiesa pasakiu, nors istorija atrodo nesudetinga, ir knyga pabaigusi vis dar apie ja galvoju, svarstau, gal ir iki giliu minciu prisikasiu smile.gif Zodziu, rekomenduoju 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 29, 20:00)

1."Tipping the Velvet" esu maciusi, lyg ir patiko, nors jau pamirsau, apie ka...  blush2.gif jei gerai pamenu, tai kazkas lengvai sokiruojancio ten vyko (tu laiku supratimu  tongue.gif)

2.O rankinukas mano tikrai nemazas (gi turi i ji dar ir knyga tilpti, o ne tik puse gyvenimo  biggrin.gif), bet tos Larsson knygos, kurias teko knygyne matyti, taigi vos ne A4 formato  blink.gif Tokios man jau netelpa... o ir sunkios jos kaip plytos  doh.gif 

1. Aha, kazkas apie lezbietes, nors as filmo nesu maciusi.
2. Oho, nea, angliski paperback Larsson leidimai normalaus dydzio ir visai nesunkus. Tokio beveik A4 formato ir as nesinesiociau. Manes laukia dovanota Hilary Mantel " Wolf Hall", didele, storais virseliais, tai nezinau, net i kuprine jos detis nesinori rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Dolitlė @ 2010 01 30, 13:32)
Labai laiku paminėjai O. Pamuko "Nekaltybės muziejų". lotuliukas.gif Kaip tik norėjau traukti burtus, kurią knygą skaityti. Tavo žinutė lėmė, kad visas kitas kandidates nukonkuravo Pamuk "Muziejus...".(Turiu rusų kalba) bigsmile.gif O į būsimų užsakymų-pirkinių sąrašą jau įtraukiau "Mano vardas raudonas", nes ir ji rusiškai išleista. smile.gif

Oho, tai rusai saunuoliai - greituoliai, greitai isverte, nors nezinau, kada knyga turkiskai isleista. Angluose ji visai nesenai pasirode. Papasakosi, ar patiko, nes bent kol kas manau, kad noresiu dar ka nors Pamuk skaityti, tik dar nezinau ka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2010 01 31, 10:30)
tik man truputį gaila žmonių, kurie skaito vien tik jas.

na, nuo kazko juk reikia pradeti. mano gera drauge pradejo nuo meiles romanu - tu paciu pigiausiu ir banaliausiu. skaite, skaite kol persisotino, tada pradejo i mano knygas dairytis. pasiuliau Coelho - mano velyvos paauglystes dievuka. uzsikabino. veliau paprase ka nors is allende kurybos paskolinti. viena paskolinau, kitas pati susiveike. dabar (pati!) sugalvojo, kad jai reikia kazka is klasikos paskaityt.

QUOTE(ChiolYn @ 2010 01 31, 10:50)
Norėjau paklausti - pagal ką renkatės knygą? Ir ar verta pasikliauti tokiais vadovais kaip "1001 knyga, kurią privalai perskaityti per gyvenimą" ?

mano giliu isitikinimu tokie rinkiniai buna labai subjektyvus, be to skaityt knyga apie knygas? geriau jau pacia knyga pavartyt, nei apie atsiliepimus skaityt. g.gif

QUOTE(agnuzeb @ 2010 01 31, 21:27)
Nu ir pas mus ne kiekviena su 15 cm pakulne vaiksto  biggrin.gif Jau ir pas mus merginos i prota ateina, kad tokie bateliai yra paprasciausiai nepatogu  smile.gif

o as kiekviena diena su aukstakulniais, kitokiu batu pas mane ryski mazuma. blush2.gif o kodel gi ne? mano darbas juk sedimas, viesajam transporte juk irgi dazniausiai sedime. rolleyes.gif

QUOTE(klopedija @ 2010 01 31, 22:39)
Registruojamės!  mirksiukas.gif

Jurzole
Dolitle
Forget the pain
Klopedija
Gemma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 31 sausio 2010 - 23:28
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 31, 17:01)

as raudonai pazymejau, kazkuri uz iejima ima 29lt

blink.gif blink.gif blink.gif Negaliu patiketi, kad esama tokiu kaviniu??? Cia uz ka, oro iskvepavima?
Atsakyti