Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(Alexia @ 2010 01 31, 17:05)
biggrin.gif geras. (O dzinsai ir aukstakulniai labai blogai  g.gif ?)

Tikrai, ir as norejau Kiulkio pasiteirauti, kas cia netvarkoj su dzinsais ir aukstakulniais? unsure.gif biggrin.gif Na nebent turimos omenyje superaukstos spilkos, su kuriom jau ir eiti normaliai nebeimanoma, o belieka tik stypcioti ir siubuoti, is visu jegu bandant neapvirsti - prie tokio apavo dzinsai tikrai tragikomiskai atrodo (bet vakarine suknele irgi rolleyes.gif)

O beje (pratesiant offtopic'a biggrin.gif ), kitam forume neseniai skaiciau, kad Vokietijoj visos aukstakulnius avincios atseit yra laikomos prostitutem... balta, kaip ten is tiesu? mirksiukas.gif

QUOTE(marakeš @ 2010 01 31, 17:16)
o http://www.alfa.lt/straipsnis/10312256 toms, kurios viešai neprisipažįsta, ką skaito smile.gif)

Man kazkodel neatidare nuorodos, tik copy/paste budu pavyko unsure.gif

Jei man kada kils tokia problema (o juk gali buti, nes daznai skaitau traukinyje, nors Amsterdamas, zinia, ne Niujorkas... wacko.gif), ja isspresiu paprastai ir pigiai - aplenksiu knyga laikrasciu! Nors ne... tada visi zinos, kad turiu ka slepti g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 31 sausio 2010 - 17:41
O as girdejau, kad Oksforde angles nesioja aukstakulnius ir labai daug geria. Tai policininkai prie baru dalina joms iseinancioms tapkes, kad neuzimustu biggrin.gif
P.s kas man gali papasakoti Hoego Tyliosios mergaites esme. Kam visai tai sutvei su KlaraMarija priesakyje reikejo Kasparo Krones. Vardan ko jisai sitaip plukesi ... as nesupratau, tikrai, gal neatidziai skaiciau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 31 sausio 2010 - 17:45
QUOTE(marakeš @ 2010 01 31, 10:30)
o iš tikrųjų... Kiulki, prisipažinti, kad skaitai Kinsellą ar Buivydaitę — anoks žygdarbis. tik man truputį gaila žmonių, kurie skaito vien tik jas. nes...

Dabar šiek tiek "susibalamutinau", nes kažkada seniai iš gavau dovanų ne vieną Buivydaitės knygą, bet nei vienos neperskaičiau, nes net nežinau kodėl. Gal kad atsirasdavo laiko tik kitoms. Tai dabar galvoju, ar čia labai blogai, ar gerai g.gif rolleyes.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 12:25)
O tarp skaitanciuju man labiausiai patinka zmones, turintys platu literaturini skoni. Kiekviena knyga juk turi savo paskirti, viena atsipalaidavimui, kita gilesniam pamastymui... Jei knygu dieta subalansuota, tai viskas OK, mano supratimu.

Ir pabaigai dar karta paminesiu savo literaturini credo - nera blogu zanru, yra tik blogai parasytu knygu.

Labai pritariu drinks_cheers.gif Čia kaip kinas. Vienam šedevras ar link gilaus susimąstymo, o kitam pff. Tai gi, niekada negali žinoti ir būti kategoriškas. Kartais reikia ir sunkumo, ir lengvumo. Negalėčiau kasdien misti tik gurmaniškais patiekalais, man reikia ir silkės, ir lašinių, ir kebabo biggrin.gif Arba žiūrėti tik labai rimtus filmus. Reikia ir atsipalaidavimo. Jau baiginėju "Šilko karalienę" ir kaip pažiūrėsi. Ir mielas popsas, ir kažkas šiek tiek rimtesnio, bet į labai rimtas analizes nepretenduoja. Graži istorija ir tiek. Po to matyt imsiu S. Parulskio "iškrypėlišką" knygą, paįvairinimui, kad nebūtų per saldu.

QUOTE(marakeš @ 2010 01 31, 17:16)
o čia toms, kurios viešai neprisipažįsta, ką skaito smile.gif)

Šauni idėja thumbup.gif

O čia kaip tik vaizdinė medžiaga aukštakulnių tematika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mexxica @ 2010 01 31, 18:32)
Aš tai dažnai "Ką žmonės dirba visą dieną" paskaitinėju  rolleyes.gif labai man paveiksliukai ten patinka  hihihi.gif  didis.gif
user posted image

as ja beveik mintinai moku biggrin.gif paauglystej kartu su seserim dalinomes, dabar su vaikais vartau.

Tutele, pritariu tau del snobu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bulkute: 31 sausio 2010 - 18:09
Kažkaip pajutau jūsų pasipiktinimą savo klausimu, o jis tebuvo ar vertinate žmones pagal jų skaitomas knygas ir tiek. Labai gerai Jūržolė atskyrė, kad yra knygos, kurios pagal visus standartus yra tiesiog rašliava, ir yra knygos, kurios gali subjektyviai nepatikti, bet nereiškia kad jos prastos apskritai. Tai mano klausimas buvo apie pirmąsias knygas. Sakykim, aš nenorėčiau, kad mano dukra skaitytų TIK rašliavas ir pigenas, aš norėčiau, kad ji lavintų savo skonį pagal klasiką ir kažką intelektualiai galinčias duoti knygas, o pramogai žinoma skaitytų, kas jau jai malonu. Čia taip pat kaip su serialais, jei žmogus žiūri tik meksikietiškus serialus, tai ir puiku, ne mano reikalas, bet nenorėčiau, kad tai darytų mano vyras, pvz. Nes manau, kad tai laiko švaistymas, kai galima pažiūrėti kažką duodančio peno apmąstymams.

Taip pat ir su mano pateiktu pavyzdžiu apie direktorę. Sakykim, pažįstu tokią personą, kuri dedasi LABAI INTELEKTUALIA, didele gero skonio ir stiliaus išmanytoja visose srityse. Apskritai ji knygų išvis neskaito, bet jei jau skaito, tai Normaną. Jei ji būtų šiaip pažįstama iš gatvės, tai nu pakikenčiau ir tiek. Nes man asmeniškai geras skonis ir Normanas tai nesuderinami, bet šiaip jau ko tik nebūna, ane? Deja, su ta persona man tenka labai dažnai matytis ir klausytis jos pamokymų ir kt. pezalų. Aš dar anksčiau maniau, kad ji TIKRAI intelektuali ir protinga išsilavinus moteris. Bet kai susidūriau su Normano kultu, tai labai sutrikau ir ėmiau mąstyti kaip čia dabar yra smile.gif

QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 31, 16:01)
as raudonai pazymejau, kazkuri uz iejima ima 29lt

Nesupratau, kaip už ėjimą 29 Lt.? Gal čia kalba apie BrazilGrill, kur susimoki 29 Lt. ir valgai kiek telpa? Bet tai ir ten galima pasirinkti ne bufetą, o tik kavą (visą meniu) gert ir mokėsi už tai, ką suvartosi.

QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 17:40)
O beje (pratesiant offtopic'a  biggrin.gif ), kitam forume neseniai skaiciau, kad Vokietijoj visos aukstakulnius avincios atseit yra laikomos prostitutem... balta, kaip ten is tiesu?  mirksiukas.gif
Man kazkodel neatidare nuorodos, tik copy/paste budu pavyko  unsure.gif

Nežinau, kaip Vokietijoj, bet Olandijoj ir UK tai tikrai aukštakulniai ne vietoje (ne vakare) yra vertinami ne taip kaip pas mus. O olandai ir anglai Lietuvoj matydami dienos metu moteris su kablais yra įsitikinę, kad tai prostitutės ir stebis, kad jų tiek daug. Ne sykį teko aiškint savo pažįstamiems, kad čia nu normalios moterys pas mus taip vaikšto.

QUOTE(Alexia @ 2010 01 31, 17:42)
P.s kas man gali papasakoti Hoego Tyliosios mergaites esme. Kam visai tai sutvei su KlaraMarija priesakyje reikejo Kasparo Krones. Vardan ko jisai sitaip plukesi ... as nesupratau, tikrai, gal neatidziai skaiciau  g.gif

O aš nesigilinau. Buvo labai įdomu skaityti. Gal tiesiog ta šutvė norėjo, kad mergaitę saugotų jos tėtis?
Atsakyti
Laba vakara 4u.gif
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 01 31, 12:07)
o del susitikimo vietos, man is tikruju visur gerai rolleyes.gif taigi kiek pamenu sakem kad panoramoje susitinkam, tik nesusitarem del kavines. cia as jau nezinau net ka pasakyti nes iki siol ten nesilankiusi ax.gif taip kad siulykit tos kas ten buvo, o as jau susirasiu

Labai gaila, kad vilnietes kazkaip praziopsojote mano posta verysad.gif Siuliau Gan bei city, kadangi praeita karta kalbejom, kad visai skanu butu susiu paragauti, o tenais yra kinietisko, japonisko ir indisko maisto. Ne karta ten buvau ir man ten labai skanu 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2010 01 31, 12:34)
as kavinese Panoramoj irgi nesilankiau. Bet visagalis internetas paslaugiai informuoja, kad treciame aukste yra sios:

Grill Brazil
Carskoe Sėlo
Čili Pica
Fortas
Gan bei City
Kybynlar

Kuria renkames?

Kybinlaro itin nerekomenduoju. Del maisto doh.gif Forto maistas irgi nelabai (jei prisimenat musu pasisedejima Pilaiteje). Carskoje selo niekada nebuvau, bet ten idomi publika renkasi... blush2.gif Gril Brazil 29lt ir valgai, kol sprogsti...Savotiska pramoga g.gif O Cilis kaip ir visur picikes smile.gif Tai jau kaip norit, mielosios 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 17:29)

Knyges kaunietes (ir ne tik) - kas noretumet ateinancio penktadienio popiete pasikavinti Donelaicio gatves "Berneliuose"? Apie ketvirta valanda?

Pradedu registracija:

Jurzole
Dolitle
Forget the pain

QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 18:27)
Galima, zinoma - bet ar visada verta vargti to kazko ieskant? Pasaulyje tiek daug geru knygu, tai kam gaisti laika ieskant kazkokiu gerio trupineliu prastose? As paprastai nesivarginu...  rolleyes.gif

Ir del to, kad "vienos teisybes nera", sutinku su tavim, bet vis delto atskirciau du dalykus:
1) kai knyga nepatinka del to, kad ji prastai parasyta (nes tikrai egzistuoja tam tikri gerai/blogai parasytos knygos kriterijai, kad ir kiek del ju besigincytume) - tokiu atveju diskusija del knygos vertingumo man atrodo naudinga ir prasminga, nors ir daznai baigiasi emocijom  biggrin.gif
2) kai knyga tiesiog "ne tavo" ir butent del to ji nepatinka. As tokiu atveju taip ir sakau: gal ir gera, bet ne mano. Ir ne kiek nesistebiu, kad kazkam ji patiko - nes cia jau tikrai tik skonio reikalas. Nors siuo atveju gal dar net idomiau issiaiskinti, kodel tas skonis taip skiriasi, nors del knygos vertingumo lyg ir sutariama...  g.gif

Šiaip sutinku su viskuo. Aš turėjau omeny žmones kurie savo skonį laiko teisingu ir nenuginčijamu. Va tokių nemėgstu schmoll.gif Arba kai pašiepiamas kitų skonis. Tarkim pfff pagalvok, Coelho jai geriausias autorius. O gal tas žmogus tik tiek ir skaitė, ir iš to ką jis perskaitė, tai jam buvo geriausia. Kai jis skaitys ne 20ąją o 1000ąją savo knygą, tada ras daug geresnių autorių. Viskam savas laikas, o ir klasikai manau reikia subręsti, o ne forsuoti.
Tarkim aš iš vis neturiu knyginio skonio, nes skaitau labai įvairias knygas. ir lengvesnes ir sunkesnes. Galiu didžiai savo gėdai prisipažinti, kad skaičiau visas knygas apie musulmonus, kokios yra LT išleistos. Kad ir kaip tai banalu būtų , man jos patiko. Nevadinu to literatūra, bet su malonumu skaitau viską kas susieją su kitomis kultūromis.

QUOTE(Junda @ 2010 01 31, 19:15)

Nežinau, kaip Vokietijoj, bet Olandijoj ir UK tai tikrai aukštakulniai ne vietoje (ne vakare) yra vertinami ne taip kaip pas mus. O olandai ir anglai Lietuvoj matydami dienos metu moteris su kablais yra įsitikinę, kad tai prostitutės ir stebis, kad jų tiek daug. Ne sykį teko aiškint savo pažįstamiems, kad čia nu normalios moterys pas mus taip vaikšto.

biggrin.gif Prieš kelis metus turėjau svečių iš Anglijos ir tada pas mumi mieste mergaitės nešiodavo baltus aukštakulnius batus virš kelio. Labai sunkiai įtikinau, ka dtaip laisvai ir tiek daug,pas mus prostitučių nevaikšto bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 01 31, 18:30)
Labai gaila, kad vilnietes kazkaip praziopsojote mano posta verysad.gif Siuliau Gan bei city,

matem, matem, tik kad neisivaizduoju kas per kavine. nors man tiks betkuri, kur galima isgert arbatos lotuliukas.gif
O kas su Fortu negerai? Man Pilaiteje visad viskas gerai buvo, tik va su Ozu tai nekas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 17:27)

Ir del to, kad "vienos teisybes nera", sutinku su tavim, bet vis delto atskirciau du dalykus:
1) kai knyga nepatinka del to, kad ji prastai parasyta (nes tikrai egzistuoja tam tikri gerai/blogai parasytos knygos kriterijai, kad ir kiek del ju besigincytume) - tokiu atveju diskusija del knygos vertingumo man atrodo naudinga ir prasminga, nors ir daznai baigiasi emocijom  biggrin.gif
2) kai knyga tiesiog "ne tavo" ir butent del to ji nepatinka. As tokiu atveju taip ir sakau: gal ir gera, bet ne mano. Ir ne kiek nesistebiu, kad kazkam ji patiko - nes cia jau tikrai tik skonio reikalas. Nors siuo atveju gal dar net idomiau issiaiskinti, kodel tas skonis taip skiriasi, nors del knygos vertingumo lyg ir sutariama...  g.gif

aš dar pridėčiau 3) kai knyga tiesiog yra skaitoma būtent tada, kai jos reikia. Kartais būna - skaitai knygą, žaviesi, visiems rekomenduoji. Paskui perskaitai ją po kelerių metų, kai savijauta ir patirtis, išgyvenimai kitokie, ir mąstai - velnias, ir kas čia tokio gero buvo? blush2.gif ir atvirkščiai. Tarkim, O.de Balzako "trisdešimties metų moterį" paskaityk aštuoniolikos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 31, 20:44)
matem, matem, tik kad neisivaizduoju kas per kavine. nors man tiks betkuri, kur galima isgert arbatos  lotuliukas.gif
O kas su Fortu negerai? Man Pilaiteje visad viskas gerai buvo, tik va su Ozu tai nekas  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Na, ten desertu skaniu nebuvo, jei atsimeni blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 01 31, 18:30)
Kybinlaro  itin nerekomenduoju. Del maisto doh.gif

Jau senokai užsidarė. Matyt dėl maisto lotuliukas.gif biggrin.gif Gan bėjus yra gėris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 01 31, 18:15)
Kažkaip pajutau jūsų pasipiktinimą savo klausimu, o jis tebuvo ar vertinate žmones pagal jų skaitomas knygas ir tiek....

Jei tęsiant šitą temą, tai mano manymu vien tai, kad žmogus iš viso skaito, jau yra gražus ir sveikintinas dalykas. Man nėra nieko baisiau, negu išgirsti, kaip kažkas sako, kad esu perskaitęs per gyvenimą vieną knygą (ir dar tuo didžiuojasi) doh.gif dėl knygos pasirinkimo, literatūrinio skonio, tai manau jis kinta su amžiumi ir tam tikrais gyvenimo įvykiais, laikotarpiais rolleyes.gif
Beje, esu skaičiusi straipsnį, tik neprisimenu kur, kad mokslininkai įrodė, jog vaikai, augantys namuose, kuriose yra knygų, net jei jos neskaitomos, o tik butaforija, užauga intelektualesni rolleyes.gif
Atsakyti