Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 30, 21:44)
jei ryt maziau ranka skaudes, parasysiu prie to pacio ir atsiliepima. ranka susipjausciau stiklais iki pat kaulu, tai susiuvo sivakar, o jau skauda, kad negaliu.

Ar langa isdauzei blink.gif ,linkiu greiciau gyti 4u.gif

QUOTE(tutele @ 2010 01 31, 12:10)
Kas cia per snobizmo apsireiskimai skirstyti, o juo labiau vertinti zmones pagal tai, ka jie skaito...

Na, o dabar prisiduodu su Sam Savage "Firminu" - G-E-N-I-A-L-U! thumbup.gif

Na as ta pati pagalvojau...mano drauges kai kuriops isvis buvo neskaitancios,tiesiog ju gyvenimas tekejo kitu ritmu ir niekada man jos nepasirode prastesnes ar neidomesnes,zinoma padiskutuoti su ta drauge kuri skaito visada smagu ir norisi tokiu diskusiju,bet tikrai smagu ir su tomis,kurios isvis neskaito,atrandame kitu temu .Nors yra ir tokiu draugiu,kurios skaito,bet man neidomias knygas,o as skaitau jom neidomias,todel susitikusios apie knygas mazai tekalbame,nors abi ir skaitancios,bet skaitome skirtingo tipo knygas,todel pokalbiai musu buna visai kitomis temomis,toli grazu neknyginemis tongue.gif Skirstymas zmoniu pagal ka jie skaito,man tikrai absurdiskai atrodo,jau cia kazkoks pasikelimas ir saves geriau vertinimas,uz ta su kuriuom bendrauji.

Nu va,patiko,tai liuks thumbup.gif
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 12:25)

Del zmoniu vertinimo pagal ju skaitomas knygas -  man netrukdo ir neerzina tai, kad kazkieno skonis skiriasi nuo manojo. Tik kiek gaila buna, kad zmones, skaitantys tik popsa ir isivaizduojantys, kad tai yra literaturos virsune, taip ir neatras geresniu, gilesniu knygu ir ju teikiamo kitokio, ne tokio vienadienio, skaitymo malonumo. Kartais meginu jiems pasiulyti kitokia knyga, bet nepersu savo nuomones. O i tuos, kurie skaito man "neikandamomis" atrodancias knygas, bandau lygiuotis tik tada, jei tai, ka jie skaito, mane irgi domina. Daugumos mano draugu literaturinis skonis visiskai nesutampa su manuoju, bet draugystei tai netrukdo.

labai teisingas priejimas-galima pasiulyti,bet jei matai,kad zmogaus tai nedomina,dek i sali ir nepirsk savo skonio kitam ikyriai drinks_cheers.gif palikdamas jam pasirinkimo laisve. As pati pradejau skaityti nuo detektyvu zanro,meiles romanai manes niekada nedomino ,o va klasika tais laikais dar tingejosi skaityti,bet jau kazkoks potraukis regis ir buvo,nes buvau pradejusi Dostojevski ir visai man patiko,supratusi,kad galima taip pat smagiai isitraukti i knyga,nors tai ir ne detektyvas,emiau po truputi atrasti ir kitokius zanrus,tada pamenu kazkas parekomendavo Wassmo,bet pirso neikyriai biggrin.gif ,as pati rinkausi,varciau skaiciau anotacijas ir sutikau pameginti,na ir labai man patiko thumbup.gif taip po truputi vis atrasdavau kita ir kita knygu skoni,nors trileriai ir detektyvai man po siai dienai vistiek stovi pirmoje vietoje,todel,kad skaitant juos as atsipalaiduoju,man idomu,veiksmo daug ir neturiu as tokio pomegio kritikuoti,arba ieskoti knygoje kabliuku,tiesiog skaitau ir viskas,patinka arba ne.Momentais pajauciu,kad persiskaiciau jau tu trileriu,norisi kazko gilesnio,rimtesnio,todel mano knygu lentynose vis daugiau vietos atsiranda kitokiai literaturai,bet tos kitokios literaturos skaityti istisai as negaliu,pavargstu nuo jos,norisi vel kazko trilerisko .Zodziu kaitalioju zanrus ir tada man gerai,o nuo vien klasikos arba nuo vien detektyvu,as pavargciau,nuolatos man reikia kaitalioti pagal nuotaika.
Pagal mano dabartini darbo grafika,skaitau tik savaitgaliais ir tai jei savaitgalis ispuola tinginio ir namie.Tai va sunkoka sitaip,pradejau praeita savaitgali "Nerimo dienos"-regis nieko,skaitesi.bet si savaitgali taip ir nesuradau noro prisesti ir pratesti ta skaityma,nes nuotaika jau kitokia,norisi kazko labai itraukiancio ir astraus.Bet negaliu,nes reik pabaigti jau pradeta rolleyes.gif Tai tie nuotaiku svyravimai ir neskaitytu knygu gausa lentynoje varo mane is proto doh.gif
*
Del literaturiniu skoniu nesutapimo netrukdymui draugystei pritariu 100% drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 31 sausio 2010 - 13:30
QUOTE(klopedija @ 2010 01 31, 13:42)

P.s. Kažin, ką jūs pasakytumėte apie klopediją, kuri vis dar paskaitinėja "Vėjas gluosniuose" user posted image
ir parašinėja Pigio Kokoso pamokas, kai paaiškėtų, kiek jai metų?  lotuliukas.gif 

O aš pasakysiu, kad suaugęs žmogus sugebantis neprarasti vaiko dalelės savyje bent jau mano akimis yra daug mielesnis ir tikresnis, nei surūgęs -niolikinis, kuriam "nelygis" skaityti, kad ir paminėtą Karlsoną. O Klopedija, Tavo paminėtos "Vėjas gluosniuose" knygutės paveiksliukas taip mane sugundė, kad bandysiu ją susirasti anglų kalba, manau būtų šaunus žiemos vakaro praleidimas ir dar naudingas smile.gif ačiū 4u.gif

Paskutines dienas leidžiu skaitydama senai skaitytus, tačiau jau pamirštus kūrinius. Mielai įsijaučiau į Džeinės Eir istoriją (skaičiau mokykloje ir tuo metu ji man pasirodė visai kitokia), pasinėriau į Oliverio Tvisto nuotykius ir labai džiaugiuosi,kad šalia mano skaitomų trilerių, detektyvų vėl prisiminiau tokias knygas. Ir žinok ką ! Dar skaitau ir meilės romaną - lėkštoką, kvailoką - tačiau anglų kalba, ir tikrai žinau, kad net ir iš tokios knygutės gausiu naudos smile.gif
Atsakyti
Aš skaitau visokias knygas. Tiesa meilės romanai ir detektyvai nėra mano arkliukai,bet...kaip kažkas sakė, nėra blogo žanro, yra blogos knygos. Svarbu, kad žmogus iš vis skaito. Va kas nepatinka, tai snobiškumas, kai yra pašiepiami žmonės kurie skaito, anot kažkokios asmenybės per prastas knygas. Kiekvienai knygai savas skaitytojas. Net ir prasčiausioje knygoje galima rasti kažką gero.
Tos knygos kurioms jums visiškas nesusipratimas ir šlamštas(tarkim "Stiklo gaubtas"), o jūsų išgirtasis "Sarasvati upės smėlis" man yra visiška beleberda. Taigi vienos teisybės nėra.

Šiandien ketinu pradėti:
http://www.manoknyga...tojo-dukra.html

Gal kas skaitėt naują D.Jazukevičiūtės knygą "Gyvatė keičia odą"? Ar panaši į pirmąsias ar toks popsas kaip "Dviejų mėnulių" baras?
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 01 31, 00:08)
Tai kaip čia dabar taip nutiko? Užjaučiu.

cocacolos storoji didzioji stikline sutrupejo rankose ja plaunant, tai kai dejo ciurksles ir vos spejau savo ..... dalis atplysusias prispaust blush2.gif vaizdas daugiau nei ziaurus, siaubo filmui butu buve ideali scena doh.gif

QUOTE(saintlina @ 2010 01 31, 10:27)
O ranka tikriausiai desine.. 

aha, ir nieko dar daryt negaliu doh.gif sake savaite ar dvi minimum pamirst betkoki buitini darbeli

QUOTE(saintlina @ 2010 01 31, 10:34)
as kavinese Panoramoj irgi nesilankiau. Bet visagalis internetas paslaugiai informuoja, kad treciame aukste yra sios:

Grill Brazil
Carskoe Sėlo
Čili Pica
Fortas
Gan bei City
Kybynlar

Kuria renkames?

as raudonai pazymejau, kazkuri uz iejima ima 29lt

QUOTE(ChiolYn @ 2010 01 31, 10:50)
Norėjau paklausti - pagal ką renkatės knygą?

paskaitau virselio antra puse ir sprendziu ar ji mane sudomins smile.gif

QUOTE(klopedija @ 2010 01 31, 12:42)
jau ta klopedija... stupid.gif"

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
****aprasymo knygos kolkas dar nebus, nes vos tiek istengiau atmaigyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 31, 16:01)
1. aha, ir nieko dar daryt negaliu  doh.gif sake savaite ar dvi minimum pamirst betkoki buitini darbeli
2. as raudonai pazymejau, kazkuri uz iejima ima 29lt

1. Uztat dabar gulesi su kate ir skaitysi, o visus darbus teks diedui, sorry - brangiausiajam - atlikt mirksiukas.gif
2. blink.gif blink.gif Na, tikriausiai ne Cili biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 01 31, 13:07)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Norėjau pasakyti, kad mūsyse slypi mažas ar kiek vyresnis vaikas, tereikia netingėt ir giliau pakapstyt.  thumbup.gif

Aaaaa... persiprasau, dabar jau gal teisingai supratau - komplimentu prasei, uz tai, kad savojo vaiko dar nepametei tongue.gif lotuliukas.gif Taigi, netoli tie vaikai mumyse pasislepe, tereikia vejui gluosniuose pusteleti ar Karlsonui nuo stogo atburgzti, ir jau sokinejam ant lovu, ir metomes pagalvem... biggrin.gif

Jei zinociau, kurioj lentynoj tie gluosniai paslepti, tai jau traukciau turbut.. ax.gif biggrin.gif

Knyges kaunietes (ir ne tik) - kas noretumet ateinancio penktadienio popiete pasikavinti Donelaicio gatves "Berneliuose"? Apie ketvirta valanda?

Pradedu registracija:

Jurzole
Dolitle
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 31 sausio 2010 - 16:30
QUOTE(Vaiguvos Kiulkis @ 2010 01 31, 00:53)
Kiulkis vertina žmones ne pagal pomėgius, o pagal poelgius. Tarp jo artimų žmonių yra tokių, kurie savo laiku klausėsi Dimos Malikovo, dabar žiūri lietuviškus bei meksikietiškus serialus ir skaito Madame serijos knygas, prie džinsų avi aukštakulnius (čia apie moteris), nėra iki galo perskaitę nė vienos klasikinės literatūros knygos, taria „linoliojimas“, „gobulenas“ ir „kalidorius“, o rašo „pamidorai“ (čia apie vyrus). Bet šie žmonės Kiulkiui yra vis vien labai brangūs.
Tiesa, Kiulkis nesupranta, kodėl vienos didelės tarptautinės firmos direktorė privalėtų turėti išlavintą literatūrinį skonį? Gal Bilas Geitsas tamsią naktį (kol nieks nemato ir negirdi) valgo silkę ir užsigeria pienu - jo valia, lai valgo į sveikatą. Taip ir su skaitymu.

biggrin.gif geras. (O dzinsai ir aukstakulniai labai blogai g.gif ?)
Na taip, visiems deretu but kuklesniems, o, bet, taciau .. doh.gif
Atsakyti
o čia toms, kurios viešai neprisipažįsta, ką skaito smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marakeš: 31 sausio 2010 - 17:48
QUOTE(ChiolYn @ 2010 01 31, 12:07)
o kaip dėl tos 1001 knygos... ?

Man tokios knygos atrodo grynai komercinės, kad išplėšt iš žmonių pinigus schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 30, 21:44)
jei ryt maziau ranka skaudes, parasysiu prie to pacio ir atsiliepima. ranka susipjausciau stiklais iki pat kaulu, tai susiuvo sivakar, o jau skauda, kad negaliu.

ojei, užuojauta console.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimma @ 2010 01 30, 12:39)
Luis Leante ,,Myliu tave be galo" žadėjo ispanišką melodramą. Meilės buvo, dramos per akis, o melodramos - ne. Dabar jau kiek priblėso įspūdis, bet kai skaičiau, tai tikrai labai patiko. Nepaprastai įtaigūs psl. apie europietę, atsidūrusią arabų papročių, buities, kultūros aplinkoje. O svarbiausiai pabaiga wub.gif Tokia netikėta, subtili, graži, vien dėl jos buvo galima skaityti visą knygą. Va, šita knyga man pasirodė gal vietom neįdomi, gal vietom neįtikinama, bet ne šabloniška.

Labai mane šita sudomino bigsmile.gif "Vagoj" šiandien dairiausi, bet neradau rolleyes.gif reikės ir kitur paieškot.
Atsakyti
QUOTE(Forget The Pain @ 2010 01 31, 14:49)
Kiekvienai knygai savas skaitytojas. Net ir prasčiausioje knygoje galima rasti kažką gero.

Galima, zinoma - bet ar visada verta vargti to kazko ieskant? Pasaulyje tiek daug geru knygu, tai kam gaisti laika ieskant kazkokiu gerio trupineliu prastose? As paprastai nesivarginu... rolleyes.gif

Ir del to, kad "vienos teisybes nera", sutinku su tavim, bet vis delto atskirciau du dalykus:
1) kai knyga nepatinka del to, kad ji prastai parasyta (nes tikrai egzistuoja tam tikri gerai/blogai parasytos knygos kriterijai, kad ir kiek del ju besigincytume) - tokiu atveju diskusija del knygos vertingumo man atrodo naudinga ir prasminga, nors ir daznai baigiasi emocijom biggrin.gif
2) kai knyga tiesiog "ne tavo" ir butent del to ji nepatinka. As tokiu atveju taip ir sakau: gal ir gera, bet ne mano. Ir ne kiek nesistebiu, kad kazkam ji patiko - nes cia jau tikrai tik skonio reikalas. Nors siuo atveju gal dar net idomiau issiaiskinti, kodel tas skonis taip skiriasi, nors del knygos vertingumo lyg ir sutariama... g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 01 31, 12:42)
P.s. Kažin, ką jūs pasakytumėte apie klopediją, kuri vis dar paskaitinėja "Vėjas gluosniuose"

Aš tai dažnai "Ką žmonės dirba visą dieną" paskaitinėju rolleyes.gif labai man paveiksliukai ten patinka hihihi.gif didis.gif
user posted image
Atsakyti
Na, juk galima nemokėti nė cento - nueini į "Mažvydą", pasivartai knygą ir viskas. Klausimas - ar verta vadovautis šia knyga. smile.gif
Manau, kad perversiu tą knygą dėl įdomumo.
O šiaip, ta knygą kaip koks "Akropolis" - nieko stebuklingo, bet viskas vienoje vietoje ir patogiau, nei ieškoti knygų aprašymų atskirai.
Atsakyti