Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 01 31, 10:07)
o del susitikimo vietos, man is tikruju visur gerai rolleyes.gif taigi kiek pamenu sakem kad panoramoje susitinkam, tik nesusitarem del kavines. cia as jau nezinau net ka pasakyti nes iki siol ten nesilankiusi ax.gif taip kad siulykit tos kas ten buvo, o as jau susirasiu

as kavinese Panoramoj irgi nesilankiau. Bet visagalis internetas paslaugiai informuoja, kad treciame aukste yra sios:

Grill Brazil
Carskoe Sėlo
Čili Pica
Fortas
Gan bei City
Kybynlar

Kuria renkames?

Atsakyti
Sveikos smile.gif

Norėjau paklausti - pagal ką renkatės knygą? Ir ar verta pasikliauti tokiais vadovais kaip "1001 knyga, kurią privalai perskaityti per gyvenimą" ?
Esu prabėgusi daugmaž visus žymiausius rašytojus, tokius kaip Remarkas, Hemingvėjus, Dostojevskis, Kafka,... Norėčiau kažko naujo, bet kai dabar tiek knygų, sunku atsirinkti ką verta skaityti, o kas tik laiko gaišimas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ChiolYn @ 2010 01 31, 11:50)
Sveikos smile.gif

Norėjau paklausti - pagal ką renkatės knygą? Ir ar verta pasikliauti tokiais vadovais kaip "1001 knyga, kurią privalai perskaityti per gyvenimą" ?
Esu prabėgusi daugmaž visus žymiausius rašytojus, tokius kaip Remarkas, Hemingvėjus, Dostojevskis, Kafka,... Norėčiau kažko naujo, bet kai dabar tiek knygų, sunku atsirinkti ką verta skaityti, o kas tik laiko gaišimas. smile.gif

pagal knygiu atsiliepimus rolleyes.gif as kol nepradejau cia lankytis, man irgi sunku buvo issirinkti kazka knygyne, ypac is nauju autoriu. Dazniausiai rinkdavausi klasika.
Atsakyti
QUOTE(ChiolYn @ 2010 01 31, 10:50)
Norėčiau kažko naujo, bet kai dabar tiek knygų, sunku atsirinkti ką verta skaityti, o kas tik laiko gaišimas. smile.gif
Pirma mintis šovė pasiūlyti Philippe Besson. Peržvelk ankstesnį puslapį, įkėliau nuorodėlę. mirksiukas.gif

QUOTE(bulkute @ 2010 01 31, 11:19)
Dazniausiai rinkdavausi klasika.
Aš ir dabar labiau renkuosi klasiką biggrin.gif . Vakar pamaniau, kad reiktų pailsėt nuo Solženicyno publicistikos ir ėmiausi Tomo Mano Užburto kalno biggrin.gif .
Beje, Manas - dar viena literatūrinė skylė. Kažkada, mokyklos laikais, kažką buvau skaičius ir neįvertinus. Matyt, buvau nedaaugus.
Atsakyti
Dėkui, pasidomėsiu rolleyes.gif

o kaip dėl tos 1001 knygos... ?
Atsakyti
Hellow,

perskaicius paskutinius postus, net kraujas uzvire! blink.gif (svieto lygyntojo Vandenio sindromas pasireiskia, musiau tongue.gif ) Kas cia per snobizmo apsireiskimai skirstyti, o juo labiau vertinti zmones pagal tai, ka jie skaito... g.gif Negi, taip sunku buti supratingiems ir pakantiems, "negailint kitu" del ju "neisprusimo", "dvasios skurdumo" ar dar kazkokio "-mo"... rolleyes.gif Man cia prilygsta zmoniu skirstymui pagal odos spalva, ju intelekto lygi ar dar bile koki parametra... Nu, buciau as kokia redaktore, nu, patiktu man Madame serijos knygos - nu ir ka? Ar tai sumazintu mano kompetencijas turimoje specialybeje? O gal tai paparasciausias interesu neatitikimas... cool.gif

P.s. su malonumu perskaiciau visas keturias Kinselos knygas (jauciausi neipareigojancio ir smagaus atsipalaidavimo virsuneje, nors tai buvo vienadieniai skaitiniai ir taip pat atpalaiduojanciai jas dar karta perskaitysiu po 20 metu biggrin.gif ), lygiai taip pat su malonumu perskaiciau visus keturis Tolstojaus tomus "Karas ir taika" (pasijauciau kaip ikopus i Everesta, bet apie si kurini galvoju dar po siai dienai, nors praejo virs 20 metu smile.gif )

P.s.s. aisku, visiems nebutina su manim bendrauti, kaip ir as pati daznai neturiu ka pasakyti, kai aptariamos ne mano stiliaus knygos... Man rodos, svarbiausia, kad zmogus skaito. mirksiukas.gif

Na, o dabar prisiduodu su Sam Savage "Firminu" - G-E-N-I-A-L-U! thumbup.gif Perskaiciau jau vakar ir vis galvojau, ka cia parasyti... Neveltui anotacijoje pazymeta, kad autorius si kurini rase keturiasdesimt metu, nes kiekvienas sakinys tiek isgalvotas, jog atrodo tobuliau buti negaletu. Rodos, kiekviena mintis turi uzslepta reiksme ir, perskaicius viena syki, kontekstas pasirodo vienoks, o, isigilinus, dar kitoks... Snekant apie valgi, romana prilyginciau gurmaniskam skanavimui. wub.gif

Beje, iskart pajutau, jog autorius nebejaunas, nes melancholiski apmastymai susisauke su Markeso "Prisiminimais apie liudnasias kekses" (kurio, beje, nepanoro skaityti vyras, motyvuodamas, kad jam ir taip liudna del beganciu metu, todel mintys apie prabegusi laika jam nepriduoda gyvenimo dziaugsmo tongue.gif ), kadangi knygos personazas Firminas prisimena savo praeiti kaip tas, kuris ja jau nugyveno, o ne tik isivaizduoja kaip tai galetu buti... Buvo pasazu, kai susigraudinau, nes pajauciau nemazai aliuziju i savo pacios gyvenima, bet cia ir vel, manau, reikia tam tikro metu bagazo, kad butent tai pajusti... Vnz, zinau, kad tikrai dar skaitysiu ir ne syki. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 01 30, 23:15)
Norėčiau, kad greičiau parašytų, nes labai man komiška šita tema. Beje, ar vertinate žmones pagal jų skaitomas knygas? Kaip vertintumėte 53 metų moterį, dirbančią vienos didelės tarptautinės firmos direktore, kuriai Normano knyga yra viršūnė?

Normaliai vertinciau. Na nebent ta firma knygu leidyba uzsiima, tada jau beliktu tiketis, kad firmos direktorato sudetis atspindi platesni literaturinio skonio diapazona biggrin.gif

Del zmoniu vertinimo pagal ju skaitomas knygas - man netrukdo ir neerzina tai, kad kazkieno skonis skiriasi nuo manojo. Tik kiek gaila buna, kad zmones, skaitantys tik popsa ir isivaizduojantys, kad tai yra literaturos virsune, taip ir neatras geresniu, gilesniu knygu ir ju teikiamo kitokio, ne tokio vienadienio, skaitymo malonumo. Kartais meginu jiems pasiulyti kitokia knyga, bet nepersu savo nuomones. O i tuos, kurie skaito man "neikandamomis" atrodancias knygas, bandau lygiuotis tik tada, jei tai, ka jie skaito, mane irgi domina. Daugumos mano draugu literaturinis skonis visiskai nesutampa su manuoju, bet draugystei tai netrukdo.

Literaturinese diskusijose mane vienodai stebina ir atvirasirdziai popso gerbejai, aukstinantys Kinsella ar Coelho ir auklejantys tuos, kurie nenori skaityti paprastu knygu, tiek ir gera skoni demonstruojantys snobai su pareiskimais is serijos "jau AS tai TOKIU knygu neskaitau". As kartais paskaitau visokias - tiesiog tam, kad zinociau, ar verta daugiau skaityti, ir kad tureciau savo, o ne is kitu pasiskolinta nuomone... mirksiukas.gif

O tarp skaitanciuju man labiausiai patinka zmones, turintys platu literaturini skoni. Kiekviena knyga juk turi savo paskirti, viena atsipalaidavimui, kita gilesniam pamastymui... Jei knygu dieta subalansuota, tai viskas OK, mano supratimu.

Ir pabaigai dar karta paminesiu savo literaturini credo - nera blogu zanru, yra tik blogai parasytu knygu.
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2010 01 31, 12:10)
P.s.s. aisku, visiems nebutina su manim bendrauti, kaip ir as pati daznai neturiu ka pasakyti, kai aptariamos ne mano stiliaus knygos... Man rodos, svarbiausia, kad zmogus skaito. mirksiukas.gif
Oho! Čia jau pavarei! doh.gif
Aš irgi dažnai jaučiuosi pasikalbanti su "protingu žmogumi" lotuliukas.gif , bet man kraujas dėl to neverda. Juk iš tiesų aš skaitau tai, kas man patinka. tongue.gif Nors gal daugelis pasakytų: "... jau ta klopedija... stupid.gif"

Tarkim, kai kas liaupsina neseniai aptartą Vaikas 44. Aš džiaugiuosi tik tuo, kad ją skaičiau prieš Viena Ivano Denisovičiaus diena. Antraip "vaikas" būtų tapęs net ne MMM, o ŠŠŠ... doh.gif Bet tikrai neketinu piršti Solženicyno vien todėl, kad man jis imponuoja labiau, nei Tom, Rob ir Smith mirksiukas.gif lotuliukas.gif .
Papildyta:
P.s. Kažin, ką jūs pasakytumėte apie klopediją, kuri vis dar paskaitinėja "Vėjas gluosniuose" user posted image
ir parašinėja Pigio Kokoso pamokas, kai paaiškėtų, kiek jai metų? lotuliukas.gif

Papildyta:
P.p.s. Saintlina, ar paėmei tą knygelę? mirksiukas.gif
Atsakyti
Bet zinote ka? As irgi jau noriu ka nors Normano paskaityti, taip jau intriguojanciai jus cia ji skalbiate... lotuliukas.gif Bet pirkti tai nenoriu... Gal kur internete galima butu paskaityti? ax.gif

QUOTE(klopedija @ 2010 01 31, 12:42)
P.s. Kažin, ką jūs pasakytumėte apie klopediją, kuri vis dar paskaitinėja "Vėjas gluosniuose"

Pasakyciau, kad klopedija gal kamuoja kazkoks uzsleptas kompleksas, jei tokius keistus klausimus uzdavineja mirksiukas.gif biggrin.gif O Pigio Kokoso pamokos - geris! thumbup.gif

As pernai mugeje nusipirkau "Veja gluosniuose", bet dar neskaiciau, vis ruosiuosi... ax.gif O pries kelis menesius is naujo perskaiciau "Karlsonas, kuris gyvena ant stogo" (olandiskai si karta), jau kaip patiko! bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 31 sausio 2010 - 12:50
QUOTE(klopedija @ 2010 01 31, 12:42)
P.s. Kažin, ką jūs pasakytumėte apie klopediją, kuri vis dar paskaitinėja "Vėjas gluosniuose"
P.p.s. Saintlina, ar paėmei tą knygelę?  mirksiukas.gif

pasakyciau MALADIEC KLOPEDIJA thumbup.gif
Paemiau ir labai tuo dziaugiuosi wub.gif Aciu uz nuoroda 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 12:49)
O pries kelis menesius is naujo perskaiciau "Karlsonas, kuris gyvena ant stogo", jau kaip patiko!  bigsmile.gif

ir as smile.gif Ir dar tuo paciu ''Pepe ilgakojine''. Ech, koks geris tos Lindgren knygos wub.gif
Papildyta:
QUOTE(tutele @ 2010 01 31, 12:10)
... kurio, beje, nepanoro skaityti vyras, motyvuodamas, kad jam ir taip liudna del beganciu metu, todel mintys apie prabegusi laika jam nepriduoda gyvenimo dziaugsmo tongue.gif

uuuuuuu, kaip graziai pasake wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ChiolYn @ 2010 01 31, 12:07)
Manau, @ pilna tokio pobūdžio informacijos. Galima pradėti nuo čia. Knygą apie knygas pirkti tikrai neverta schmoll.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 01 31, 12:49)
Pasakyciau, kad klopedija gal kamuoja kazkoks uzsleptas kompleksas, jei tokius keistus klausimus uzdavineja  mirksiukas.gif  biggrin.gif 
O Pigio Kokoso pamokos - geris!  thumbup.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Norėjau pasakyti, kad mūsyse slypi mažas ar kiek vyresnis vaikas, tereikia netingėt ir giliau pakapstyt. thumbup.gif
Ačiū! aciuks.gif blush2.gif

QUOTE(saintlina @ 2010 01 31, 12:54)
pasakyciau MALADIEC KLOPEDIJA  thumbup.gif
Paemiau ir labai tuo dziaugiuosi  wub.gif  Aciu uz nuoroda  4u.gif
Ačiū ir prašom! aciuks.gif didis.gif
Atsakyti
QUOTE(ChiolYn @ 2010 01 31, 13:07)

Geriau savąjį sarašiuką pasidaryk mirksiukas.gif
Tokias knygas vadinu dovaninėmis , labiau tinka į lentyną. Tuo labiau, kad prie daugelio tų išvardintų knygų būna prierašas: lietuviškai neišleista.
Nebent jei apskritai domina tokio tipo knygos: gražūs paveiksliukai, intriguojantys aprašymai...

Aš pradėjusi Nerimo dienos gerokai nustebau: pratarmėje, kurią neaišku kas parašė, gana netrumpai perpasakotas visas knygos turinys doh.gif Tai praleidau, neskaičiau. tongue.gif
Atsakyti