Per zinias girdejau, kad mire Selindzeris. Labai patiko Rugiuose prie bedugnes paauglystej, nors visiskai neatsimenu apie ka ji buvo.
QUOTE(tutele @ 2010 01 28, 20:54)
Spekit, ka gavau dovanu - ogi, Wii Fit! Fantastiskas isradimas, jauciuosi tarsi dalyvauciau sience fiction filme, pastatytame pries kelis desimtmecius su fiktyviomis vizijomis apie ateiti, taciau... kurios visgi buvo igyvendintos realybeje. Ka jau bekalbeti apie teigiama poveiki ivairioms kuno formoms...
mane kai pristatydavo vaikis kartu zaist, baisiai durnai jausdavausi,pries TV rankom kojom bemakaluodama
Ir aš tik ką liūdną žinią išgirdau-mirė Selindžeris.
http://news.sky.com/...t_The_Age_Of_91
http://whatson.delfi...s.d?id=28351903
Papildyta:
Tikiuosi, rytoj bus paskelbta oficiali knygų mugės kultūrinių renginių programa. O dabar tik šiaip keletą "muginių" žinučių įmesiu:
Šokolado autorė atvyksta į Lietuvą
http://whatson.delfi...a.d?id=28345405
O čia detali Tyto albos renginių programa. Jau nurodytas susitikimų laikas ir vieta:
Būkime kartu Vilniaus knygų mugėje '10
http://www.tytoalba....n...7&Itemid=86
http://news.sky.com/...t_The_Age_Of_91
http://whatson.delfi...s.d?id=28351903
Papildyta:
Tikiuosi, rytoj bus paskelbta oficiali knygų mugės kultūrinių renginių programa. O dabar tik šiaip keletą "muginių" žinučių įmesiu:
Šokolado autorė atvyksta į Lietuvą
http://whatson.delfi...a.d?id=28345405
O čia detali Tyto albos renginių programa. Jau nurodytas susitikimų laikas ir vieta:
Būkime kartu Vilniaus knygų mugėje '10
http://www.tytoalba....n...7&Itemid=86
Ačiū! Gerulis! QUOTE(Dolitlė @ 2010 01 28, 21:15)
Dar kartą dėkoju visoms už sveikinimus! Prašom vaišintis!
Pasigirsiu: net "Pegasas" pasveikino ir padovanojo 20 % nuolaidos kuponą vienai prekei .
QUOTE(saule^ @ 2010 01 28, 20:35)
mano nuomone Marininos detektyvai tuo ir patrauklus, kad ten ne vien saudo ir gaudo, bet siek tiek pamastymu ipinta. man tuo ir patrauklu, kad ne vien plikas veiksmas. o be to rusai rasyti moka, jau anksciau minejau...sukuria nuotaikas ir busenas, kad rodos pats ten butum...o gal cia del to, kad patys to sovietinio gyvenimo esam ragave ir todel viskas suprantama
visi jos detektyvai tokio stiliaus
aciu
visi jos detektyvai tokio stiliaus
aciu
as vis nemoku savo minciu isreikst, as ne apie jos pamastymus, o apie ta vis pratrukstama saves kaip moters zeminima, nes tipo ji ne zmogus, o tik kvaila boba, nes ne vyras, na liciu neligybes. ji tarsi nekestu saves, kad moterim gime ir jaucia vyru pasaipa, kad ji kvaila, nors niekas nesisaipo. jauciu kazkoki kompleksa rasytojos, nes kai uzverda jai kraujas ji apie romana uzmirsta. ir tai vyksta kiekvienam skyriuje. Ten kur visi kiti tokie aprasymai-pamastymai, tarkim apie virtuve, maista, visokius preriotitetus, ar dar ka, tai viskas ok, bet vistiek kazkaip ta liciu diskriminacija ir vidinis pyktis, nusivylimas labai temdo romano tikrasias spalvas
QUOTE(saintlina @ 2010 01 28, 21:14)
mane kai pristatydavo vaikis kartu zaist, baisiai durnai jausdavausi,pries TV rankom kojom bemakaluodama
kas cia per daiktas ?
QUOTE(balta @ 2010 01 28, 00:23)
Kažkokia bezobrazija - SM "Ežio" klausimu leidžia cituot tik arba Jurzole, arba Helianta. Jau atsibodo ir spaudinėt
<...>
Dėl to aš ataskaitoj ir sugretinau du kūrinius - "Ežį" ir "Pasaulio matavimą", kai ryškia persvara nugalėjo būtent Kehlmannas.
<...>
O pabaiga man kaip tik ir pasirodė ta didžioji pretenzija į gerą knygą. Nu o kaip kitaip pabaigti? Ne, ne, man ta vieta kaip tik be fantazijos.
<...>
Dėl to aš ataskaitoj ir sugretinau du kūrinius - "Ežį" ir "Pasaulio matavimą", kai ryškia persvara nugalėjo būtent Kehlmannas.
<...>
O pabaiga man kaip tik ir pasirodė ta didžioji pretenzija į gerą knygą. Nu o kaip kitaip pabaigti? Ne, ne, man ta vieta kaip tik be fantazijos.
SM nusprendė, kad turi pasirinkti, kurią cituoti, dviejų iškart negalima, netvarka
Šiaip labai skirtingos knygos, kiek suprantu - sugretinimas turbūt todėl, kad skaitei paeiliui? "Pasaulio matavimą" keliu į skaitytinų knygų sąrašo viršų - ir iš mano meilės matematikai, ir iš pagarbos seneliui ir močiutei geodezininkams
Pabaiga man įstrigo galbūt dėl to, kad "Ežį..." skaičiau prancūzų kalba, žodynas gan turtingas (čia gal irgi į tą pretenzijų temą tiktų ), tai pabaigos iškart net nesupratau, skaičiau ją keletą kartų. Bet sutikčiau, kad pabaigą irgi galima pavadinti pretenzinga. Tiesiog jei jau Jurzole knygą įpusėjo, galima ir pabaigti.
Man buvo keista, kad "Ežio elegancija" tokia populiari Prancūzijoje. Mano akį ji patraukė, nes gavo 2007m. prancūzų knygų pardavėjų prizą - buvo smalsu, ką prancūzai skaito ir mėgsta. Pasirodo, intelekto demonstravimą, (pseudo)filosofijas ir pretenzingumą (čia kiek ironiškai )
Tutele, Rasma, su praejusiu gimtadieniu! (Labai veluoju, bet kazkaip sugebejau praziopsoti... )
Va sita ir as uzvakar knygyne varciau, bet taip ir palikau, neapsisprendziau, pirkti ar ne. Nors labai ji mane viliojo Gal, sakau, galetum ja be eiles perskaityti ir atsiliepima parasyti?
O apie ta kita, kur dabar skaitai, nei girdejusi nesu... lauksiu atsiliepimo!
Nu nelabai jus cia mane paguodet... Man irgi vietom labai idomu skaityti, bet kitos vietos tai net ir erzina kazkiek - pvz., kai per visa puslapi pleciamasi del ne vietoje padeto kablelio vienos namo gyventojos laiskelyje. Pamastymai apie filmus, knygas, filosofines sroves ir gyvenimo prasme - labai idomu, bet pasakojimui kaip ir nieko neprideda, tarsi atskirus ese skaitytum... Ir visi tie pasazai apie turtingus ir privilegijuotus, kurie niekina ir nepastebi maziau turtingu ir privilegiju neturinciu... kai per daznai kartojama, pabosta. Ir vunderkinde mergiukste manes dar neitikino. O jau beveik puse knygos perskaiciau Dabar idomu, kaip man pabaiga pasirodys...
Na jau, na jau... man rodos, nei cia tu problemu yra, nei nuo ju begti reiketu... o dazniau formuluojant mintis siame skyrelyje, gal kaip tik sumazetu tu menamu problemu?
QUOTE(Numenor @ 2010 01 28, 15:15)
AS Byatt "The Children's Book" (Vaiku knyga)
Va sita ir as uzvakar knygyne varciau, bet taip ir palikau, neapsisprendziau, pirkti ar ne. Nors labai ji mane viliojo Gal, sakau, galetum ja be eiles perskaityti ir atsiliepima parasyti?
O apie ta kita, kur dabar skaitai, nei girdejusi nesu... lauksiu atsiliepimo!
QUOTE(Helianta @ 2010 01 27, 22:08)
Kiek atsimenu, būtent taip ir bus. Daug "prancūziškos (o gal paryžietiškos ) pretenzijos" į kažką daugiau, bet tų perliukų nedaug. Bet dėl pabaigos visai verta perskaityti
QUOTE(balta @ 2010 01 28, 00:23)
Man ta knyga ir pasirodė kažkokia per daug nenatūrali, dirbtinoka. Bet skaityti tarpais buvo net labai įdomu. Turbūt autorė kažkiek ir mano skonį atitinkančių beletristinių glutamatų pridėjo .
Ir vis tik nesuprantu, kas čia per keistos prancūziškos problemos - protas veržiasi per kraštus ir nėr kur jo dėti? Žmogus dega, kiek jis suvokia, kiek sugeba, koks platus akiratis, bet neturi kur išsilieti. Gelbėkit, mano IQ per didelis! Dėl to aš ataskaitoj ir sugretinau du kūrinius - "Ežį" ir "Pasaulio matavimą", kai ryškia persvara nugalėjo būtent Kehlmannas.
Ir vis tik nesuprantu, kas čia per keistos prancūziškos problemos - protas veržiasi per kraštus ir nėr kur jo dėti? Žmogus dega, kiek jis suvokia, kiek sugeba, koks platus akiratis, bet neturi kur išsilieti. Gelbėkit, mano IQ per didelis! Dėl to aš ataskaitoj ir sugretinau du kūrinius - "Ežį" ir "Pasaulio matavimą", kai ryškia persvara nugalėjo būtent Kehlmannas.
Nu nelabai jus cia mane paguodet... Man irgi vietom labai idomu skaityti, bet kitos vietos tai net ir erzina kazkiek - pvz., kai per visa puslapi pleciamasi del ne vietoje padeto kablelio vienos namo gyventojos laiskelyje. Pamastymai apie filmus, knygas, filosofines sroves ir gyvenimo prasme - labai idomu, bet pasakojimui kaip ir nieko neprideda, tarsi atskirus ese skaitytum... Ir visi tie pasazai apie turtingus ir privilegijuotus, kurie niekina ir nepastebi maziau turtingu ir privilegiju neturinciu... kai per daznai kartojama, pabosta. Ir vunderkinde mergiukste manes dar neitikino. O jau beveik puse knygos perskaiciau Dabar idomu, kaip man pabaiga pasirodys...
QUOTE(Vaiguvos Kiulkis @ 2010 01 28, 00:08)
Viena iš Kiulkio nebuvo priežasčių ir buvo ta, kad temos dalyvės jo žodžius kartais interpretuodavo kitaip, įžvelgdavo kitų prasmių, kurių Kiulkis ir galvoj neturėdavo. Vadinasi, akivaidžiai yra minčių formulavimo problemų.
Tad ateityje Kiulkis prižada pasidaryti nematomas ir neerzinti kitų savo kybojimu sąraše temos apačioje.
Tad ateityje Kiulkis prižada pasidaryti nematomas ir neerzinti kitų savo kybojimu sąraše temos apačioje.
Na jau, na jau... man rodos, nei cia tu problemu yra, nei nuo ju begti reiketu... o dazniau formuluojant mintis siame skyrelyje, gal kaip tik sumazetu tu menamu problemu?
QUOTE(saintlina @ 2010 01 28, 19:20)
manau, kad Zis dar tureu prisijungti
Darling kazko nebesimato Negi dar Egipte ilsisi?
Darling kazko nebesimato Negi dar Egipte ilsisi?
Esu esu, grįžau prieš kelias dienas Prisijungsiu,jei darbus spėsiu apsidirbti, bet prižadėt šiuo metu negaliu. Pasiilsėjau Egipte puikiai,bet knygom perskaitytom pasigirti negaliu Pradėjau ten būdama Lesley Lokko "Kartusis šokoladas", bet dar iki šiol ją skaitau
Beje, grįžusi radau Luizianos sveikinimą ir skirtuką Labai labai ačiū
QUOTE(Helianta @ 2010 01 28, 22:04)
Bet sutikčiau, kad pabaigą irgi galima pavadinti pretenzinga. Tiesiog jei jau Jurzole knygą įpusėjo, galima ir pabaigti.
Man buvo keista, kad "Ežio elegancija" tokia populiari Prancūzijoje.
Man buvo keista, kad "Ežio elegancija" tokia populiari Prancūzijoje.
Pabaigt tai tikrai pabaigsiu, be problemu O ir prastu skaitalu knygos niekaip nepavadinciau. Tiesiog as daugiau tikejausi, visokiu liaupsiu prisiskaiciusi Kol kas irgi nesuprantu, ko ji tokia populiari, ne tik prancuzu tarpe, bet ir isversta i daugiau nei 30 kalbu, jei tiketi virselio info...
Kad zodynas turtingas, labai tikiu, nes angliskame vertime vietomis randu man visai negirdetu zodeliu (teko net Didiji Oksfordo zodyna is lentynos issitraukti) - tai ir pagalvojau, kad verteja turbut ne savo pretenzijas demonstruoja, o bando likti istikima originalui
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 28, 21:15)
Vilnieciu susitikimas ateinanti antradieni (vasario 2d) 18 val Panoramoje (kavine rinkites, jei tinka vieta).
Dalyves:
SoftSkin,
Saintlina,
Sofija5,
Fatimaallaa,
Minciukas,
Zis
kazka dar berods praleidau bukit geros, prirasykit pacios, nes su savo nesedejimu prie kompo, nesuziuresiu
Dalyves:
SoftSkin,
Saintlina,
Sofija5,
Fatimaallaa,
Minciukas,
Zis
kazka dar berods praleidau bukit geros, prirasykit pacios, nes su savo nesedejimu prie kompo, nesuziuresiu
Isirasau i sarasiuka Butinai sudalyvausiu Beje, lygtais kalbejomes, kad susiu noretusi, tai tenais Panoramoje yra man patinkanti vieciuke treciam aukste kur duoda kiniskus-japoniskus-indiskus valgius Gan bei City vadinasi, tai gal ten ir einame?
O as vat ka tik siek tiek pratustinau pinigine...Sofija, Sutkes 4 serijos knyga po dvieju savaiciu pasirodys Tai ja jau ir uzsisakiau o dar sugunde, kad dar viena knyga dovanu duos (tikiuosi neapgaus ).
O siandien pradejau M. Frajaus "Klajunas" ir vienu metu Jadrien Bell 999 AD skaityti Kas is to gausis ziuresim
QUOTE(saintlina @ 2010 01 28, 08:56)
labai labai gaila, kad toks nesusipratimas isejo Kiulki, buk geras, neprapulk, a..
QUOTE(martux @ 2010 01 28, 10:28)
Manau čia vietos visiems užtenka.
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 28, 22:12)
[Na jau, na jau... man rodos, nei cia tu problemu yra, nei nuo ju begti reiketu... o dazniau formuluojant mintis siame skyrelyje, gal kaip tik sumazetu tu menamu problemu?
Na va, sprendžiant iš jūsų pasisakymų, Kiulkis pasirodė, kaip kokia Madame Fifi, kurią reikia įkalbinėti Tad problema visai ne menama.
Kiulkis ir toliau (tik dabar iš už kampo) ištikimai skaitys jūsų pasisakymus. Gal kada ir parašys nesusilaikęs apie kokį Normano maniakinės grafomanijos sindromą.
Spekit, ka gavau dovanu - ogi, Wii Fit! Fantastiskas isradimas, jauciuosi tarsi dalyvauciau sience fiction filme, pastatytame pries kelis desimtmecius su fiktyviomis vizijomis apie ateiti, taciau... kurios visgi buvo igyvendintos realybeje. Ka jau bekalbeti apie teigiama poveiki ivairioms kuno formoms...
geras sito as dar neisbandzius,bet mes panasaus tipo kitoki zaidem pas draugus,kur reik teniso raketem pries telika mosikuotis (paskui kita diena bais raumenis rankos skaudejo ),arba golfo lazdom,arba baulingo kamuolius musineti,zodziu ten dauk visokiu sporto saku,nu super itraukia,bet kaimynam per langa tai juokinga matyt buvo-stovi zmones ir kad davai mosikuot su kazkokia lazda prie teliko,pamanys,kad kokias piktas dvasiais baidom
QUOTE(klopedija @ 2010 01 28, 21:28)
Pasigirsiu: net "Pegasas" pasveikino ir padovanojo 20 % nuolaidos kuponą vienai prekei .
Nu jau vaises tavo kokios O Pegasas iskur tavo gimtadieni zino
QUOTE(Darling @ 2010 01 28, 22:16)
Esu esu, grįžau prieš kelias dienas Prisijungsiu,jei darbus spėsiu apsidirbti, bet prižadėt šiuo metu negaliu. Pasiilsėjau Egipte puikiai,bet knygom perskaitytom pasigirti negaliu Pradėjau ten būdama Lesley Lokko "Kartusis šokoladas", bet dar iki šiol ją skaitau
Nu va pasirodo sau kepiniesi ten po saulute,o as nerimauju sedziu ir mastau kodel tyli,nejaugi laiskas pradingo...bet pasirodo tu isvykusi buvai,nu sauniai visai ir sitaip,grizti is keliones,kazur is vasaros ir randi dar naujametiniu sveikinimu Tikiuosi nesuluzo? viskaas jam gerai?
QUOTE(Vaiguvos Kiulkis @ 2010 01 29, 00:49)
Na va, sprendžiant iš jūsų pasisakymų, Kiulkis pasirodė, kaip kokia Madame Fifi, kurią reikia įkalbinėti Tad problema visai ne menama.
Kiulkis ir toliau (tik dabar iš už kampo) ištikimai skaitys jūsų pasisakymus. Gal kada ir parašys nesusilaikęs apie kokį Normano maniakinės grafomanijos sindromą.
O zinai madame o ne senjoru as tave senai itariu esant ,arba taip ir yra istikruju,kaip manau,arba tiesiog jau nepyk tada,kad neteisingai pamaniau,bet sutapatinu tave su viena musu nare,ir regis tu ir ji,vienas ir tas pats asmuo,tik nikai kiti ir bandyta braizas pakeist,bet ....