Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(saintlina @ 2010 01 27, 18:33)
Nu tai kad ne, ne pas Darling tie ''Mokslo draugai''. As jau perdaviau juos pagal paskirti

Dėkui 4u.gif

QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 27, 18:58)
o mokslo draugai jau 4 savaites guli mano lentynoje  4u.gif  Aciu

Tai tvarka. Iš karto ramiau bigsmile.gif

QUOTE(saintlina @ 2010 01 28, 09:56)
labai labai gaila, kad toks nesusipratimas isejo  verysad.gif  Kiulki, buk geras, neprapulk, a..  ax.gif

drinks_cheers.gif
Manau čia vietos visiems užtenka. mirksiukas.gif

Perskaičiau T. Chevalier Skaistusis mėlis - pirmoji mano pažintis su šia autore, deja, tikėjausi kažko rimtesnio, mažiau primenančio moterišką skaitalą. Gal mane apgavo išorė, vis tik viršelis, regis, įpareigotų, bet ne, deja, ne...
Iš naivokos amerikietės, beveik laimingos namų šeimininkės, visai nesitikėjau superherojiškos drąsos kovoje dėl protėvių ramybės... Neįtikino. schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 01 27, 18:48)
o kodel konkreciai 6 menesius?

tiksliai tai 26 sav. man kursai is darbo birzos. siuncia nuo vasario 8 mokintis i verslo organizavima. greiciausiai uzsiemimai man vyks nuo 12.00-20.00 val, tai nebusiu namuose nuo 11.00-21.00, o kur dar vaikai, tad apie meetus galiu pamirsti tikrai, kaip ir knygas. jei spesiu 10 psl i diena paskaityt, tai bus gerai smile.gif
Taigi Vilnieciu susitikimas ateinanti antradieni (vasario 2d) 18 val Panoramoje (kavine rinkites, jei tinka vieta).
Dalyves:
SoftSkin
Atsakyti
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 28, 10:58)
tiksliai tai 26 sav. man kursai is darbo birzos. 
Taigi Vilnieciu susitikimas ateinanti antradieni (vasario 2d) 18 val Panoramoje (kavine rinkites, jei tinka vieta).
Dalyves:
SoftSkin
Saintlina

del kavines - negaliu pasakyt, tik 'sriubose' esu buvus smile.gif
Oho, kokia kursu trukme blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Minciukas @ 2010 01 28, 09:48)
as ir prisideciau prie susitikimo, jei vyks antradieni smile.gif

o, kaip smagu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2010 01 28, 09:29)
aš čia šiaip..... gyva dar biggrin.gif

noriu po kaldra, namo, knygos ir arbatos doh.gif

skaitau toki detektyva 'Balerina'. Man kazkodel atrodo, kad tau turetu patikt - ten tai graziai apie muzika raso..
Bet dar nei neipusejau, daugiau pakomentuosiu perskaiciusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 sausio 2010 - 11:28
Sausio 29 d. 16.00 val. M. ir K.Petrauskų lietuvių muzikos muziejuje (K.Petrausko g. 31):

Ekskursija, kurios metu ekspozicijos autorė Vida Bingelienė lankytojus supažindins su naujai įrengtu Kipro Petrausko butu.

Lietuvos Muzikos Akademijos Kauno skyriaus studentų koncertas. Dalyvauja: Laura Povilaitytė (vokalas), Inga Gelažiūtė (fortepijonas), Rita Bieliauskaitė (smuikas). Lina Lisauskaitė (fleita), Eglė Gerasimovaitė (vokalas), Ema Bojadžian (fortepijonas). Programoje skambės Felikso Bajoro, Christian Bach ir kitų žymių kompozitorių kūriniai.

ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 01 28, 11:30)
Oho, kokia kursu trukme  blink.gif

sake reiks ismokti keturiu metu mokslus per ta laika blink.gif nu ka , beliks stengtis smile.gif
dar norejau paklaust del Marininos detektyvu, ar visur jos cheroje ne i tema pradeda analizuot vyru ir moteru lygybiu klausimus, ir ar visose knygos tiek tu vardu ir pavardziu, kad nesupratu jau kartais, kuris saudo gaudo, o kuris ten auka, o kiti veikejai isvis neaisku kas jie lotuliukas.gif ar cia as nebesugebu susikaupti, ar tie rusiski vardai pavardes ir tevavardziai kalti. skaitosi greitai, vakar pradejau, siandien tikrai baigsiu.

Atsakyti
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 28, 11:34)
dar norejau paklaust del Marininos detektyvu, ar visur jos cheroje ne i tema pradeda analizuot vyru ir moteru lygybiu klausimus, ir ar visose knygos tiek tu vardu ir pavardziu, kad nesupratu jau kartais, kuris saudo gaudo, o kuris ten auka, o kiti veikejai isvis neaisku kas jie  lotuliukas.gif 

na, nezinau nei ka pasakyt - man viskas labai aisku buna.. O ta zmoniu ir ju veiksmu analize man jos knygose netgi labai patinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 01 28, 10:28)
Dėkui  4u.gif
Tai tvarka. Iš karto ramiau bigsmile.gif
drinks_cheers.gif
Manau čia vietos visiems užtenka. mirksiukas.gif

Perskaičiau T. Chevalier Skaistusis mėlis - pirmoji mano pažintis su šia autore, deja, tikėjausi kažko rimtesnio, mažiau primenančio moterišką skaitalą. Gal mane apgavo išorė, vis tik viršelis, regis, įpareigotų, bet ne, deja, ne...
Iš naivokos amerikietės, beveik laimingos namų šeimininkės, visai  nesitikėjau superherojiškos drąsos kovoje dėl protėvių ramybės... Neįtikino. schmoll.gif

Na as dantim ir ragais uz mylima autore gun_smilie.gif Bet kiek pas ja peozijos, svelnumo, kaip tiksliai ji identifikuoja praeiti. O stilius, sodrūs, tikslūs sakiniai. Viskas iskart i tema. Karatais svarbu ne kas parasyta, bet kaip parasyta. As tiesiog megaujuos jos tekstais.
P.s. O kokie pas ja vyrai mmmm rolleyes.gif vien del ju skaityt galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 01 28, 11:53)
O ta zmoniu ir ju veiksmu analize man jos knygose netgi labai patinka  wub.gif

nu nezinau, nezinau, raso apie tam tikra ivyki, kas ten vyksta ir bac kaip is giedro dangaus pradeda putotis, kad pagrindine veikeja boba, o vyrai ju nelaiko lygiavertem ir tiek issipliekia. pradeda aprasinet palyginimus is "kitos operos" o po 3 puslapiu, vel lyg niekur nieko raso toliau ta pati ivyki. man kazkaip keistai pasirode smile.gif bet cia pirmoji jos skaitoma knyga, reiks dar kokia prigriebti kada, nes ta jos jauciama moteru diskriminacija truputi juokinga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2010 01 27, 21:08)
o čia deguto šaukštas ir taip nelinksmam straipsniui smile.gif

Aha, visai teisingas tas šaukštas biggrin.gif biggrin.gif kaip sakant visada yra dvi pusės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saule^ @ 2010 01 27, 18:18)
Mano siu metu skaitiniai.. ax.gif

E.Zamiatin „My“. Rekomenduoju. Antiutopija. Ją ėmusi skaityti supratau, kad patinka antiutopijos... siužetas kažkuo panašus į filmą „Ekvilibriumas“. Tobulas pasaulis, visi tobuli lygūs ir šlovinantys santvarkos prižiūrėtojus , o labiausiai kūrėjus. Gyvenimas verda stiklinėj sterilioj aplinkoj, gauni taloną, kad galėtum pasimylėti su priskirtu visuomenės nariu – numeriu (žmonės neturi vardų, o tik numerius. D-503), keliesi ir miegi pagal skambutį, maistą kramtai 50 kartų vienam kąsniui ir visi laimingi...Tačiau atsitiktinumo dėka pagrindinis veikėjas susitinka moterį, kuri gyvena visiškai kitaip ir visiškai nesuprantamai, ir turi paslapčių, tokių neįsivaizduojamų ir pavojingų idealios visuomenės nariui. Knyga tarsi dienoraštis, pagrindinio veikėjo dvasios atbudimas, nesuprantamų pojūčių bei emocijų atradimas, kova su savimi ir kančia dėl meilės (o gal priklausomybė nuo jos objekto?), dėl to, kokiu norisi būti, o nemoki ir negali, smalsumas pažįstant tą „senovinį XX amžių“. Daugybė jausmų, abejonių ir visa tai priveda. Mano nuomone, tai gilus daugiasluoksnis kūrinys kur fantastika ir tas ateities pasaulis yra tarsi butaforija ir priedas, o tikroji esmė – žmogaus vidinio pasaulio drama, kova su savimi, abejonės... sielos ir dvasios atgimimas, praradimas?... knyga ne banali, baigiasi gana netikėtai, aš pagal įvykių eiga nebūčiau įtarusi tokios pabaigos. Rusai moka rašyti, sukurti nuotaiką, įspūdį...

Kokios išsamios saule^ recenzijos smile.gif šaunuolė thumbup.gif
Va ta viršuj sužavėjo, reikės paieškoti.
Atsakyti
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 28, 12:06)
bet cia pirmoji jos skaitoma knyga, reiks dar kokia prigriebti kada, nes ta jos jauciama moteru diskriminacija truputi juokinga  biggrin.gif

o kokia tai knyga?
Atsakyti
QUOTE(saule^ @ 2010 01 27, 16:18)

I.McEwan „Šeštadienis“. Knyga apie vieną Londono ligonines neurochirurgo dieną – šeštadienį, kuri pilna įvykių , situacijų, naujienų, svarstymų ir minčių. Tekstas prikimštas medicininių terminų, kurie visai nebūtini. Rašytojas, matyt, norėjo pasirodyti, kad labai intensyviai rinko medžiagą knygai. Istorija paprasta apie paprastos šeimos gyvenimą, jų santykius. Apie tai, kaip suvienija įvykiai šeimos narius. Man patiko, kaip aprašomi vyro ir žmonos santykiai, jų susiklausymas, tarpusavio supratimas. Aišku, galbūt kažkam tai kvepia labai jau idealiais santykiais, bet kodėl ne... Šiek tiek pateikiama vidutinio amžiaus vyro pasvarstymų apie gyvenimą, apie vaikus, senatvę. Graži gana švelni istorija apie žmogų mylintį savo šeimą, darbą ir apie tai, kaip lengva sugriauti tokia subalansuotą gerovę. Nieko ypatingo, tačiau istorija pateikta taip, kad joje kažkas yra. Sunku įvardinti kas... patiko pabaiga, kurią lyg ir gali nuspėti, lyg ji ir banaloka, tačiau aprašyta viskas taip, kad harmoningai išplaukia ir kitokios pabaigos neprisiųtum...
Dar kartą įsitikinau, kas visos McEwano knygos lyg ir paprastos ir banalios, bet savyje turi kažkokį kablį, palieka įspūdį. Specialiai perskaičiau visas knygas išleistas lietuviškai (tikiuosi visas) ir pasilikau pabaigai „Atpirkimą“ - kaip desertą...

Visiškai sutinku su aprašymu-irgi neseniai perskaičiau..Man pasirodė tokia jauki knyga-net tokia terapinė, apie gražius santykius, kurie vis gi neatrodo kažkokie visai banalūs ar per saldūs..Neperkrauta ypatingais įvykiais, nors vis gi yra ir intriga..Tokia miela knyga, labai tinkama paskaityt prieš miegą rolleyes.gif
Pas mane irgi "Atpirkimas" laukia dar savo eilės rolleyes.gif
Atsakyti