Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

Laba 4u.gif
Ka tik baigiau skaityti Risto Isomaki "Sarasvati upes smelis". Gera knyga, itikinanti. Sklandus pasakojimas ir pabaiga vercianti susimastyti. Teisingai suprantamai ir vietoje pateikti moksliniai faktai. Rekomenduociau visiems, kuriems nesvetimos ekologines problemos 4u.gif
QUOTE(Pajauta @ 2010 01 27, 15:58)
Nėr už ką  4u.gif Kai apžiūrėsi parašyk kas patraukė dėmesį.
Na man tiks bet kada.Kaip nors prsiderinsiu.A kur būsim? ax.gif
  Vilnietės nesnauskit mirksiukas.gif

Na, anakart lygtai taremes Panoramoje susibegti g.gif rolleyes.gif
QUOTE(saintlina @ 2010 01 27, 22:21)
man is siu dienu geriausia antradieni. SoftSkin, kaip maciau, irgi  biggrin.gif

Man antradienis tinka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 27 sausio 2010 - 21:35
QUOTE(saintlina @ 2010 01 26, 10:41)
J. Archer ''Prigimties belaisvis''. Siuolaikine grafo Montekristo versija. Kur kas prastesne, mano nuomone. Kadangi isleista pagyrom nelepinamo Obuolio, tai prisikabinu - koks tai neikad negirdetas zodis ''solisiteris'' nuolat naudotas (vietoj ausiai mielo ''teisininko'' ar ''advokato''). Kazkaip labai jau mano neislavintam skoniui jis kliuvo.

Oho... rimtai visai nusiritus ta Obuolio leidykla. Pasidomėjau, kas vertėja (Nomeda Berkuvienė), tai kažkai nenustebino manęs, kad jai ir antipremija siūlyta:
http://www.culture.l...4...&st_id=4973

QUOTE(marakeš @ 2010 01 26, 11:44)
senokai neberašiau apie V. Normaną biggrin.gif štai!

Gerai, kad yra tokių tipelių kvailelių, bo kartais su draugėm nebūtų iš ko skaniai pasijuokti. Man ypač smagu skaityt jo pezalus Lietuvos ryte, kaip autoritetingai jis dėsto mintis ir viską kritikuoja. Kai pirmąsyk perskaičiau ir nežinojau, kas čia toks, tai pagalvojau, kad arba labai protingas profesorius ir aš kažko neįsikertu, nes nieko pati neišmanau, arba koks durnius su didybės manija. Ir kai pabrauzinau ir sužinojau, kad čia iš savo aukštybių teikės parašyti 19 metų 1 kurso studentas, tai vos nenugriuvau.
Atsakyti
prisidedu prie sveikinimų klopedijai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(martux @ 2010 01 27, 14:40)
Nu, kad ne. Neina. Ypač mažieji. Jų nei kvapo... smile.gif

šiandien Kaune iš ryto buvo -25 ar -26, tai net bendradarbės dukra dvyliktokė į mokyklą nėjo smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 01 27, 20:15)
Skaitau Muriel Barbery "Ezio elegancija". Nezinau dar, ar man ta knyga patinka  unsure.gif
Yra labai geru gabaliuku, bet jie, kaip anglai sako, few and far between (per mazai ir per retai). Gal toliau bus geriau?  g.gif

Kiek atsimenu, būtent taip ir bus. Daug "prancūziškos (o gal paryžietiškos g.gif ) pretenzijos" į kažką daugiau, bet tų perliukų nedaug. Bet dėl pabaigos visai verta perskaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 01 27, 21:34)
Na, anakart lygtai taremes Panoramoje susibegti g.gif  rolleyes.gif

man Panorama tiktu smile.gif

Junda, neprisijungsi?
Atsakyti
QUOTE(saule^ @ 2010 01 27, 18:18)
I.McEwan „Šeštadienis“. Knyga apie vieną Londono ligonines neurochirurgo dieną – šeštadienį, kuri pilna įvykių , situacijų, naujienų, svarstymų ir minčių. Tekstas prikimštas medicininių terminų, kurie visai nebūtini. Rašytojas, matyt, norėjo pasirodyti, kad labai intensyviai rinko medžiagą knygai. Istorija paprasta apie paprastos šeimos gyvenimą, jų santykius. Apie tai, kaip suvienija įvykiai šeimos narius. Man patiko, kaip aprašomi vyro ir žmonos santykiai, jų susiklausymas, tarpusavio supratimas. Aišku, galbūt kažkam tai kvepia labai jau idealiais santykiais, bet kodėl ne... Šiek tiek pateikiama vidutinio amžiaus vyro pasvarstymų apie gyvenimą, apie vaikus, senatvę. Graži gana švelni istorija apie žmogų mylintį savo šeimą, darbą ir apie tai, kaip lengva sugriauti tokia subalansuotą gerovę. Nieko ypatingo, tačiau istorija pateikta taip, kad joje kažkas yra. Sunku įvardinti kas... patiko pabaiga, kurią lyg ir gali nuspėti, lyg ji ir banaloka, tačiau aprašyta viskas taip, kad harmoningai išplaukia ir kitokios pabaigos neprisiųtum...
Dar kartą įsitikinau, kas visos McEwano knygos lyg ir paprastos ir banalios, bet savyje turi kažkokį kablį, palieka įspūdį. Specialiai perskaičiau visas knygas išleistas lietuviškai (tikiuosi visas) ir pasilikau pabaigai „Atpirkimą“ - kaip desertą...

Norėčiau pasiteirauti, ar neužkliuvo vertimas? Aš pasižiūrėjau, kad vertė ta pati Mėta, kuri vertė "Devyniolika minučių", ir bet koks noras skaityt lietuviškai praėjo. Tiesa, aš dar turiu įtarimų, kad galbūt "Devyniolika minučių" Mėta atidavė versti kokiam studentui, o paskui pamiršo elementariai perskaityti, todėl man įdomu, kaip yra su kitais jos (arba jos vardu pasirašytais) vertimais.

McEwano "Tvari meilė", beje, vertė nuostabi vertėja. Ta, pati tikriausia, kur neįtarsi nė viename sakinyje, kad čia vertimas.

QUOTE(saintlina @ 2010 01 27, 22:19)
man Panorama tiktu  smile.gif

Junda, neprisijungsi?

O kada čia tiksliai ketinat susitikti? Jei vasario 2 d., tai man visai tiktų.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 01 27, 22:55)
Norėčiau pasiteirauti, ar neužkliuvo vertimas?
O kada čia tiksliai ketinat susitikti? Jei vasario 2 d., tai man visai tiktų.

man neuzkliuvo. Bet as senokai skaiciau, gal jau primirsau, kaip ten su vertimu buvo. Knyga labai wub.gif
Taip, vasario 2 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 01 27, 22:58)
Oho... rimtai visai nusiritus ta Obuolio leidykla. Pasidomėjau, kas vertėja (Nomeda Berkuvienė), tai kažkai nenustebino manęs, kad jai ir antipremija siūlyta:
http://www.culture.l...4...&st_id=4973

labai teisingas komentaras po šia recenzija - perskaičiau kaip detektyvą smile.gif)

ir tai dar kartą įrodo, kad vertėju negali dirbti kiekvienas. kiek įtarumo, žinių ir tiesiog blaivaus proto reikia šiam darbui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2010 01 27, 13:32)
Dėl nuominacijos tai aš nesuku sau galvos ir nereikia labai jau jums pergyventi dėl jos paskirties.Pajauta tikrai nesiruošia kreiptis į paieškų tarnybą ypač dėl narių pražuvėlių. smile.gif
  Ir dar nereikia kabinėtis ir smulkintis dėl taškelių.Gerai, kad dar su liniuote nepamatavot tarpelių tarp žodžių. smile.gif
Taigi Pajauta labai persiprašo dėl jų nebuvimo ir nepažada, kad ir toliau juos visur sudėlios, nes  viena, tai  Pajautai jau pribrendo toks reikalas, kad jau reikia ant nosies "kabintis antrą porą akių", o antra kai su šeimyna reikia dalintis vienu kompiuteriu ir visi lipa ant kulnų su raginimais 'ir man reikia kompiuterio", tai jau kartais tikrai skubu ir nesismulkinu nei dėl taškelių,kepurėlių, nosinėlių.
  Klausimas tai mano buvo, bet ne vien  Vaiguvos Kiulkiui. Kita vertus čia forumas ir į pokalbius, diskusijas gali įsiterpti ir kiti.Čia gi niekas nesiporuoja.
smile.gif 
Už tai labai ačiū Savūnei, kad įsiterpė ir patvirtino, kad tai gera vyriška knyga.
  Tiesa  ar pamenat  buvo kalba apie  Bunino Tamsiąs alėjas, deja biblotekoje varčiau, prisėdus truputi paskaitinėjau ir atidėjau, nepatraukė, nuobodoka buvo.Tai taip ir liks  turbūt neskaityta.
Pajautai jų visai nereikia, galit pasiimti sau.  biggrin.gif  tongue.gif

Pajauta, labai liūdna, kad dėl Kiulkio nesugebėjimo aiškiai reikšti mintis atsitinka taip, kaip yra dabar. Kiulkis apskritai internete visada rašo be lietuviškų raidžių. Tik šitoj apsiskaičiusių žmonių temoj iš visų jėgų stengiasi diakritikų nepamesti. Todėl „nuosava“, t.y. paties Kiulkio padaryta klaida, tavo tekste Kiulkiui akį baisiai rėžė (svetimam tekste visada geriau klaidos matyti), todėl jis ir paprašė tą paties praleistą tašką ateityje dėti.
Viena iš Kiulkio nebuvo priežasčių ir buvo ta, kad temos dalyvės jo žodžius kartais interpretuodavo kitaip, įžvelgdavo kitų prasmių, kurių Kiulkis ir galvoj neturėdavo. Vadinasi, akivaidžiai yra minčių formulavimo problemų.
Tad ateityje Kiulkis prižada pasidaryti nematomas ir neerzinti kitų savo kybojimu sąraše temos apačioje.
Labos nakties.
Atsakyti
Klopedija, su gimimo diena 4u.gif

Kažkokia bezobrazija - SM "Ežio" klausimu leidžia cituot tik arba Jurzole, arba Helianta. Jau atsibodo ir spaudinėt doh.gif

QUOTE(Helianta @ 2010 01 27, 22:08)
Kiek atsimenu, būtent taip ir bus. Daug "prancūziškos (o gal paryžietiškos g.gif ) pretenzijos" į kažką daugiau, bet tų perliukų nedaug. Bet dėl pabaigos visai verta perskaityti mirksiukas.gif

Man ta knyga ir pasirodė kažkokia per daug nenatūrali, dirbtinoka. Bet skaityti tarpais buvo net labai įdomu. Turbūt autorė kažkiek ir mano skonį atitinkančių beletristinių glutamatų pridėjo biggrin.gif .
Ir vis tik nesuprantu, kas čia per keistos prancūziškos problemos - protas veržiasi per kraštus ir nėr kur jo dėti? Žmogus dega, kiek jis suvokia, kiek sugeba, koks platus akiratis, bet neturi kur išsilieti. Gelbėkit, mano IQ per didelis! Dėl to aš ataskaitoj ir sugretinau du kūrinius - "Ežį" ir "Pasaulio matavimą", kai ryškia persvara nugalėjo būtent Kehlmannas.
O pabaiga man kaip tik ir pasirodė ta didžioji pretenzija į gerą knygą. Nu o kaip kitaip pabaigti? Ne, ne, man ta vieta kaip tik be fantazijos. rolleyes.gif
Bet jei ir įvertintume autorės pastangas, kažkaip dar skeptiškiau žiūriu į ekranizaciją. Ar nebus taip, kad žiūrovą bus stengiamasi papirkti tik nusaldintais pagrindiniais ,sukarikatūrintais šalutiniais veikėjais ir vietoj tų visų autorės pretenzijų bus patiektas tik lengvas kokteiliukas maloniam vakaro praleidimui? (Panašiai ekranizuota Gavalda). Norit kad jus kūrinys "sujudintų", pabandykit geriau suprasti Makhmalbaf. Ai, bet aš čia jau į kino temą nukrypau, atleiskit.
Atsakyti
QUOTE(Vaiguvos Kiulkis @ 2010 01 28, 00:08)
Viena iš Kiulkio nebuvo priežasčių ir buvo ta, kad temos dalyvės jo žodžius kartais interpretuodavo kitaip, įžvelgdavo kitų prasmių, kurių Kiulkis ir galvoj neturėdavo. Vadinasi, akivaidžiai yra minčių formulavimo problemų.
Tad ateityje Kiulkis prižada pasidaryti nematomas ir neerzinti kitų savo kybojimu sąraše temos apačioje.
Labos nakties.

labai labai gaila, kad toks nesusipratimas isejo verysad.gif Kiulki, buk geras, neprapulk, a.. ax.gif
Atsakyti
aš čia šiaip..... gyva dar biggrin.gif

noriu po kaldra, namo, knygos ir arbatos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2010 01 27, 14:58)
Nėr už ką  4u.gif Kai apžiūrėsi parašyk kas patraukė dėmesį.
Na man tiks bet kada.Kaip nors prsiderinsiu.A kur būsim? ax.gif

Vilnietės nesnauskit mirksiukas.gif

as ir prisideciau prie susitikimo, jei vyks antradieni smile.gif

sveikinimai, Klopedijai 4u.gif
Atsakyti