Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 63 dalis...

QUOTE(martux @ 2010 01 27, 14:40)
1. Nu, kad ne. Neina. Ypač mažieji. Jų nei kvapo... smile.gif
Eina tik (pasak mūsų istoriko) tie, kurių tėvai televizoriaus nežiūri ir laikraščių neskaito...

2. Būsiu įkyri, ir dar kartą priminsiu - Tavo Mokslo draugai - pas Darling. mirksiukas.gif

1. Nea, mano didysis eina. Pirmadieni puses klases nebuvo, tai visiems liepe pateisinti praleistas pamokas.Tai siandien kad ir kiek termometras rode, vistiek isejo doh.gif
2. Nu tai kad ne, ne pas Darling tie ''Mokslo draugai''. As jau perdaviau juos pagal paskirti - Malibu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 27, 12:03)

lotuliukas.gif  oi negaliu  lotuliukas.gif
Tai Vilnietes, greit rasom, kada geriau? Siulau ryt arba antradieni

nu jau, susalsi  lotuliukas.gif  vaikai i mokyklas eina, o tu tokia didele ir tiesiog suledesi  lotuliukas.gif  Drasiau drambly  biggrin.gif beto, man laaaaabai reikalinga tavo konsultacija del katytes, turim bedele maza  blush2.gif

gal nukeliam kitai savaitei?...
Aga, susalsiu biggrin.gif Taigi del katytes as tau mielai az parasysiu (jeigu sugebesiu, zinoma) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 01 27, 14:40)
Nu, kad ne. Neina. Ypač mažieji. Jų nei kvapo... smile.gif
Eina tik (pasak mūsų istoriko) tie, kurių tėvai televizoriaus nežiūri ir laikraščių neskaito...

Būsiu įkyri, ir dar kartą priminsiu - Tavo Mokslo draugai - pas Darling. mirksiukas.gif

nu kaip cia pasakius, pateisinama tik nuo 20 laipsniu, pirmadieni nejo, antradieni ejo, siandien ne, ryt bus tik 16-17 ryte, bet neleisiu ne del salcio, o dideles pugos, nes jis vazineja is priemiescio, mes gi ne paciam Vilniuje gyvenam. tad didzioji dauguma eina i mokyklas, nes ne kiekviena ryta -20 laipsniu rolleyes.gif
o mokslo draugai jau 4 savaites guli mano lentynoje 4u.gif Aciu

QUOTE(saintlina @ 2010 01 27, 17:33)
gal nukeliam kitai savaitei?...

man tai jokio skirtumo. laiko turiu dar visa kita savaite, o po to 6 menesius negalesiu pasimatyt isskyrus savaitgaliais. o antradieni parasiau tik kaip pvz, data siulykit pacios, as tik ta virvele tempiu del susitikimo biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, mielosios, už sveikinimus! Ačiū! bigsmile.gif wub.gif
Pats laikas būtų prie stalo! mirksiukas.gif

user posted image

Ir man ne pro šalį pasistiprint, nes skaitau apie labai kūdus laikus. verysad.gif
Atsakyti
Mano siu metu skaitiniai.. ax.gif

A.ir B.Strugatskiai „Otel u pogibševo alpinista“. Tikėjausi kažko „tokio“, nes kiek girdėjau, Strugatskių fantastika įdomi. Nieko „tokio“ neradau. Kaip vėliau paaiškėjo, tai visiškai netipiškas Strugarskių kūrinys. Detektyvinė istorija su fantastikos elementais. Skaityti buvo visai nieko, šiaip prasiblaškymui, tačiau tikėjausi daugiau. Kaip detektyvinė istorija skysta, o ir pabaiga, kur jau buvo fantastikos užuomazga, pasirodė žiauriai vaikiška ir niekam tikusi. Nenorėčiau plačiau aiškinti kodėl, nes tiesiog atskleisiu detektyvinio siužeto esmę. Gal kas susigundys skaityt...bet visai nerekomenduoju. O ypač toms, kurios nieko Strugatskių neskaitė. Jei ne MB, tai i šiuos autorius nežiūrėčiau daugiau visai. Tačiau MB patikino, kad yra ir labai gerų kūrinių..bandysiu dar kažką.

E.Zamiatin „My“. Rekomenduoju. Antiutopija. Ją ėmusi skaityti supratau, kad patinka antiutopijos... siužetas kažkuo panašus į filmą „Ekvilibriumas“. Tobulas pasaulis, visi tobuli lygūs ir šlovinantys santvarkos prižiūrėtojus , o labiausiai kūrėjus. Gyvenimas verda stiklinėj sterilioj aplinkoj, gauni taloną, kad galėtum pasimylėti su priskirtu visuomenės nariu – numeriu (žmonės neturi vardų, o tik numerius. D-503), keliesi ir miegi pagal skambutį, maistą kramtai 50 kartų vienam kąsniui ir visi laimingi...Tačiau atsitiktinumo dėka pagrindinis veikėjas susitinka moterį, kuri gyvena visiškai kitaip ir visiškai nesuprantamai, ir turi paslapčių, tokių neįsivaizduojamų ir pavojingų idealios visuomenės nariui. Knyga tarsi dienoraštis, pagrindinio veikėjo dvasios atbudimas, nesuprantamų pojūčių bei emocijų atradimas, kova su savimi ir kančia dėl meilės (o gal priklausomybė nuo jos objekto?), dėl to, kokiu norisi būti, o nemoki ir negali, smalsumas pažįstant tą „senovinį XX amžių“. Daugybė jausmų, abejonių ir visa tai priveda. Mano nuomone, tai gilus daugiasluoksnis kūrinys kur fantastika ir tas ateities pasaulis yra tarsi butaforija ir priedas, o tikroji esmė – žmogaus vidinio pasaulio drama, kova su savimi, abejonės... sielos ir dvasios atgimimas, praradimas?... knyga ne banali, baigiasi gana netikėtai, aš pagal įvykių eiga nebūčiau įtarusi tokios pabaigos. Rusai moka rašyti, sukurti nuotaiką, įspūdį...

S.Parulskis „Nesibaigianti vienatvė dviems“. Kažkoks keistas kūrinys. Dialogas. Išbrauk vieną veikėją – vyrą ar moterį - ir gausis monologas ar pokalbis su savimi . Daug neblogų, bet jau kažkur girdėtų minčių. Visai patiko, neatstūmė nei stilius , nei pateikimo būdas, bet reikia daugiau Parulskio, kas galėčiau susidaryti aiškesnę nuomonę apie patį rašytoją ir jo šį kūrinį. Skaitysiu dar kažką...

I.McEwan „Šeštadienis“. Knyga apie vieną Londono ligonines neurochirurgo dieną – šeštadienį, kuri pilna įvykių , situacijų, naujienų, svarstymų ir minčių. Tekstas prikimštas medicininių terminų, kurie visai nebūtini. Rašytojas, matyt, norėjo pasirodyti, kad labai intensyviai rinko medžiagą knygai. Istorija paprasta apie paprastos šeimos gyvenimą, jų santykius. Apie tai, kaip suvienija įvykiai šeimos narius. Man patiko, kaip aprašomi vyro ir žmonos santykiai, jų susiklausymas, tarpusavio supratimas. Aišku, galbūt kažkam tai kvepia labai jau idealiais santykiais, bet kodėl ne... Šiek tiek pateikiama vidutinio amžiaus vyro pasvarstymų apie gyvenimą, apie vaikus, senatvę. Graži gana švelni istorija apie žmogų mylintį savo šeimą, darbą ir apie tai, kaip lengva sugriauti tokia subalansuotą gerovę. Nieko ypatingo, tačiau istorija pateikta taip, kad joje kažkas yra. Sunku įvardinti kas... patiko pabaiga, kurią lyg ir gali nuspėti, lyg ji ir banaloka, tačiau aprašyta viskas taip, kad harmoningai išplaukia ir kitokios pabaigos neprisiųtum...
Dar kartą įsitikinau, kas visos McEwano knygos lyg ir paprastos ir banalios, bet savyje turi kažkokį kablį, palieka įspūdį. Specialiai perskaičiau visas knygas išleistas lietuviškai (tikiuosi visas) ir pasilikau pabaigai „Atpirkimą“ - kaip desertą...

Atsakyti
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 27, 17:58)
man tai jokio skirtumo. laiko turiu dar visa kita savaite, o po to 6 menesius negalesiu pasimatyt isskyrus savaitgaliais. o antradieni parasiau tik kaip pvz, data siulykit pacios, as tik ta virvele tempiu del susitikimo  biggrin.gif

o kodel konkreciai 6 menesius?
Tada reiks kita savaite susibegt, nes nuo pavasario mano visi savaitgaliai bus neginco tvarka leidziami kaime biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(saule^ @ 2010 01 27, 18:18)
Specialiai perskaičiau visas knygas išleistas lietuviškai (tikiuosi visas) ir pasilikau pabaigai „Atpirkimą“ - kaip desertą...

McEwanas wub.gif As dar neskaiciau ''Cesilo pakranteje''..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 27 sausio 2010 - 18:50
QUOTE(saintlina @ 2010 01 27, 19:48)

Papildyta:
McEwanas  wub.gif  As dar neskaiciau ''Cesilo pakranteje''..

va sita dar reik perskaityt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SoftSkin @ 2010 01 27, 16:58)
o antradieni parasiau tik kaip pvz, data siulykit pacios, as tik ta virvele tempiu del susitikimo  biggrin.gif

na as galiu tik tomis dienomis kai man yra kam vaika palikti. sia savaite tikrai nelabai galesiu, nes teti i ligonine pagulde. o kita savaite galeciau antradieni, treciadieni, sestadieni ir sekmadieni smile.gif
Atsakyti
Klopedija, daug gimtadienio sveikinimu ir nuo manes! 4u.gif

Skaitau Muriel Barbery "Ezio elegancija". Nezinau dar, ar man ta knyga patinka unsure.gif Superintelektuali, bet buka prastuole apsimetanti concierge (priziuretoja? kaip lietuviskai?), dar intelektualesne dvylikamete mergiukste, samprotaujanti kaip kokia profesore su trim daktarinem disertacijom - abi metosi visokiom protingom mintim (kurios skamba kiek lekstai, nepaisant ju akivaizdziai intelektualaus "pamusalo"), o nevyksta kol kas dar beveik nieko - jau ketvirtadali perskaiciau. Yra labai geru gabaliuku, bet jie, kaip anglai sako, few and far between (per mazai ir per retai). Gal toliau bus geriau? g.gif

Ir dar perskaiciau indes Manju Kapur "The Immigrant" (Imigrante). Apie 30-metes indes, anglu literaturos destytojos Delio koledze, meginimus pritapti Kanadoje, kur ji atsidure, istekejusi uz giminiu pripirsto stomatologo, irgi indo, bet jau ilgiau gyvenancio Kanadoje. Santuokos takas duobetas, integracija irgi einasi sunkiai, sansu gauti toki pati darba - nulis (arba reikia daug mokytis), kitokio darbo nelabai norisi, bet reikia, nes feminisciu grupe, kurioje kazkaip netycia atsiduria musu heroje, skatina ja buti aktyvesne, siekti finansines nepriklausomybes ir visaip kitaip zadina jos ambicijas. Knyga tikrai ne sedevras (stilius vietom net ir gerokai slubuoja, truputi raukiausi skaitydama), bet istorija idomi, nors ir kiek trafaretine, bet vis tiek itraukia. Ypac "meiles emigrantems" visai rekomenduociau - Ninos isgyvenimuose ir nuotykiuose tikrai atrasite ka nors, ka ir jus patyrete gyvenimo svecioje salyje pradzioj mirksiukas.gif

QUOTE(saule^ @ 2010 01 27, 18:18)
Gal kas susigundys skaityt...bet visai nerekomenduoju. O ypač toms, kurios nieko Strugatskių neskaitė. Jei ne MB, tai i šiuos autorius nežiūrėčiau daugiau visai. Tačiau MB patikino, kad yra ir labai gerų kūrinių..bandysiu dar kažką.

O "Пикник на обочине" neskaitei? Man kazkada patiko. Ir daugiau esu skaiciusi, ir pamenu, kad patiko, bet va tik si pavadinima teprisimenu... blush2.gif

QUOTE(Pajauta @ 2010 01 27, 13:32)
Tiesa, ar pamenat  buvo kalba apie  Bunino Tamsiąs alėjas, deja biblotekoje varčiau, prisėdus truputi paskaitinėjau ir atidėjau, nepatraukė, nuobodoka buvo.Tai taip ir liks  turbūt neskaityta.

As tai siulyciau apsigalvoti ir dar syki pabandyti 4u.gif Kaip tik dabar skaitau ir tirpstu nuo malonumo wub.gif Buninui gal reikia tam tikros nuotaikos, bet man "Tamsios alejos" labai patinka, nors skaitau letai, su pertraukom, po daug negaliu, toks sotumo jausmas apima, kaip karciojo sokolado per daug suvalgius. O ir prislegia mane tas liudesys ir melancholija, kai per daug paskaitau. Bet po truputi megautis - pats tas. Tik skaityti, aisku, rekomenduociau rusiskai, ne vertima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 27 sausio 2010 - 20:22
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 01 27, 19:02)
na as galiu tik tomis dienomis kai man yra kam vaika palikti. sia savaite tikrai nelabai galesiu, nes teti i ligonine pagulde. o kita savaite galeciau antradieni, treciadieni, sestadieni ir sekmadieni  smile.gif

man is siu dienu geriausia antradieni. SoftSkin, kaip maciau, irgi biggrin.gif
Atsakyti
Klopedija, su tavo švente! Ir toliau būk tokia pat stilinga, drąsi, organizuota motera ir sąmoninga knygų skaitytoja 4u.gif

Jau kaip intriguojančiai saule^ McEwano ir Zamiatino knygas aprašė ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2010 01 27, 17:26)

o čia deguto šaukštas ir taip nelinksmam straipsniui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 27, 21:15)

O "Пикник на обочине" neskaitei? Man kazkada patiko. Ir daugiau esu skaiciusi, ir pamenu, kad patiko, bet va tik si pavadinima teprisimenu...  blush2.gif

kol kas dar neskaiciau, bet turiu. MB klause audio, tai sake patiko labai...laukia eiles Piknikas mirksiukas.gif

QUOTE(Vitalija @ 2010 01 27, 21:26)

Jau kaip intriguojančiai saule^ McEwano ir Zamiatino knygas aprašė ploja.gif

aciuks.gif
Atsakyti