Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

http://http://fishki...picsn/skuka.jpg

pamokų ruošimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pakeleivė: 08 gruodžio 2005 - 21:57
QUOTE(Pakeleivė @ 2005 12 08, 21:51)

neatidaro pas mane verysad.gif
Atsakyti
Skaitau jūsų postus ir jaučiuosi marsietė. Nepadedu vaikui ruošti pamokų. Ir nepadėsiu. Na nebent patarimais, bet tik jau ne rašinėlių už ją rašymais. Dabar tik paklausiu kaip sekasi, atneša, parodo- šiandien tą ir aną išmokom, va tą uždavė, padariau taip ir anaip. Nuo pat mažens kalu į galvą, kad niekas kitas savo ateitimi ir gerove labiau ir geriau nepasirūpins nei ji pati. Aš galiu patarti, priminti, paguosti, suprasti ir palaikyti, bet VISKĄ ji turi daryti pati. Trumpiau tariant- galiu būti pagalbininkė jos širdelei, bet ne rankoms ir galvelei. Tiesa, mano dukružė tik pirmokė, bet labai norėčiau, kad niekada, nei po penkių, nei po dvidešimties metų man nereiktų pakeisti savo nuostatų.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2005 12 08, 22:01)
neatidaro pas mane  verysad.gif

Nutrink vieną http, labai geras paveiksliukas 4u.gif
Atsakyti
Kaquelo, laiminga tu mama. Gerai, kai tavo mergina yra gabi ir jai viskas gerai sekasi pačiai. Bet ne visi vaikai tokie. Kitiems tirai reikia pagalbos. Beja, aš irgi tą pagalbą įsivaizduoju ne kad mama parašo už vaiką rašinėlį, bet kad mama pataria vaikui, kaip rašyti ir pan. Ir matai nors tu ir "neruoši" pamokų su savo dukra, bet tu vis tiek kontroliuoji. Man atrodo, tai ir yra svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(Ryžulia @ 2005 12 09, 11:38)
Gerai, kai tavo mergina yra gabi ir jai viskas gerai sekasi pačiai.

Tas gabumas toks neapčiuopiamas dalykas. Vieną dieną pasidžiaugi, kad gabi, o kitą dieną doh.gif . Būna ir mums visko. Parneša nekruopčiai nuspalvintą darbelį, ar rašybos klaidų priveltą diktantą. Tada moralizuoju: "va nuo to, kaip įprasi kruopščiai dirbti, priklausys kaip sugebėsi suaugusi susidoroti su labai daug atidaus darbo reikalaujančiais darbais". Dėl diktanto irgi moralas: "jeigu savo galvelės neišmokysi susikaupti ir atlikti užduotį be klaidų, vėliau galva gali įprasti atostogauti, ir kad ir kaip norėsi, o gal to paprasčiausiai reikės, smegenėlės nedirbs tiek, kiek galėtų, ir žioplų klaidų bus visur ir visada". Žodžiu dedu visas pastangas, kad įtikint vaiką, jog nuo to, kaip išmoks PATI stengtis dabar, priklausys, kaip JAI seksis vėliau.
Atsakyti
QUOTE(kaguelo @ 2005 12 09, 12:20)
...va nuo to, kaip įprasi kruopščiai dirbti, priklausys kaip sugebėsi suaugusi susidoroti su labai daug atidaus darbo reikalaujančiais darbais. Dėl diktanto irgi moralas: ".

Mane nuo tokiu moralu pykina, manai, kad tavo mergyte juos suvokia ir jau dabar isivaizduoja kaip turi mokytis, kad ateityje butu europarlamento nare? lotuliukas.gif .

O kalbam apie vaikus, kurie negeba patys padaryti namu darbu. Jei vaikucio galva tokia, kad informacija priima po 10 kartu pakartojimo, tai , kadangi mokykloje mokytoja kartojo 5 kartus, as, kaip mama, privalau pakartoti dar 5, nes niekas be manes to nepadarys. dziugauju, kad turi mergyte, kuriai uztenka vieno karto ir ji viska puikiai suvokia.
Atsakyti
oj, uolma tik nereikia. Mano mama taip pat kalbėjo, kaip ir kaguelo savo dukrelei. Pačios ir padarom tas tuščias galveles vaikams mirksiukas.gif
Vat diktantus su mama tai rašydavom kartą į savaitę, bet čia buvo 3-4 klasėj.
Atsakyti

Vaikai, jie skirtingi. Su dukra beveik nesedėdavau. Pareiginga, greit viską pagaunanti, į mokyklą eidavau tik pagyrų klausyti.
Sūnus visai kitoks. Mokytoja ji kartą pavadino hiperaktyviu (na, aš su tuo nesutinku). Vienu metu užsiėmęs mažiausiai trim darbais. Išsiblaškęs, dažnai neišgirsta ką mokytoja sako. Su juo namie reikia dirbti. Svarbu komplekso neįvaryti ir niekaip neįvardinti (žioplys ir pan.). Ačiū mokytojai, kad neišskiria vaikų.
Šiemet jis antrokas. Padėtis baigia normalizuotis. Vargom tik rugsėjį, kol per vasarą išsibarščiusias žinias susirankiojom ax.gif O tokių "žioplų" klaidų visą laiką yra. Pasistengia, susikaupia parašo gerai, nes žino. Jei rašo apie ką nors pašalinio mąstydamas sugeba žodyje trys klaidas įvelti doh.gif Žodžiu, su kai kuriais vaikais reikia dirbti, palikti savieigai tikrai negalima. Maniškio pavyzdžiui jokie pamokslai neveikia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 12 09, 17:11)
Mane nuo tokiu moralu pykina, manai, kad tavo mergyte juos suvokia ir jau dabar isivaizduoja kaip turi mokytis, kad ateityje butu europarlamento nare?

Mudvi abi viena kitai mėgstam moralus paskaityti, tai nesijaučia labai priešiškumo iš jos pusės, kai skaitau tuos moralus smile.gif . O suprast dukra tikrai supranta. Stengiuosi nekalbėti labai pamokančiu tonu (nors kartais išsprūsta blush2.gif ), tiesiog badau būt su ja draugiška, nes puikiausiai suprantu, kad sausos iškalbos užblokuotų bendravimą ir rezultatas būtų lygus nuliui.
Tikrai nesakau, kad mano auklėjimo modulis tiktų visiems. Pasikartosiu- dukra tik pirmokė ir neaišku, kaip mums seksis paauglystėj cool.gif . Jau dabar kartais ji mane "suvaro" argumentais, kad yra tik vaikas ir gali pabūti ir nekruopšti ir nedrausminga, svarbu, kad nieko blogo nedaro ir niekam pikto nelinki... O metams bėgant sugebėjimas diskutuoti ir pagįsti savo nuomonę tik didės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaguelo: 09 gruodžio 2005 - 21:47
Ruosiau su dukra, padedavau jai, kada reikejo ir kiek reikejo, ruosiu ir su sunum ir ruosiu, kiek tik to reikes. Nesigailiu, nes dukra - studente, mokosi gerai ir zino, kaip tai daryt. Nezinau, kaip bus su sunum, jis dar tik antrokas, ir, be to, bernas, tai musu pamoku ruosimas tikrai skiriasi nuo ruosimo su dukra, bet, tikiuosi bigsmile.gif ..... Prisimenu save, mano Mociute buvo mano pirmoji mokytoja ir jai as dekinga iki pat sios dienos uz sedejima su manim prie pamoku - po pamoku, uz isugdyta pareigos jausma ir .. mokejima mokytis...As manau, kad butent to mes, tevai, ir turetumem savo atzalas ismokyti..keistai skamba, bet ismokyti mokytis bei isugdyti pareigos jausma, nes zodzius bei skaiciuot jie ismoks ir be musu. Ir visai nesvarbu, kiek musu "mokslai" uztruks..vienam gal uzteks menesio, kitam gal prireiks metu ar treju..Jei tik turim salygas bei jegu, tai ir pasikaustykim kantrybe. Rezultatai tikrai bus thumbup.gif ...
Atsakyti
QUOTE(canim @ 2005 11 18, 10:49)
Sūnus penktokas, niekada nelindau prie vaiko namų darbų. Kai jų nepadaro, gauna pastabą, bet mokosi gerai. Pykstamės dėl tvarkos ir baisaus rašto.Bet ką daryti, neišmanau sad.gif

Pabandyk kiekviena karta, kai tik sunus netvarkingai ir baisiai paraso, liepti viska perrasyti is naujo. Ir perspek ji, kad taip bus kiekviena karta, kai tik jis netvarkingai ir negraziai parasys. Jei reikia, tegul perraso nors ir visa sasiuvini. Bent jau mano sunui toks budas buvo labai tinkamas. Uzteko vos keliu perrasymo kartu ir viskas susitvarke.
Atsakyti