Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

Maniskei [antrokei] kol kas mokslai einasi lyg per sviesta, todel netenka kasdien kartu ruosti namu darbu ar pan. Namu darbus ji atlieka pati, kol as dar prie tarnybiniu girneliu prirakinta. Grizusi tik patikrinu, ar kartais neprivele zioplumo klaidu [vienu metu labai "valge" raides, matyt, svajodama kuo greiciau uzsiimti kuo kitu ar shiaushti i kiema] ir paprasau, kad dar karta pasiziuretu, ar tikrai viska, ka reikejo padare. Ka dar... Pasiklausau ismokto mintinai eilerashcio, jei manau, kad intonuojant galima ka nors idomiau sugalvoti, pasakau, ka galvoju, aptariam abi, apie ka tas eilerastis, bet savo nuomones ir manieru nepershu, noriu, kad pati atrastu. Kartais tenka paaishkinti keblesni matematikos uzdavini, pirmoj klasej "pykosi" su atkarpu brezimu, kol pastebejau, kad josios liniuote kazkaip neteisingai pagaminta, nupirkau nauja. Manau, kad gramatinius igudzius labai stimuliuoja skaitymas, todel dziaugiuosi, kad maniske skaityt labai megsta ir tai skatinu, pradziuginu ja naujomis knygomis, kai tik galiu. Na, o siaip, vargo nematom. Nuo pat pradziu rase graziai, taip kaligrafishkai as ir pati nemokeciau, greitai isisavina nauja informacija ir moka ja naudotis, puikiai skaito, darbai tvarkingi. ... Nors, aisku, pasitaiko visko, kam gi nesvetimos visokios silpnybes. Keleta kartu radau [jau nepamenu ka] bet kaip nuspalvinta, kita syki - nupiesta, nors tiek piesia, tiek spalvina tikrai atsakanciai. Paklausiau, kas gi cia? Ai, cia tik pratybos, mokytoja i jas beveik neziuri - numojo ranka. Tada teko aiskinti, kad mokosi ji pati sau, ne man, ne mokytojai, todel i visus atliekamus darbus turetu ziureti atsakingai. Noriu, kad ishsiugdytu sia savybe [atsakingumo], manau, kad ateityje pravers, nors kartais tai ir atrodo tik smulkmenos. Beje, maniske lanko dar ir chora, gauna ir ten kruva teorijos uzduociu, taciau ten jau turi suktis be mano pagalbos, man tai visiskai nezinomos galaktikos, perduodu estafete teveliui: dave toki gena, tai tegu dabar ir shefuoja tongue.gif . Ir dar. Man idomu, kokia pas jus praktika. Maniske dabar kaip tik pasigavo kazkoki bjauru virusa, namu darbai kaupiasi kaip ant mieliu, bet ji kol kas labai prastai jauciasi, gulineja, skundziasi, kad silpna. Nezinau, kaip paskui viska vienu ypu jai patiks ir seksis iveikti? Taciau nesinori, kad atsiliktu, o ir mokytoja reikalauja viska, kas praleista atlikti individualiai. O pas jus?
Atsakyti
mano dukryte eina i pirma klase bet jai nereikia pakolkas sakyti eik daryti pamokas ...pati visalaika padaro man reikia tik patikrinti ir dar nei karto neradau klaidu ax.gif
Atsakyti
Jurevaga teisi. Yra tokiu mokytoju ir miesto mokykloje, Pavyzdziui musu dukters mokytoja iki 3 klases dirbo papildomai be jokio uzmokescio su vaikais kuriem kazkoksdalykas sunkiau sekesi. Ji tik pamato, kad vaikiukas nespeja, is karto lieka pasimokyti. Ketvirtoje klaseje ruosia juos savarankiskumui, tipo penktai klasei. tongue.gif Na zinot sriubauk cia nesriubavus: Vaikas vaikui nelygus, mokytojas mokytojui, tevas tevui. Zinoma ir programos nepakeisim butent siandien, taciau, kad jos perkrautos pripazinkit. Ir itariu kodel. Kaip kazkuris is valdzios ponu pasake, pas mus Lietuvoje per daug stojanciu i aukstasias. Mielos mamos,pazvelkit aplink, per tuos mokslus net ir labai gerai besimokantys vaikai pradeda sirgti. Nors anksciau buvo sveiki. verysad.gif Mazi vaikaimazi vargai ....
Atsakyti
Sveikutės,
na man su pirmoke tai reikia ilgokai pasėdėti prie pamokų.
Net nežinau kaip išmokinti, kad mintinai skaičiuotų matematiką, nes mokytoja liepė . O maiškė vis ant pirštų skaičiuoja. O kaip pas jus sekasi su tuo skaičiavimu?
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2005 12 03, 12:01)
Net nežinau kaip išmokinti, kad mintinai skaičiuotų matematiką, nes mokytoja liepė . O maiškė vis ant pirštų skaičiuoja.
Neteisinga mokyti vaika iskalinet matematika. Sudetis ir atimtis iki 10 ateis savaime duomen, kai vaikas daug kartu sudelios pirstais ar kt. Jei vaikui aiski esme- mintinas iskalimas nebutinas. Svarbiau, kad butu aiski skaiciu seka, skaiciu sandara.O pirstai pagalbininkais gali but ilga laiko tarpa. Svarbu, kad butu "pagutas kampas", ypac , kai prasides veiksmai perlipant desimtis.
Atsakyti
reikia mokinti , bet su saiku neperkraunant
Atsakyti
Mano dukra penktokė, pamokas visad ruošė pati, kartais paklausdavo jei ko nesuprasdavo. Ji visada turejo stiprų pareigos jausmą. Dar lanko muzikos mokyklą, tad laisvo laiko jai lieka labai mažai, tačiau nesiskundžia. Kai grįžusią iš mokyklos pakviečiu valgyti, ji paklausia ar gali pradžioj pamokas paruošti.
Atsakyti
Mielosios,gal žinote kokį "stebūklingą "kaip trečioką išmokinti daugybos lentelę blush2.gif
Su vaiku stengiamės visokiais būdais...iš eilės įsimena,o pamaišius niekaip....
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2005 12 04, 20:10)
Mielosios,gal žinote kokį "stebūklingą "kaip trečioką išmokinti daugybos lentelę blush2.gif
Su vaiku stengiamės visokiais būdais...iš eilės įsimena,o pamaišius niekaip....

Montesori mokykloje daugybos lenteles mokosi zaisdami karoliukais. buna sukabinti karoliukai po du, po trys ir tt. Jiems lengviau suprasti ko is ju norima kai mato apciuopiama daikta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rela: 05 gruodžio 2005 - 10:26
Na Montesori mums vėloka...jis trečiokas,be to būtų sudėtinga su vežiojimu nes auginam penkis mokinius,o jis kadangi ir superjudgus tai...O kokią metodiką atrasti namų sąlygom...Nesusikaupia vaikas,o jau skaičiai visai nenori likti galvoje.Nors skaito puikiai ir jau Žiuli Verną pradėjo biggrin.gif ...
Atsakyti
Tai tuos karoliukus namuose meginkit, zmogaus atmintis labiau linkusi isiminti daiktus nei skaicius ar raides, nes rastas atsirado gerokai veliau. Pameginkit sukabinti sagutes ar siaip kokius jam idomius niekucius.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2005 12 03, 13:01)
Sveikutės,
na man su pirmoke tai reikia ilgokai pasėdėti prie pamokų.
Net nežinau kaip išmokinti, kad mintinai skaičiuotų matematiką, nes mokytoja liepė . O maiškė vis ant pirštų skaičiuoja. O kaip pas jus sekasi su tuo skaičiavimu?

Ir aš vargstu su savo pirmoke. Sunkokai sekasi skaičiuoti, per tėvų susirinkimą išsiaiškinau, kaip mokina mokytoja, kad vaiko neklaidinti su savo teorijomis. Dabar skaičiuojam viską: sniego gniūžtes, kankorėžius miške, obuolio sėklytes... Lyg tai matau ir pažangą thumbup.gif
Atsakyti