Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

QUOTE(Vėta @ 2010 08 04, 15:29)
Aš norėjau pasakyti, kad nereikia visko daryti už vaiką ir žlugdyti jo savarankiškumą bei atsakomybę.

sutinku

QUOTE(dzioly @ 2010 08 05, 15:59)
žinau pavyzdį, kad tikrai labai veikia.Mergaite dabar 7klasėj, o trimestr vien dešimtukai, bet, aišku, buvo didelis mamos prispyrimas

o aš turiu draugę, kuri pradinėse klasėse buvo pirmūnė, nes prispausta mamos kartu su ja ruošdavo pamokas, o kai prasidėjo paauglystė, tai mama turėjo labai daug bėdų su ja, nes ji piktybiškai priešindavosi mamos spaudimui ir iš klasės buvo blogiausiai besimokanti mergaitė. Gal čia mama buvo perspaudusi su tais mokslais. Taip ir baigė vidurinę su blogias pažymiais. Vėliau, kai susilaukė ji dukros, įstojo mokytis ir baigė dešimtukais.

QUOTE(Liucijamm @ 2010 08 09, 14:44)
Pirmoje klaseje sunus ruosdavo pats, o as tik patikrindavau

mano dukra baigė trečią klasę, aš lygiai taip pat elgiuos.
Atsakyti
As manau, kad kiekvienas vaikas kitaip reaguoja i ta spaudima. Aisku perspaust tai jau negerai schmoll.gif
Bet spausti reikia ir kiekviena mama turbut randa tam tikra veiksminga buda kontroliuoti vaika. Na o jei mama nesistengia tai ir neranda. Jugi mes pazystame savo vaikus ir zinome ju "silpnasias" vietas. Tad ir naudokimes jomis. smile.gif
Aisku kantrybes ir laiko reikia daug. Vienas anksciau issiugdys atsakomybes pamokoms jausma, kitas veliau, tai individualu.
Mes taip pat turime problemu, del atsakomybes knygoms, nes skubedamas baisiai uzlanksto krastus. Namu darbams atlikti dar pareiga jis jaucia(aisku reik patikrinti ar "neuzmirso"), bet jau kai reikia papildomai tai siaubas kaip atidelioja.....Reikia vis ieskoti momentu ir elgtis kategoriskai, kartais imtis ir krastutinumu - t.y draudimu. Tada isreikalauju... rolleyes.gif
Bet reikalaujant reikia nepamirsti, kad nereikia provokuoti vaiko nepasitikejimo savim, jei kas nors jam nlb sekasi jis ir nenores daryti, tat reikia visaip kaip skatinti jo pasitikejima, ta uzduoti "paversti" lengva, rezultato siekti zingsnelis po zingsnelio ir girti jo pastangas bei pasiekimus. Nesekmiu nefiksuoti, tik pabrezti ka mums reikia dar pakartoti... smile.gif
Atsakyti
Man vaikystej visada tevai padedavo pamokas daryti, ir budavo labai smagu mirksiukas.gif
Atsakyti
aš šiemet baigiau mokyklą ir nuo pirmos klasės manęs niekas nevertė mokytis, pirmais 4 metais nebuvo prie pirmūnų, pirmoje klasėje net pataisų ėjau, tačiau 12 baigiau raudonu diplomu, tad manau jeigu pradinėse klasėse vaikas nėra tarp pirmūnų,tai negarantuoja jo blogos ateities smile.gif svarbiausia nekalti vaikui,jog jis tiesiog privalo mokytis, bet padėti jam suvokti,jog reikia mokytis,reikia jam pačiam, man tėvai visados sakydavo,kad mokausi sau, ne jiems, niekada nebarė, kai gaudavau 2, niekada nepirko brangių dovanų už 10 smile.gif
Atsakyti
As tik padedu,bet nespaudziu su bizunu,kad viskas idealiai pavyktu schmoll.gif jau kaip moka taip neperspausi schmoll.gif o ir neverta to daryt poto gali but blogiau.Antroj klasej jau daug ka pati dare (na kur supranta).
Atsakyti
na jau.. juk kalba ir eina apie pagalbą, o ne apie vertimą mokytis (ir tik GERAI mokytis). 4u.gif
Atsakyti
Bet kaip neperzengti ta riba verysad.gif verysad.gif verysad.gif
As taip pergyvenu doh.gif mes eisim i pirma klase

QUOTE(Zhaliaakee @ 2010 08 18, 17:10)
na jau.. juk kalba ir eina apie pagalbą, o ne apie vertimą mokytis (ir tik GERAI mokytis). 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2010 08 19, 13:56)
Bet kaip neperzengti ta riba  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
As taip pergyvenu  doh.gif mes eisim i pirma klase

Gal vaikas pats rodys iniciatyva mokytis ,ruost pamokeles ir nereikes perzengt ribos.Jus tik padesit siek tiek ,kad visku butu gerai.
Atsakyti
Manau, kad tevai darantys kartu su vaikais pamokas daro meskos paslauga savo vaikams. Tie neva geri pazymiai uzdirbti ne ju paciu. Vaikas privalo ismokti savistoviai mokytis, be prievaizdo. Padejimas irgi turi buti tiklsingas, paaiskinti, ispresti, jei tarkim matematika kita uzdavini, paliekant vaikui galimybe paciam, savarankiskai atlikti namu darbus.

Siaip, nereikia sureiksminti pazymiu, reikia, kad vaikas moketu dirbti ir nebijotu daryti klaidu, nes kas nedirba tas neklysta, is klaidu mes irgi mokomes.
Atsakyti
Juk buna ,kad vaikas pacios uzduoties nesupranta,va cia as jai padedavau susivokt ,o jau susiskaiciuot ir ir visa kita pati darydavo.

Tikriausiai yra tevu kurie ir suskaiciuoja uz vaikus,nes tingi laukt atsakymo is ju.

O su antru teiginiu visiskai sutinku.
Atsakyti
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2010 08 19, 14:56)
Bet kaip neperzengti ta riba  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
As taip pergyvenu  doh.gif mes eisim i pirma klase

Sweikos , as noreciau prisijungti prie Jusu 4u.gif
Pas mane prolema manau irgi bus blush2.gif , mergina keliaus i pirma klase ir oi manau bus sunkumu, nes manes visiskai neklauso kas liecia rasyma ar piesima ar skaityma,( uzsispiria ir viskas ) sako as nemokesiu(nors as jai ta kompleksa kuri igijo darzely po truputi ismusu, bet ji vistiek bijo ka nors nauja daryti, nes mano kad neiseis g.gif schmoll.gif g.gif )
Tai vat tookios bedeles, o siaip manau kad pirmokui tai tikrai reikia prieziuros, kartu pasimokyti. o versti tai tikrai nereikia. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2010 08 22, 10:22)
Sweikos , as noreciau prisijungti prie Jusu  4u.gif
Pas mane prolema manau irgi bus  blush2.gif , mergina keliaus i pirma klase ir oi manau bus sunkumu, nes manes visiskai neklauso kas liecia rasyma ar piesima ar skaityma,( uzsispiria ir viskas ) sako as nemokesiu(nors as jai ta kompleksa kuri igijo darzely po truputi ismusu, bet ji vistiek bijo ka nors nauja daryti, nes mano kad neiseis g.gif  schmoll.gif  g.gif )
Tai vat tookios bedeles, o siaip manau kad pirmokui tai tikrai reikia prieziuros, kartu pasimokyti. o versti tai tikrai nereikia.  blink.gif

O jus pameginkite jai paaiskinti, kad klysti yra gerai, svarbu istaisyti klaidas ir ju nekartoti.

Tarkim, priminkite jai, kaip ji pradejo vaikscioti, papasakokite juokingas istorijas, pasidziaukite, kad ji sekmingai iveike sia kliuti ir nesvarbu, kad ji kelis kartus skaudziai krito. Kas butu buve, jei ji po pirmo nukritimo nebutu bandziusi ir toliau vaikscioti...

Arba analogiskai, priminkite, kaip ji juokingai tare pirmus zodzius, ir kad tie mieli zodeliai, nera blogai, o jusu maloniausias prisiminimas apie dukros pirmuosius zodzius.

Ir t.t.
Atsakyti