Namu darbu pradinese klasese reikia BUTINAI. Tam , kad vaikas igustu uzsiimti ir dirbti. Zinoma ju kiekis turetu buti protingas.Laikas praleistas prie pamoku ruosos maziau nei 1 valanda. Praleistas dirbant , o ne valgant, karts nuo karto zvilgtelint i TV, pernesiojant zaisliukus ir kalbantis su draugais telefonu. Programos yra tokios , kokios yra. Didziajai daliai vaiku ji ikandama ir tinka. Vaikams, kuriems ji sunkiai "paimama" , deja, ale reik dirbti siek tiek daugiau. Tevai tame procese labai svarbus pagalbininkai. Kas kitas, jei ne tevai pades savo vaikui? Mokytojas, kad ir kiek jis yra super, neigalus kiekvienam vaikui skirti tiek demesio, kiek gali skirti tevai savam vaikui. Galima parinkti uzduotis, galima penkiolika kartu aiskinti kazkokiai grupei vaiku, kai kiti dirba jiems suprantama darba, bet keli is tos grupes ir po penkiolikos kartu aiskinimo nesupras. Su jais reikia dirbti individualiai, analizuojant ju klaidas. O tokiam darbui nera skirta laiko. As esu mama ir man rupi, kaip mano vaikui sekasi. Jei as matau, kad mokytoja netaiso darbu, nepastebi geruju mano vaiko pusiu, daro savo darba atmestinai ir viska perkelia tik man- ieskosiu kitos. Jei matau, kad mokytoja dirba nuosirdziai, ir padaro viska , kiek jai leidzia jos galimybes- likusia darbo dali privalesiu padaryti pati, kitaip niekam daugiau tai nerupes. Juolab, kad akivaizdziai gersniu rezltatu pasiekia tie vaikai, kuriu tevai randa laiko su jais uzsiimti. O tam, kam dievas dave vaikucius, kurie patys geba atlikti visas uzduotis, yra pareigingi ir jaucia atsakomybe-demesio namu ruosai reikia minimaliai.Tada ta valanda , be abejones, galima skirti kitokiam bendravimui su vaiku. .
Pritariu Uolai
Mane tai erzina tėvelių dvylipumas - nuolat sriūbauja - programos, per sunkios, namų darbų per daug, pamokos monotoniškos ir t.t. ir pan., bet kad vaikutis žinių turi turėti - tai čia nieks neabejoja. Ir žinoma žinių tik gerų ir labai gerų! Kai tėvai man sako, kaip čia išmokti viską - aš jiems atsakau - aš žinau tik vieną būdą - darbą - o namuose nieko neveikdamas vaikas nieko neišmoks. O jei išmoks - ir man papasakokit, tada tą stebuklingą būdą ir aš taikysiu.
Mane tai erzina tėvelių dvylipumas - nuolat sriūbauja - programos, per sunkios, namų darbų per daug, pamokos monotoniškos ir t.t. ir pan., bet kad vaikutis žinių turi turėti - tai čia nieks neabejoja. Ir žinoma žinių tik gerų ir labai gerų! Kai tėvai man sako, kaip čia išmokti viską - aš jiems atsakau - aš žinau tik vieną būdą - darbą - o namuose nieko neveikdamas vaikas nieko neišmoks. O jei išmoks - ir man papasakokit, tada tą stebuklingą būdą ir aš taikysiu.
Jau buvau pradėjusi galvoti, kad aš su savo požiūriu "darbas, pareiga, namų darbai" esu durna boba Pasirodo, yra ir bendraminčių
QUOTE(asara @ 2005 11 23, 14:43)
Supratau, kad daugeli musu kamuoja panasios problemos. Vaikui padeti reikia, ypac pradzioje, bet jau matau, kad galedama skirti mokymuisi su vaiku tik laika po 19 val., ir tai dar lipant mazajam ant ranku, nieko gero nepasieksim. Tiesiog nespejam per 1 val. papildomai pasimokyti ir matematikos, ir diktanta ir dar anglu pasimokyti. Todel nusprendziau, kad reikia ieskoti mokytojos, kuri galetu su vaiku 3 kartus per savaite papildomai pamokyti (Ypac anglu, nes tempai tokie, kad jis jau nespeja ismokti). Tad siandien vakare jau turesiu pokalbi su potencialia kandidate.
Sutareme su busima mokytoja, kuri 3 kartus per savaite ruos pamokas kartu su vaiku.
QUOTE(asara @ 2005 11 29, 12:55)
Sutareme su busima mokytoja, kuri 3 kartus per savaite ruos pamokas kartu su vaiku.
Galvoju ir aš apie tai, nes mums su matematika prastokai. Asara, po kiek laiko per dieną mokytoja mokys, koks bus užmokestis, jei nepaslaptis ?
Su dukra pamokas dariau pirmą mėn, kaip sakant pripratinau prie šito. Dabar pati jomis rūpinas, atneša man tik patikrint kaip ką parašė, paskaičiavo, pasikalbam kas jai buvo neaišku, ką reiktų dar peržiūrėt ir viskas, nedarom jokios problemos dėl pamokų darymo (3*tfu).
QUOTE(indreja @ 2005 11 29, 18:31)
Galvoju ir aš apie tai, nes mums su matematika prastokai. Asara, po kiek laiko per dieną mokytoja mokys, koks bus užmokestis, jei nepaslaptis ?
Kiek domejausi kaina uz valanda 10 - 15 Lt. Mokysimes per diena po 2 val., kad speti anglu, matematika ir lietuviu ismokti.
QUOTE(asara @ 2005 11 30, 16:21)
Kiek domejausi kaina uz valanda 10 - 15 Lt. Mokysimes per diena po 2 val., kad speti anglu, matematika ir lietuviu ismokti.
Anot mano draugės mokytojos tokie supratingi tėveliai yra Dievo dovana kai kuriems mokytojams. Jei susirenka kokius 8 vaikiukus papildomai padirbėti pora valandų kasdien. Tai atlyginimo kaip ir nebereikia. Tai labai populiari ir išplėtota papildomo uždarbio forma. Tačiau teko girdėti, kad dar yra mokytojų, ypač kaimiškuose rajonuose, kurios savo iniciatyva ir be jokio atlygio padeda silpniau besimokantiems. Jaučiu didelę pagarbą tokiems MOKYTOJAMS.
Neveltui sakoma-vienas lauke-ne karys. Kiekvienas turi daryti tai, kas jam "priklauso" . Mokytojas-mokyti vaikus, vaikas-mokytis, na o tėveliai-ooo, tėveliai. Jie turi rūpintis savo vaikais, o ne palikti tai kitiems Mano manymu, jei visi kartu griebs tuos mokslus (vaikas+tėvai+mokykla), tai nebus tokių problemų, kaip kai kurios čia rašė.
Sveikos mano dukra septintoke,bet be kontroles neapsieinam.tik nepakontroliuoju,tai iskarto matosi ant pazymiu.Siaip tai pamokas ruose pati tik kai kas neaisku paklause,ir papildomai eina mokytis pas angliste.O su pirmoku sunum tai jau pamokas ruoseme kartu.Uzduoda papildomai ir skaityti ir pratybas uzbaigti ko klasej nespejo,ir i sasiuvyni zodziu rasyt.
Dukryte trecioke tai pamokos daro pati.Jei nepatikrinu tai gali buti klaidu,bet nevisada ir jei yra-labai mazai,bet yra pamoku,kuriu netikrinu ir visai neblogai jai sekasi.