Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

QUOTE(mazge1979 @ 2008 12 28, 15:50)
ziuriu pas visas ta pati problemele, mano didieji tai ir kompu nepasidalina+dar draugu kruvos, o pamoku vis neuzduoda, tai vrgstam, kol issiaiskinam. pamokas ruosiam kartu su abiem vaikais, ir as ir vyras, viens su vienu, kitas su  kitu. o tu rytu, kai prisimena, kad reik kazka nusinest y mokykla, jau nebeskaiciuoju.man atrodo daug ir svietimo sistema kalta, nera konkretumo, vakai issiblaske, atsirinke tik jiem vieniem svarbius dalykus. as esu dirbus mokykloj, mano mokiniai turejo namu darbu sasiuviunius, kur mazesniem as rasydavau kasdien kas uzduota, o didesni rasesi patys ir reikalavau, kad kt diena ten butu tevu parasas. pyko, aisku is pradziu visi, ir tevai ir vaikai, pasirode, kad kiti teveliai tik per susirinkima megsta padejuot, kad vaikai neruosia namu darbu, o jie juos kasdien tikrina. bet kai  reikejo pasirasyti kiekv diena, tai pasirode, kad puse tevu net neziuri y ta sasiuvinuka ir net nesidomi, kas uzduota vaikam.
jei mes su savo vaikais kuria diena ko nepadarom, tai ten jiem nieko ir nesigauna, jau perpratau juos.

Taip pat pastebėjau, kad kartais tik tai, kad šalia sėdžiu padeda sūnui susikaupti smile.gif Jis daug ką jau moka padaryti pats, bet yra dalykų, kur be manęs jis tiesiog negali. Pvz negali pats išmokti eilėrasčių - nusimino, nusivili ir jam atrodo, kad per sunku... o kai kartu mokamės, per valandą ir išmoksta doh.gif
Atsakyti
Mano dukryte trecioke, bet pamokas stengiames daryti kartu. Ne todel, kad ji nesusikaupia ar tingi, taciau as pamatau ko nelabai supranta, isaiskinu sunkesnes uzduotis, patikrinu. Taip jau ipratom ir mums tai kasdienybe. Mokslo rezultatai jos geri, tik sunku pasakyti ar del atkaklaus mokymosi kartu, ar del asmeniniu gabumu... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onne: 19 sausio 2009 - 20:53
Sveikutės. Pasidalinsiu ir aš savo problemėlėm dėl ruošos... ax.gif . Dar visai neseniai džiaugiausi, kad dukra (trečiokė) labai savarankiška, gerai mokosi ir kad aš net nežinau, kokias temas mokosi blush2.gif . Taip jau atsitiko, kad šiais metais mažai būnu namuose, dirbu per kelis darbus ir ką jūs manot? Savarankiškumo kaip nebūta, laukia, kada aš grįšiu, nes nori pamokas ruošti kartu (ji ruošia, o aš sėdžiu šalia ir linksiu galva), nuolat pamiršta kas užduota, prašo kad aš sužinočiau paskambinusi jos klasiokių mamom, tapo išsiblaškiusi... Įtariu, kad čia ne mokymosi, bet dėmesio stokos problemos, noras būti šalia, bet kartais "stogas" važiuoja, laiko sau visai neturiu. Dar prisidėjo pilvo skausmai dėl jaudulio mokykloje padaryti klaidą doh.gif Tikiuosi, kad tai laikina ir praeis, bet kol kas padėtis liūdnoka. Tiesa, su muzikos mokyklos ruoša jokių problemų, ten sekasi puikiai, bet gal todėl, kad žino, jog aš ten net labiausiai norėdama padėti negalėčiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wija @ 2009 01 20, 11:43)
Sveikutės. Pasidalinsiu ir aš savo problemėlėm dėl ruošos... ax.gif . Dar visai neseniai džiaugiausi, kad dukra (trečiokė) labai savarankiška, gerai mokosi ir kad aš net nežinau, kokias temas mokosi blush2.gif . Taip jau atsitiko, kad šiais metais mažai būnu namuose, dirbu per kelis darbus ir ką jūs manot? Savarankiškumo kaip nebūta, laukia, kada aš grįšiu, nes nori pamokas ruošti kartu (ji ruošia, o aš sėdžiu šalia ir linksiu galva), nuolat pamiršta kas užduota, prašo kad aš sužinočiau paskambinusi jos klasiokių mamom, tapo išsiblaškiusi... Įtariu, kad čia ne mokymosi, bet dėmesio stokos problemos, noras būti šalia, bet kartais "stogas" važiuoja, laiko sau visai neturiu. Dar prisidėjo pilvo skausmai dėl jaudulio mokykloje padaryti klaidą doh.gif Tikiuosi, kad tai laikina ir praeis, bet kol kas padėtis liūdnoka. Tiesa, su muzikos mokyklos ruoša jokių problemų, ten sekasi puikiai, bet gal todėl, kad žino, jog aš ten net labiausiai norėdama padėti negalėčiau? g.gif

Manau jusu bedos laikinos. Tiesiog pasiilgo mergaite jusu draugijos. Pasiulykit vietoj ruosos kartu paziureti televizoriu ar pries miega kartu paguleti, pasikalbeti. Tai suartina thumbup.gif . O ir ne taip vargins, kaip sedejimas prie pamoku, galbut jai uztektu, kad jus tiesiog patikrintumet. 4u.gif
Atsakyti
as ir prisipratinus savo sestoka pamokas ruosti kartu... doh.gif
Atsakyti
nuo pat pradziu mokau, kad ruostu pamokas pati - o as tik vakare patikrinu, ar viskas tvarkoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mure @ 2009 01 20, 15:14)
as ir prisipratinus savo sestoka pamokas ruosti kartu... doh.gif

Na bet gal tai nera labai blogai 4u.gif . Zinote kas ir kaip, ka mokosi, kas prasciau sekasi...
Atsakyti
QUOTE(onne @ 2009 01 20, 12:03)
Manau jusu bedos laikinos. Tiesiog pasiilgo mergaite jusu draugijos. Pasiulykit vietoj ruosos kartu paziureti televizoriu ar pries miega kartu paguleti, pasikalbeti. Tai suartina thumbup.gif . O ir ne taip vargins, kaip sedejimas prie pamoku, galbut jai uztektu, kad jus tiesiog patikrintumet. 4u.gif

Ačiū 4u.gif . Ir aš taip manau drinks_cheers.gif . bandom abi susidaryti dienos rėžimą: kada ji ruošia pamokas, kada eina į kiemą ar susitikti su draugėm, kada žaidžia kompiuteriu. O kai aš grįžtu laikas mūsų - aiškinamės, jei kas neaišku ar labai svarbu, kalbam apie praėjusią dieną, skaitom knygas(dukra mėgsta klausyti, kaip aš jai skaitau), savaitgaliais kažkur einam ar žaidžiam stalo žaidimus. Deja, laikytis planų kartais niekaip neišeina... schmoll.gif blush2.gif
Atsakyti
nuvezti i lapiu savartyna ir parodyti kaip zmones gyvena kurie nesimoke. jauciu gersnio varianto nesugalvosi ...
Atsakyti
QUOTE(Auguste2 @ 2009 01 22, 21:12)
nuvezti i lapiu savartyna ir parodyti kaip zmones gyvena kurie nesimoke. jauciu gersnio varianto nesugalvosi ...

g.gif kazin ar pades. As tai jau nevilty del pamoku ruosos doh.gif Kai paklausiu ar paruose - taip, o kai paziuriu tai daugiau kaip puse neparuosta... Vakar gavo pastaba, kad neparuose liet.k. namu darbu, o kai paziurejau ... ir vel neparuoses... ramiai zada eiti miegoti.... doh.gif
Atsakyti
Ruosti kartu niekada neruosiau, bet zino ,kad galiu bet kuria diena patikrinti.. smile.gif
Atsakyti
Aš turėdavau problemų su dukra dėl mokslų.Budavo ji verkia,kad nesupranta o aš vis tiek aiškinu,vėliau supratau,kad nieko nebus ir tiesiog visą savitę nekreipiau dėmesio į jos namų darbus,vietoj to eidavom po parkus,draugus,linksmindavomės,arba sedėdavom namie ir nieko neveikdavaom,kai rašė kntrolinį ir gavo blogą pažymį atėjusi prisipažino,aš jai atsakiau,kad galės dirbti šlavėja arba konalizacijų valytoja ji nusijuokė ir nuėjo į kambarį,savaitgalį ją pažadinau ir liepiau išvalyti vonia pasakdama kad vis tiek namuose nesimoko taigi gali pradėt dirbt,rezultatas buvo toks kad tapo geriausia mokinė klasėje,prasidėjo visos tos kengūros...štai ką kartais padaro abejingumas...
Atsakyti