na maniske labai savarankiska , bet visviena patikrinu jos namu darbus, o jei ko nesupranta tai butinai kartu sprendziam siuo metu sunkiausia mokytis kazka atpasakoti, tai mokomes kartu kol isivaziuos
mes tai beveik visada kartu prisedam prie pamoku
Ruosia pats, net ne visada patikrinu buna, kad labai susipykstam, nes "uzmirsta" ka nors, bet taip tampa savarankiskesnis ir labai stengiasi manes nenuvilti
As mokiau dukra buti savarankiskai. Nededavau kuprines ir nesededavau istisom valandom su ja prie knygu. Kas neaisku, paaiskindavau. Kai tapo vyresne ir man jos mokslas tapo neikandamas, nebepadejau.
Mano berniukas antrokas.Savarankiskumo mokos po truputi.Dirba daug namuose, nes per pamokas varnas saudo.Namu darbu ruost nenori.Mano nuomone,kad vaikam tempai siais laikais be galo dydeli.Jei dar kokie bureliai ar muzikos mokyklos...Vaikystes vaikam nelieka.Man kazkodel stovi akyse viena mergaite.Pirmokyte pupyte su smuiku ant nugaros.Tas smuikas vos uz ja pacia nedidesnis.As ziurejau i ja ir galvojau,dieve dieve negi jau nebuvo galima palaukt meteliu, kad ta smuika vaikui uzkabint.Na bet cia tik mano nuomone.
QUOTE(itulka @ 2008 10 17, 11:02)
Mano berniukas antrokas.Savarankiskumo mokos po truputi.Dirba daug namuose, nes per pamokas varnas saudo.Namu darbu ruost nenori.Mano nuomone,kad vaikam tempai siais laikais be galo dydeli.Jei dar kokie bureliai ar muzikos mokyklos...Vaikystes vaikam nelieka.Man kazkodel stovi akyse viena mergaite.Pirmokyte pupyte su smuiku ant nugaros.Tas smuikas vos uz ja pacia nedidesnis.As ziurejau i ja ir galvojau,dieve dieve negi jau nebuvo galima palaukt meteliu, kad ta smuika vaikui uzkabint.Na bet cia tik mano nuomone.
Na, jau ten turbut ne smuikas buvo, nes smuikas auga kartu su vaiku... o ir ta megyte, tikriausia ne pirmoke... Sutinku, kad mokykloje tempai dideli, o dar jeigu varnas saudo
Dazniausia ruosiam kartu,tiksliau as atsisedu salia,tada ir kruopsciau viska padaro ir nelieka uzmirstu darbu.
Mano viena dukra ketvirtoke, kita antroke . Vyresnioji jau siemet pradejo jausti ta atsakomybe uz savo padarytas pamokas , o jaunesne dar nelabai - jei nustoju tikrint, pradeda nebedaryti kai kuriu pamoku , taip kad reik pastovios kontroles
mano dukra nebemaža,bet su atsakomybe prastai.Stengiuosi ugdyti savarankiškumą,bet deja...Kol nepaklausi ar paruoštos pamokos,pati neprisės.Net nežinau kaip sudominti.Ypač problemos su matematika,nes mokytoja sena,jai labai nepatinka.
Mano vaikai labai skirtingai elgiasi šiuo klausimu. Dukra nuo pat pirmos klasės labai buvo atsakinga ir pamokas ruošė neprašoa, o vat sūnui reikia kelis sykius sakyti, kad pradėtų ruošti. O sėdėjimas šalia ruošiant kartais netgi ir trukdo, nes labai jie greitai įsigudrina tuo naudotis - ne patys galvoja, kaip atlikti užduotį, o lengvesniu keliu - paklausti mamos.
Mano mama su antroke sese tai kiekviena miela diena suseda ir ruosia pamokas , skaito, raso diktantus , ir istikruju , jeigu kelias dienas nesimokina(tai buna retai) vaikas jau is veziu keliauja.Blogai. Kartais taip iseina kad sese specialiai pamoku nelabai ruosia nes zino kad su mama atidirbs ta reikala .Bet pazymiai mokykoj geri ,matosi mamos darbas
Maniškis pirmokas - ruošia pats. Mes tik patikrinam.
Na, o darbelius - iš lapų, daržovių ar kita, kas jam dar per sunku [mokytoja vis prisigalvoja, kad parodą mokykloje galėtų padaryti] darom kartu, arba tėtis padaro.
Na, o diktantus parašom kartais bei paskaičiuojam. Čia jau turim juodraštį naminį, kur pasimokom, kas sunkiau. Bet čia daugiau vaikas nori.
Kol kas grįžta namo - ir bėga pamokų ruošti niekieno neverčiamas
Kad tik nesugestų vaikas
Na, o darbelius - iš lapų, daržovių ar kita, kas jam dar per sunku [mokytoja vis prisigalvoja, kad parodą mokykloje galėtų padaryti] darom kartu, arba tėtis padaro.
Na, o diktantus parašom kartais bei paskaičiuojam. Čia jau turim juodraštį naminį, kur pasimokom, kas sunkiau. Bet čia daugiau vaikas nori.
Kol kas grįžta namo - ir bėga pamokų ruošti niekieno neverčiamas
Kad tik nesugestų vaikas