Sveikos, gal turit stebuklinga vaista kaip vaikui isaiskinti,jog mokytis reikia!!!!
kiekvienas pamoku ruosimas per prievarta,jei kada pabandau specialiai neprimint tai pries einant gult,"kazin man reikia pamokas ruost mama"...baisu kiekviena diena sedziu,darom kas uzduota,papildomai truputi ir visviena i galvele nelenda neislaiko man nervai pradedu bambet,kyla konfliktas..nezinau gabi vikri stipri bet mokslas anei kruopelytes nedomina kaip ytikinti kad be mokslo anei niekur?kaip paverstimoksla kaip zaidimu..ar jau vienintele galimybe tik korepetitorius?
Pradinukui sunku dar suvokti, kad mokytis reikia ir tada, kai nesinori. Net ir vyresni ne visi tą supranta . Juk ir gabumai, pomėgiai visų skirtingi. Tai jau mamai reikia dirbti ir dirbti kartu . Sunku, aišku... Daug laiko ir kantrybės reikia... O kad vaikui įdomiau būtų, galima paskatinimų sistemą sugalvoti. Geras korepetitorius irgi gerai, jei piniginė leidžia.
Ir man ta pati problema
Gailiuosi, kad leidau vaikus į pirmą klasę šiemet. Reikėjo dar metelius palaukti.
Kad ir sėdžiu aš su jais ir bandau aiškinti, bet viskas nueina niekais. Kažkaip jiems visai dar nesvarbu tai. Jiems nesigauna - jie juokiasi. O mane siutas ima. Galiu penkis kartus pasakyti, ka reikia padaryti, o jis po 5 min. vėl ateis ir paklaus, o ka čia reikia daryuti??? Berašydamas 5 kartus pakartotą sakinį, iš 4 žodžiu , viduryje jo vistiek pamiršta pabaiga (na 2 žodžius parašo ,ir vėl ateina klausti, ka reikia toliau rašyti). Kadangi sunkokai skaito - tai beveik neikados patis negali suprasti, kokia yra vieno ar kito pratimo užduotis.
Vargstu.
nežinau . Bandysiu kalbėtis su mokytoja. Kažkaip nejaučiu aš iš jos jokios iniciatyvos. Aš kažkaip nenoriu trukdyti žmogaus. Nes karta, kai buvom beveik susitike prie mokyklos ir galvojau, kad va, paklabėsiu su ja, tai ji pradėjo eiti į kitą pusę (na pagalvojau, gal užsiemusi ir neturi dabar tikrai laiko, juk visko buna)Mokykloje irgi visa laika skuba. Kažkaip anksčiau mokytojai tėvams daugiau laiko skirdavo. O gal aš per daug noriu.
Nors pati su vakiais kartais namie ne 5 minutes namų darbus ruošiu, o 3 - 4 valandas. Nu niekaip mes greikąiu nesugebam. Aišku, jeigu aš eičiau paprastesniu keliu ir pati už juos skaityčiau užduotis, pati spersčiau ar kurčiau atsakymus, tai tikriausiai tiek laiko nereikėtų gaišti. Bet ka tada jie išmoks?? Užrašinėti svetimas mintis ir nusirašynėti išprestas užduotis???
Nežinau. Sunku.
Kažkaip kai pati buvau mokinė - tai tėvai prie manes tikrai tiek nesedėjo.
Gailiuosi, kad leidau vaikus į pirmą klasę šiemet. Reikėjo dar metelius palaukti.
Kad ir sėdžiu aš su jais ir bandau aiškinti, bet viskas nueina niekais. Kažkaip jiems visai dar nesvarbu tai. Jiems nesigauna - jie juokiasi. O mane siutas ima. Galiu penkis kartus pasakyti, ka reikia padaryti, o jis po 5 min. vėl ateis ir paklaus, o ka čia reikia daryuti??? Berašydamas 5 kartus pakartotą sakinį, iš 4 žodžiu , viduryje jo vistiek pamiršta pabaiga (na 2 žodžius parašo ,ir vėl ateina klausti, ka reikia toliau rašyti). Kadangi sunkokai skaito - tai beveik neikados patis negali suprasti, kokia yra vieno ar kito pratimo užduotis.
Vargstu.
nežinau . Bandysiu kalbėtis su mokytoja. Kažkaip nejaučiu aš iš jos jokios iniciatyvos. Aš kažkaip nenoriu trukdyti žmogaus. Nes karta, kai buvom beveik susitike prie mokyklos ir galvojau, kad va, paklabėsiu su ja, tai ji pradėjo eiti į kitą pusę (na pagalvojau, gal užsiemusi ir neturi dabar tikrai laiko, juk visko buna)Mokykloje irgi visa laika skuba. Kažkaip anksčiau mokytojai tėvams daugiau laiko skirdavo. O gal aš per daug noriu.
Nors pati su vakiais kartais namie ne 5 minutes namų darbus ruošiu, o 3 - 4 valandas. Nu niekaip mes greikąiu nesugebam. Aišku, jeigu aš eičiau paprastesniu keliu ir pati už juos skaityčiau užduotis, pati spersčiau ar kurčiau atsakymus, tai tikriausiai tiek laiko nereikėtų gaišti. Bet ka tada jie išmoks?? Užrašinėti svetimas mintis ir nusirašynėti išprestas užduotis???
Nežinau. Sunku.
Kažkaip kai pati buvau mokinė - tai tėvai prie manes tikrai tiek nesedėjo.
Ingadi - tai gal prasilaus tavieji vaikuciai, juk jei nebutum dar leidus i pirma klase tai jau visai kokie jie dieli i pirma klase eitu 8 m
tai va ,man irgi tiek demesio tevai neskyre mokslams ir pabaigiau, o su saviskia kartais rodos kad nepabaigs...ir esme tame kad labai TINGI jeigu pasistengia viskas gerai,bet tokiu akimirku per menesi pora atrodo kartais viskas kiekviena diena sedesim dar daugiau nei iki siolei,bet matosi pavargsta jau tada...ir neprievartauju baisiau kad nepadaryciau ,parades paskui nekesti mokyklos,nors ir dabar vis pasako "ar as negaleciau namie mokytis,kam i ta mokykla eiti"dabarpagalvoju kad aciu dievui atostogos pailsesiu AS.
Pati turiu 12 metų vaiką, taiki pradinėj labai tingėjo, dabar kažkaip suvokia matyt, kad reik mokytis. Mano seseuo kartais jam padeda, "paspaudžia", ir gerai
jetau kaip as laukiu kada mano susivoks...na gal 3 klaseje bus lengviau bent taip as tikiuosi...
Visi vaikai, ko gero skirtingi. Su manim mama gal nei karto pamokų neruošė ir nereikėjo... o kai mano brolis pradėjo i mokyklą eit, tai jai tikras stresas buvo, kad reik padėt ir verst. Taip niekas mūsų ir nepakeitė: aš baigiau geriausiai mokykloj, o mano brolis vidutiniškai mokosi ir dabar bando egzaminus laikyt. Beje, tarp musu 4 metų skirtumas, tai abu pas tą pačią pradinių klasių mokytoją ėjom.
[ LABA MANO SUNELIS LAPKRICIO 6 BUS 17 METU ,.KOL MOKESI PRADINESE TAI PADEDAVAU RUOST NAMU ,KA UZDUODAVO MOKYTOJA.DABAR JAU LABAI GERAI NEBEREIKIA MAN JAM RUOST PAMOKU ,VIENAS RUOSIA SAVARANKISKAI,IR NEREIKIA VARYT ,IR SAKYT EIK RUOST PAMOKU ,MES SUSITAREM KAI METAI MOKSLO BAIGIASI ,JAM SURUOSIU SIURPRIZA KOKIA ISVYKA ,KELIONE ,IR PASAKAU MOKINSIES BUS IVIKDYTAS NORAS TAIP MES IR TUOM REMENTIS TIOESIOG ISPIRKA ,MOKOSI NEBLOGAI
QUOTE(siuse @ 2008 05 22, 21:23)
jetau kaip as laukiu kada mano susivoks...na gal 3 klaseje bus lengviau bent taip as tikiuosi...
Aš taip nuo pirmos klasės tikiuosi.... ir taip iki dabar(rudenį eis į ketvirtą)
Aš tai manau,kad šiuo atveju geriausiai padėtų dovanėlių sistema.
Pvz viską išmoksta, padaro, jokios pastabos neparneša- gauna kokį mėgstamą dalyką, ar prie kompo ilgiau pasėdėt ar pan,nepadaro jokių nuolaidų ar lengvatų negauna.
Prisimenu, mano viena draugė labai chemijos nemėgo, tai jai mama pasiūlė arba korepetitorių samdyt arba mokytis pačiai ir jei metų gale vidurkis bus geras tuos korepeptitoriaus pinigus pažadėjo atiduot jai. Pamenu, išsitaisė iš 5 į 9 tą chemiją savarankiškai
O sėdėt kartu tai tikrai neapsimoka,nes dažniausiai be tėvų tokie išvis nemoka mokytis,nes pripranta,kad viskas už juos bus padaryta, suieškota ir t.t
Nuėjus į vyresnes klases tokiem būna labai sunku.
Pvz viską išmoksta, padaro, jokios pastabos neparneša- gauna kokį mėgstamą dalyką, ar prie kompo ilgiau pasėdėt ar pan,nepadaro jokių nuolaidų ar lengvatų negauna.
Prisimenu, mano viena draugė labai chemijos nemėgo, tai jai mama pasiūlė arba korepetitorių samdyt arba mokytis pačiai ir jei metų gale vidurkis bus geras tuos korepeptitoriaus pinigus pažadėjo atiduot jai. Pamenu, išsitaisė iš 5 į 9 tą chemiją savarankiškai
O sėdėt kartu tai tikrai neapsimoka,nes dažniausiai be tėvų tokie išvis nemoka mokytis,nes pripranta,kad viskas už juos bus padaryta, suieškota ir t.t
QUOTE(Selija @ 2008 05 31, 14:38)
Aš tai manau,kad šiuo atveju geriausiai padėtų dovanėlių sistema.
Ideja idomi, verta pamastyti
O del sedejimo sutinku, kad neverta