Mano vyresnele penktoke. Pamokas dar vis padedu ruosti. Tiksliau patikrinu ka padare. Zinau, kad tai nera gerai, kad vaikui atimamas savarankiskumas, bet kad manoji daro daug klaidu, daznai uzmirsta. Iki ketvirtos klases buvo visai prastai. Dabar, kai pradejo rasyti pazymius, truputi geresne situacija. Tikiuosi, kad su laiku viskas susitvarkys.
mano antrokas,bet visada peržiuriu kaip paruošia,o jei kas neaišku ir padedu.jie dar nelabai manau supranta,kad dėl savęs mokosi,atrodo kad dėl mokytojos ar tėvų.
QUOTE(adriu @ 2008 02 07, 15:00)
mano antrokas,bet visada peržiuriu kaip paruošia,o jei kas neaišku ir padedu.jie dar nelabai manau supranta,kad dėl savęs mokosi,atrodo kad dėl mokytojos ar tėvų.
Sutinku. Mano sunus ketvirtokas. Nuo pirmos klases tikrinau pamokas. Pastebedavau, kas sunkiau sekasi, todel papildomai padirbedavome. Svarbiausia, nepraleisti ko nors, kad neatsirastu spragu. Vyras visada jam kartojo: "Klausk, jei kas neaisku". Jis ir klausia. Mokytoja dziaugiasi, kad jis vienintelis klaseje nebijo klausti, kai neaisku kas. Dabar jau dveji metai mano sunus pirmunas , nors pradzioj ne viskas gerai sekesi. Manau, visa tai musu abieju darbas. Dabar, grizes is mokyklos, pats ruosia pamokas ir nereikia jam kartoti, kad pasiruostu. Paruosia pamokas ir pats nesa patikrinti.
Priklauso nuo vaiko.mano dukra 9 klasėje nesu tikrinus namų darbų.mokosi gerai nuo 1 klasės o sūnus kitoks sėdėjau nuo 1 klasės,tikrinau bet dabar jis 7 klasėje sugeba prasprusti,nedadaryti
MANO DUKRA VISADA PAMOKAS PARUOSIA VIENA, BET KAI PATIKRINU TAI BUNA NEMAZAI PAMIRSUS .
gerai, kad kakurių mamyčių vaikučiai nuo 1 kl. puikiai mokinasi valio.., bet ka daryt kai nuo tos 1 kl. mano bernužėlis nesimokina?
Vat ir sėdžiu šalia.. Stebiu.. Nes 3-iokas daro viską atmestinai..skuba..nervinasi..prakaituoja..
Ir aš pati blogiausia versdama taip ruošti pamokas kas diena..
Visai nepergyvena dėl parsineštų pastabu dėl neruoštų namų darbų del blogų pažymių...
Vat ir sėdžiu šalia.. Stebiu.. Nes 3-iokas daro viską atmestinai..skuba..nervinasi..prakaituoja..
Visai nepergyvena dėl parsineštų pastabu dėl neruoštų namų darbų del blogų pažymių...
QUOTE(Mirka @ 2008 02 28, 14:07)
gerai, kad kakurių mamyčių vaikučiai nuo 1 kl. puikiai mokinasi valio.., bet ka daryt kai nuo tos 1 kl. mano bernužėlis nesimokina?
Tai ar pas Jus uzduoda namu darbus pirmokam. Mano pirmokas pabaigia prailgintoj, o seip nebuna namu darbu. Nieko papildomai nenori mokytis ir priversti butu sunku.
Kai mano dukružė buvo pirmoj klasėj, pirmą pusmetį aš pati buvau įsitikinusi, kad jai namų darbų neturi būti užduota, juolab kad ir kuprinės mokytoja neleisdavo namo nešiotis - klasėj laikė. Bet netrukau įsitikinti, jog padirbėti namie verta - ir žioplų klaidelių darydavo, ir skubėdama apsiskaičiuodavo. Tad antrą pusmetį įvedžiau taisyklę, kad per dieną privalo bent puslapį "papildomo" parašyti. Labai padėjo . Šiais metais (antroj klasėj) iki naujų metų tikrinau ir kontroliuodavau, bet dabar susiklostė tokia situacija, kad mažai namie būnu, daug dirbu, tai paaiškinau, jog kurį laiką turės pabūti savarankiška, pasistengti. Praeitą savaitę nuėjau pas mokytoją ir labai nudžiugau, kai maniškę pagyrė, jog pastaruoju metu labiau stengtis pradėjo, ne tokia išsiblaškius . Tikiuosi, kad tai nebus laikina...
Kai mano dukra ruosdavo pamokas as retsykiais prieidavau. Bet salia nesededavau diena dienon. Sededavau, kai isties ji nesuprasdavo. Aiskindavau. Padejo. Norejau kad butu savarankiska. Dabar jau paaugle ir tik kartais kai neaisku, ji manes klausia. Jeigu suprantu, padedu. Jei ne, liepiu jai ieskoti zemesniu klasiu pratybose. Beje, nuo pirmos klases yra issaugojusi visas pratybas. Tai buvo mano noras ir jai tiesiog dabar lengviau.
svekutės mamytės
Galiu pasakyti apie mokymasi. Maniškė trečiokė tai kaip čia pasakius etapais tai mokosi tai ne. Iš pradžių labai sekiau pamokas ar padarė ar ne, po to pavargau nuo to ir numojau ranka tegul mokosi pati. Tai kai nuėjau į susirinkima ir pamačiau rezultatus tai šoka gavau sėdau iš naujo vėl mokytis. Bet išaiškinau aš jai kaip man būna gėda atėjus į susirinkima išgirsti tik bloga apie ją, kaip ji nieko nemoka, pasakiau kad labai blogai jaučiuos ir kad man skauda širdį labai dėl to.
Tai pasėdėjau savaite prie jos pamokų ir vėl atleidau galvojau pažiūrėsiu kaip elgsis ir mano nuostabai pradėjo kuo puikiausiai mokytis, Dabar tik patikrinu namų darbus ar gerai padaryti nebereikia sėdėt po kelias valandas vakarais po darbo. O ji vis klausia ar tikrai nepadarys man gėdos per susirinkima. manau kad vaikas pats suprato kad skaudina ir mane.
Galiu pasakyti apie mokymasi. Maniškė trečiokė tai kaip čia pasakius etapais tai mokosi tai ne. Iš pradžių labai sekiau pamokas ar padarė ar ne, po to pavargau nuo to ir numojau ranka tegul mokosi pati. Tai kai nuėjau į susirinkima ir pamačiau rezultatus tai šoka gavau sėdau iš naujo vėl mokytis. Bet išaiškinau aš jai kaip man būna gėda atėjus į susirinkima išgirsti tik bloga apie ją, kaip ji nieko nemoka, pasakiau kad labai blogai jaučiuos ir kad man skauda širdį labai dėl to.
Tai pasėdėjau savaite prie jos pamokų ir vėl atleidau galvojau pažiūrėsiu kaip elgsis ir mano nuostabai pradėjo kuo puikiausiai mokytis, Dabar tik patikrinu namų darbus ar gerai padaryti nebereikia sėdėt po kelias valandas vakarais po darbo. O ji vis klausia ar tikrai nepadarys man gėdos per susirinkima. manau kad vaikas pats suprato kad skaudina ir mane.
Manes niekada dukra nera nuvylusi per susirinkimus.
Nesėdžiu šalia, stengiuos, kad augtų savarankiški, ir kad pamokas ruoštų pačios, bet tikrinti ir stebėti būtina... nusimokint gali labai greitai. Tą ką padaro grupėj, tai dar ne viskas, ten juk daug vaikų, o jau po pamokų nieko nebenori, trumpai tariant balaganas.... papildomai dirbti turi būtinai... ir patys, jei neaišku klausti...