Mano mergaitė pirmoje klasėje dar buvo verčiama mokintis, tai pamiršdavo. O dabar tai tik tikrinu knygelę, nes pažadėjom telefoną nupirkti tai dabar stengiasi. Mokosi gerai, 10 ir taip toliau, saulytės, pagirimai. Kartais reikia diržą už nugaros palaikyt kad eitų, tai nueina. Šiaip, pradėjo pati daryti. dar kartais dabar kai nueinu pažirūėti ką ji daro, tik pasako jog nueičiau, ji negali susikaupti. Man taip labai patinka, nes vaikas darosi savarankiškas, nes man darbas ilgai būna kartais iki velumos, iki 8 ir t.t. Tai pati paruošia, net gražu žiūrėti.
Su savo pirmoku- pamokas ruosiam kartu- tiksliau priziuriu, nes jis visada atsauna, kad viskas padaryta- o visada buna kad kazko nepadares ir siaip dar paaiskinti reikia, pataisyti, padrasinti
Sveikos,mano dukra antrokė,pamokas ruošia viena,nebent ko nors nesupranta.Kai pasižiūriu kiek užduoda namų darbų tai kartais man pačiai plaukai pasišiaušia,ypač pikta,kad savaitgaliais užduoda po 2 pasakas papasakot išmokti,o pirmadienį papasakot...
Kai norim kur savaitgalį išvažiuot,tai penktadienį prie ND prasėdi 4-5 valandas.
Ar taip visur?Ar tik mūsų mokytoja savo reitingus nori pasikelt?
...tarp klasiokų dar yra tokių,kur nemoka nei skaityt nei rašyt normaliai
Kai norim kur savaitgalį išvažiuot,tai penktadienį prie ND prasėdi 4-5 valandas.
QUOTE(loret30 @ 2008 01 14, 12:34)
Sveikos,mano dukra antrokė,pamokas ruošia viena,nebent ko nors nesupranta.Kai pasižiūriu kiek užduoda namų darbų tai kartais man pačiai plaukai pasišiaušia,ypač pikta,kad savaitgaliais užduoda po 2 pasakas papasakot išmokti,o pirmadienį papasakot...
Maniskiams (pirmokas ir antrokas) pamokas uzduoda, nors pradinese klasese uzduoti neturetu . Bet kiekis tu uzduodamu pamoku visai su protu. Gal jusu klaseje mokytoja visa demesi skiria tiems nemokantiems rasyti ir skaityti, tai mazai klaseje tenuveikia?
QUOTE(Lina444 @ 2007 10 05, 18:59)
Mes su vyru visada padedam ruošt vyras matematika o aš su kalbomis aišku ne už jį sprendžiam, rašom paaiškinam jis padaro o tada vistiek sutikrinam klaidas bet sėdėt tai sėdim o kada ateis tas laikas kai nereikės sėdėti čia priklauso nuo kiekvieno vaiko vieni vaikai jau pirmoj klasėj viską supranta o kiti atvirkščiai kiekvienas vaikas yra individualus
Na, aš manau, kad supratimas kaip ruošti pamokas greičiau ateina tiems vaikams, kurie patys ruošia, o tėvai tik patikrina. Aš kalbu apie save, mano mama, kai pradėjau eti į mokyklą, kasdien sėsdavo su manim "ruošti" pamokas, o po to pastebėjo, kad jei ji neturi laiko, tai aš pamokų ir neruošiu. Mol, mama neturi laiko prie manęs prisėsti, tai kaip aš galiu ruošti... Su broliu buvo kitaip, jis nuo pradžių pats ruošė ir sėdėt prie jo nereikėjo.
Savo vaiką mokinu taip, jis paruošia kol aš darbe, o vakare man parodo, ištaisom klaidas, išsiaiškinam kas neaišku Be to, tikrinu ne kasdien. Vadovaujuosi pasitikėjimo principu, nors ne visada jis man pasiteisina Bet vaikas anksčiau ar vėliau turi suprasti, kad tai jo darbas
Mano abu sunus ruosia pamokas patys, kaip kitaip jie taps savarankiski ir pajus atsakomybe uz savo darba? Zinoma, jiems padedu, jei kas neaisku, kartais patikrinu.
Maniškis antrokas ir pamokas ruošia savarankiškai. Grįžusi iš darbo patikrinu, patariu ir pataisome drauge, jei kur suklydo. Namų darbų užduoda pakankamai, kartais sėdi ir po kelias valandas, kol paruošia. Sūnus mokosi noriai, raginti nereikia. Problemų dėl mokslų manau neturėsim
gerai jums teveliai,kad jusu vaikuciai tokie savarankiski.o stai as su savo globojama mergaite tik pamokose esu paskendus.kartais pasijuntu grizusi atgal i penkta klase.aisku tai ne mergaites kalte,kad ji nemoka daug ko.vaiku namuose ju nekontroliavo baisiai.tik imituodavo kad mokosi ir atsiliko ir juodai.kai pasiemem buvo ketvirtoke.nemokejo dalint daugint.nezinojo kad jura suri ir dar daug ko.sedziu apie 10val i para prie knygu,mokomes,kiai ji miega taisau parasytas uzduotis ir vel rasau naujas.aciu dievui po truputi baigiam dasivyt penktokus.na dar truksta biskuti.bet tikiuosi kad i sesta klase zengs tvirciau.vasara bent po valandele reiks pasedet prie mokslu.o tada gal lengviau bus ir jai ir man.aisku kad desimtukais nesimokys,bet vis ne dvejetais.o pazanga matosi.anglu zodziai pirmasis musu desimtukas is rimtesniu pamoku
QUOTE(velute @ 2008 01 24, 01:08)
gerai jums teveliai,kad jusu vaikuciai tokie savarankiski.o stai as su savo globojama mergaite tik pamokose esu paskendus.kartais pasijuntu grizusi atgal i penkta klase.aisku tai ne mergaites kalte,kad ji nemoka daug ko.vaiku namuose ju nekontroliavo baisiai.tik imituodavo kad mokosi ir atsiliko ir juodai.kai pasiemem buvo ketvirtoke.nemokejo dalint daugint.nezinojo kad jura suri ir dar daug ko.sedziu apie 10val i para prie knygu,mokomes,kiai ji miega taisau parasytas uzduotis ir vel rasau naujas.aciu dievui po truputi baigiam dasivyt penktokus.na dar truksta biskuti.bet tikiuosi kad i sesta klase zengs tvirciau.vasara bent po valandele reiks pasedet prie mokslu.o tada gal lengviau bus ir jai ir man.aisku kad desimtukais nesimokys,bet vis ne dvejetais.o pazanga matosi.anglu zodziai pirmasis musu desimtukas is rimtesniu pamoku
Šaunu, kad yra tokių puikių mamų Tik iš kitos pusės liūdna, kad vaikų namuose net elementarių dalykų neišmoko, tas pavyzdys apie jūrą tai sukrėtė
Mano dukryte pirmoke,pries mokykla galvojau,kad reikes sedeti kartu ruosti pamokas,bet pasirodo be reikalo taip galvojau Pati sauniai paruosia,tik jeigu jau kas neaisku buna,tai atejus pasiklausia arba papraso,kad patikrinciau