Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

Jau antri metai pamokas ruošiame kartu. Kažkaip ramiau, matai kas sekasi, kas nelabai. 4u.gif
Atsakyti
Maniskis ruosia vienas, bet pakviecia mane "patikrinti", kaip atliko. smile.gif Kartais ir pasedziu kartu. mirksiukas.gif
Atsakyti
na cia mums aktuali tema:) mano dukruze tokia issiblaskius, kad sunku ja surinkt i viena daikta:)) eilerascius pamirsta pasiimti is mokyklos, tai tenka internete surast.. ech, "kariaujam".. palieku po pamoku grupej prailginto, tai mokytoja uzsiima su jais ten, padeda pamokas paruost, paskaityt.. bet namie irgi yra kas veikti.. skaitom bent po pora psl.. na zinoma kartais prievarta nevarau, nes labai koki simpsonai uz knyga geriau:) bet dziaugiuosi, jog siemet jauciasi jog jau antroke.. kitais metais gal dar lengviau bus:)
sese mums skaito, o kita sese juokiasi:) tai va dar vienas akstinas paskaityt dazniau smile.gif))
Atsakyti
niekada kartu pamokų neruošiu, bet visada paaiškinu jei kas neaišku ir patikrinu. Dabar jau net sakyt nereikia-patys nori, kad patikrinčiau sąsiuvinius ar paklausyčiau atmintinų tekstų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 10 01, 11:03)
nu kokia tu finuole  smile.gif ,mano tik antroke, bet siaip pamokas pati ruosia, tik kartasi ko paklausia, bet nezinau ka reiks daryti vyresnese klasese, jai ko nesupras, tai as ir nesugebesiu paaiskinti schmoll.gif , reiks ieskoti kas gales tai padaryti g.gif

Ne iš neturėjimo ką veikt tikrinu pamokas, o todėl, kad maniškė privelia žioplų klaidų. Jai visuomet viskas paprasta ir suprantama, bet kai patikrini doh.gif . Išsiblaškiusi labai. Tarkim matematika - sprendimo eiga teisinga, bet blogai suskaičiuoja.
Būna, kad ir aš kažko nesuprantu ar nemoku paaiškinti blush2.gif Ką gi - mokausi su ja išnaujo, tsakant antą vidurinį planuoju baigt. blink.gif
Aptarti perskaitytas knygas man rekomendavo literatūros mokytoja. Anot jos - tokie vaikai lengviau išlaiko literatūros egzaminą.
Atsakyti
Mes su vyru visada padedam ruošt vyras matematika o aš su kalbomis smile.gif aišku ne už jį sprendžiam, rašom rolleyes.gif paaiškinam jis padaro o tada vistiek sutikrinam klaidas bet sėdėt tai sėdim doh.gif o kada ateis tas laikas kai nereikės sėdėti čia priklauso nuo kiekvieno vaiko vieni vaikai jau pirmoj klasėj viską supranta o kiti atvirkščiai kiekvienas vaikas yra individualus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asara @ 2005 11 17, 16:11)
Mano sunus antrokas, taciau pamokas turime ruosti ir kontroliuoti ar padare ar ne.
Jei mokytoja neuzduoda, jis anglu zodzius net nesimoko. O juk ir taip aisku, kad butina ismokti n aujus zodzius. Tai ir mokomes kiekviena vakara - atvirai tariant as jau kantrybes neturiu kiekviena vakara mokyti. O kaip Jus ismokete vaikus pacius mokytis ?

Atsakyti
QUOTE(rafi @ 2007 10 16, 15:33)

mano sunus jau sestokas.As jau sesti metai tikrinu pamokas.Jis ruosia vienas,ko nesupranta - paaiskinu.Kai pradedu tikrinti -atsiranda kruva nepadarytu dalyku.Tai pamirso,tai nepamate ir t.t.Tikraituriu labai tikrinti,spausti ir versti mokytis.Siaip vaikas jis geras,saunus biciukas.Karta padariau eksperimenta.Pasakiau- menesi buk savarankiskas,as nieko netikrinsiu ir nekontroliuosiu.Jei bus blogi pazymiai,atimsiu mob.telefona,mp3,visai neprisesi prie kompo.Aisku jis labai apsidziauge ir mielai sutiko su tokiu eksperimentu.Netrukus eksperimentas baigesi.Paskambino aukletoja ir paklause kas atsitiko su musu sunumi.Jis visai neruosia namu darbu,per pamokas varnas saudo.
Taigi pokalbis buvo rimtas.Atemiau jo megstamiausius daikciukus ir pazadejau grazinti kai pageres rezultatai.Deja,jis netgi del savo daiktu nesistengia.Su vyru bandem kalbeti visaip ir geruoju,ir piktuoju.Niekas nesikeicia.Tai iki siol tikrinu,spaudziu,zodziu,stogas vaziuoja.O kitais metais kitas sunus eis i pirma klase.Kaip as viska suspesiu-nezinau.LINKIU STIPRYBES SAU IR KITOM MAMYTEMS.TUREKIM GELEZINE KANTRYBE,GAL KADA NORS PAMATYSIM KAD VISA TAI ISEJO I NAUDA
Atsakyti
su manim niekas niekada nesedejo prie namu darbu, neverte manes ju daryti, net netikrino, taciau man to ir nereikia. Viskas gaunasi paciai ir savaime, niekada nebuvo tap, kad nepadaryciau namu darbu, nebent uzsimirsta, o to beveik nebuna, nes viska uzsirasau. Su mano seserim sedejo nuo pirmos klases ir jai tik 11 klaseje nebereikejo sakyti, kad eitu daryti namu darbu. blink.gif
Nezinau, kodel taip yra, bet man nepatinka, kai kas nors kisasi i mano namu darbus. As mokausi sau ir darau namu darbus sau.
Taciau cia mano nuomone. Juk visi esame skirtingi. mirksiukas.gif
Atsakyti
oi tu siaubeli,vakar snekejau su seserim,tai jos vyresnysys ketvirtokiukas tikras vargelis verysad.gif jam nepasakysi eit pamoku daryt,jis net neprisimins.nestovesi prie jo,tai sedes ir knapses prie knygu ir varnas saudys:unsure: mano sesuo viska absoliuciai viska turi daryt kartu.reikia jam ismokt eilerasti,tai ir meno sesuo turi kartot is paskos,kartu mokintis.nes kitaip nieko nebus.visiskai jokio susidomejimo mokslu,netgi nejaucia paregos,kad reikia mokintis...i.ir geruoju ir piktuoju su juo kalbeta ir vis tiek viskas taip pat.kita menesi sunenui mano jau 10 metu,negi tas supratimas niekada taip ir neateis,kad reikia mokytis paciam ir stengtis doh.gif r taip ji vos vos perkele i 4 klase.kai su juo sedi jis atrodo ir supranta ir isprendzia uzdavinius,bet tik nueik i sona ir viskas isgaruoja. net nezinau,ka patart jiem,kaip padet... sesuo ir taip vargse viena augina dar viena suneli,kuris jau eis i mokyklele kita rudeni,dar pati studijuoja ir dirba,tai visai issikankinus kiekviena diena...gal pasiulyt vaikui,jei gerai mokinsis metu gale padovanot jo labiausiai trokstama daikta,kad butu kazkoks stimulas ir tada ziuret kas kaip...? unsure.gif jis geras berniukas,jautrus,bet kas liecia mokslus tai tuoj piktumai arba asaros...
prisimenu as kai buvau maza niekada mamai nereikejo su manim sedet prie knygu,netgi klaust nereikejo ar pamokos padarytos.siuo atveju as buvau liuks vaikas thumbup.gif ir sesuo mano taip pat...
Atsakyti
Kiekvienas vaikas yra individualus. Turiu dvi dukras ,kurios labai skirtingos mokslu atzvilgiu. Vienai nereikejo nieko net patikrint, pati viska atlikdavo, niekada nieko neklausdavo, klaseje kai dar buvo mazesne, aukletoja buvo issikvietusi ir lyg barti norejo kad gal ja perdaug grieztai baudziu uz 8 ar 9? Man buvo sokas blink.gif , niekada nieko nebardavau jei gaudavo 8 , cia jau jos blogiausias pazymys budavo. Tiesiog jin pati norejo buti pati geriausia biggrin.gif , o as nieko netikrinau nes maciau kad ir be mano pagalbos puikus pazymiai. Siuo metu jin jau baige vidurine ir studijuoja ekonomika.
O va antroji dukra- visiska priesingybe pirmajai. Nei vienos pamokos nepadaro be manes, atsinesa visas knygas ir lenga i akis kad kartu su ja mokyciausi ir netgi eilerascius ar pasakot turiu jai padet ismokt, zodziu - As mokausi dabar 7 klaseje lotuliukas.gif , asaros jei pasiulau pabandyti vienai padaryt, o as veliau tik patikrinsiu doh.gif . Taip mokomes jau 7 metai, skaiciuoju kiek cia man dar liko mokytis g.gif . Mokosi neblogai, bet buna kad net su asaromis ruosiames kiekvienam kontroliniui , bet pareina laiminga kai gauna 10, nors buna visokiu pazymiu, buna kad ir 5 parsinese. verysad.gif
Atrodo aukleji vienodai, taciau tikrai kiekvienas vaikas skirtingas, vieni nori viska patys daryti , kiti bijo tos atsakomybes ir jauciasi nesaugus ,jei jiems nepadedi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dile @ 2007 10 24, 06:40)
Kiekvienas vaikas yra individualus. Turiu dvi dukras ,kurios labai skirtingos mokslu atzvilgiu. Vienai nereikejo nieko net patikrint, pati viska atlikdavo, niekada nieko neklausdavo, klaseje kai dar buvo mazesne, aukletoja buvo issikvietusi ir lyg barti norejo kad gal ja perdaug grieztai baudziu uz 8 ar 9? Man buvo sokas blink.gif , niekada nieko nebardavau jei gaudavo 8 , cia jau jos blogiausias pazymys budavo. Tiesiog jin pati norejo buti pati geriausia biggrin.gif , o as nieko netikrinau nes maciau kad ir be mano pagalbos puikus pazymiai. Siuo metu jin jau baige vidurine ir studijuoja ekonomika.
O va antroji dukra- visiska priesingybe pirmajai. Nei vienos pamokos nepadaro be manes, atsinesa visas knygas ir lenga i akis kad kartu su ja mokyciausi ir netgi eilerascius ar pasakot turiu jai padet ismokt, zodziu - As mokausi dabar 7 klaseje lotuliukas.gif , asaros jei pasiulau pabandyti vienai padaryt, o as veliau tik patikrinsiu doh.gif .  Taip mokomes jau 7 metai, skaiciuoju kiek cia man dar liko mokytis g.gif . Mokosi neblogai, bet buna kad net su asaromis ruosiames kiekvienam kontroliniui , bet pareina laiminga kai gauna 10, nors buna visokiu pazymiu, buna kad ir 5 parsinese. verysad.gif
Atrodo aukleji vienodai, taciau tikrai kiekvienas vaikas skirtingas, vieni nori viska patys daryti , kiti bijo tos atsakomybes ir jauciasi nesaugus ,jei jiems nepadedi mirksiukas.gif

Manau nereikia taip spausti vaikų, pats turiu tėvus, kurie spausdavo mane besimokant, darė didelį spaudimą, tikrai per didelį, ko pasekoje, būdamas vaikas net ėmiau nekęsti tėvų už tai... Mano pažymiai būdavo geri kaip vaikino, dalykų vidurkis siekdavo net apie 9,3.

Beto prižiūrėkite vaikus, kad šie nepersimokytų, nes tai gali pakenkti tiek fizinei, tiek emocinei sveikatai. Vat yra straipsnis apie tai.

Būkite atidūs, elkitės su vaikais kaip su draugais ar kolegomis, supraskite ir juos.

Iki
Atsakyti