Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

QUOTE(aurushka @ 2007 02 21, 13:27)
Beje, pridursiu ne i tema- ale uzduotis pratybose kartais protingi dedes suformuluoja taip. kad dar ir paciai triskart kitakart perskaityt reikia  blink.gif  Ar cia as viena tokia kiaura?

Man irgi taip buvo pernai, kai buvo dar pirmokas. Paprašė kad paaiškinčiau kažkokią užduotėlę, tai ir šiaip ir taip skaičiau nu pati nesupratau nors tu ką ko ten nori doh.gif Tai vaikas pasakė"Mama, tai ko jus ten mokė senais laikais, kad net primos klasės užduočių nesupranti" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringucia @ 2007 02 22, 08:59)
Man irgi taip buvo pernai, kai buvo dar pirmokas. Paprašė kad paaiškinčiau kažkokią užduotėlę, tai ir šiaip ir taip skaičiau nu pati nesupratau nors tu ką ko ten nori  doh.gif  Tai vaikas pasakė"Mama, tai ko jus ten mokė senais laikais, kad net primos klasės užduočių nesupranti"  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Mano vyras, paprasytas pagalbos, kad isvengtu tokio vaiko klausimo, paslapciom, tipo kitais reikalais, pas mane su vadoveliu atvare "pasitarti", ir po to jau kietas nuejo aiskinti uzduoties vaikui lotuliukas.gif

Atsakyti
Mano antrokiukas po pamokų buna pas močiutę kol grįždama iš darbo pasiimu. Tai jie ir pamokas paruošia kartu. Jis kaičiuoja sąsiuvinyje močiutė patikrina kalkuliatoriumi. smile.gif jei jam vieam kartais reikia tai sėdi rymo prie sąsiuvinio, dūsauja, sako: man vienam liūdna. Įpratimas sakyčiau čia jau, tik ne pats blogiausias
Atsakyti
Kai kurie uzdavinai pratybose buna neteisingi, truksta kai kuriu duomenu, ten karais tenka net sistemine lygti sudaryti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rela: 22 vasario 2007 - 16:16
QUOTE(Rela @ 2007 02 22, 17:02)
Kai kurie uzdavinai pratybose buna neteisingi, truksta kai kuriu duomenu, ten karais tenka net sistemine lygti sudaryti biggrin.gif

jep jau su tuom užduotim būna, kas tiesa tai tiesa ax.gif
gerai kad pirmokams neduoda namų darbų thumbup.gif
Atsakyti
ilgai svarsčiau,ar ruošti kartu,ar leisti savarankiškai.tai dar neiminta mįslė,nes visdėlto nieko ir neužduoda pirmoje klasėje.bet manau ,vaikui turi būti įdomu ruošti pamokas,jo nereikia versti sėdėti.pamokų ruošimas-savaime suprantamas turi būti dalykas.vaikas turi ruošti tik savarankiškai.kad įsitikintume,ar supranta,verta lyg atsitiktinai peržiūrėti užduotis,įvertinti,ar suprato ka daryti.kad dirbtų noriai,rasti kažkoki arkliuką paskatinimui-prieš varžybas,prieš filmuką,prieš žaidimą kieme ar pan.numatyti laiką,kiek užtenka namų darbams,o po jų tegul daro ką nori.kad nepervargtų,pamokas ruošti irgi valandėlę po pamokų.taip aš manau,ir nuo antros klsės būtinai taip darysiu.kitas visai dalykas,jeigu nesupranta.jaučiu kalimas knygų ir nervinis šokas prie pratybų nebūtini.tereikia suvokti,kas vaikui nesiseka ir tiesiog žaidimo forma padėti.pvz.mano pirmokui sunku su skaitymu.kalti bandėm,skiemenuot,žodžius visaip spėliot.o jam patiko kryžiažodžiai,kai iš žurnalo5 penki pabandė.prikarpiau daugybe žurnalų,prikūriau jam tų kryžiažodžių,ir palikau viena.na ka,mato vaikinas ,,namas,, vargsta vargsta,bet pats įrašo tiksliai raides.ir t.t ir po 2 savaičių ėmė skaityti,o jau nemokša buvo iki vasario mėnesio.dar buvo su skiemenim durdomas,raides kurias mato ir iš eilės sako.prikūriau pasakū apie plytas-priebalses,klijus-balses,pradėjo tiksliai skiemenuoti,pvz b-r-a-š-k-ė.junk,sakau, iki klijukų sujunki ,tai tada bra-š-kė.ir t.t
Atsakyti
Maniskis jau treciokas ,o pamokas dazniausiai kartu ruosiam.Nematau nieko blogo,nors tas ruosimas toks,kad stoviu ar sedziu ir ziuriu ,jis kuo puikiausiai pats viska padaro.Paprasciausiai man po to nereik visko tikrint.
Atsakyti
Labas rytas,
na va pagaliau, gal ir pas mus žiema pasibaigs biggrin.gif
o pamokas ruošiame kartu taip ir toliau, dabar dar papildomai pradėjome mokytis, kas mnaiškiui nesiseka ax.gif
Atsakyti
Na jei aš savo pirmokui nepriminčiau,tai jis visai namų darbų neatliktų doh.gif o kartais ką nors praleidžia,tad priežiūra būtina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Graž*Kia @ 2007 03 01, 15:49)
Na jei aš savo pirmokui nepriminčiau,tai jis visai namų darbų neatliktų doh.gif o kartais ką nors praleidžia,tad priežiūra būtina g.gif

na jau taip pirmokėlis ir mano ir visada turiu jam priminti, kad pamokas reikia daryti g.gif
Atsakyti
Maniskiai mokosi gerai (8,9,10) - bet abu labai skirtingi:
su dickiu(sestokas) iki dabar turiu uz nugaros stovet kad ka nors su pamokom darytu, o ne siaip veiklos susigalvotu,
o su mazium (antrokas) niekad nesedziu.
tikiuosi pagrandukas bus i jaunesniji tongue.gif

o siaip tai tingi mokytis doh.gif
ir as juos labai suprantu - pati doktoranturoje sedziu ir baisu pagalvot kokioj stadijoj tie mano mokslai dabar yra doh.gif blush2.gif doh.gif
vaikus "prispausti" zymiai lengviau:))
Atsakyti
QUOTE(dooovile @ 2007 03 01, 19:39)
vaikus "prispausti" zymiai lengviau:))

Labas rytas, na jau taip vaikus žymiai lengviau prispausti, o ypač mano mažiuka ax.gif
Atsakyti