Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

QUOTE(zaklina @ 2006 12 20, 16:56)
Tai bedos bedeles su tais mokinukais. Maniskis antrokas. Siaip neblogai sekasi-ir skaito ir skaiciuoja pakankamai gerai. Bet va su diktantu rasymu tai nezinau kas daryt. g.gif  Rasome namuose, kaip ir paraso neblogai.kokios trys klaidos,bet ir tos zioplos. Bet kai tik raso mokykloje, pamirsta visas taisykles- nosiniu prideda per daug arba visai nededa,veiksmazodziai "ka veikia?" irgi pamirstami.Vienu zodziu- 10 klaidu.O  kaip jus tokia problemele sprestumete? Ar verta tuos diktantus papildomai?

Labai priklauso nuo vaiko. mano nuomone, tie papildomi diktantai ar dar kokios užduotys tik apkrauna vaiką, įvaro stresą, o naudos... schmoll.gif gal geriau paanalizuot tas klaidas. maniškis penktokas, bėda su matematika, per kontrolinius klaidų marios , ateina draugė mokyti papildomai , išsprendžia krūvas uždavinių, ji sako - "nematau problemos, viską moka". Kitądien kontrolinis, vėl masė klaidų. Gal čia psichologinis faktorius . g.gif
Atsakyti
Man atrodo čia daug kas nuo vaiko priklauso. maniškė - ketvirtokė. Pradėjo lankyti mokyklą šešerių. Tačiau pamokų nereikia kartu ruošti nuo pat pirmos klasės. Jei ko nesupranta - klausia, paaiškinu. Bet niekada nekontroliuoju, ar paruošė, ar susidėjo viską į kuprinę ar pan. Kartas nuo karto pavartau pratybų sąsiuvinius, tikrinamuosius darbus. Parodau dukrai, kad man be galo svarbu, kaip jai sekasi mokykloje, bet pamokas ruošti yra jos darbas.
Atsakyti
Pirmą mėnesį teko vargti: kasdien turėjau ne tik priminti, kad reikia paruošti pamokas, bet ir man pačiai atsiversti sąsiuvinius ir pratybas ir patikrinti, ar viską, kas nebaigta mokykloje, baigė namuose. Pirmą mėnesį ir kuprinę kraudavome kartu. Kai visą sistemą perprato, problemos neliko - viską pasidaro pati.
Atsakyti
palang-mamyte,2006 12 13, 16:05
pries kelias dienas parase matematikos kontrolini ir kai rinko sasiuvinius padave kazkoki tik ne ta, o kontrolini parnese namo 

doh.gif

Truputį ne į temą, bet su jumortu:
Klasėje rašomas kontrolinis. Mokytoja vaikšto ir įdėmiai stebi, ar niekas nenusirašinėja. Visus, sučiuptus taip darant, be gailesčio varo lauk pro duris. Vidury pamokos pro duris į klasę kyšteli direktoriaus galva.
- A, čia kontrolinis vyksta, tikriausiai yra nemažai mėgėjų nusirašyti?!
- Mėgėjai už durų, - paaiškina mokytoja. - Čia tik profesionalai.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 12 24, 11:21)
doh.gif

Truputį ne į temą, bet su jumortu:
Klasėje rašomas kontrolinis. Mokytoja vaikšto ir įdėmiai stebi, ar niekas nenusirašinėja. Visus, sučiuptus taip darant, be gailesčio varo lauk pro duris. Vidury pamokos pro duris į klasę kyšteli direktoriaus galva.
- A, čia kontrolinis vyksta, tikriausiai yra nemažai mėgėjų nusirašyti?!
- Mėgėjai už durų, - paaiškina mokytoja. - Čia tik profesionalai.

Geras čia... thumbup.gif
Atsakyti
Mano vaikas - pirmokas, bet pamokas ruošia neliepiamas. Tiksliau, labai gerai supranta pareigą paruošti pamokas. Tačiau kaip jis jas ruošia, kiek laiko tai užtrunka ir kiek nervų kainuoja man - čia jau kitas klausimas. Tikrai, kai atsisėda ruošti, tai ruošia 4-6 val., nes tai jam pertraukėlė, tai jis kažką nori papasakot, tai vėl kur dėmesys nukrypo.
Atsakyti
Problema su pamoku ruosimu ir aplamai mokymusi prasideda nuo to, kad musu mokymo sistema nera pritaikyta vaikams. Programos be galo sunkios, tema veja tema, nera kada net suvirskinti, ka ismokai. Mes nebuvom taip perkrauti. O jeigu vaikas dar turi mokymosi sunkumu - tada jam dar blogiau. Tik ypac gabus vaikai sugeba viska patys padaryti, suprasti, ismokti. Kitiems - neurozes, agresija, apatija... Ir vardan ko tai? Kadangi paciai teko lankytis uzsienyje ir siek tiek susipazinti su kitokia mokymo sistema, tai noreciau kad atsilieptu mamos, kuriu vaikams sunkiai sekasi mokytis 3-je klaseje ir kurie turi nors kokiu vystymosi sutrikimu, bet mokosi bendrojo lavinimo mokykloje Vilniuje. As pati vargstu su savo vaiku, ir zinau, kad kitos mamos irgi daug pastangu deda, kad ju vaikai nors kaip nors kapanotusi iki 4 klases. Noreciau surinkti iniciatyvine tevu grupe kad organizuoti klase, kurioje vaikai butu mokomi per patyrima, igautu daugiau socialiniu ir bendravimo igudziu. Tai butu jau penkta klase nuo 2008 m rugsejo. Taigi ieskau dabartiniu trecioku.
Atsakyti
mes leidom sūnų mokyklon nuo 6m bet labai pasigailėjom iki penktos klasės sėdėjom kartu ir ruošėm pamokas daba tik tikrinu(jis šeštokas)bet tai jei nepatikrini tai ir nepadaro nors mokytojai kaip vienas sako turi galva ax.gif tik užupakaliuke pilna adatu ir da tinginukas geras blink.gif blush2.gif tai vis dar tikiuosi kad išaugs supras kad nori nenori bet reikia g.gif
Atsakyti
Mano penktokė ir turiu-oho- kaip turiu tikrint. doh.gif
Atsakyti
MAniškis yra septintokas,tingi pamokas ruošt,o labiausiai nesuprantamas tas abejingumas.Kol netikrini,tai nieko neužduota,o pasirodo visada būna tų namų darbų,tik jis jų nedaro.Tai dabar spaudimo trupučiuką gavo ir pamokas ruošiam kartu.O krūviai tai išties dideli.
Atsakyti
Maniske irgi penktoke. Kova kiekviena diena. Atsakomybes nulis. Nieko neuzduota, o kai prasai parodyti ka jie siuo metu mokosi ispradziu buna duru trenksmai, bado akcijos ir pan. dalykai. Tada nutaisau toki veida,kad ... parodo. O tada ir prasideda: ups pamirsau, ups bet gal nereikejo nepamenu, ups.... Aiskinu aiskinu prasau truputuka papildomai padirbeti,einu karts nuo karto i mokykla, kad namie maziau makaronu kabintu. Nu gabi isssisukinetoja norstu ka. Betkai spaudi dar rieda,neduok dieve kazkokie rupesciai ir mano istarta fraze: dukryte as tavimpasitikiu,tikiuosi tu manes nenuvilsi ir busi atsakinga. Viskas... blink.gif pasipila 3-6, nors nusisauk. Pasikalbi bet veltui. Ir kaip iskiepyti ta nora? Kartu ruosti nenori, atskiraivisai neruossia.
O tai papasakosiu bajeriuka: sako mamyte,ar galiu su drauge ruosti pamokas? Pagalvojau niu nebloga mintis, o gal... griztu muzika plysauja, vaikisko sampano butelis ant stalo blink.gif mokosi anglu-kontroliniui! doh.gif
Atsakyti
Manasis sestokas. o problema del pamoku ruosimo nuo pirmos klases. Viskas isbandta...Jei tleidziu vadeles, tai jis pareiskia, kad as ji turbut perlepinau. Kai paspaudziu, sako suteik man savarankiskumo.
Papildyta:
sako reikia motyvuot...Reikia pazadet jei uzsibrezta tiksla pasieks koki apdovanojima. Bet kad manajam buvo sunku sugalvot ko nori Kadedom dovanu. Tai kai pasiuliau susigalvot priza uz gera antro pusmecio baigima, tai ats dar taip irnesulaukiu
Atsakyti