Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

QUOTE(Uvė @ 2006 12 14, 22:01)
pasikartosiu, kad pirmokams jokie namų darbai negali būti užduodami. na, nebent tėvai to pageidautų.

taip mokytojos neturi teisespradinukams uzduoti namu darbu, bet kaip esu kalbejusi su mokytoja jau pirmoje klaseje, tai ji sake, kad programos labai sudetingos ir orientuotos i auksciausius gabumus turincius vaikus, todel nelabai imanoma visko suspeti per pamokas. Gaunasi lyg uzburtas ratas, uzduoti namuose negali, o pamoku laiko neuztenka doh.gif Todel, bent jau musu klases mokytoja, prasydavo tevu, jei imanoma, papildomai namuose su vaikais padirbeti, tam kad zinias geriau isisavinti, nes tos del nespejimo paliktos spragos, ateityje smarkiai atsiliepia.
Dabar mano antrokas, teoriskai lyg irgi dar negalima uzduoti namu darbu, taciau rinko tevu parasus, kad galetu mokytoja leisti vaikams nesti knygas namo ir padaryti tai, ko nespejo pamoku metu.
Atsakyti
QUOTE(Uvė @ 2006 12 14, 23:01)
pasikartosiu, kad pirmokams jokie namų darbai negali būti užduodami. na, nebent tėvai to pageidautų. tad jei pratybos - klasės darbas, tai ar tėvų reikalas jas tikrinti? gal man per pamokas kasdien sėdėti ir vis paraginti savo vaiką dirbti, o ne varnas šaudyti? nemanau, kad turėčiau aiškinti mokytojai, kaip per pamoką pamatyti visus vaikus. pedagogė ne aš, o ji.<...>keisčiausia, kad mokytoja nė nemato problemos - nemato nuobodžiaujančio vaiko, pustuščių pratybų.

drinks_cheers.gif
Aš tikrai nieko prieš, kad būtų užduodama šiek tiek namų darbų, bet pratybos turi būti tikrinamos ir vertinamos mokytojų, o ne tėvų (tėvai turėtų jas pavartyti tam, kad susipažintų, kaip sekasi jų vaikui). Mokytoja tam ir yra, kad mokytų ir vertintų (beje, vertindama mokinio pasiekimus savotiškai įvertina ir savo darbo-nedarbo rezultatus...).
Atsakyti
Maniškis trečiokas ir pamokas ruošiame dažniausiai kartu. Tokios ten ir pamokos - pabaigiam pratybas, jei nepabaigta, išsiaiškinam jei kas neiašku, parašom dailyraštį ir t.t. Pratybas tikrinu kasdien, žiūriu ar viskas jam aišku, ar supranta, kaip sekasi.
Atsakyti
Kartu namų darbų neruošiu,bet vakare visada patikrinu.Negalima visko užkrauti tik mokytojai,tėvai taippat turėtų rūpintis savo vaikais ir jų mokslais.
Atsakyti
Pamoku kartu neruosiame, tik isimtinais atvejais, kuriu buna labai retai, aiskinames tai, kas nesuprantama smile.gif
Atsakyti
Kol sūnus buvo pradinėse klasėse, buvau priversta tikrinti namų darbus vien dėl to, kad reikėdavo pasirašyt po visokiom mokytojos replikom, įvertinimais ir pastabom. Nebuvo net kalbos apie tai, kad pradinukams neužduodama namų darbų - užduodama ir visai padoriai. Atseit, nespėjama pamokose. Chmm, visa klasė nespėdavo. g.gif pati galiu tik džiaugtis, kad manęs NIEKADA tėvai nėra tikrinę, nebent prašydavau pati paklausinėti kokių anglų žodžių ar pan. Ir sūnui visad kartoju, kad kreipkis, jei reikia pagalbos, bet į kuprinę tikrinti nelįsiu. Aišku, naivu tikėtis, kad šeštokas bachūras yra toks sąmoningas ir tuo nepapiktnaudžiauja, bet labai tikiuosi, kad taip ir ugdysis sąmoningumas.
Atsakyti

Maniskis 3-ciokas,pamokas pradeda ruosti vienu ir tuo paciu laiku-jis tai gerai zino 17val.visi filmukai ir t.t.i sali ir jis tai gerai zino-priminti nereikia schmoll.gif Pamokas daro savarankiskai,o paskui as patikrinu-aptariam mirksiukas.gif Kolkas su pamoku ruosimu neturim problemu,ziuresim kaip bus ateity ax.gif
Atsakyti
Na mano mergaitė aštuntokė, bet viskas pas mus atvirkščiai. Iki 7 klasės vidurio ji mokėsi, geri pažymiai, namų darbus visada ruošdavo, galėdavai niekada netikrinti. O vat paskutiniu metu tai beveik iš vis neruošia, sako jai nereikia ir taip tipo moka ir tingi daryt, nežinau kaip , bet ji iš tikrųjų visada išsisuka. Ir pažymiai nors šiek tiek suprastėjo, bet nelabai be to ir klasė aukštesnė.
Atsakyti
Mano vaikui beveik 8m jis antrokas,dug kas sake neleist vaiko 7m i pirma klase,bet as leidau ir nesigailiu.Turbut priklauso nuo vaiko ar ji galima leist tokio amziaus i mokykla.Padet jam ruost pamokas reikejo ir dabar tenka nors yra labai protyngas.

Atsakyti
Mano panelyte yra trecioke(8metu).Mes sedime karts nuo karto kartu prie namu darbu.Ji labai greitai nori namu darbus paruosti ir kuo greiciau eiti su draugemis zaisti.
Cia jos problema,ji bet kaip padaro namu darbus,jei manes salia nera ir jau akis dega,galvoje - vien drauges.
Tai va savo noriu sedziu salia jos ir ja priziuriu,kad ji kruopsciai be klaidu atliktu namu darbus.
Atsakyti
Kai kada padedu, bet dazniau tikrinu biggrin.gif
Atsakyti
Tai bedos bedeles su tais mokinukais. Maniskis antrokas. Siaip neblogai sekasi-ir skaito ir skaiciuoja pakankamai gerai. Bet va su diktantu rasymu tai nezinau kas daryt. g.gif Rasome namuose, kaip ir paraso neblogai.kokios trys klaidos,bet ir tos zioplos. Bet kai tik raso mokykloje, pamirsta visas taisykles- nosiniu prideda per daug arba visai nededa,veiksmazodziai "ka veikia?" irgi pamirstami.Vienu zodziu- 10 klaidu.O kaip jus tokia problemele sprestumete? Ar verta tuos diktantus papildomai?
Atsakyti