Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

Mamytės, mano tai patirtis tokia; kai vaikas nuėjo į pirmą klasę, mokytoja pasakė, kad jis visiškai neparuoštas mokyklai (darželyje neparuošė), todėl reiks mums dirbti papildomai. Tai sakau mokytojai - galime mes patys savarnkiškai namie dirbti, o mokytoja griežtai pasakė ne - tėveliai kartais iš vaikų per daug reikalauja ir vaikus ne taip moko. Mokytoja pati parinkdavo mano sūnui užduotis namie atlikti, ir aš pas ją nueidavai pasikonsultuoti. Sekdavau kaip vaikas atlieka namų užduotis, padėdavau jam. Ir per tuos pirmuosius metus mes viską išmokome, net gi gražiai rašyti. Manau, čia labai svarbu darbas su mokytoja. Rezultatais likome patenkintos abi- ir aš ir mokytoja.

Dar norėčiau pažymėti, kad kai mes lankėme prailgintą grupę, vaikui sunkiau sekėsi mokslai, tai net pati mokytoja parekomendavo, kad neleisčiau aš sūnaus į prailgintą grupę, nes mokykloje triukšmas visą dieną išvargina vaiką. O vaikas sugrįžę iš mokykos turi bei 1 valanadą skirti poilsiui- pamiegoti, pagulėti ir tik vėliau ruošti pamokas. Bet irgi su tais pačias intervalais kaip mokykloje 20 min. darbo - porą minučių pertraukos ir pan. Manau, labai svarbu sekti, kad vaikas nepavargtų nes tada visas mokymasis bus veltui.

Atsakyti
QUOTE(jolanta augustauskiene @ 2006 02 25, 22:41)
Labas mano dukra antroke bet pamokas ligi siol ruosiame kartu.Man nusibodo jau salia jos sedet bet ji viene neruosia jei kas puola i asaras verysad.gif

Miela mamyte, namo situacija irgi buvo panaši, nebūni šalia kai pamokas ruošia, vos kas neišeina tai į ašaras. Tai aš vis kartoju savo sūnui, kai aš buvau maža, ir man neišeidavo, bet mokiausi mokiausi ir gavosi. Ir dar sakau, geriau jau mažiau parašyk, bet gražiai. Gal jūs mamyte pabandykite net gi pažaisti ruošiant pamokas (aš taip darydavau), pavyzdžiui, sakykyte: nu pabandyk tą užduoti padaryti viena - juk tau puikiai sekasi, o aš po to pažiūrėsiu. Arba tu parašyk ir aš tą patį parašysiu - žiūrėsim kas gražiau parašė. Na o jeigu kas neišeina tai tada banadndom kartu. Tik nedarykite pati už vaiką. Ir kai atlieka užduotį būtinai pagirkite; nu matai kaip viena gražiai parašei, net aš taip nemokėčiau ir pan. Būtinai girkite, skatinkite dukrelės pasitikėjimą savimi. Ir dar mamyte, kai ruošiate pamokas kartu - nerodykite suserzinimo (nors ir man kartais būna), tik geras nuotaikas, jei pirmą kartą nesigavo, antrą kartą būtinai gausis.
Sekmės..
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2006 02 26, 18:02)
Miela mamyte, namo situacija irgi buvo panaši, nebūni šalia kai pamokas ruošia, vos kas neišeina tai į ašaras. Tai aš vis kartoju savo sūnui, kai aš buvau maža,  ir man neišeidavo, bet mokiausi mokiausi ir gavosi. Ir dar sakau, geriau jau mažiau parašyk, bet gražiai. Gal jūs mamyte pabandykite net gi pažaisti ruošiant pamokas (aš taip darydavau), pavyzdžiui, sakykyte: nu pabandyk tą užduoti padaryti viena - juk tau puikiai sekasi, o aš po to pažiūrėsiu. Arba tu parašyk ir aš tą patį parašysiu - žiūrėsim kas gražiau parašė. Na o jeigu kas neišeina tai tada banadndom kartu. Tik nedarykite pati už vaiką. Ir kai atlieka užduotį būtinai pagirkite; nu matai kaip viena gražiai parašei, net aš taip nemokėčiau ir pan. Būtinai girkite, skatinkite dukrelės pasitikėjimą savimi. Ir dar mamyte, kai ruošiate pamokas kartu - nerodykite suserzinimo (nors ir man kartais būna), tik geras nuotaikas, jei pirmą kartą nesigavo, antrą kartą būtinai gausis.
Sekmės..

Patarimas istiesu vertas demesio thumbup.gif o kaip manot ka daryti,jei viska daro piktybiskai, paprasciausiaitu nedaryk dabar nieko privalai sedeti salia,nes AS ruosiu pamokas. Arba kaip sukontroliuoti ta pasiruosima kitai dienai doh.gif ziurek ir vel pastaba neparuose to, neatsinese ano... galmieli teveliaigaletumet pamokas vaikui padetisusidet. verysad.gif Ka cia susidet pamokas, padedam viska nuo Aiki Z, nes arba oi pamirsau arba ne taip supratau. unsure.gif Kantrybe dalykas geras, bet ka jei stengiesi su sypsena, kantriai,neskubant, o ji sypsosi ir niekas nejudai prieki. Lyg butu devil.gif Deja o ji jau ketvirta baigineja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2006 02 26, 18:50)
Patarimas istiesu vertas demesio thumbup.gif o kaip manot ka daryti,jei viska daro piktybiskai, paprasciausiaitu nedaryk dabar nieko privalai sedeti salia,nes AS ruosiu pamokas. Arba kaip sukontroliuoti ta pasiruosima kitai dienai  doh.gif ziurek ir vel pastaba neparuose to, neatsinese ano... galmieli teveliaigaletumet pamokas vaikui padetisusidet. verysad.gif Ka cia susidet pamokas, padedam viska nuo Aiki Z, nes arba oi pamirsau arba ne taip supratau.  unsure.gif Kantrybe dalykas geras, bet ka jei stengiesi su sypsena, kantriai,neskubant, o ji sypsosi ir niekas nejudai prieki. Lyg butu devil.gif Deja o ji jau ketvirta  baigineja blink.gif

Miela mamyte, net nezinau ka patarti, bet noreciau pasidalinti mintimis. Mano vaikas irgi kartais tai ta pamirsta, bet mokytoja del to neprikaistauja. Juk vaikai gi ne kareiviai. Mes klaseje nupirkome papildomu sasiuviniu, piestuku ir t.t. ir jeigu vaikas ka pamirta mokytoja jam skyria is 'rezervo" ir nera tragedijos. Ir viena knyga gali dviese paskaityti klaseje. Ir mokytoja jeigu paraso pastaba tai labai jau svelniai: pavyzdziui: labai liudna - diktantas 4 klaidos. Pirmoje klaseje turejome kita mokytoja tai ji vis i knygeles pastabas rasydavo: neturi sasiuvinio, neturi liniuote - atrodo, kad tai pasaulio pabaiga, o vaikas tai isidejas ta sasiuvini ar linuote, bet kuprineje "neranda', gal ir pas jus ta beda - vaikas viska turi, bet kai tiek daug vadoveliu ir sasiuviniu tai kokia liniuote ir "pasimeta" kuprineje. Nes kai vaikas susideda pamokas nueina i mokykla, tai jau po pirmos pamokos kuprineje viskas "susimaiso".
O del pamoku darymo, tai sunku pasakyti ar ji visus keturis metus tai elgiasi. Mano manymu, Jusu dukrytie labai truksta demesio, ypatingai jeigu turite mazesni leliuka. Tai gal pamuoku ruosimas jai - vienintelis Jusu demesio saltinis. Gal jai atrodo, kad kitam leliukui skiriate daugiau demesio. (Nezinau, mamyte, koks Jusu vaikuciu amziaus skirtumas)
Ka as daryciau Jusu vietoje, tai pabandyciau taim paaukoti kelis vakarus ir pasakyti dukrytei, kad jeigu tu viena paruosi pamokeles tai po to mes abi eisime... sugalvokite koki uzsiemima, kuri kartu padarytumete, pavyzdziui, knyga paskaityti, zurnala apie Barbe, ar suversime tau labai grazius karolius (nezinau ka megstate). Tai yra jeigu ji padarys pamokas viena, tai tada liks laiko jums abiems kitai veiklai. Svarbu, kad ji po truputi pradetu viena dirbti. Bet pasidomekite kaip jai sekasi. Dar mamyte, as savo sunui vis kartoju, tu jau didelis ir pats gali, moki ir vis pagiriu, nu va pats padarei ta ir ta ir vienas pamokas jau paruosi tu jau didelis... Gal ir jus taip pabandykite - sakykite, kad ji didele - viska, viska gali pati ir jai puikiai sekasi, nebutinai pradekite nuo pamoku ruosimo...
Tikiuosi viskas bus gerai...

Atsakyti
Na mums tai visus ketverius metus taip.Del demesio,tai ji truputuka egoistiska.Kodel taip sakau? Nes kai turiu laisvo laikoir matau, ji nieko neveikia, na tiesiog namie trinasi, sakau:gal ka nori nuveikti. Nea tingiu, o kam, as pavargusi. Einu kuo nors uzsiimti, o cia mazoji turi laiko, tai gal... Tada su mazaja kuo nors uzsiimu ax.gif o cia mano dicke, asis nuobodulio mirstu, o jus cia linksminates. Galu gale as ne klounas blush2.gif . Odel pamoku,manau ji tiesiog tingi ir mokytojaji jau uzkniso. Norsji kaip pedagoge turetu tokiu dalyku nesureiksminti,bet ja net klases draugai nebepasitiki, nebenori i komandines uzduotis imti. Zodziu vargelis. verysad.gif Siaip tai isbandziau laaaabai daug metodiku, perskaiciau ne viena knyga siuo klausimu. Taciau to taip vadinamo cinkelio nerandu, nebezinau kaip sudominti mokslu kaip pazadinti zingeiduma. Nesigiriant fantazijos ir kantrybes tai man netruksta. Tik va rezultatu nepasiekiu unsure.gif , bet nenusiminu yra kaip yra bus kaip bus, turi vargeli ir nesi biggrin.gif
Aciu sekme man tikrai pravers. Cia jums 4u.gif
Atsakyti
Aciu sekme man tikrai pravers. Cia jums 4u.gif
[/quote]

4u.gif Aciu labai, bet nera uz ka blush-anim-cl.gif
Atsakyti
su mano mergina tai bėda tokia; pamokas ruosia, bet..... nuolatos pamiršta ką turi padaryti. Iki rimtų problemų ne verysad.gif prieinam šiaip mokosi gerai klasėje dirba, bet namuose paklausus ar padarė namų darbus sako padariusi klausiu ka darė - parodo, bet pasirodo dar reikėjo ir to ir ano...... tai lapkričio mėn. paprašiau mokytojos, kad užrašytų į sąsiuvinuką kievienos dienos namų darbus. Kol rašė viskas gerai buvo, mokytoja sako gal neberašykin gal jau pati..... kur tau vakar sužinau, vėl namų darbų pusė ištisai nepadaryti. nebežinau ką daryti nors pati esu mokytoja. Mergaitė trečiokė kaip skiepyti tą atsakombės jausmą nebežinau.
Atsakyti
na, as tai nuo pirmu dienu stengiuos kuo maziau buti salia kai ruosiamos pamokos.
nes pastebejau, kad po poros kartu, tiesiog jam smagiau kai as salia, beto negalvoja is karto manes klausia.
kad matematikoje nepadarytu klaidu liepiu piestuku parsyti, o kai patikrinu, tada jau parkeriu. rasymui, gauna, dar papildomu uzduociu, tad pasitreniruja, o tada jau raso kas mokyklai reikalinga. nesuku galvos, kad vel klaidu pridaro. abu patikriname, istaiso ir viskas.
siap mokytoja visad pzymi kiek ko reikai padaryti, tai nesunku susekt ko nedadare. kuprineje revizija padaru karta per savaite. kadangi visas priemones turi,tvarkarstis palei nosi- tai jau jo reikalas susikrauti kas tai dienai butina. pamirsta ka gauna- pastaba. o del pastabu pas mus susitarimai savi mirksiukas.gif
manau daugiau savarankiskumo jiems reikia. pvz.: as pirmoke tingedavau is vakaro pamokas susideti, bet kai karta ryte skubedama kazka pamirsau ir lekiau ziema su uniforma namo pasiimti, jauciau didziule geda ir nuo to laiko iki pat mokyklos pabaigos kraudavausi kuprine vakarais.
Atsakyti
tarp tėvų ir mokytojos buvo susitarta, jei vaikas per pamoką atliko visas užduotis, pratybas palieka klasėje. maniau, kad procesą turėtų valdyti mokytoja, t.y. tikrinti, ar užduotys atliktos. kai praeitą savaitę vaikas atsinešė vieno dalyko pratybas, nustėrau - beveik pusė užduočių nepadarytos, nepabaigtos, padarytos klaidingai. norėjosi gerai išsikeikti kur nuėjus - tai ką mano vaikas tris mėnesius veikia per pamokas? ar tai normalu? ar aš kasdien turiu skambinėti mokytojai ir prašinėti, kad primintų vaikui pasiimti pratybas namo? jokių vertinimų (saulyčių, gėlyčių ir t.t.) nerašo, per tris mėnesius nebuvo nei vieno patikrinamojo testo.

prašyčiau mamų pasidalinti patirtimi, kaip vyksta mokymo procesas jūsų klasėse, kaip dažnai rašomi patikrinamieji testai, iš ko galite spręsti apie savo vaiko mokymosi lygį, ar dažnai tenka pratybų užduotis pabaiginėti namie. numanau, kad mokytoja nekontroliuoja mokymo proceso, neturi jokio aiškiaus mokymo ir žinių patikros metodo. liberalus žaidybinis mokymas, deja, turi vieną aiškų minusą - kiek liks vaiko galvoje atsakingi patys tėvai.
Atsakyti
Na iš tavo aprašymo galima spręsti,kad kažkas čia ne taip.Tik neparašei kurioje klasėje tavo mokinys.Gal nesiimsiu nieko teisti nes neturiu tokios teisės biggrin.gif ,geriau parašysiu kaip ir kokia tvarka mokosi mano trečiokėlis:klasėje daugiau dirbama iš knygų arba padalomosios medžiagos o pratybas dažniausiai atliekamos namuose-namų darbams.Testai - žinių patikrinimai vyksta gana dažnai,savaitėje vienas- būtinai.Vertina raidelėmis A-labai gerai,a-gerai,B-patenkinamai,b-nepatenkinamai,c-būtina atkreipti dėmesį.Aš žinoma jau norėčiau,kad būtų vertinama pažymiais,tačiau kadangi yra kaip yra turiu pasitenkinti -raidėmis.Jų pažymių knuygelėje būna gana daug,todėl nesunku suprasti kaip sekasi vaikui.
Tiesa,savaitgaliams niekada neužduodami namų darbai.
Tai va,surašiau kas mano manymu - esmė.
Atsakyti
vaikas pirmokas, tad namų darbų užduoti neturėtų. klasėje mokosi iš pratybų ir vadovėlių.

kiek man aiškino pedagogė draugė, darbas klasėje turėtų būti organizuojamas taip, kad pratybų užduotys būtų atliktos klasėje. pratybų sąsiuvinius mokytoja turėtų kasdien tikrinti per pamoką arba surinkdama patikrai. mažiausiai kartą per mėnesį vaikai turėtų atlikti matematikos, lietuvių, pasaulio pažinimo, tikybos/etikos testus, kuriuose būtų užduotys iš viso mėnesio kurso. patartini tarpiniai patikrinamieji trumpesni testukai kas dvi savaitės. testų užduotys turėtų būti atliekamos per nustatytą laiką, patartina ne mažiau 12 užduočių (tarpiniuose testukuose - 6-10 užduočių). deja, ji tik gūžčiojo pečiais, kai pasakiau, kiek neatliktų užduočių mano pirmoko pratybose, kad nerašę nei vieno to dalyko testo. pasijutau sumautai. deja, neturiu galimybės vaiko paimti iš mokyklos, tad jis grįžta vienas. ką parsineša, tą parsineša. ko neparsinešdavo, maniau, kad viskas OK. bet kaip mokytoja tris mėnesius nepastebi pustuščių pratybų, man neaišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uvė: 10 gruodžio 2006 - 21:29
QUOTE(Ryžulia @ 2005 11 17, 17:26)
Aš manau, kad tėvai turi stipriai kontroliuoti vaiką, kad jis darytų pamokas, o jei jam nesiseka-daryti jas kartu.

Jum, gerai, kad taip manot mirksiukas.gif Aš rimtai . Nes aš manau, kad vaikas turi išmokti atsakomybės ir pamokos - tai jo reikalas, pareiga, ir dėl tokio savo manymo turiu problemų su savo mažuoju. Manyčiau taip, kaip jūs, kogero jokios problemos nebūtų doh.gif sedėčiau ir daryčiau pamokas kartu.

Esmė ta, kad didžiosios (ji dabar 10-okė) niekada nekontroliavau dėl pamokų darymo-nedarymo išmokimo, pamokų susidėjimo ir pnš., ir to niekada nereikėjo. Žinojo tik, kad jei ko nesupras, gali klausti, paaiškinsim. Per 10metų paklausė kokius 5 kartus lotuliukas.gif ir mokosi kuo puikiausiai.

O va mažasis doh.gif ... tai iki šiol (jau ketvirtokas) tai pamiršo padaryti, tai užsirašyti, tai parsinešti tą, kame užrašyta, tai knygą, iš kurios padaryt užduotis reiks, tai su vakarykštėm pamokom išėjo, tai su treninginėm kelnėm ir sportbačiais grįžo, džinsus ir batus palikęs, tai striukę pamiršęs, nes šilta buvo it t.t. ir pnš doh.gif doh.gif doh.gif O jau jei galima nedaryti (tiksliau nusimuilinti kaip nors) tai jau būtinai ta proga pasinaudos. O atsakymas visada vienodas: ,,viską padariau" doh.gif
O aš tiesiog bijau stovėti su bizūnu už nugaros, kaip žandaras, kad nenutiktų taip, jog atsitraukus (kai kiti jau mokysis suprasdami, kad tai daro sau), maniškis padarys išvadas, kad galima galutinai atsipalaiduoti, nes jo pamokų reikia mamai ir mokytojai, o ne jam pačiam unsure.gif Tai, va ir vargstam naudodami metodą ,,savaitę dvi - tikiu ir nekontroliuju (tik primenu, bet netikrinu), o paskui dieną dvi kontroliuoju, kad ir tikiu" Tada baudžiu už apviltą pasitikėjimą ir aišku, aiškinu tai, ko matau iš klaidų, nelabai supratęs ax.gif. Po truputėlį judam į priekį, bet sunkiai. doh.gif

Ačiū dievui turim gerą mokytoją, su kuria nuolat palaikome ryšį ir randame kompromisą, nes ji kaip ir visi mokytojai, irgi pageidautų, kad viskas, kas užduota būtų padaryta jei ne paties iniciatyva, tai bent jau mamai verčiant ir betarpiškai padedant hihihi.gif Bet, problema tame, kad aš, kaip jau rašiau, manu kitaip doh.gif Žiūrėsime, kas bus bus 5-oj kl.... kiek baisoka unsure.gif
Atsakyti