Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

Medini, bet verslu pradėjo verstis ne sutuoktiniai, o sutuoktinis. Ir mano sutikimo niekur nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2010 02 22, 10:06)
Medini, bet verslu pradėjo verstis ne sutuoktiniai, o sutuoktinis. Ir mano sutikimo niekur nebuvo.

Sutikimo ir nereikia. Preziumuojama, kad verslas pradėtas bendru sutarimu.

1. Sandoriai, sudaryti be kito sutuoktinio sutikimo ir vėliau jo nepatvirtinti, gali būti nuginčyti pagal sutikimo nedavusio sutuoktinio ieškinį per vienerius metus nuo tos dienos, kai jis sužinojo apie tokį sandorį, jeigu įrodoma, kad kita sandorio šalis buvo nesąžininga.
Atsakyti
Turiu klausimėlį.Draugė už komunalines paslaugas turi skolą apie 3000 lt.Aišku buvo teismas,po to anstoliai.Ji pasirašė su anstoliu sutartį ,jog kas mėnesį mokės po 200 lt.Jau įmokėjo 2200,tačiau butų ūkis negavo nė cento.O juk kuo daugiau sumoki skolos,tuo mažiau butų ūkis skaičiuoja delspinigių.Tai taip išeina,kad anstolis disponuoja tais pinigais kaip nori. O vargšei moteriškei reikia kas mėnesį mokėti apie 50 lt. delspinigių,nes gerbiamas anstolis per 11 mėnesių nesugebėjo nė vieno pavedimo padaryti butų ūkiui.Parašė ji skundą anstolių rūmams,tai teks palaukti atsakymo.Gal Jūs galit ką patarti?
Atsakyti
Sutuoktiniai neissiskyre, bet kartu negyvana 7 metus. Sunus nori padovanoti tevui buta, kuris uz ji, aisku, nemokes mokesciu. Ar anstoliai skolos ieskos pas sutuoktine, jei butas bus dovanotas vyrui? g.gif KAip tokiu atveju daryti geriau, laukiu patarimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vikute321 @ 2010 02 26, 21:32)
Turiu klausimėlį.Draugė už komunalines paslaugas turi skolą apie 3000 lt.Aišku buvo teismas,po to anstoliai.Ji pasirašė su anstoliu sutartį ,jog kas mėnesį mokės po 200 lt.Jau įmokėjo 2200,tačiau butų ūkis negavo nė cento.O juk kuo daugiau sumoki skolos,tuo mažiau butų ūkis skaičiuoja delspinigių.Tai taip išeina,kad anstolis disponuoja tais pinigais kaip nori.  O vargšei moteriškei reikia kas mėnesį mokėti apie 50 lt. delspinigių,nes gerbiamas anstolis per 11 mėnesių nesugebėjo nė vieno pavedimo padaryti butų ūkiui.Parašė ji skundą anstolių rūmams,tai teks palaukti atsakymo.Gal Jūs galit ką patarti?

Uz skola, perduota teismui, butu ukis jokiu procentu neturi skaiciuoti, viska paskaiciuoja antstoliai. O ka sako antstolis?
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2010 03 04, 10:05)
Uz skola, perduota teismui, butu ukis jokiu procentu neturi skaiciuoti, viska paskaiciuoja antstoliai. O ka sako antstolis?

Anstolio jau antra savaitę nėra,o padėjėja skėsčioja rankom.Aiškina,kad nieko nežino.Bet pagalvojau ,tai kodėl butų ūkis skaičiuoja delspinigius,jei byla pas anstolį ir jam reikia mokėti? g.gif Reiks pasakyti draugei,kad nueitų į butų ūki pasiklaustų.Tikrai logikos jokios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikute321: 04 kovo 2010 - 17:59
Gal kas žinote, per kiek dienų nuimamas sąskaitos areštas po to, kai anstoliui pristoma pažyma, kad darbo užmokestis arba vaiko pinigai pervedami į būtent tą sąskaitą.
Atsakyti
QUOTE(Mon Amour @ 2010 03 09, 14:54)
Gal kas žinote, per kiek dienų nuimamas sąskaitos areštas po to, kai anstoliui pristoma pažyma, kad darbo užmokestis arba vaiko pinigai pervedami į būtent tą sąskaitą.

Ta pacia arba kita diena, nepangek paskambinti paraginti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2010 03 10, 01:39)
Ta pacia arba kita diena, nepangek paskambinti paraginti 4u.gif

Labai ačiū už atsakymą 4u.gif O aš pasiskambinau pasiteiraut šiuo klausimu, tai man pasakė, kad geriausiu atveju nuimamas arštas tik po 1,5savaitės nuo pažymos pateikimo verysad.gif
Atsakyti
labutis,kreipiuosi i jus,nes mazai ismanau istatymus blush2.gif Situacija tokia,pries kelis metus mano vyras per ukio banka paeme kompiuteri,mokejo tvarkingai kol neteko darbo,esme tame,kad nuo mane anstolis nuskaiciuoja,paeme vaiko alimentus,nusiunciau jam pazymas,alimentu negrazino,tik nuskaitineja po 20 %,siandiena pasiziurejau sutarti kur imta,jis paimtas pries mums dar susituokiant,vadinasi dar nebuvome seima,ar teisiskai jis gali taip elgtis,ir dar jis man neatsiunte jokio rasto,ar ispejimo ax.gif
Aciu labai atsakiusioms mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Astaite1 @ 2010 02 21, 14:02)
Patarkit prašau ir man. Mano vyras turi individualią įmonę, todėl už įsipareigojimus esame atsakingi abu. Veikla kelis metus sekėsi neblogai. Prieš keletą metų nutarė plėstis ir paėmė iš banko paskolą ir įsigijo miškovežį (seną kledarą, kuris daugiau lūžo, nei važiavo). Prasidėjus krizei ėmė trūkti pinigų paskolai mokėti, dar dasidėjo tai, kad už paslaugas rangovai neatsiskaitė ir vyras įklimpo į skolas. Skolos didelės, jo įmonei, jei kas būtų užsiėmęs, seniai būtų paskelbtas bankrotas, o jis pats įmonės neuždaro, nes neatsiskaitęs su VMI. Daugelis skolų yra oficialiai priteistos ir dar su metinėmis palūkanomis, todėl jos nuolat auga. Jis niekur nedirba tik savo IĮ. Aš dirbu ir visas mano atlyginimas yra oficialus. Praeitų metų sausį patyriau tikrą šoką, kai nuvažiavau į bankomatą pasiimti pinigų, o ten buvo
-18000,- Lt. Galvojau bankomatas sukvailiojo, grįžus į darbą pasitikrinau sąskaitą ir radau, kad antstolis mano sąskaitoms uždėjo areštą virš 18000 Lt. Susiskambinau su anstoliu, pristačiau visas pažymas, kad aš į tą saskaitą gaunu tik darbo užmokestį, sąskaitai areštą nuėmė, bet vėl neperspėjęs nusiuntė į darbovietę, kad išskaityti iš atlyginimo 20 % nuo 800,- Lt ir 70% nuo to kas virš 800,- Lt. Aš kaip ir minėjau mano visas atlyginimas yra oficialus, todėl atskaičius antstoliui man lieka 1100 į rankas. Mes paėmę būsto paskolą, todėl bankui už šią paskolą aš turiu mokėti 900 Lt, du maži vaikai, kurie eina į darželį, todėl už darželį aš taip pat privalau kas mėnesį mokėti apie 250 Lt, o apie visokias kitas išlaidas net nešneku. Todėl viską sususmavus, pinigų nelieka niekam ir dar kaupiasi skolos. Bandžiau su antstoliu tartis, kad mažintų įmokas, nes mes neturime iš ko gyventi, jis net nesileidžia į kalbas. Bet baisiausia ne tai, aš pabaigsiu mokėti šią vyro skolą, bet tokių skolų yra dar ne viena, kurios didėja dėl priskaičiuotų palūkanų. Vyras pinigais prisideda labai minimaliai, nes moka paskolą už miškovežį. Ką man toliau daryti neišmanau. Tėvai skatina skirtis, bet kiek žinau teismai taip lengvai neišskirs, nes yra būsto paskola ir dar vyro miškovežio paskola. Jaučiuosi užspeista į kampą. Kartais pinigų neužtenka net maistui, socialinių pašalpų gauti negaliu, nes oficialus atlyginimas didelis, o atskaičius antstoliui ir sumokėjus mokesčius nieko nelieka. Jaučiuosi bejėgė, nebūtų vaikų, tai kilpą ant kaklo ir viskas baigta, o dabar sulaiko tai, kad du visai maži vaikai. Man baisiausia, kad aš viena stengiuosi, plėšausi, o vyrui viskas dzin. Aš moku už namą, kad vaikai turėtų, kur gyventi, o per tėvo skolas arba per mano negalėjimą išmokėti paskolą, gali ir jį atimti. Patarkit ką man toliau daryti, kaip man apsisaugoti ir vaikus apsaugoti nuo vyro skolų, ar yra kokia išetis?

Labai jus uzjauciu,dieve kai paskaitai kiek dg zmoniu siais laikais nukentejo per krize,baisu darosi doh.gif mes ir panasioj situacijoj,skolu kruvos,darbu nebera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikute321 @ 2010 02 26, 21:32)
Turiu klausimėlį.Draugė už komunalines paslaugas turi skolą apie 3000 lt.Aišku buvo teismas,po to anstoliai.Ji pasirašė su anstoliu sutartį ,jog kas mėnesį mokės po 200 lt.Jau įmokėjo 2200,tačiau butų ūkis negavo nė cento.O juk kuo daugiau sumoki skolos,tuo mažiau butų ūkis skaičiuoja delspinigių.Tai taip išeina,kad anstolis disponuoja tais pinigais kaip nori.  O vargšei moteriškei reikia kas mėnesį mokėti apie 50 lt. delspinigių,nes gerbiamas anstolis per 11 mėnesių nesugebėjo nė vieno pavedimo padaryti butų ūkiui.Parašė ji skundą anstolių rūmams,tai teks palaukti atsakymo.Gal Jūs galit ką patarti?

Patarčiau dar parašyti prašymą pačiam antstoliui, kad išduotų pažymą, kiek jam buvo pervestą pinigų ir kiek ir kada jis ūkiui pervedė. Jis privalo tokią pažymą išduoti. Bet geriausiai siųsti registruotų laišku, nes jei nebus išduoda Jums pažymą, Jūs turėsite įrodymų, kad antstolis nevykdo savo pareigų. Jei pinigų taip ir neatsiras ūkiuose - turite pilną teisą su visais įrodymais kreiptis į Ekonominę policją dėl piniginių lėšų pasisavinimą. O paskutinė instancija jau teismas - bet geriau būtų, kad prieš teismą prasidėtų ikiteisminis tyrimas ir dar baudžiamoji byla būtų užvesta (dėl piniginių lėšų pasisavinimą). Nes teismai šiais laikais labai neprognozuojami, kai policija atliko prieš tai tyrimą, jie įrodymų atmesti negalės.
Atsakyti
sveikos o koki procenta nuskaiciuoja anstoliai nuo atlyginimo?
Atsakyti