Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(raskejan @ 2010 01 27, 09:33)
o kada sueina tas senaties terminas?

„Jeigu vykdomasis dokumentas dėl skolos išieškojimo yra pateiktas antstoliui, senaties terminas nėra skaičiuojamas. Kai skolininkai neturi pakankamai pajamų ir kito turto, jų negrąžintos lėšos senatvėje gali būti išieškomos ir iš pensijos. Tėvų nesumokėtas skolas gali paveldėti jų vaikai.

Priverstinio išieškojimo senatis taikoma tik keliais išimtiniais atvejais: išieškant valstybei nesumokėtus mokesčius ir baudas (per keletą metų antstolių neišieškotos baudos gali būti keičiamos viešaisiais darbais arba administraciniu areštu)."
citata iš čia - http://www.alfa.lt/straipsnis/c62823

Antstoliui vykdomasis raštas turi būti perduotas per 10 metų nuo teismo sprendimo paskelbimo dienos, vėliau įsigalioja senaties terminas, išskyrus atvejus kai byla dėl grąžinimo į darbą ir dar kelis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vonios Fane @ 2010 01 26, 13:43)
Gal galite pasakyti, koks yra didziausias anstolio imamas mokestis uz jo atlikta darba (skolos isieskojima) Kaip jis skaiciuojamas,  ar yra kazkoks koeficientas ? Ar tai gali buti jei skolos suma 900 litu, o anstolis dar uz isieskojima ima 800 litu ?

Labai lauksiu informacijos g.gif

Gal kas zino ? SOS g.gif blink.gif
Atsakyti
Laba diena,
situacija, drauge skambina ir klausia- ji skolinga kazkokiam kreditui, ir nemoka, nes pinigu visai nera, tai kazkoks vyriskis skambino jai i darba (buvo ne jos darbo pamaina), ir jos virsininkei pasake, kad noreciau kalbeti su tokia ir tokia, skambina toks ir toks ir kazkokios kredito isieskojimo imones (ne anstolis), mano draugei paskambino virsininke ir prdave. dabar drauge bijo kad ja ismes is darbo, bijo skambinti i ta istaiga, na zodziu gyvent nenori, as ja kalbinu tartis moketi dalimis, bet ji bijo skambinti.o pas mane tosk klausimas, ar turejo teise treciam asmeniui (siuo atveju darbui paskambinti), ir pasakyti visiem kad va skambinu nes ji skolinga? juk kiek zinau tai net ne anstolis, ar turi teise? kaip elgtis sioje situacijoje, kokios drauges teises ir pa\reigos?
kad susimoketi ji privalo, sita suprantu, bet ar galima isskaidyti mokejima? pasiskolino berots 1000lt ar tai 500lr.
aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vonios Fane @ 2010 01 27, 18:52)
Gal kas zino ? SOS g.gif  blink.gif

Nuo 900 Lt antstoliui
60 Lt būtinosios išlaidos + 200 Lt antstolio atlygis + išlaidos už kiekvieną atskirą veiksmą(jūsų atveju sunku pasakyti kas byloj buvo padaryta)
Ir dar visa suma indeksuojasi (bijau suklyst dėl indekso, berods 1,252)
Šiaip jei skola buvo išieškoma ilgesnį laiką, tai tokia suma labai reali, bet reikia kiekvienu atveju žiūrėt.
O jūs turit iš antstolio kokį nors dokumentą, kuriame būtų nurodyta kiek ir už ką jis paskaičiavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo llauruze: 28 sausio 2010 - 13:27
oi issigandau jau prisiskaiciusi cianai.turiu klausima na tetis vaiko nemoka alimentu.skola 6000lt parasiau prasyma anstoliui kad imtusi siuo reikalu jau ipusejo reikalai gal net link galo.laukia tevelio atvykstant pas anstole.anstole pasake kad uz darba jei 125lt.dabar klausiu o kaip cia su tais skaiciavimais.nuo sitos sumos 6000lt kaskas jei priklausys jei isieskos ar as dar is savo kisenes mokesiu ar cia jam prisiskaitys moketi anstolei???nebesuprantu jau
Atsakyti
QUOTE(raskejan @ 2010 01 27, 10:33)
o kada sueina tas senaties terminas? mano vyras pries 6m buvo pasiemes brolio masina ir jos nesuvaldes nuvazevo nuo kelio(apvirto) neturejo teisiu dar tada jis, is ivykio vietos pasisalino(brolis pretenziju neturi) gavo 4500lt bauda buvo ateje keli laiskai bet dabar koki 4m tyku maniau kad viskas taip ir pasibaige biggrin.gif bet jo saskaita arestuota.tai ir norejau pasidomet kada suveina senaties terminas ir ar ta bauda prapuola?

Vis tiek reiks susimoketi iskapstis mano vyrui bauda reikejo sumoketi po 8 metu atskaiciavo be jokiu perspejimu daugiau nei puse algos nes dar reikejo anstoliams sumoketi. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(misis.zd @ 2010 01 28, 13:47)
Laba diena,
situacija, drauge skambina ir klausia- ji skolinga kazkokiam kreditui, ir nemoka, nes pinigu visai nera, tai kazkoks vyriskis skambino jai i darba (buvo ne jos darbo pamaina), ir jos virsininkei pasake, kad noreciau kalbeti su tokia ir tokia, skambina toks ir toks ir kazkokios kredito isieskojimo imones (ne anstolis), mano draugei paskambino virsininke ir prdave. dabar drauge bijo kad ja ismes is darbo, bijo skambinti i ta istaiga, na zodziu gyvent nenori, as ja kalbinu tartis moketi dalimis, bet ji bijo skambinti.o pas mane tosk klausimas, ar turejo teise treciam asmeniui (siuo atveju darbui paskambinti), ir pasakyti visiem  kad va skambinu nes ji skolinga? juk kiek zinau tai net ne anstolis, ar turi teise? kaip elgtis sioje situacijoje, kokios drauges teises ir pa\reigos?
kad susimoketi ji privalo, sita suprantu, bet ar galima isskaidyti mokejima?  pasiskolino berots 1000lt ar tai 500lr.
aciu uz atsakyma 4u.gif

negi niekas engalit patarti? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(misis.zd @ 2010 01 28, 20:12)
negi niekas engalit patarti?  mirksiukas.gif

ar turi teise reikia pasiskaityti sutarty, su kurios salygom sutiko, o del tos kredito kompanijos (kaip supratau tos greito kredito) nieko nepadarys, tures sumoketi ir ne dalimis, jei per susitarta termina nesumoka, po poros dienu duomenis perduoda skolu isieskojimui, drauge uz savo vyra turejo sumoketi, net ir kai jis atsidure ikalinimo istaigoj, skambino, graziai kalbejo, bet nesutiko net leisti sumoketi dalimis
Atsakyti
QUOTE(spin2liux @ 2010 01 28, 20:58)
ar turi teise reikia pasiskaityti sutarty, su kurios salygom sutiko, o del tos kredito kompanijos (kaip supratau tos greito kredito) nieko nepadarys, tures sumoketi ir ne dalimis, jei per susitarta termina nesumoka, po poros dienu duomenis perduoda skolu isieskojimui, drauge uz savo vyra turejo sumoketi, net ir kai jis atsidure ikalinimo istaigoj, skambino, graziai kalbejo, bet nesutiko net leisti sumoketi dalimis

juokinga. ir ka laimejo? perduos antstoliams. zmogus kiek turi pinigu, tiek moka. jie laika tempia, kad procentai didesni augtu. ne tartis reikia, o tiesiog moket. norit pasakyt, kad nepriims dalinio apmokejimo? biggrin.gif jei perduos agenturai-ta pati istorija-tegu moka po kiek turi 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausimeli del antstoliu...Kas turetu sumoketi antstoliams mokesti uz ju atlikta darba, jei yra isieskoma nesumoketa moraline zala?(Del grazinimo dienos buvo susitarta)Ar is ieskovo ar atsakovo?Aciu
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2010 01 28, 22:51)
juokinga. ir ka laimejo? perduos antstoliams. zmogus kiek turi pinigu, tiek moka. jie laika tempia, kad procentai didesni augtu. ne tartis reikia, o tiesiog moket. norit pasakyt, kad nepriims dalinio apmokejimo? biggrin.gif jei perduos agenturai-ta pati istorija-tegu moka po kiek turi 4u.gif

as kazko nesupratau, tai ta skolu isieskojimo firmele, (kiek zinau anstoliam daugiau suteikta), gali skambineti bet kam is skolininko aplinkos ir visiem pasakot kad jis skolingas? o kam dabar turi moket drauge, dalimis, i ta firmele?

sisip esu linkusi nesutikti su pries rainiuka rasiusia mamyte, kadangi zinau kad net su anstoliais imanoma susitarti del dalinio apmokejimo- per puse metu. jusu informacija klaidinga. o sutarties jauciu ji isvis neskaite, as noriu jai padet bet nezinau nei is kokio superduper greito kredito imtas tas kreditas, taip pogi nezinau kur pasiskaityti salygas. esme tame kas skambino ne tas kreditorius, o isiskojimo firmele, kiek zinau jos isvis pusiau legalios, kazkur teko girdeti, kad jos realiai net asmens duomenimis negali naudotis (vel gi, sito garantuot negaliu), tai ir klausiu ismanancio zmoigaus, ar turi teise elgtis va taip, skambinti i darboviete, ir pradedant nuo administratores visiem salyt, dabar visi darbe zino, ji bijo pasirodyt, o ka jei zmogu ismes uz tai? ar turi teise? noreciau sian paskambinti i ta istaigele savo drauges vardu, bet va laukiu atsakymo, ar turejo teise skambinti ir sakyt kad isiskolinimas, suma....nes zinant kaip yra, zinosiu kaip moduliuot savo pokalbi
Atsakyti
Labas, gal ne visai i tema, bet reikia jusu patarimo..
Uzsisakiau Neo Slim tableciu, pirma karta atsiunte, uz siunta apsimokejau. Ir taip gavosi, kad nesustabdziau siuntimo ir pas mane atejo trys pakuotes siu vaistu. As ju net neprapleciau, visi trys vokai stovi nepraplesti. Siandien gavau jau antra laiska, kad apsimoketi uz juos. Ka man tokiu atveju daryti? Vaistus mesdavo i pasto dezute, jokiu parasu nereikedavo pasirasyti, kad gavau. Gal sakyti kad negavau? O gal iseitis butu, visus vaistus supakuoti ir issiusti tuo adresu atgal? sakyti, kad atseit buvau isvykus i uzsieni ar panasiai? kaip man elgtis? gal kam buvo panasi situacija? ACIU
Atsakyti