Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

Nenorite, kad atiminetu pinigelius?
Atsidarykite saskaita kitoje valstybeje smile.gif Filialu Lietuvoje - galybe.
Gausite kortele ir naudosites savo pinigeliais kaip ir visada.

Parasykite AZ - duosiu patarimu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimante_: 28 gruodžio 2011 - 16:42
Paskaitinejus supratau, kad anstolis nuskaito nuo algos 20% nuo minimumo ir 70% nuo to kas liko. Sakykit kaip buna, jei zmogus skolingas ne viena skola? Anstoliai sakiciuojasi paeiliui, ar abu iskart nuskaito? Nes jei abu tai visai pinigu nebelieka pragyvenimui g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytoj @ 2011 12 25, 21:13)
Jei išieškomas vaiko išlaikymas, nuo minimalios algos (jau po mokesčių) atskaitoma 50 proc, o nuo likusios dalies - 70 proc.
Jei manot, kad blogai daromos išskaitos, pirmiausia reikėtų aiškintis su buhaltere, ar ji teisingai vykdo antstolio patvarkymą. Išieškodami iš darbo užmokesčio antstoliai naudoja standartizuotos formos patvarkymą ir dviprasmiškumų ten jokių nėra, nebent buhalterė nemoka skaityti taip, kaip parašyta, o skaito savo buhalterine kalba.

Tai jeigu buchaltere isskaito 430 lt nuo minimalios algos uz vaiko islaikyma, tai daro neteisingai? Bet jinai pati aiskina kad taip parasyta vykdomajame dokumente.
Atsakyti
Senas straipsnis, bet mums, vargšams neišgalintiems susimokėti skolų, aiškiai pasakantis,kad teisybė ne mūsų pusėje schmoll.gif
http://www.balsas.lt...liu-monopolis/1
Atsakyti
QUOTE(Agnieshkute @ 2011 12 29, 18:53)
Paskaitinejus supratau, kad anstolis nuskaito nuo algos 20% nuo minimumo ir 70% nuo to kas liko. Sakykit kaip buna, jei zmogus skolingas ne viena skola? Anstoliai sakiciuojasi paeiliui, ar abu iskart nuskaito?  Nes jei abu tai visai pinigu nebelieka pragyvenimui  g.gif

Kai kelios skolos, nuo minimumo nuskaito 50 proc ir nuo likusios dalies 70 proc. Išskaitytą sumą realiai turėtų pervesti proporcingai pagal kiekvieną vykdomąjį dokumentą. Jei iš algos atskaito 100 Lt, viena skola yra 300 Lt., o kita - 700 Lt, tai vienai skolai dengti perves 30 Lt, kitai - 70 Lt. Tarkim.

QUOTE(slavlanta @ 2011 12 29, 19:01)
Tai jeigu buchaltere isskaito 430 lt nuo minimalios algos uz vaiko islaikyma, tai daro neteisingai? Bet jinai pati aiskina kad taip parasyta vykdomajame dokumente.

Tai jei minimali alga yra 800 Lt, atskaicius mokescius lieka kazkur 630 Lt (tikrai nesu tikra, kad butent tiek ir lieka). Tada nuo tu 630 ir atskaiciuojami tie 50 proc. Šitą buhalterė turėtų žinoti, nes taip parašyta CPK. Teisės aktai yra vieši ir privalomi visiems.
Antstolio patvarkyme turi buti parasyta va taip (nors, jei patvarkymas darbovietei pateiktas iki lapkricio pradzios, tai gali kazkiek tekstas skirtis): Kol bus padengtas išlaikymo įsiskolinimas, reikalauju išskaičiuoti 70 procentų iš skolininko darbo užmokesčio dalies, viršijančios Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytą minimalų mėnesio atlyginimą (MMA), ir _________ procentų nuo darbo užmokesčio dalies, neviršijančios MMA, bet ne mažiau kaip ___________________________________ Lt kiekvieną mėnesį.
Tai nebent pačiame vykdomajame dokumente nurodyti kitokie išskaitų dydžiai. Ta prasme, reik žiūrėti patį vykdomąjį raštą arba bent jau teismo sprendimą (į vykd. raštą nukopijuojama sprendimo rezoliucinė dalis). Šiaip tai jei jums neaišku, kas kur ir kaip parašyta, siūlyčiau pasikreipti į antstolio kontorą, kad jums ten paaiškintų konkrečiai pagal jūsų situaciją, kas yra padaryta. Arba paprašykit buhalterės antstolio patvarkymą parodyti. Nes nematant dokumentų gali būti, kad pripliurpsiu neteisybės ax.gif
Atsakyti
Noriu visoms duoti patarimą,kurios turėjote ar turite skolų:VISADA IŠMOKĖJĘ SKOLĄ(nesvarbu ar tai lizingas ar paskola),prašykite,kad raštu parašytų patvirtinimą,jog esate pilnai atsiskaitę ir jokių pretenzijų jums paskolų davėjai ar išieškotojai neturi,dokumentas turėtų būti su antspaudais ir visais kitais reikalingais rekvizitais.

Papildyta:
Turėjau skaudžios patirties,kam idomu kokios,rašykite į až,papasakosiu smulkiau.
Atsakyti
labas! cia toks reikalas, mano vyras turi paemes kazkiek tai kreditu , paskolu ir panasiai, savaime aisku kad jis nemokejo , dabar ji atleido is darbo ir jis isvaziavo i uzsieni ieskot darbo, anstoliai jau arestavo jo saskaitas , na ir vakar norejau paziureti ar sodra jau priskaiciavo man pinigeliu (gaunu vaiku pinigelius) esu vaiko prieziuros atost. na ir paziurejau sistemoj kam sodra teike informacija apie mane , tai pasirodo kad anstoliai manimi domisi. tai toks klausimas ar anstoliai gali is mano saskaitos kazka tai isskaiciuoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytoj @ 2011 12 30, 23:07)
Tai jei minimali alga yra 800 Lt, atskaicius mokescius lieka kazkur 630 Lt (tikrai nesu tikra, kad butent tiek ir lieka). Tada nuo tu 630 ir atskaiciuojami tie 50 proc. Šitą buhalterė turėtų žinoti, nes taip parašyta CPK. Teisės aktai yra vieši ir privalomi visiems.
Antstolio patvarkyme turi buti parasyta va taip (nors, jei patvarkymas darbovietei pateiktas iki lapkricio pradzios, tai gali kazkiek tekstas skirtis):  Kol bus padengtas išlaikymo įsiskolinimas, reikalauju išskaičiuoti 70 procentų iš skolininko darbo užmokesčio dalies, viršijančios Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytą minimalų mėnesio atlyginimą (MMA), ir _________ procentų nuo darbo užmokesčio dalies, neviršijančios MMA, bet ne mažiau kaip ___________________________________ Lt kiekvieną mėnesį.
Tai nebent pačiame vykdomajame dokumente nurodyti kitokie išskaitų dydžiai. Ta prasme, reik žiūrėti patį vykdomąjį raštą arba bent jau teismo sprendimą (į vykd. raštą nukopijuojama sprendimo rezoliucinė dalis). Šiaip tai jei jums neaišku, kas kur ir kaip parašyta, siūlyčiau pasikreipti į antstolio kontorą, kad jums ten paaiškintų konkrečiai pagal jūsų situaciją, kas yra padaryta. Arba paprašykit buhalterės antstolio patvarkymą parodyti. Nes nematant dokumentų gali būti, kad pripliurpsiu neteisybės ax.gif

Kol bus padengtas išlaikymo įsiskolinimas, reikalauju išskaičiuoti 70 procentų iš skolininko darbo užmokesčio dalies, viršijančios Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytą minimalų mėnesio atlyginimą (MMA), ir ___50 ______ procentų nuo darbo užmokesčio dalies, neviršijančios MMA, bet ne mažiau kaip ________________________430___________ Lt kiekvieną mėnesį.
Turime ta antstolio rasta, taip parasyta. Buchaltere aiskina, kad tas zodis nemaziau 430 lt reiskia, kad bet kokiu atveju tokia suma reikia isskaiciuoti. Aisku kol gauname socilini, tai tegu isskaiciuoja, kad skola nekauptusi, bet paskui tai tikrai kazka reikia daryti, bet kam sakyti? Juk buchalterei jau buvo pasakyta, kad praeitoje darbovieteje atskaiciavo 50 proc. Nes juokingai kazkaip. Vyras sirgo, atskaiciavo 430 lt, atlyg gavo tik 70 lt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 10 sausio 2012 - 16:39
tai nieks negali padeti?)
Atsakyti
QUOTE(Abarbareja @ 2012 01 10, 16:56)
labas! cia toks reikalas, mano vyras turi paemes kazkiek  tai  kreditu , paskolu ir panasiai, savaime aisku  kad jis nemokejo ,  dabar ji atleido is darbo ir jis isvaziavo i uzsieni ieskot darbo,  anstoliai jau arestavo jo saskaitas , na  ir vakar norejau paziureti ar sodra  jau priskaiciavo man pinigeliu (gaunu vaiku pinigelius) esu vaiko prieziuros atost.  na ir paziurejau sistemoj kam  sodra teike informacija apie mane , tai pasirodo  kad  anstoliai manimi domisi.  tai toks klausimas ar anstoliai gali is mano saskaitos kazka tai isskaiciuoti? g.gif

Manau jeigu nesudaret povedybini sutarti, tai pagal istatyma puse Jusu turto priklauso sutoktiniui.
Atsakyti
QUOTE(Abarbareja @ 2012 01 10, 16:56)
labas! cia toks reikalas, mano vyras turi paemes kazkiek  tai  kreditu , paskolu ir panasiai, savaime aisku  kad jis nemokejo ,  dabar ji atleido is darbo ir jis isvaziavo i uzsieni ieskot darbo,  anstoliai jau arestavo jo saskaitas , na  ir vakar norejau paziureti ar sodra  jau priskaiciavo man pinigeliu (gaunu vaiku pinigelius) esu vaiko prieziuros atost.  na ir paziurejau sistemoj kam  sodra teike informacija apie mane , tai pasirodo  kad  anstoliai manimi domisi.  tai toks klausimas ar anstoliai gali is mano saskaitos kazka tai isskaiciuoti? g.gif

Jeigu jus susituoke,tai taip,gali arestuoti ir jusu saskaitas,bet jums tada reikes su israsu is banko,kad i sia saskaita pervedami vaiko pinigai keliauti pas anstolius,kad jie atblokuotu ir neisskaitinetu is jusu.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2012 01 10, 16:38)
Kol bus padengtas išlaikymo įsiskolinimas, reikalauju išskaičiuoti 70 procentų iš skolininko darbo užmokesčio dalies, viršijančios Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytą minimalų mėnesio atlyginimą (MMA), ir ___50 ______ procentų nuo darbo užmokesčio dalies, neviršijančios MMA, bet ne mažiau kaip ________________________430___________ Lt kiekvieną mėnesį.
Turime ta antstolio rasta, taip parasyta. Buchaltere aiskina, kad tas zodis nemaziau 430 lt reiskia, kad bet kokiu atveju tokia suma reikia isskaiciuoti. Aisku kol gauname socilini, tai tegu isskaiciuoja, kad skola nekauptusi, bet paskui tai tikrai kazka reikia daryti, bet kam sakyti? Juk buchalterei jau buvo pasakyta, kad praeitoje darbovieteje atskaiciavo 50 proc. Nes juokingai kazkaip. Vyras sirgo, atskaiciavo 430 lt, atlyg gavo tik 70 lt...

pala pala... nuo minimalios 50 proc bet ne mažiau nei 430... pas antstolį su matematika sunkokai... gal jūs pas antstolį nueikit pasiaiškint? o gal jis nori kad BENDRA suma nebūtų mažesnė nei 430? ir nuo minimumo ir nuo viršaus? bet tai irgi nei šiaip nei taip g.gif

o dabar aš užklausiu - gal esat kas susidūrę su interneto pokalbių fb, emailų tvirtinimo pas antstolį? gal jei kas susidūrėt, galit man į az brūkštelt?
Atsakyti