QUOTE(lyggi.. @ 2011 05 12, 13:00)
Vykdymo išlaidas sudaro: 1) būtinosios išlaidos (dydis priklauso nuo išieškomos sumos, pvz.: jei skola nuo 50 iki 200 Lt, šios išlaidos bus 50 Lt), 2) papildomos išlaidos (už atskirus vykdymo veiksmus, pvz. vienas patvarkymas 5 Lt, užklausa apie skolininką į registrus ir kitur 3 Lt, turto arešto aktas - 60 Lt ir t.t.) ir 3) antstolio atlygis, kuris irgi priklauso nuo išieškomos sumos (pvz. skola nuo 50 iki 200 Lt, atlygis - 100 Lt). Prie vykdymo išlaidų priskaičiuojamos ir pašto išlaidos, skelbimai laikraštyje ir kt.
Be to, visos šios išlaidos šiai dienai indeksuojamos taikant
130,9 indeksą. Tai reiškia, kad aukščiau minėtu būdu paskaičiuotos išlaidos dar didėja
30,9 procento.
Todėl bendrai sudėjus išlaidų suma, gali kelis kartus viršyti išieškomą skolą. Dažnai antstoliai pasiskaičiuoja daugiau, nei priklausytų, todėl ir verta kontroliuoti šioj vietoj.
Antstolis neprivalo tartis, jei mano, kad skolininkas susitarimo nevykdys (Jei jau ankstesnio nevykdė).
sveiki,
mane irgi domino šitie faktai, nes prieš savaitę laiko gavau laišką iš anstolių, jog nesumokėta bauda kelių policijai.
tačiau bauda buvo sumokėta laiku, tik ją sumoėjo už mane vyras, ir pavedime neparašė. jog t ai už žmoną
bauda buvo 200lt, o anstoliai sau prisiskaičiavo 357lt berods. jau pažymas per VMI susitvarkėm, kad bauda ne vyro o mano, tačiau anstolių kontoroj telefonu užsiminė, jog reikės susimokėt "vykdymo išlaidas". klausimas - ar yra kokių šansų sumažinti tą 357lt sumą. juk baudą tai buvom susimokėję
suprantu, jog anstoliai irgi "dirbo" ir pakilnojo popierėlius, bet 357lt "už žioplumą"???
gal kam teko susidurti, patarkit prašau, nes ant dienų teks eiti į kontorą. gal galima "Apeiti" iš kaužkurių Lyggim minėtų punktų?
ir dar nelabai supratau apie tuos indeksus ir procentus