Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(zvaigzdut @ 2011 04 14, 10:58)
man idomu kaip buna, jei yra pasirasoma pries vedybine sutartis, kur turtas atskiras (tavo skolos tau, mano man, alga irgi, bendru pinigu seimoj ner - kazkas tokio), kaip tada anstoliai elgiasi? Ta prasme turiu skolu, jie suzino, kad istekejau ir drasiai reketuoja vyra (pvz nuskaito pinigus is jo saskaitu), o paskui jau parodoma ta sutartis ir grazina viska atgal? Ar kazkaip kitaip vyksta? Ta prasme gi, niekas apie tas sutartis nezino, "gasdina" skolininkus bendra tvarka ir elgiasi atitinkamai  g.gif

be atskiro teismo sprendimo, kuriuo butu nustatyta sutuoktiniui tenkanti zmonos/vyro pajamu dalis, arestuoti sutuoktinio, neturincio pas antstoli skolu, saskaitu negalima !
Atsakyti
Laba diena,
Labai reiktų pagalbos. Gal galite kas rekomenduoti Vilniaus mieste Anstolius, kurie turėtų gersnę reputaciją 4u.gif . Gal kas asmeniškai susidūrėte ir likote patenkinti Jų darbu.
Atsakyti
Laba diena,

mane irgi domina, į kuriuos antstolius kreiptis...
Atsakyti
Laba diena.
Gal kas gali patarti arba kas susidure su tokiu atveju. Vyras moka alimentus 3 vaikams, pirmam vaikui priteista buvo 25 proc. nuo atlyg. Is viso atsakite 50 proc. 1 vaikui sukako 18 metu, kaip ir neturetu moketi, bet vyras dar sutate, kad mokes kol vaikas mokysis, bet jau be teismo. Buhalterijoje pasake, kad jis dar skolingas uz 11 metu po 8 proc nuo algos, nes kadangi jam negalejo daugiau atskaityt, tik 50 proc. Ar taip gali buti, kad dar jis tures moket 11 ? Lauksiu i AZ. Aciu
Atsakyti
Sveikos, nebežinau jau kur ir dėtis, kai užgriuvo bėdos tai užgriuvo smile.gif Situacija tokia, prieš 2 mėnesius man buvo atimtos teisės, daviau skundą, bet jo nepatenkino. Taigi man buvo pasakyta, kad paskirtą 400 Lt baudą galėsiu sumokėti tada, kai eisiu atsiimti teisių. Kadangi dabar pinigais nelyja pasitaupiau ir kaip tik galvojau po kelių savaičių susimokėti, nes jau baigiasi terminas (teisės atimtos 3 mėnesiams), bet vakar gaunu didžiulį laišką nuo antstolių, kuriame pranešama apie areštuojamą turtą (mano automobilį) ir baudą padidėjusią iki 933 Lt dėl baudos nesumokėjimo laiku. Ar taip įmanoma? Ar neturėtų pirmiau pranešti, atsiųsti įspėjimo, o tik vėliau grasinti? Ką tokiu atveju daryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rututex: 10 gegužės 2011 - 17:49
QUOTE(rututex @ 2011 05 10, 17:48)
Sveikos, nebežinau jau kur ir dėtis, kai užgriuvo bėdos tai užgriuvo smile.gif Situacija tokia, prieš 2 mėnesius man buvo atimtos teisės, daviau skundą, bet jo nepatenkino. Taigi man buvo pasakyta, kad paskirtą 400 Lt baudą galėsiu sumokėti tada, kai eisiu atsiimti teisių. Kadangi dabar pinigais nelyja pasitaupiau ir kaip tik galvojau po kelių savaičių susimokėti, nes jau baigiasi terminas (teisės atimtos 3 mėnesiams), bet vakar gaunu didžiulį laišką nuo antstolių, kuriame pranešama apie areštuojamą turtą (mano automobilį) ir baudą padidėjusią iki 933 Lt dėl baudos nesumokėjimo laiku. Ar taip įmanoma? Ar neturėtų pirmiau pranešti, atsiųsti įspėjimo, o tik vėliau grasinti? Ką tokiu atveju daryti?

Kadangi istatyme nustatytas baudos sumokėjimo terminas (40 dienų nuo nutarimo įteikimo dienos), antstoliai raginimo įvykdyti nutarimą nesiunčia, o iš karto pradeda priverstinio vykdymo veiksmus. Todėl ir areštavo Jūsų turtą. Suma padidėjo, nes antstolis prisiskaičiavo vykdymo išlaidas (galimai didesnes, nei jam priklauso).
Siūlau nueiti pas antstolį, susipažinti su vykdomąja byla, esant reikalui, ginčyti vykdymo išlaidų dydį.
Atsakyti
QUOTE(lyggi.. @ 2011 05 10, 23:45)

Siūlau nueiti pas antstolį, susipažinti su vykdomąja byla, esant reikalui, ginčyti vykdymo išlaidų dydį.

Vat labai įdomu, kaip skaičiuojamos tos vykdymo išlaidos... g.gif
Susidūriau su dar viena įdomia situacija: ar antstolis gali atsisakyti susitarti? Skolininkas pats skambino ir siūlėsi susitarti mokėti kas mėnesį tam tikrą sumą pinigų, bet antstolis nesutiko, nes buvo tartasi ir anksčiau, bet skolininkas mokėjo tik kelis mėnesius. Antstolis gali nesutikti bendradarbiauti?
Dar gal atsiras kas galėtų pakomentuoti: ar išeinant iš darbo ir gaunant išeitinę išmoką, antstoliams darbovietė išskaičiuoja tik iš atlyginimo ar iš visos sumos, t.y alga+išeitinė išmoka?
Iš anksto dėkoju už komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murzilkaa @ 2011 05 12, 11:03)
Vat labai įdomu, kaip skaičiuojamos tos vykdymo išlaidos... g.gif
Susidūriau su dar viena įdomia situacija: ar antstolis gali atsisakyti susitarti? Skolininkas pats skambino ir siūlėsi susitarti mokėti kas mėnesį tam tikrą sumą pinigų, bet antstolis nesutiko, nes buvo tartasi ir anksčiau, bet skolininkas mokėjo tik kelis mėnesius. Antstolis gali nesutikti bendradarbiauti?

Vykdymo išlaidas sudaro: 1) būtinosios išlaidos (dydis priklauso nuo išieškomos sumos, pvz.: jei skola nuo 50 iki 200 Lt, šios išlaidos bus 50 Lt), 2) papildomos išlaidos (už atskirus vykdymo veiksmus, pvz. vienas patvarkymas 5 Lt, užklausa apie skolininką į registrus ir kitur 3 Lt, turto arešto aktas - 60 Lt ir t.t.) ir 3) antstolio atlygis, kuris irgi priklauso nuo išieškomos sumos (pvz. skola nuo 50 iki 200 Lt, atlygis - 100 Lt). Prie vykdymo išlaidų priskaičiuojamos ir pašto išlaidos, skelbimai laikraštyje ir kt.
Be to, visos šios išlaidos šiai dienai indeksuojamos taikant 130,9 indeksą. Tai reiškia, kad aukščiau minėtu būdu paskaičiuotos išlaidos dar didėja 30,9 procento.
Todėl bendrai sudėjus išlaidų suma, gali kelis kartus viršyti išieškomą skolą. Dažnai antstoliai pasiskaičiuoja daugiau, nei priklausytų, todėl ir verta kontroliuoti šioj vietoj.
Antstolis neprivalo tartis, jei mano, kad skolininkas susitarimo nevykdys (Jei jau ankstesnio nevykdė).
Atsakyti
QUOTE(lyggi.. @ 2011 05 12, 13:00)

Antstolis neprivalo tartis, jei mano, kad skolininkas susitarimo nevykdys (Jei jau ankstesnio nevykdė).

Na, o jeigu skolininkas yra bedarbis ir siūlo kas mėnesį mokėti 50lt. Kaip tada? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(murzilkaa @ 2011 05 13, 19:33)
Na, o jeigu skolininkas yra bedarbis ir siūlo kas mėnesį mokėti 50lt. Kaip tada?  g.gif  smile.gif

Antstolis dirba savo darba. Jam svarbu pasiekti rezultata - isieskoti skola. Tai jis daro tokiu budu, koks jam atrodo tinkamiausias. Jis tartis pareigos neturi. Tad jums belieka tik meginti dar su juo kalbetis ir tartis.
Atsakyti
QUOTE(lyggi.. @ 2011 05 13, 20:46)
Antstolis dirba savo darba. Jam svarbu pasiekti rezultata - isieskoti skola. Tai jis daro tokiu budu, koks jam atrodo tinkamiausias. Jis tartis pareigos neturi. Tad jums belieka tik meginti dar su juo kalbetis ir tartis.

geriau bent po truputi moket, negu is viso nemoket..
Atsakyti
QUOTE(lyggi.. @ 2011 05 13, 20:46)

na dėl tinkamumo... tinkamiausia ir, aišku, naudingiausia yra jam, nes pinigėliai juk auga už kiekvieną antstolio judesiuką rolleyes.gif
O dar kažkas rašė, kad antstoliai yra linkę į bendradarbiavimą doh.gif
Tartis pareigos neturi, o į protingumo kriterijų atsižvelgti nereikia? Nors... Kur pinigai, ten turbūt ir protu nelabai remiamasi. Praeity vengęs mokėti, bet dabar, būdamas bedarbis, ir neturėdamas pajamų, pats stengiasi ir ieško būdų, kad bent po truputį sumažintų susikaupusią skolą. Deja, dabar jau turi antspaudą, kad nemokus ir dzin kad ta skola auga. Kažkaip keistai tai skamba...Juk net teismuose kartą prasikaltusiam žmogui yra lengvinama bausmė, o čia antstolis kaip nori taip sprendžia?
Vat įdomu, ar čia kartais neperžengiamos ribos? g.gif

QUOTE(solniska @ 2011 05 13, 20:50)
geriau bent po truputi moket, negu is viso nemoket..

Vat skolininkas irgi tokios pat nuomonės. Tik labai gaila, kad antstolio nuomonė ne tokia...
Norėtųsi sužinoti, ar antstolis tikrai toks visagalis, kad gali nuspręsti, jog tavo skola per maža, ir jei aš negaliu su vykdomuoju raštu iš tavęs paimti pinigus, tai tegul ta skolytė dar paauga...
Juokas pro ašaras...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzilkaa: 16 gegužės 2011 - 21:21