Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(solniska @ 2011 02 15, 20:12)
arestuoti tikrai gali, nes ir Jus antstoliam esat tokia pat skolininke kaip ir ex vyras, skola gali buti isieskoma is bet kurio is jusu.. del aresto panaikinimo reikia kalbetis tiesiogiai su antstoliu. jei skola didele, vargu ar arestas bus nuimtas, visgi vykdymo procesas yra skirtas isskirtinai isieskotojo interesams tenkinti  ax.gif  Solidarioji atsakomybe nereiskia, kad is jusu gali buti isieskoma tik puse skolos, priesingai, is Jusu gali buti isieskoma visa skolos suma ir vykdymo islaidos. O paskui  jau galit bylinetis su exu ir prisiteisti dali sumoketos skolos 4u.gif

Ačiū už atsakymą. Telefonu šįryt vėl kalbėjausi su anstole. Pikčiausia kad tik dabar sužinojau apie tą areštą, ramiai gyvenau nuo vasaros vidurio manydama kad ex vyras sąžiningai moka. Pati apsiėmiau ir toliau sąžiningai moku būsto ir vartojamąją paskolas. Kiek žinau jo skola jau 13 000 lt plius mokesčiai . Dar man keista kad kreditai imti be mano žinios ? verysad.gif Be abejo bylinėsius su ex vyru tik neįsivaizduoju ką ir kada iš jo atgaučiau, niekas nežino kur jis dabar gyvena verysad.gif
Atsakyti
sveiki, noreciau informacijos, mano vyras yra paduotas i anstolius, suma nera didele apie 2000lt, jam atsiskaiciuoja is darbovietes, ar ymanoma butu paiimti daikta isimoketinai?
jai imanoma kokiu dokumentu reiketu, kreipiantis del iisimokejimo?
aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Labai prasau Jusu pagalbos... 4u.gif

Gal galite patarti, ka reiktu daryti, kur kreiptis, kad zmogui bankai, kreditines agenturos atsisakytu duoti paskolas. Turiu beda. Vyras praeitus visus metus dirbo "tik teoriskai", praktiskai algos negavo. Tuos metus seima islaikiau viena. Per ta laiko vyriskis prisieme velniai zino kiek paskolu, kurias dabar as atidavineju.. Sakykite, ka reiketu daryti, kad daugiau jokiu paskolu jis negautu.. dabar jis turi darba, bet velkasi skolu sleifas, ir gyvenime panasu, kad krizines situacijas jis spres imdamas kreditus.

Beje, turime namo paskola ilgam, uz ja atsakingi esame abu, jis pagrindinis moketojas. Paskola tvarkingai moku.

Labai dekoju uz patarimus..
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2011 02 24, 16:46)
sveiki, noreciau informacijos, mano vyras yra paduotas i anstolius, suma nera didele apie 2000lt, jam atsiskaiciuoja is darbovietes, ar ymanoma butu paiimti daikta isimoketinai?
jai imanoma kokiu dokumentu reiketu, kreipiantis del iisimokejimo?
aciu  4u.gif

4u.gif Sveika
nesvarbu kokia suma anstoliuose ...issimoketinai nieko nebepaimsite unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Destiny... @ 2011 03 02, 14:04)
Sveikos, merginos,

Labai prasau Jusu pagalbos... 4u.gif

Gal galite patarti, ka reiktu daryti, kur kreiptis, kad zmogui bankai, kreditines agenturos atsisakytu duoti paskolas. Turiu beda. Vyras praeitus visus metus dirbo "tik teoriskai", praktiskai algos negavo. Tuos metus seima islaikiau viena. Per ta laiko vyriskis prisieme velniai zino kiek paskolu, kurias dabar as atidavineju.. Sakykite, ka reiketu daryti, kad daugiau jokiu paskolu jis negautu.. dabar jis turi darba, bet velkasi skolu sleifas, ir gyvenime panasu, kad krizines situacijas jis spres imdamas kreditus.

Beje, turime namo paskola ilgam, uz ja atsakingi esame abu, jis pagrindinis moketojas. Paskola tvarkingai moku.

Labai dekoju uz patarimus..

4u.gif Sveika
Oi nepavydetina situacija..kazi ar imanoma zmogui uzdraust imt paskolas,bent jau negirdejau,nes cia ne banku,kred.agent problema,o Jusu vyro ,seimos.Nelabai supratau del kokiu priezasciu imamos tos paskolos,bet cia jau kaip liga..gal net pas psichologus reiktu kreiptis
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2011 01 30, 00:50)
Jus cia apie ka? Teismas tik priteisia skola, o antstoliu islaidos jau visai kita opera 4u.gif

Antstolis paskaiciuoja vykdymo islaidas ir, jei skolininkas geruoju ju nesumoka, kreipiasi i teisma del ju priteisimo. Tuo paciu teismas patikrina, ar sios islaidos paskaiciuotos pagristai. Kaip taisykle dazniausiai jos buna nepagristai padidintos, todel teismas gali priteisti maziau, nei praso antstolis.
Atsakyti

Labas rytas. Turiu ir aš neaškumu. Kaip suprantu jeigu skyrybų metu (sutartyje) sutinku už savo buto kreditą atsakyti solidariai su vyru. o vyrui nemokant nei alimentu
nei dali paskolos galiu reikalauti is jo? kad anstoliai priteistu?> nors butas perasytas db mano vardu
Atsakyti
QUOTE(*Persikute* @ 2011 03 28, 14:24)
Labas rytas. Turiu ir aš neaškumu. Kaip suprantu jeigu skyrybų metu (sutartyje) sutinku už savo buto kreditą atsakyti solidariai su vyru. o vyrui nemokant nei alimentu
nei dali paskolos galiu reikalauti is jo? kad anstoliai priteistu?> nors butas perasytas db mano vardu

Solidari atsakomybe reiskia, kad bankas gali reikalauti skola grazinti tiek is Jusu, tiek is buvusio sutuoktinio, tiek is abieju kartu. Jei bankui kredito imokas mokate tik Jus, tuomet galite pareiksti ieskini teisme ir regreso tvarka prisiteisti tam tikra Jusu sumoketu imoku dali.
Jei vyras nemoka islaikymo, ji isiesko antstoliai priverstine tvarka.
Atsakyti
Sveiki, gal zinote kokia tvarka atskaitoma nuo atlyginimo alimentai ir suma anstoliams. Ar ispradziu alimentai, o po to 50% anstliams, ar ispradziu atsiskaito anstoliai, o jau is likusiu 50% dar atskaiciuoja alimentus.
Ir gal dar galit poasakyt kaip zinoti kiek jau sumoketa skolos, kas turi teikti informacija? Anstoliai ar darbdavys?
Tikiuosi suprasit ka cia pripainiojau 4u.gif
Atsakyti
man idomu kaip buna, jei yra pasirasoma pries vedybine sutartis, kur turtas atskiras (tavo skolos tau, mano man, alga irgi, bendru pinigu seimoj ner - kazkas tokio), kaip tada anstoliai elgiasi? Ta prasme turiu skolu, jie suzino, kad istekejau ir drasiai reketuoja vyra (pvz nuskaito pinigus is jo saskaitu), o paskui jau parodoma ta sutartis ir grazina viska atgal? Ar kazkaip kitaip vyksta? Ta prasme gi, niekas apie tas sutartis nezino, "gasdina" skolininkus bendra tvarka ir elgiasi atitinkamai g.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 04 14, 09:58)
man idomu kaip buna, jei yra pasirasoma pries vedybine sutartis, kur turtas atskiras (tavo skolos tau, mano man, alga irgi, bendru pinigu seimoj ner - kazkas tokio), kaip tada anstoliai elgiasi? Ta prasme turiu skolu, jie suzino, kad istekejau ir drasiai reketuoja vyra (pvz nuskaito pinigus is jo saskaitu), o paskui jau parodoma ta sutartis ir grazina viska atgal? Ar kazkaip kitaip vyksta? Ta prasme gi, niekas apie tas sutartis nezino, "gasdina" skolininkus bendra tvarka ir elgiasi atitinkamai  g.gif

tokiu atveju uz asmenines skolas gali buti isieskoma tik is asmeninio skolininko turto. nors, aisku, nezinant tiksliu sutarties salygu, sunku tiksliai del skolu ir pasakyt..
kreipkites i antstoli, informuokit kokia yra situacija... jei isieskoti pagal sutarti is vyro negalima, o antstolis isieskojimo nenutrauks, galite skusti antstolio veiksmus teismui.
Atsakyti
QUOTE(lyggi.. @ 2011 04 14, 11:11)
tokiu atveju uz asmenines skolas gali buti isieskoma tik is asmeninio skolininko turto. nors, aisku, nezinant tiksliu sutarties salygu, sunku tiksliai del skolu ir pasakyt..
kreipkites i antstoli, informuokit kokia yra situacija... jei isieskoti pagal sutarti is vyro negalima, o antstolis isieskojimo nenutrauks, galite skusti antstolio veiksmus teismui.

na, dar neapsizenijom mes, tik galvoju ka cia daryt smile.gif turiu visokiu skolu, kurias ir noreciau atiduot pati laikui begant, o kad is diedo nieko neliesto, ne jo gi cia kalte g.gif Nes vis gazdina, kad atims visus turtus ir is manes ir busimo vyro ir tt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 04 14, 13:36)
na, dar neapsizenijom mes, tik galvoju ka cia daryt smile.gif turiu visokiu skolu, kurias ir noreciau atiduot pati laikui begant, o kad is diedo nieko neliesto, ne jo gi cia kalte  g.gif Nes vis gazdina, kad atims visus turtus ir is manes ir busimo vyro ir tt biggrin.gif

iki santuokos sudarymo atsiradusios vieno sutuoktinio asmenines prievoles ir po santuokos sudarymo tokios lieka.. taigi is sutuoktinio turto jos vykdomos nebus ir nesvarbu, ar bus vedybu sutartis, ar ne smile.gif
Atsakyti