Seiki visi,
As irgi turiu problemų su savo draugu, kuris šiuo metu aplamai pabėgo į užsienį.Pas mus vyksta teismo procesas ir nežinia kada baigsis, kai mes pradėjome gyventi(santuokos nebuvo ir vedybinės sutarties t.p.)pasiėmėm paskolą buto įsigijimui ir tam, kad gautumėm, as užstaciau savo soda ir žemę, kuris buvo dovanotas mamos mano asmenine nuosavybe, užtatas, o ne laidavimas,tada dar bankas pasisiule šiek tiek pinigėlių dadėti ,už kuriuos mes šiek tiek renovavome sodo nameli, suma siekia septyniasdešimt tūks.,o kita suma buvo skirta busto įsigijimui [nuosavybės teisė butui turi draugas],tuo metu as jau laukiausi, o po to draugui biesas užėjo užsimanė skirtis.
Prasidėjo nesibaigiantis košmaras, kai draugas pradėjo reikalauti mums su vaiku išeiti iš buto,nes jis užsimanė kurtis vėl naują gyvenimą.Tada as nuejau i banką ir paprašiau skirti paskolą, dalį, kuri buvo skirta sodo renovacijai skirti man, o buto paskolą jam, kadangi ir taip kaip ir jo nuosavybė gaunasi, bankas nesutiko.Ėjau gal tris kartus,ir tada aisku as kreipiausi i teismą.Mano draugas vienu metu neteko darbo ir as tada su juo susikeičiau vaiko priežiuros atostogom, tam kad galima butu išsaugoti paskolą ir mokėti mokesčius už butą, mano pinigai ejo kasdieninėm išlaidom,dirbau naktimis ir paromis,tad reikejo vienuolikos mėn vaikeli prižiuret, pradžioje lyg ir viskas neblogai ėjosi, bet po kelių mėn.draugas visiškai sudurniavo ir visiškai nebežiurėjo vaikelio, teko kreiptis i mamą, turėjau auklę,kol man kantrybė truko ir as jį į teismą padaviau.Buvo nustatytos laikinos apsaugos priemonės, tam kad mūsų nevarinėtu,susigražinau vaiko priežiūrą,bet čia dar ne viskas.Pasirodo ,kad gaunat vaiko pinigus jis nemokėjo nei komunalinių, dar ir su paskolą pridirbo visokių nesamonių, daug rašyti.
Esmė dabar tokia ,kad veikejas jau turi aštuonias bylas{prisiskolino įvairiose bankuose ir aisku niekam nieko neatidavė}, atsisakė paskolą mokėt, ir tuo pačiu šiuo atveju gresia ne tik buto konfiskacija, bet ir mano nuosavybės, kadangi as ja užstaciau,bankas per teismus visokeriopai priešinasi man duot mokėt,nes jiems geriau viską konfiskuoti, nei šito veikjo ieškoti,jis jau yra priduotas i paskolų išieškojimo skyrių,ten aplamai niekam niekas neidomu, o as jų žodžiais esu iš gatvės.Dar jam tebeesant,užaugino nemažas skolas buto komunaliniams,ką as kiek išgaliu po truputi moku,už save ir už vaiką,bet gaunas taip, kas dengiu pradžioje jo skolas, o lieku ant nulio,nors jo butas ir kaip jis atsakingas už savo nuosavybę,kol kas jokio uzufrukto nenustatė teismas ,tik laikinas priemones uždėjo, kad bankas nesavivaliautu, nustatytas ir laikinas vaiko išlaikymas,ko as matyt iki gyvenimo pabaigos nematysiu.
Tai kl.butu toks kaip užbrėžti ribas tų mokėjimų, nes dengiu nežinia kam visa skolą, nors po teismo galiu ir gatvėje atsidurt, gal visgi palaukt to galutinio teismo sprendimo ir tada su visais lapais eiti i energija, elektros tinklus .Jei aplamai jau užareštuotame bute bus nustatytas uzufruktas,jei as atsikovosiu nors savo sodą ir žemę,tai bučiau pati laimingiausia pasaulyje mama,tada galėtume jau ten kažka baigti ir pradėti gyventi,o skolas tegu tam veikejui nurašo.Gal kas patartu kaip su tais mokesciais šiuo metu man daryti?Ir velgi ,ar neprikabins man kokių nors skolų?