Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(mitiene @ 2010 11 11, 10:05)
laba diena.Norejau paklausti,jei iki santuokos vyras turejo skola ir mokejo anstoliams (skola virs 20000lt.)Jau budamas santuokoje jis nebemoka tos skolos.Ar kai gaus zmona palikima tures sumoketi skolos suma anstoliams uz vyra,ar jos palikomas yra tik jos nuosavybe?Ar turi ivykti naujasis teismas,kuris nuspres vyro skola perrasyti taip pat ir sutuoktinei,nes santuokoje ukis yra bendras ir pinigai bendri.Aciu smile.gif

Paveldetas turtas yra asmenine nuosavybe.
Ar vel vyks teismo procesas, sunku pasakyti. Isieskotojas gali reikalauti, kad skola butu priteisiama solidariai tiek is vyro, tiek ir is zmonos, jei uz tuos ~20000 Lt igytu turtu naudojasi ir zmona. Bet cia grynai irodinejimo dalykas, kur galutini sprendima pateikia teismas. Jei zmona butu pripazinta solidaria atsakove, antstolis galetu nukreipti isieskojima ir i jai asmenine nuosavybe priklausanti paveldeta turta.
Atsakyti
QUOTE(solniska @ 2010 11 08, 20:59)
Bus užvesta nauja byla, nes laikinųjų apsaugos priemonių byla užbaigiama ir dedama į archyvą areštavus (ne)kilnojamąjį turtą ar pinigines lėšas atitinkamai teismo nustatytai sumai. Laikinosios apsaugos priemonės skiriamos apsidraudimui, tiesiog tam, kad tarkim jų nesiėmus kiltų grėsmė teismo sprendimo įvykdymui arba įvykdymas pasunkėtų ar taptų neįmanomas. Neužsivedus bylos dėl išlaikymo išieškojimo, negalėsite prašyti pažymų į VIF. Jeigu gaunate soc. pašalpą, pristatykite antstoliui tai įrodančius dokumentus, būsite atleista nuo privalomos 120 Lt įmokos  mirksiukas.gif

Na....aš už laikinųjų apsaugos priemonių nemokėjimą gavau pažymą iš anstolio ir išsiunčiau į VIF... Vis tik ta nutartis buvo vaikų išlaikymui..ir jo negaunu...

O ar galiu po teismo sprendimo, kai jau aiškus alimentų dydis, nebesikreipt į anstolius? Ta prasme, nutraukt laikinųjų apsaugos priemonių bylą privaloma, ar ne? jei man nesinori kol kas priduot tėvo dėl didesnių alimentų ir pasitenkinu tik laikinųjų priemonių suma? Ar taip galima? Ar privalau nutraukt ankstesnę bylą?
Ačiū... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(solniska @ 2010 11 11, 18:52)
Paveldetas turtas yra asmenine nuosavybe.
Ar vel vyks teismo procesas, sunku pasakyti. Isieskotojas gali reikalauti, kad skola butu priteisiama solidariai tiek is vyro, tiek ir is zmonos, jei uz tuos ~20000 Lt igytu turtu naudojasi ir zmona. Bet cia grynai irodinejimo dalykas, kur galutini sprendima pateikia teismas. Jei zmona butu pripazinta solidaria atsakove, antstolis galetu nukreipti isieskojima ir i jai asmenine nuosavybe priklausanti paveldeta turta.

Aciu uz paaiskinima smile.gif Noreciau dar paklausti,ar 'apsisaugojant ' jei ateiti vyras nebemoketu skolu anstoliams,gal galima jau esant dabar santuokoje,sudaryti sutarti ir patvirtinti pas notara,kad vyro skolu neprisiimu ir jokiu isipareigojimu,kurie yra jam sudaryti pries santuoka? g.gif Zinau,kad tokia sutartis galejo buti pries santuoka,taciau ar galima sutarti sudaryti jau esant santuokoje,kol dar jis mokus ir mano pajamu dar tai neliecia?Nes pergyvenu del ateities unsure.gif Aciu 4u.gif
Papildyta:
Turbut ir skyrybos siuo metu butu sudetingas dalykas,nes vaikuciui tik 3men. huh.gif Tuo labiau juk gali ir jo skolas priteisti per puse cray.gif Patarkite,ka galima daryti mano atveju...suku galva,bet kai nezinau istatymu,tai ka cia ir prigalvosi...Veju lauk mintis,kad kaip jis galejo nepasakyti man visko pries tai ir palikus visas emocijas bandau sprest sia didele problema...Turbut ir alimentus,kuriuos gaunu uz vyresniuosius vaikucius gali arestuoti... swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2010 11 12, 07:05)
Aciu uz paaiskinima smile.gif Noreciau dar paklausti,ar 'apsisaugojant ' jei ateiti vyras nebemoketu skolu anstoliams,gal galima jau esant dabar santuokoje,sudaryti sutarti ir patvirtinti pas notara,kad vyro skolu neprisiimu ir jokiu isipareigojimu,kurie yra jam sudaryti pries santuoka? g.gif Zinau,kad tokia sutartis galejo buti pries santuoka,taciau ar galima sutarti sudaryti jau esant santuokoje,kol dar jis mokus ir mano pajamu dar tai neliecia?Nes pergyvenu del ateities unsure.gif Aciu 4u.gif
Papildyta:
Turbut ir skyrybos siuo metu butu sudetingas dalykas,nes vaikuciui tik 3men. huh.gif Tuo labiau juk gali ir jo skolas priteisti per puse cray.gif Patarkite,ka galima daryti mano atveju...suku galva,bet kai nezinau istatymu,tai ka cia ir prigalvosi...Veju lauk mintis,kad kaip jis galejo nepasakyti man visko pries tai ir palikus visas emocijas bandau sprest sia didele problema...Turbut ir alimentus,kuriuos gaunu uz vyresniuosius vaikucius gali arestuoti... swoon.gif

padarykit vedybine sutarti ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Madmozela* @ 2010 11 12, 08:31)
padarykit vedybine sutarti ir viskas  mirksiukas.gif

As kaip tik apie tai skaitineju,taciau ten parasyta,kad jei yra kreditoriniu isipareigojimu,tokia sutartis gali butu vadinama fiktyvia ,norint isvengt mano atsakomybes,bet juk kol teismas priteise kol kas tik vyrui,tai gal dar galima butu sudaryti tokia sutarti g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(solniska @ 2010 11 09, 20:12)
koks buvo pradines skolos dydis?

2700 litų. Bet prieš metus ji išmokėta. Nieko mes nepamiršom. O dabar po metų prisiminė po metų. Tai ne gi iš karto negalėjo suskaičiuoti. Juo labiau mes niekur nebėgom sutikom mokėt, bet teisėja sakė, kad be anstolio mokėt negalima. Nei mes bėgom kur, nei ką. Net nežinojom pas kokį anstolį perdavė visą tą reikalą. Kam to turto užklausimai? Gi mes sutikom mokėti, bet dalimis, o kai dalimis sakė reikia anstolio.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2010 11 11, 10:05)
laba diena.Norejau paklausti,jei iki santuokos vyras turejo skola ir mokejo anstoliams (skola virs 20000lt.)Jau budamas santuokoje jis nebemoka tos skolos.Ar kai gaus zmona palikima tures sumoketi skolos suma anstoliams uz vyra,ar jos palikomas yra tik jos nuosavybe?Ar turi ivykti naujasis teismas,kuris nuspres vyro skola perrasyti taip pat ir sutuoktinei,nes santuokoje ukis yra bendras ir pinigai bendri.Aciu smile.gif

Jei šneka apie palikimą, tai suprantu, kad ieškot atsakymo kaip bus su turtu ir skolom po vyro mirties.
Jei zmona palikima priims, tai priims su viskuo - ir turtu ir skolom. Tokiais atvejais patariama priimti palikima sudarant apyrašą. Kitaip tariant, palikimo priėmėjas atsako už palikimo palikėjo skolas tik tuo turtu, kurį iš pastarojo paveldėjo.
Papildyta:
QUOTE(In-Grid@ @ 2010 11 09, 12:06)
Labukas

Gal kas nors gali man paaiškinti ar taip galima???

Mamai 2008 metais priteisė mokėti skolą. Kadangi ji pensininkė gaunanti invalidumą paprašė dalimis, nes tokios sumos neturėjo. Jau metai, kai visa suma atiduota. Vakar parėjo laiškas iš anstolių kontoros. net neregistruotas siūlymas susimokėti, kur...beveik 800 litų. Nors ji jau susimokėjo 150 litų prieš pradedant mokėti skolą doh.gif Kaip čia yra viskas iš tikrųjų?

Skolos ji nevengė mokėti, o tik mokėjo dalimis.

Patarčiau siūlymą (taip vadinamas antstolių dokumentas, ir pakankamai rimtas) susimokėti per ten nurodytą laiką, per 5 ar 10 dienų, nepamenu dabar tiksliai ir po ranka nesimato sprendimų vykdymo instrukcijos. kitaip turėsit dar vieną bylą pas kitą antstolį, nes šis prisiteis siūlyme nurodytą sumą ir perduos skolos išieškojimą kokiam nors kolegai, kad ir tas užsidirbtų. Aišku yra dar keletas būdų, peržiūrėt, perskaičiuot ir panašūs procesiniai veiksmai. Be skolos, antstoliams mokamas: būtinosios vykdymo išlaidos, atlygis antstoliui ir papildomos vykdymo išlaidos. visi tarifai nurodyti sprendimų vykdymo instrukcijoj, visiškai iš "oro" antstolis tų skaičių nepaima.
Atsakyti
QUOTE(korsa @ 2010 11 04, 11:22)
Sveikos, noreciau suzinoti, ar gali antstolis arestuoti uzstatyta bankui buta?

Geras klausimas smile.gif , net įdomu pasidarė. visais atvejais hipoteka įkeisto turto išieškotojas eitų be eilės. Be to be hipotekos įkaito turėtojo sutikimo jis vistiek negalėtų realizuot tokio turto. Kažkoks liapsusas čia jums nutiko smile.gif . Gal antstolis pražiopsojo ką.
Atsakyti
Laba diena mergynos 4u.gif
Gal pagelbesit man suteikdamos inf-jos:
Esu tokioj situacijoj, labai seniai apie 10 metu atgal, net 11, padariau avarija, kaltininke buvau as, tuo metu privalomojo civ.ats-bes draudimo nebuvo, tai draudimo kompanijai likau skolinga, tuo metu buvau jauna studente, neturedama jokio turto, uz 3 metu ivyko teismas, kuris priteise man susimoket skola, pradejau moket dalim, bet ismokejau tik ketvirtadali sumos, taip ir likau skolinga, antstole uzblokavo banko saskaita, kaip veliau suzinojau, bet jokio laisko su raginimu grazinti suma negavau (gal taip pastas dirba doh.gif )
dabar jau praejo 7-8 metai, skola tuo metu buvo 1000 lt apytiksliai, el.pastu uzklausiau draudimo kompanijoje kaip galeciau grazint skola, gal yra variantai be anstoles, paskutinej zinutei parase kad suzinociau savo antstoli, tegu ta antstole paskambina siai Draudimo bendroveje dirbanciai teisininkei ir jie susitars kaip man ekonomiskiau butu grazint skola. Bet as net neisivaizduoju kaip man dabar elgtis, gal patarsit, gal dar galima ieskot kompromisu, ir kiokios gali but islaidos antstoliui, labai baisu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(teisinė info @ 2010 11 12, 13:18)
Jei šneka apie palikimą, tai suprantu, kad ieškot atsakymo kaip bus su turtu ir skolom po vyro mirties.
Jei zmona palikima priims, tai priims su viskuo - ir turtu ir skolom. Tokiais atvejais patariama priimti palikima sudarant apyrašą. Kitaip tariant, palikimo priėmėjas atsako už palikimo palikėjo skolas tik tuo turtu, kurį iš pastarojo paveldėjo.
Papildyta:
Patarčiau siūlymą (taip vadinamas antstolių dokumentas, ir pakankamai rimtas) susimokėti per ten nurodytą laiką, per 5 ar 10 dienų, nepamenu dabar tiksliai ir po ranka nesimato sprendimų vykdymo instrukcijos. kitaip turėsit dar vieną bylą pas kitą antstolį, nes šis prisiteis siūlyme nurodytą sumą ir perduos skolos išieškojimą kokiam nors kolegai, kad ir tas užsidirbtų. Aišku yra dar keletas būdų, peržiūrėt, perskaičiuot ir panašūs procesiniai veiksmai. Be skolos, antstoliams mokamas: būtinosios vykdymo išlaidos, atlygis antstoliui ir papildomos vykdymo išlaidos. visi tarifai nurodyti sprendimų vykdymo instrukcijoj, visiškai iš "oro" antstolis tų skaičių nepaima.

Ne ne,netaip supratote ax.gif Turejau omeny,jei as gausiu palikima is savo tevu ar seneliu,tai ar gali atskaiciuoti vyro skola is mano palikimo ? g.gif Nelabai noretusi,kad tevu uzgventu turtu reiketu padengti ikivedybines vyro skolas,jei jis pats nesusimoketu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(teisinė info @ 2010 11 12, 14:34)
Geras klausimas smile.gif , net įdomu pasidarė. visais atvejais hipoteka įkeisto turto išieškotojas eitų be eilės. Be to be hipotekos įkaito turėtojo sutikimo jis vistiek negalėtų realizuot tokio turto. Kažkoks liapsusas čia jums nutiko smile.gif . Gal antstolis pražiopsojo ką.

arestuoti gali ir antstolis nieko cia nepraziopsojo. Jei ateitu tokia diena, kai hipotekos kreditorius pats rodytu iniciatyva pardavineti ikeista turta, antstolis butu prisijungtas prie isieskojimo is ikeisto turto.
be to, gali buti ir taip, kad kazkuria diena kreditas bankui bus ismoketas, hipoteka pasibaigtu, o jei skolu antstolis dar nebutu isieskojes, galetu pardavineti buta is varzytyniu (atsizvelgiant i skolos dydi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solniska: 12 lapkričio 2010 - 23:25
man priteistas laikinasis islaikymas, tevelis aisku nemoka ir gyvena kitame mieste..mano miesto antstolis pasake, kad turiu kreiptis i to miesto antstolius kur gyvena skolininkas, pasiskambinau antstolei ir ji pasake, kad atsiusti reg. pastu, nutarti, laiva forma parasyta prasyma, kad isieskotu ta skola ir kvituka kad pervedziau i ju saskaita 127lt, aisku dar ir saskaita padiktavo.. blink.gif gal kas zinote plius minus ka tame prasyme reikia rasyti, kad i pievas nenueiciau fool.gif
Atsakyti