QUOTE(ameliux @ 2010 10 08, 08:45)
Norejau paiskonsultuoti giminaites vardu pas jus
Zodziu moteriske turi skola, kuri yra pas anstolius, buvo uzdetas arestas jos saskaitai i kuria gaunami vaiko pinigai. Nuejus pas anstolius buvo reikalaujam atnesti is socialinio pazyma apie gaunama pasalpa nors kitoje kontoroje jai uzteko tik saskaito sisraso
Paskiausiai buvo pasakyta kad saskaitoje minusas nedings, tik bus issiustas leidimas nusiimti ta vargana pasalpa banke bet ne nuo korteles. Nesvarbu kad ta pasalpa maza bet moterele is jos mokasi mokescius internetu o dabar nebegales to daryti bet tai cia manau nieko nereiskiancios smulkmenos. Man kai papasaokojo tai kazkaip kilo itarimas kad sita saskaita turi buti atblokuota pilnai. Kodel kitoj kontoroj tokio dalyko jai netaike?
Jei cia tie veiksmai nera labai teisingi kur tada kreiptis kad butu pritaikytas atblokavimas pilnai kaip ir pas kita anstole?... Nesupratau sakau gal istatymai skiriasi pas kiekviena
Be to ji man atrodo gauna ir soc.pasalpa ir niekas net neprase ten jokio prasymo parasyt kad gales moket dalimis
zodziu susake zioplai kas ir kaip ir paleido. Man taip butu tai gerai pasukauciau dar...
sioje situacijoje antstolis norejo gera moterelei padaryt, bet kaip visada.. darai gera, lieki nesuprastas
nesistebiu, kodel gaunanciai is valstybes pinigus uz vaika pasiule atnest pazyma, o ne saskaitos israsa.. saskaitos israsas kainuoja pinigus, o pazyma duoda veltui...
bet niekas nedraudzia ir saskaitos israsa pateikt, jokio skirtumo is esmes, svarbiausia, kad butu tikslai matyti saskaitos nr, i kuria tie pinigeliai ikrenta. del to minuso nelabai supratau.. siaip tai jei saskaita SEB arba Siauliu banke, daznai buna taip, kad pati saskaita ir kortele turi atskirus numerius, antstolis nemato kuri saskaita yra kuri, todel gali buti tokia situacija, kad panaikinus aresta paciai saskaitai, kortele nebus galima naudotis, nes nera jokio pagrindo naikinti aresto, nebent butu pateikta oficiali banko pazyma, kurioje butu nurodyta, jog pvz tos dvi saskaitos yra tarpusavyje susijusios.
Soc pasalpos gavimas nera pagrindas rasyti prasymo del mokejimo dalimis. Antstolis negali siu pinigu naudoti skolos ir vykdymo islaidu dengimui, jei nera skolininko sutikimo. Prasymas moketi dalimis yra paties skolininko interesas, antstolis nevercia jo rasyti
Beje.. uzkliuvo man si fraze:
Man taip butu tai gerai pasukauciau dar... [U] linkiu nesusidurt su antstoliais, o jei jau taip atsitiktu, tai nekelt isteriju
ne antstolis ir ne jo kontoros darbuotojai kalti, kad zmones prisidaro skolu.. visu pirma reiketu suprast, kad kiekvienas zmogus atsakingas uz savo pareigu vykdyma