Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

laba diena merginos noriu ir jusu pasiklausineti,gavau informacija is anstoles bei keliu advokatu tad pasimetusi esu.sunaus tevas skolingas virs 6000lt alimentu.advokatas sako kad skola iki vestuviu jo su kita yra jo skola,bet nuo tada kai apsizenijo jau yra bendra.nes bendras ukis,pajamos visa kita.tad kai nuejau pasiklausti advokatu 2 kedainiuose jie pasake kad anstole turi teise pasidometi zmona,jos uzdarbiu,sask ir laisvai gali nuo jos sask nurasyti skola dalimis po tam tikra suma kaip susitartu su jais.gal kam buvo taip kad is jusu ateme skola anstolis ar jus is savo ex vyro zmonos???
Atsakyti
sveiki, gal galit patart, gal kam taip buvo..
mano vyras buvo pasiemes lizingu telefona, tas lizingas buvo siek tiek pradelstas, bet susitarem su jais ir apmokejom viska su palukanom ir visais mokesciais teismui. Paskambinom dar ir isitikinom ar atsiskaitem, viskas buvo gerai. Po apmokejimo praejo pusantro menesio, siandien man ir vyrui arestavo saskaitas anstolis del sio atseit neapmoketo lizingo ir dar reikalauja pinigu uz darba. Susisiekem su lizingu, ten sako, kad i anstolius nesikreipe ir mes su jais atsiskaite, o anstolis turi is teismo leidima ir dar procentus priskaiciuotus. Saskaitas ir mano, ir vyro arestavo be juokio perspejimo, jokiu popieriu, kad turim apmoket kaz ka negavom, arestuoti visi pinigai, ka daryti..? anstolis siulo kreiptis i teisma, bet kol vyks procesas saskaitos lieka blokuotos...
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2010 02 03, 13:55)
turiu klausima, prasau zinanciu atsakyti: kai is atlyginimo isieskoma skola per antstoli atitinkamai max procentu vienai imonei. kai buna, sakykim, trys isieskojimai skirtingu antstoliu skirtingoms imonems - kaip su isieskojimo procentais? isieskomas maximumas dalinamas i tris dalis? (pvz. maximali suma isieskant 900 litu. isieskoma skola per 1 antstoli, tai jis ir ims 900 litu. prisideda dar du isieskojimai. tuomet 900 dalinasi is triju ir pirmajam atstoliui suma sumazeja? ar reikia pateikti pirmajam dokumentus, jog isieskomos dar ir kitos skolos ir del to imoka mazes?)
kaip tuo atveju, jei pajamos - pasalpa is SODROS esant vaiko prieziuros atostogose. skola - keli tukstanciai. antstolis saskaitos sutinka nearestuoti jam pateikus pajamu kilme irodancius dokumentus, bet sako, jog, sakykim, minimali imoka jam reikalinga po 200 litu menesiu, o, sakykim, as sakau, kad galiu moketi tik po 100 litu... ? antstolis visvien reikalauja po 200 litu ir praso parasyti laisvos formos prasyma/isipareigojima toms 200litu imokoms. ar parasyti?

Man siuo metu tokia pati situacija,gaunu is sodros motinistes pasalpa,pasirasiau pas anstolius kad mokesiu po 100 lt,bet moku kaip iseina,kada po 20,kada po 30 lt,jiems nesvarbu po kiek mokesi,svarbu,kad eitu iplaukos jiems i saskaita,kad ne butu pertraukimu.
Atsakyti
labutis,kreipiuosi i jus,nes mazai ismanau istatymus blush2.gif Situacija tokia,pries kelis metus mano vyras per ukio banka paeme kompiuteri,mokejo tvarkingai kol neteko darbo,esme tame,kad nuo mane anstolis nuskaiciuoja,paeme vaiko alimentus,nusiunciau jam pazymas,alimentu negrazino,tik nuskaitineja po 20 %,siandiena pasiziurejau sutarti kur imta,jis paimtas pries mums dar susituokiant,vadinasi dar nebuvome seima,ar teisiskai jis gali taip elgtis,ir dar jis man neatsiunte jokio rasto,ar ispejimo ax.gif
Aciu labai atsakiusioms mirksiukas.gif
Atsakyti
Prieš savaitę nunešiau pažymą iš darbovietės anstoliui, kad į areštuotą sąskaitą pervedamas mano atlginimas. Šiandien areštą nuo sąskaitos nuėmė, bet pinigų, kurie buvo nuskaičiuoti negrąžino. Ar čia per greitai aš tų pinigų laukiu ar realiai jų taip ir negrąžins. Nors kai skambinausi, tai supratau, kad nuėmus areštą grąžinami ir nuskaičiuoti nuo tos sąskaitos pinigai g.gif O paskui jau moki po kiek gali (žinom, kuo po daugiau mokėsi, tuo greičiau pasinaikins skola)
Atsakyti
QUOTE(muter @ 2010 03 18, 11:33)
labutis,kreipiuosi i jus,nes mazai ismanau istatymus blush2.gif Situacija tokia,pries kelis metus mano vyras per ukio banka paeme kompiuteri,mokejo tvarkingai kol neteko darbo,esme tame,kad nuo mane anstolis nuskaiciuoja,paeme vaiko alimentus,nusiunciau jam pazymas,alimentu negrazino,tik nuskaitineja po 20 %,siandiena pasiziurejau sutarti kur imta,jis paimtas pries mums dar susituokiant,vadinasi dar nebuvome seima,ar teisiskai jis gali taip elgtis,ir dar jis man neatsiunte jokio rasto,ar ispejimo ax.gif
Aciu labai atsakiusioms mirksiukas.gif

Na pranešti tai ir neturėjo, nes sužinojęs skolininkas gali tas lėšas paslėpti smile.gif kad daiktas pirktas iki vedybų visiškai nesusiję su dabartine vyro skola. Jei šiuo metu esate susituokę, o vyras yra skolingas, tada antstolis gali išieškoti ir iš jūsų (ką, kaip suprantu, jis ir daro). Liko tik neaišku apie kokius vaiko alimentus kalbate? Nes jei tai iš tikrųjų yra vaiko tėvo mokami alimentai vaikui išlaikyti tada iš jų išieškoti antstolis negali.
Atsakyti
QUOTE(anastra @ 2010 03 17, 10:30)
Patarčiau dar parašyti prašymą pačiam antstoliui, kad išduotų pažymą, kiek jam buvo pervestą pinigų ir kiek ir kada jis ūkiui pervedė. Jis privalo tokią pažymą išduoti. Bet geriausiai siųsti registruotų laišku, nes jei nebus išduoda Jums pažymą, Jūs turėsite įrodymų, kad antstolis nevykdo savo pareigų. Jei pinigų taip ir neatsiras ūkiuose - turite pilną teisą su visais įrodymais kreiptis į Ekonominę policją dėl piniginių lėšų pasisavinimą. O paskutinė instancija jau teismas - bet geriau būtų, kad prieš teismą prasidėtų ikiteisminis tyrimas ir dar baudžiamoji byla būtų užvesta (dėl piniginių lėšų pasisavinimą). Nes teismai šiais laikais labai neprognozuojami, kai policija atliko prieš tai tyrimą, jie įrodymų atmesti negalės.

Dėkui už atsakymą. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristyna @ 2010 03 18, 16:20)
Na pranešti tai ir neturėjo, nes sužinojęs skolininkas gali tas lėšas paslėpti smile.gif kad daiktas pirktas iki vedybų visiškai nesusiję su dabartine vyro skola. Jei šiuo metu esate susituokę, o vyras yra skolingas, tada antstolis gali išieškoti ir iš jūsų (ką, kaip suprantu, jis ir daro). Liko tik neaišku apie kokius vaiko alimentus kalbate? Nes jei tai iš tikrųjų yra vaiko tėvo mokami alimentai vaikui išlaikyti tada iš jų išieškoti antstolis negali.

As turiu vyresni sunu,is pirmos santuokos,o anstoliui nusiuciau vygdomaji rasta kur priteisti alimentai,bet negrazino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mon Amour @ 2010 03 18, 14:16)
Prieš savaitę nunešiau pažymą iš darbovietės anstoliui, kad į areštuotą sąskaitą pervedamas mano atlginimas. Šiandien areštą nuo sąskaitos nuėmė, bet pinigų, kurie buvo nuskaičiuoti negrąžino. Ar čia per greitai aš tų pinigų laukiu ar realiai jų taip ir negrąžins. Nors kai skambinausi, tai supratau, kad nuėmus areštą grąžinami ir nuskaičiuoti nuo tos sąskaitos pinigai  g.gif O paskui jau moki po kiek gali (žinom, kuo po daugiau mokėsi, tuo greičiau pasinaikins skola)

Mano atveju, as pranesiau antstoliui, kad negrazintu to, ka nuskaiciavo, visvien reikes moketi. Bet siaip jie grazina, jei paprasai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikute321 @ 2010 02 26, 21:32)
Turiu klausimėlį.Draugė už komunalines paslaugas turi skolą apie 3000 lt.Aišku buvo teismas,po to anstoliai.Ji pasirašė su anstoliu sutartį ,jog kas mėnesį mokės po 200 lt.Jau įmokėjo 2200,tačiau butų ūkis negavo nė cento.O juk kuo daugiau sumoki skolos,tuo mažiau butų ūkis skaičiuoja delspinigių.Tai taip išeina,kad anstolis disponuoja tais pinigais kaip nori.  O vargšei moteriškei reikia kas mėnesį mokėti apie 50 lt. delspinigių,nes gerbiamas anstolis per 11 mėnesių nesugebėjo nė vieno pavedimo padaryti butų ūkiui.Parašė ji skundą anstolių rūmams,tai teks palaukti atsakymo.Gal Jūs galit ką patarti?

Galiu pasakyti, kad Jusu drauge padare klaida. Matydama, kad skola ne mazeja, dar pervedinejo pinigus i anstolio saskaita doh.gif Dazniausiai anstoliai pirmiausia atsiima savo pinigus, o tik tada atsiskaito su ieskovais bash.gif
Patarimas: visada pirmiausiai TIESIOGIAI apmokekite isiskolinimus, t.y. apmokekite saskaitas ieskovui. Anstoliui pakanka pateikti KOPIJA ar banko israsa, kad atitinkama skolos dalis apmoketa. Jie segasi kopijas i bylas.
Man siuo budu sekmingai pavyko padeti artimam zmogui isspresti problemas su anstoliu.
Jeigu tvarkingai periodiskai mokesite isiskolinimus, neturetumete tureti problemu.
Beje imoku sumos dalis - tai susitarimo reikalas, svarbu, kad mazintumete isiskolinimus.
SEKMES ir nenuleiskite ranku 4u.gif Iseitis visada yra mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(anastra @ 2010 03 17, 12:30)
Patarčiau dar parašyti prašymą pačiam antstoliui, kad išduotų pažymą, kiek jam buvo pervestą pinigų ir kiek ir kada jis ūkiui pervedė. Jis privalo tokią pažymą išduoti. Bet geriausiai siųsti registruotų laišku, nes jei nebus išduoda Jums pažymą, Jūs turėsite įrodymų, kad antstolis nevykdo savo pareigų. Jei pinigų taip ir neatsiras ūkiuose - turite pilną teisą su visais įrodymais kreiptis į Ekonominę policją dėl piniginių lėšų pasisavinimą. O paskutinė instancija jau teismas - bet geriau būtų, kad prieš teismą prasidėtų ikiteisminis tyrimas ir dar baudžiamoji byla būtų užvesta (dėl piniginių lėšų pasisavinimą). Nes teismai šiais laikais labai neprognozuojami, kai policija atliko prieš tai tyrimą, jie įrodymų atmesti negalės.

Mano pasiulymas butu toks, kad pirmiausiai visas saskaitu apmokejimo kopijas (cekius ar banko israsus) kuo skubiau nusiuskite ieskovui. Zinoma, reikia pasidometi, ar tikrai pinigai pateko i reikalinga saskaita, ar neivyko, kokia klaida. Jei viskas tvarkoje, tai sorry, ieskovas sudare sutarti su anstoliu, tai ir tegu ieskosi. Jus kaip apmokejimo irodymus pateikiate imoku kopijas.
Jei anstolis tikrai gavo pinigus ir anstoliu darbo islaidos nevirsija imoku (nes atlyginimus jie pirmiusiai issimoka is imoketu pinigu), tai toki anstoli galima apskusti ir dar prisiteisti, kad jam neapmoketi "darbo" islaidu.
Pirmiausiai isitikinkite, kad pinigai tikrai reikalingoje saskaitoje. SEKMES
Atsakyti
noriu paklausti.neseniai mano vyras b uvo teisma del alimento.po teismo mano vyras grizo namo ir vel pradejo kilti problemos.jo pirmos santuokos reikalavo moketi uz alimento 230lt,bet dar reikia moketi uz jos advokato 540lt ir skolos uz 3 menesiu po 110lt.mes sutinkame moketi kas menesi 230lt alimentui,o kiti 540ir plius330lt.mes negalesime iskart moketi virs900lt.ar galima po biski kas menesi pvz:kas menesi 100lt.?neseniai vyro is pirmos santuokos skambino mano vyrui reikalavo si menesi moketi uz skolos 900lt,bet mes pajamu gauname 900lt ir turim savo mazamete.ji norejo kreiptis i antslolius.ar gali buti atims is musu turto(masinos).?padekite mums.bijau ,gal ka nors atims is musu vyro masinos,nes mes turime turto tik masinos.o kiti turto neturime.mano drauge sake nera ko bijoti del antsolious,gali po biski moketi,bet neismesti cekio.o mano mama sake,gali buti blogai ir atims is vyro masinos,jei si menesi nesumokesim is viso 900lt.as nesuprantu.
Atsakyti
Merginos, gal kas galite pakomentuoti stai tokia situacija 4u.gif .
Sesuo gyvena su vyru( nesusituoke), turi 1.5 metu vaika. Tevystes atostogose vyras ir jis gauna motinystes-tevystes pasalpa. Vyras turejo pasiemes vartojamaja paskola, taciau del susiklosciusiu aplinkybiu, nebebuvo galimybes jos moketi. Bankas perdave teismui. Papuole pas labai bjuria teiseja, kuri pirma karta ji isvadino bemoksliu( nes baiges tik vidurine, neturi specialybes), sako eik gatviu sluoti, uzsidirbsi paskolai...Nu zodziu buvo ziauriai pazemintas...Rase teismui skunda, kad pakeistu kita teiseja, bet pati teiseja ta skunda uzprotestavo ir neleido perduoti kitam teisejui.
Atejo laikas issiaiskinti del paskolos grazinimo. Pristate visus dokumentus apie seimos pajamas bei privalomasias islaidas. Pajamos yra 2000 lt( tevystes pasalpa), is mamos puses pajamu 0. Uz buto paskola jie grazina po 1200 lt kas menesi, lieka 800 lt susimoketi uz patarnavimus ir pragyvenimui verysad.gif . O teiseja, neatsizvelgiant i tai, pazymejo, kad jie privalo grazinti ta vartojamaja paskola dalimis - metus laiko po 600 lt blink.gif . Nuosprendi pateisino tuo - esate jauni, prasimanysite is kur gauti pinigu unsure.gif . Kazkaip galvoje nesutelpa, ar taip galima g.gif? Vadinasi 3 asmenu seimai lieka 200 lt pragyvenimui, arba yra priversi isiskolinti kitam bankui, kad grazintu sita paskola...
Nu bet ir teiseja papuole blink.gif ( senmerge, beje biggrin.gif ), visa laika su tokia pasaipa sedejo, sako galeciau ir maziau rasyti, bet nerasysiu, nenoriu, nematau pagrindo. Tai jin gal kysio norejo, ar kaip suprasti toki pasakyma g.gif ( Veiksmas Panevezyje)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo benyte: 25 kovo 2010 - 11:55