QUOTE(jur-kli @ 2010 01 27, 13:25)
Sveikutes,
mano maziukei 2 menesiai, o jau visa menesi isbertas veidukas... Tepiau viskuo, ka liepe gydytojas - snipstas. Niekas nepadeda... Valgau miezines, avizines koses, ryzius ir kartais bulves. Sesute liepe persiziuret raciona... Nu nors i nosi kalk... jau ir taip i maista tik ziuriu, nes baisu valgyt... Kazkas rase, kad bepanthen plius tepe. Mums kaip tik sake kad sitas netinka, kad su paprastu bepantenu tept. Skalbiklis drabuzeliu pakeistas, dulkes kelis kartus per diena valomos... Zodziu neviltis. Penktadieni vel pas gydytoja eisim... Vel turbut lieps maista persiziuret. Turbut patys net neisivaizduoja nuo ko maziuke beria. O ar imanoma kokius tyrimus tokiai mazai padaryt? Kai pagalvoji, juk ne tokius dalykus istiria ir isgydo...
Kaip as supratau, tai kol kas neverta tirti, nes sios alergijos laikinos ir vaikui paaugus turetu pradingti. Na kazkas tokio, kai vaikas viena diena vienam produktui alergiskas, o kita jau nebe
. Man buvo nurodyta reguliuoti savo mityba ir kai berimai aprims, naujus produkus ivedineti po viena ir ziureti kas bus. Tokiu budu galesiu zinoti, kam alergiskas vis dar, o kam ne. Teoriskai skamba gerai, bet kad jau kelios savaites mitybos reguliavimas nepadeda. Tikiuosi, nenukankinsiu as vaiko odeles su visais tepliojimais (neteplioti sirdis neleidzia, nes tada jis pats sausas vietas drasko). Gal mums liepe bepantens plius del to, kad jis dar turi kazkoki papildoma dezinfekcini poveiki, o musu vaikis pasidrasko. Planuoju pereiti ant Weledos kremuko (ypac pries lauka), o veida nebent ramunelem plauti.
Papildyta:
QUOTE(M.Rasele @ 2010 01 27, 13:33)
Kai pacioj pradzioj vaika isbere, praejus kelioms dienoms po grizimo is ligonines, buvau sunerimus, kad maistas kaltas, vanduo ir pan. Isbandziau ir keleta tepalu, tik pablogejo. Tada nusprendziau ti virintu vandeniu vaikui veida su vata valyti, po keliu dienu berimas praejo. Mums ir dabar kartas nuo karto isberia, niekuo netepu, dazniau vandeniu nuvalau. O isberia nuo pienisku produktu, kartais uzsimirstu ir suvalgau ka nors. Taip valgau normalu maista - mesa, darzoves, vaisius, beveik viska.
o jums nuo koses viduriai nekieteja? Man kietedavo, cia ir buvo pradzioj vaiko berimo priezastis manau, nes ir mano veida tada truputi paberdavo.
O jus pabandykite normalaus maisto pavalgyti, gal kosese ir problema.
Na nea, nekieteja (tfu tfu tfu). Darzoves visokias apribojau ir del pilvo putimo. PVz., kopustas prie nealergizuojanciu, bet gal geriau nereikia
. Valgau kalakutiena. Geriausiai ekologiska. Kosiu nereikia valgyti su glitimu - jo yra kvieciuose. Glitimas tikrai pablogintu situacija. Be to, berimai ivairus gali buti. Musu berimas sausais deganciais raudonais plotais nueina. Ner ten ka sausinti, nebet drekinti.