Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos V

Šiandien vos mašinkos nesulaužiau doh.gif . Mezgiau mezgiau ir niekaip nesigavo normaliai kaklo golfui numegzti. Tai siūlai pradeda painiotis, tai dar kas nors. Vienu žodžiu ne tas mėnulis biggrin.gif . Galiausiai labai sunkiai pradėjo eiti karieta riberio, tooks girgždėjimas buvo unsure.gif . Iš pradžių nesupratau ko ta karieta taip sunkiai eina ( ant tiek sunkiai, kad net riberį perstumdavo per vieną žingsnį atgal) doh.gif . Tik paskui dašilo, kad gal reikia sutepti blush2.gif . Iš karto nepagalvojau apie sutepimą, nes gi mašiną tai visai neseniai naudoju. Sutepiau, tai dabar rodos viskas normaliai eina. Rytoj vėl bandysiu megzti kaklą iš 10 karto biggrin.gif .
Atsakyti
g.gif lengviausia turbūt būtų su geru palyginti...Bet šeip ištrauk tu jį, pažiūrėk, kad būtų virš to jo rėmo iškilęs ir visur vienodas. Prispaudus adatas jos turi beveik nespyruokliuoti. Naujas kainuoja daug, aš savo atnaujinu su langų sandarinimo porolonu

Ačiū, Merisier, tikrai iš porolono ne kas ir belikę, važiuosiu į ''Senukus'' ieškot langų sandarinimo juostos mirksiukas.gif . Po truputį, po truputį ir mašina bus kaip nauja lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū, Freke 4u.gif Net nebuvau pamąsčius, kad Youtube tokių lobių galima rast smile.gif Vėl nėra kada megzt kol video peržiūrėsiu biggrin.gif
Mano tankumo nustatymo ratukas streikuoja - nustatai 10, o po kelių eilių jau žiūrėk ant 7 užsiciklinęs doh.gif
Tiesa, dar norėjau paklaust, kaip apykakles darot - prisiuvat, ar mezgat iš surinktų akių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jo-ma-Jo: 23 vasario 2010 - 12:31
Metus laiko buvus apmirus tema staiga taip atsigavo bigsmile.gif Kai įlindau ir pamačiau kiek jus vytis reikia doh.gif Nu bet pasivijau.

Mezgejyte, nusteginai savo suknelėmis. Labai gražios. wub.gif
Freke, ten tavo buvo rudas megztukas su pynėm, kur rankovių trūko? Tai kurgi gatavas rezultatas? mirksiukas.gif

QUOTE(Frekė @ 2010 02 22, 11:20)
o butent kas domina? pynes? tai paprastai labai kas kelinta eile perkryziuojat akis su dekeriais ir mezgat toliau. kiaurarastis tai wacko.gif galiu pafotkint ka padariau per 5 valandas unsure.gif

Taip taip. Jei ne perfokortinė mašina, tai juodas darbas. Čia reikia pasišventimo. cool.gif

QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2010 02 22, 13:01)
Bet kad man rankom kelis kartus greičiau; apie kiauraraštį tai išvis ... gal jei kalėjime sėdėčiau biggrin.gif

lotuliukas.gif Kiauraraštis tai taip - ypatingai ilgai ten cackintis reikia, kol visas akutes sukilnoji. Aš jau rodžiau praėjusioj temoj šalį, megztą kiauraraščiu su Neva5. Tai patikėk kiek laiko prie jo sėdėjau. Ir uždirbau 25 litus lotuliukas.gif

QUOTE(Frekė @ 2010 02 22, 15:05)
o del pyniu tai taip lygiai tas pats kas ir su virbalais. dar maciau vienoje knygoje kad darant pynes viena adata salia gali buti nedarbinej apatinej padetyje. tai pyne isiremins nebandziau nezinau ax.gif

kiaurarastis jo.... 15cm grozio per 5 valandas biggrin.gif nu veliau gal greiciau eitusi nes jau i pabaiga greitai deliojosi jis ten man ax.gif

Aš taip esu dariusi. Kai palieki po vieną nedirbančią adatą iš kraštų, tai atrodo, kad išmegztos blogosios akys aplink pynę. Gražu.

Kokį čia kiauraraštį mezgi? bigsmile.gif

QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2010 02 23, 13:30)
Tiesa, dar norėjau paklaust, kaip apykakles darot - prisiuvat, ar mezgat iš surinktų akių?

Vis noriu išbandyti pradėti megzti mezginį nuo apykaklės. Numezgi ratuką, palieki atviras akis ir prie jų kabini pradžioj nugarą, paskui priekį, po to rankoves po vieną. Mano mama tik taip ir megzdavo.
O paprastai tai mezgu kaip virbalais - palieku atviras akis, paskui jau susiūtą mezginį užkabinu vėl ant mašinos, numezgu dvigubą apykaklę, palieku atviras akis ir jas prikitliuoju. 4u.gif

Mačiau apie rankoves diskutavot. Man tai nėr geresnio aprašymo kaip M. Maksimovos mezgimo abėcėlėj. Gaunasi iš pirmo karto visad. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2010 02 23, 20:46)
*Freke, ten tavo buvo rudas megztukas su pynėm, kur rankovių trūko? Tai kurgi gatavas rezultatas?  mirksiukas.gif
**Taip taip. Jei ne perfokortinė mašina, tai juodas darbas. Čia reikia pasišventimo.  cool.gif
lotuliukas.gif Kiauraraštis tai taip - ypatingai ilgai ten cackintis reikia, kol visas akutes sukilnoji. Aš jau rodžiau praėjusioj temoj šalį, megztą kiauraraščiu su Neva5. Tai patikėk kiek laiko prie jo sėdėjau. Ir uždirbau 25 litus  lotuliukas.gif
***Aš taip esu dariusi. Kai palieki po vieną nedirbančią adatą iš kraštų, tai atrodo, kad išmegztos blogosios akys aplink pynę. Gražu.

****Kokį čia kiauraraštį mezgi?  bigsmile.gif

* kad norejo nesiuto darbo tai dar turiu toki gabaluose, per vaiku ligas nesusitinkam kad atiduot galeciau doh.gif

**siaip tai ziauru kai sitiek darbo o litu tiek mazai....

***as vakar bandziau bet man kazkaip nesigavo... reiks dar pabandyti. gerai kai senoji neva kaip donoras ant adatu yra biggrin.gif biggrin.gif

****galiu nufotkinti tiek kad nuimtas nuo masinos mezginys... nes reikejo pamatuoti ar pagal numatuota ilgi nesisvies triusikai veliau biggrin.gif gerai kad neumiau nes pasirodo butu svietesi doh.gif lotuliukas.gif

na stai mano vargelis.... tos pirmosios skylutes uzsilenks ir bus dantukai. o trys eiles rombu = 5 valandos doh.gif tikrai kalejimo darbas, bet zinokit mane veza biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekė: 23 vasario 2010 - 21:22
QUOTE(Frekė @ 2010 02 23, 22:09)
tos pirmosios skylutes uzsilenks ir bus dantukai.

blink.gif g.gif Kas čia per technologija tokia? Tu gal tą kraštelį žadi prisiūt? blink.gif

Šiaip tai labai tvarkingai ir kruopščiai išmegztas kiauraraštis. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 23 vasario 2010 - 21:46
na kaip paprasta technologija smile.gif bandziau uzlenkus permegzti bet negraziai gavosi... tai prisiunu veliau ta krasteli. ryt nupyskinsiu kaip atrodo nes kaip tik siunu suknute viena kur galai irgi taip pat padoroti.
Atsakyti
QUOTE(Peliux @ 2010 02 23, 10:59)
Ačiū, Merisier, tikrai iš porolono ne kas ir belikę, važiuosiu į ''Senukus'' ieškot langų sandarinimo juostos  mirksiukas.gif . Po truputį, po truputį ir mašina bus kaip nauja  lotuliukas.gif

thumbup.gif

QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2010 02 23, 13:30)

Iš surinktų akių dažniausiai. Galą palieku atvirą ir tada prisiūnu rankomis.
Pora paskutinių darbelių smile.gif Dar numezgiau dvi vaikiškas suknutes, moterišką, bet dar nenufotkinau doh.gif ir dar vieną moterišką, kuri dar nesusiūta ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisier: 23 vasario 2010 - 22:16
Merisier: labai grazu thumbup.gif

ir as noriu, bet negaliu (nesveikuoju) bet turiu pora jau gatavu tai gal ryt parodysiu is as ka nors blush2.gif

Atsakyti
Jaaazau kokie gražūs darbai, toks pieniškas pavydas ima smile.gif Aš tai net lėliui liemenės nepajėgiu padaryt iki galo blush2.gif

O tos atviros akys tai reiškia kaip - kai nuleidinėjat kaklui akis jas paliekat tokias 'bėgančias'/ neuždaryta galvute? Man , lūzerei, tada jos nuyra nesulaukę kol susiūsiu doh.gif
Atsakyti
Merisier darbeliai kaip ten sako is vis ne v konkurse biggrin.gif tas baltas salis su istraukiamom adatom darytas? esu radusi panasu rasteli ale vis nepabandau.... o tas paskutinis dvispalvis jei gerai iziuriu? nu bet groziai wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 02 24, 10:44)
Merisier darbeliai kaip ten sako is vis ne v konkurse biggrin.gif tas baltas salis su istraukiamom adatom darytas? esu radusi panasu rasteli ale vis nepabandau.... o tas paskutinis dvispalvis jei gerai iziuriu? nu bet groziai wub.gif  thumbup.gif

Ačiūūū už pagyras blush2.gif Aha, su ištraukiamom 4u.gif
O paskutinis dvispalvis, tik spalvas nevykusias parinkau, neišryškėja sudėtingumas ir grožis 4u.gif
Atsakyti