Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos V

Sveikos mezgėjėlės 4u.gif
Esu naujokė šioje srityje, todėl reikia Jūsų pagalbos. Pati turiu brother 950i ir dabar nusipirkau garter karietą, bet vat su ja problemų ir iškilo doh.gif Kiek bandau megzti, vis man jin stringa, adatas gadina, lanksto ir viskas. Gal kas turit šį prietaisėlį ir žinot, kame bėda? Prašau labai pagalbos 4u.gif
Atsakyti
Beje, panašiai būna ir su kiauraraščių karieta, tačiau jei ją prastumiu greitai, tada kaip ir nėra problemos, o jei lėčiau, tai taip pat adatos stringa. Sakau, gal čia bėda ne karietose, o pačioje mašinikėje? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 02 19, 17:59)
. nors mano pavyzdys rodo kad galima ir su eiline severianka (Neva 1 prototipu) megzti ir geras ir blogas akis tik pavargti daugiau reik ax.gif

Prašau prašau ax.gif pasidalint patirtim, kokiu būdu Severiutę priversti tokius stebuklus daryti. Jau savaitę žaidžiu su ja, bet nieko išskyrus trikotažo raštą neišgaunu schmoll.gif O taip norėtųsi, kad ir primityvų, bet megztinį sukurpt. Na, nors patį paprasčiausią stulpelį kaip išmegzt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jo-ma-Jo: 21 vasario 2010 - 23:00
QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2010 02 21, 22:58)
Prašau prašau ax.gif  pasidalint patirtim, kokiu būdu Severiutę priversti tokius stebuklus daryti. Jau savaitę žaidžiu su ja, bet nieko išskyrus trikotažo raštą neišgaunu  schmoll.gif  O taip norėtųsi, kad ir primityvų, bet megztinį sukurpt. Na, nors patį paprasčiausią stulpelį kaip išmegzt?

o butent kas domina? pynes? tai paprastai labai kas kelinta eile perkryziuojat akis su dekeriais ir mezgat toliau. kiaurarastis tai wacko.gif galiu pafotkint ka padariau per 5 valandas unsure.gif o ta vadinama rezinka tai irgi nesunku. tik gal igudziu reik, ten paleisti aki reik ir ja perrinkti, is blogos puses ax.gif na cia turbut reiktu kokia pamokele paorganizuoti gal pafotografuoti g.gif

tiesa del pyniu tai reiktu ziureti kokie siulai nes nuo ju storio priklauso kokia pyne bus. man su storais gavosi tik 2x2 o su angora mochera (100g 550m) tai 3x3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekė: 22 vasario 2010 - 10:21
Na va, išdalinau siūlus bobouziukei ir 357, lauksim įspūdžių, ar verta Kaune siūlus pirkti.

Rutcka, tai gal adatų prispaudimo tas porolonas susidrožęs? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 02 22, 11:20)
o butent kas domina? pynes? tai paprastai labai kas kelinta eile perkryziuojat akis su dekeriais ir mezgat toliau. kiaurarastis tai wacko.gif

Tai pynių, kaip suprantu, principas lygiai kaip virbalais - apkeisti akis? Bet man jas nuimant visos pasileidžia, ir sekančios persitempia, nors ir tuos "šuniukus" atkeliu blink.gif Mezginys kažkoks labai įtemptas gaunasi, nors iš plomų siūlų ir 10 tankumu... Čia gal įgūdžių daugiau su dekeriu reikia g.gif Bet kad man rankom kelis kartus greičiau; apie kiauraraštį tai išvis ... gal jei kalėjime sėdėčiau biggrin.gif

Stulpelį supratau, kaip akis nuleidot, bet knygoj dar kažkoks yra su adatų stumdymu vien tik gerųjų, bet nesiraitantis, tik kad man kur bestumčiau, tas akis numeta g.gif . Tuos paprastus, užlenktus, tai jau moku, bet vyriškam megztiniui man jie atrodo nelabai.
Atsakyti
tai gal adatų prispaudimo tas porolonas susidrožęs?

Merisier, o kaip žinot, kada tą adatas prispaudžiantį poroloną reikia keist? Pvz. pas mane adatos labai nevienodam lygyje, vienos aukščiau, kitos žemiau ir į šonus kai kurios išsiklaipę. Ar tai ir reiškia, kad porolonas susidėvėjęs? Ir kur jį rast ir kaip pakeist g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliux @ 2010 02 22, 13:12)
Merisier, o kaip žinot, kada tą adatas prispaudžiantį poroloną reikia keist? Pvz. pas mane adatos labai nevienodam lygyje, vienos aukščiau, kitos žemiau ir į šonus kai kurios išsiklaipę. Ar tai ir reiškia, kad porolonas susidėvėjęs? Ir kur jį rast ir kaip pakeist  g.gif

g.gif lengviausia turbūt būtų su geru palyginti...Bet šeip ištrauk tu jį, pažiūrėk, kad būtų virš to jo rėmo iškilęs ir visur vienodas. Prispaudus adatas jos turi beveik nespyruokliuoti. Naujas kainuoja daug, aš savo atnaujinu su langų sandarinimo porolonu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2010 02 22, 12:01)
Tai pynių, kaip suprantu, principas lygiai kaip virbalais - apkeisti akis? Bet man jas nuimant visos pasileidžia, ir sekančios persitempia, nors ir tuos "šuniukus" atkeliu  blink.gif Mezginys kažkoks labai įtemptas gaunasi, nors iš plomų siūlų ir 10 tankumu... Čia gal įgūdžių daugiau su dekeriu reikia g.gif  Bet kad man rankom kelis kartus greičiau; apie kiauraraštį tai išvis ... gal jei kalėjime sėdėčiau biggrin.gif

Stulpelį supratau, kaip akis nuleidot, bet knygoj dar kažkoks yra su adatų stumdymu vien tik gerųjų, bet nesiraitantis, tik kad man kur bestumčiau, tas akis numeta  g.gif . Tuos paprastus, užlenktus, tai jau moku, bet vyriškam megztiniui man jie atrodo nelabai.

su dekeriais reik igudziu... kol as pati atkaliau tai privargau... o del pyniu tai taip lygiai tas pats kas ir su virbalais. dar maciau vienoje knygoje kad darant pynes viena adata salia gali buti nedarbinej apatinej padetyje. tai pyne isiremins nebandziau nezinau ax.gif

kiaurarastis jo.... 15cm grozio per 5 valandas biggrin.gif nu veliau gal greiciau eitusi nes jau i pabaiga greitai deliojosi jis ten man ax.gif

knygos neturiu bet is nevos1 instrukcijos tai manau gali buti tiesiog paimta kas antra adata megzta. kitos apatinej nedarbinej padetyje pamezgat kiek reikia cm krastelio ir ivedat jau tas adatas i mezgini. gaunas toks didesnem akim krastas. kaip tik nuemiau mezgini nuo masinos tai galesiu pamezgaliot pavyzdelius.
Papildyta:
na va mano rezinkos mokytoja biggrin.gif

http://www.youtube.c...I...84&index=16

dekeriavimas:

http://www.youtube.c...c...84&index=11

bent jau aiskiau kaip tas akis ant dekerio perkelti ir nuo jo vel ant adatu
o cia siaip naudinga nuoroda.
http://www.youtube.c...Sweater Machine
man rodos ja jau buvo kazkas italpines bet kai ne pirmam psl tai pasimeta tarp temu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekė: 22 vasario 2010 - 14:07
O kas mergaitės pasakysit ar su SK280 perfokorteline 5 klasės galima bus megsti su mohera? --nes kiek pasidomėjau, tai su šia mašina galima nuo plonų iki vidut siūlo storumo naudoti-- 4u.gif

QUOTE(Frekė @ 2010 02 22, 15:05)
su dekeriais reik igudziu... kol as pati atkaliau tai privargau... o del pyniu tai taip lygiai tas pats kas ir su virbalais. dar maciau vienoje knygoje kad darant pynes viena adata salia gali buti nedarbinej apatinej padetyje. tai pyne isiremins nebandziau nezinau ax.gif

kiaurarastis jo.... 15cm grozio per 5 valandas biggrin.gif nu veliau gal greiciau eitusi nes jau i pabaiga greitai deliojosi jis ten man ax.gif

knygos neturiu bet is nevos1 instrukcijos tai manau gali buti tiesiog paimta kas antra adata megzta. kitos apatinej nedarbinej padetyje pamezgat kiek reikia cm krastelio ir ivedat jau tas adatas i mezgini. gaunas toks didesnem akim krastas. kaip tik nuemiau mezgini nuo masinos tai galesiu pamezgaliot pavyzdelius.
Papildyta:
na va mano rezinkos mokytoja biggrin.gif

http://www.youtube.c...I...84&index=16

dekeriavimas:

http://www.youtube.c...c...84&index=11

bent jau aiskiau kaip tas akis ant dekerio perkelti ir nuo jo vel ant adatu
o cia siaip naudinga nuoroda.
http://www.youtube.c...Sweater Machine
man rodos ja jau buvo kazkas italpines bet kai ne pirmam psl tai pasimeta tarp temu

Atsakyti
zinoma kad galima. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2010 02 22, 13:01)
Bet kad man rankom kelis kartus greičiau; apie kiauraraštį tai išvis ... gal jei kalėjime sėdėčiau biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti