Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos V

peliux o kokia turi masimuke ?

Šita, kur mane jau nervint pradėjo - Brother 840
Atsakyti
Na aš iš tų gijose siūlų mezgiau tikrai daug, niekas ten neskersuoja, mezginio kietumas bent jau man priklausė nuo spalvos - melsvas buvo minkštas, rožinis irgi, natūralus kietesnis. O dėl nesuktų siūlų - pabandysiu ir tada papasakosiu smile.gif

Mezgejyte, aš pradėjau megzti nuo Brotherio ir tikrai nesąmonė, kad reikia pradėti nuo prastesnės - kiekvienos firmos mašina turi savo charakterį ir kažkaip nematau prasmės pradžioj išmokti su vienokia, paskui vėl visko iš naujo mokytis su kitokia. Bet čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif

Peliux, o tai viską kitką tau mezga normaliai? Jei taip, gal tiesiog neįmanoma tokio tavo norimo stulpelio g.gif
Atsakyti
Peliux, o tai viską kitką tau mezga normaliai? Jei taip, gal tiesiog neįmanoma tokio tavo norimo stulpelio g.gif

Instrukcijoje nėra parodyta tokio stulpelio, aš galvojau, kad nėra taip svarbu sąntykis tarp gerųjų ir išvirkščiųjų akių, bet galbūt aš klystu g.gif. Na einu eksperimentuoti toliau, gal pavyks ką išspaust.
Atsakyti
QUOTE(Peliux @ 2010 02 19, 15:01)
Instrukcijoje nėra parodyta tokio stulpelio, aš galvojau, kad nėra taip svarbu sąntykis tarp gerųjų ir išvirkščiųjų akių, bet galbūt aš klystu  g.gif. Na einu eksperimentuoti toliau, gal pavyks ką išspaust.

Aš esu maximaliai darius tik 3x3, tai jei pavyks tau šitas, papasakosi, kaip darei 4u.gif
Atsakyti
Sveikos... ziuriu is dziaugisuosi dle keikveionbos darbu apdarytu smile.gif as pradejua mokintis savomis jegomis smile.gif nz nieko dar nesigauna smile.gif tikiuosi pramoksiu smile.gif turiu masina Singer LK 150 smile.gif gal kas turi tokia smile.gif ???? eitu pasikonsultuoti! o kaip pvz mezgate kaip cia aks rase 4geros 4blogos...??? nes man mezga tik blogasias akis ir nebent kakokoi rasta pasirinkciua smile.gif ar imanoma su aj ismegzti gerasia sir blogasias? Tikiuosi nenusisnekejau blush-anim-cl.gif:
Atsakyti
jei masina vienpuse (viena frontura) tai megsi tik gerom akim, nes reik ziuret i ta puse kuri nuo taves. ten geroji mezginio puse. o jei su dviem fronturom arba riberiu tada galesi ir stulpelius megzti. nors mano pavyzdys rodo kad galima ir su eiline severianka (Neva 1 prototipu) megzti ir geras ir blogas akis tik pavargti daugiau reik ax.gif
Atsakyti
nu as savaja priverciu megzti sulpelius kokiu as noriu bet reikia jas priversti pacios nedaro rolleyes.gif
Atsakyti
o kaip jas reik priverst??? smile.gif mano va tokia mezgimo masina? ar imanoma su ja megzt stulpelius???Ir siaip gal kas galetu padeti Kaune... pamokinti smile.gif nelikciau skoloje wink.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Godula: 19 vasario 2010 - 19:46
Godula, tavoji mezga tik geromis arba blogomis akimis, čia priklausomai nuo to, kurią pusę laikysi gera wink.gif Gera-bloga arba vadinamu stulpeliu ji nemezga.

Jei nori, galiu parodyti nuo ko pradėti 4u.gif parašyk AŽ, aš Šilainiuose gyvenu.
Atsakyti
Pavyko visgi man numegzti 10 gerųjų ir 4 išvirkščias. Dariau pagal savo mašinos instrukciją, kur aprašytas 5x5 stulpelio mezgimas. Pradžią reikia padaryti išstūmus visas (reikiamo pločio) tiek viršutinės, tiek apatinės dalies adatas, vadinamas ''full needle rib''. Numezgus pradžią (pas mane t.y. 4 eilės), su akių perkėlimo įrankiu nuo apatinės adatinės perkėliau 10 akių ant viršutinės, toliau nuo viršutinės perkėliau 4 akis ant apatinės ir t.t. Likusias laisvas adatas nustūmiau į nedarbinę padėtį. Taip išrūšiavus visas akis mezgasi 10x4 stulpelis. bigsmile.gif . Sunkoka tik buvo paskui išmegzt pirmą eilę, nes ant kiekvienos adatos buvo sukelta po dvi akis.

Godula, tavo mašina mezga storais siūlais! Kai ką numegsi būtų įdomu pamatyt, čia daugumos mašinos mezga plonais ir vidutiniais siūlais. O tu neturi tos mašinos instrukcijos, paprastai ten būna gana smulkiai aprašytos visos mašinos galimybės. Aš taip ir mokausi su savąja, pasiskaitau, pabandau, o paskui jau ir pačiai kokių minčių kyla. mirksiukas.gif

Atsakyti
taip turiu instrukcija.... mokinuosi is ten... mezga zinokit visokiais man siulais.. net mochera su silku bandiaua sunkaiu einasi bet salikeli galima nusimegzt laisvai smile.gif . Jo storais irgi eina smile.gif isbandziau visokius siulus su visais eina smile.gif jo bandau... bandau... nz jau nemazai laiko praleidus prie jos... ir vis gal truksta man ryzto imt kazka didesnio ir megzt.. nenusimanau as pvz kaip megztuka ir tt.t.... nu manau kada pavyks smile.gif aciu jums uz komentarus patarimus...
Atsakyti
Labas merginos. Duodu nuorodą parsisiuntimui programos, kuri skaičiuoja ir aprašo visą mezgimo procesą. Ne visada pilnai ją galima taikyt, bet man ypač patinka dėl rankovių. Nereikia nieko skaičiuot pačiai ir visada tinka. Už dyką galima parsisiųst demonstracinę versiją, bet ji man jau metai veikia. Yra trys versijos. Naudoju tik sweaters. http://greatknitdesi...download250.htm
Atsakyti