Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos V

Merisier, aš turiu Knitleader'į, bet jo dar nebandžiau, nors ir jam reikia taisyklingo pavyzdėlio. Dabar nusimezgiau 60x60 pavyzdėlį. Tikiuosi, kad bus tikslesnis.
Dėl siūlukų, tai jeigu galima būtų, norėčiau baltos, tamsiai pilkos, juodos ir tos oranžinės pusvilnės. Būtų 4 babinos.
Atsakyti
babouziuke: nu nezinau kaip cia man taip gavosi blush2.gif , nezinau mezgu ir viskas rolleyes.gif
dabar mezgu sukne be siuliu pagal paskaiciavimus visokius savo metodu ax.gif tai nezinau kas gausis kai nuimsiu mezginuka g.gif butinai parodsiu kad ir kas gautusi, jei ka tai visos linksmai pasijuoksim mirksiukas.gif
labai bijau kad netilpsiu tongue.gif

sekmes jums perkant siulus
Atsakyti
Aš ankščiau nusimezgusi mėginuką jį sulygindavau su žurnalo mėginiu ir tiesiog primesdavu kiek akių pamažinti arba padidinti, ar palikti tik pat.
Bet dabar po ilgos pertraukos sugalvojau megsti ir nusprendžiau padaryti kaip žurnaluose rašo, ir man paklaida gavosi apie 3 cm, tai dabar liginu ir tempiu, gerai kad raštas vien gerom. O jei bus mažas, rasis kam bus geras, gal jau neardysiu.
Dabar jau radau vieną klaidą, aš mėginuką išplovusi nusausinau ir pasimatavau. Va čia turbūt ir buvo klaida.

Atsakyti
Aš jau nevilty verysad.gif , mesiu per bortą turbūt savo ''naująją'' mašiną. Dabar suprantu kodėl ankstesnėse temose kažkuri (berods LaimužeX) rašė, kad pasiliko savo patikimąją Neva, nors turėjo ir mandresnę. Vien tik laiko gaišimas man su ja. Niekaip nesuprantu kodėl mezgant 1 gerą, 1 išvirkščią arba 2 geras 2 išvirkščias išmezga normaliai, o pvz. 10 gerų, 4 išvirkščias niekaip nemezga, tiesiog apvynioja siūlą aplink adatas, bet neišmezga. Kaitaliojau ir įtempimą svoriais, ir tankumą, ir siūlo įtempimą neina nė per kur mad.gif.
Mezgejyte, ar tau lengvai gaunasi megzti tas sukneles, kur gerosiom ir išvirkščiosiom akim mezgi?
Delfinyte, man atnarėlės kraštelis irgi susibanguoja ir ne tik iš plonų siūlų mezgant, bet aš galvoju, kad tą atnarėlę reik biskį siauresnę padaryt, apsivilkus pasitemps ir nesimatys tų bangelių.
Babouziuke, o ką reiškia megzti su gumyte, iš manęs tokia mezgėja, kad nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliux @ 2010 02 18, 16:37)
Delfinyte, man atnarėlės kraštelis irgi susibanguoja ir ne tik iš plonų siūlų mezgant, bet aš galvoju, kad tą atnarėlę reik biskį siauresnę padaryt, apsivilkus pasitemps ir nesimatys tų bangelių.

tai, kad lb lb smarkiai reik tempt,kad prasitiesintu, ir nenoriu, kad aptemta butu...
mistika man tas riberis, tik liemene pavyko nubruzint, o dar 5 skirtingus siulus bandziau ir niekas nesigauna. verysad.gif
Atsakyti
Peliux: va todel as visom naujokem ir siulau senas paprastas pirkti o ne sustras kokias (galvoja kad gaila blush2.gif ) kad netaip parasta su tom masinytem susitarti schmoll.gif

na as irgi biske jau geresnia turiu tai kartai irgi jau noriu traukt dopleta senute

nu kazkaip isjejo priversti ja megzti 5geras 3blogas berots

bet sunku su ja susitarti doh.gif . aisku kai jau susitari tai tada jau gerai einas biggrin.gif

o del tos gumytes kur klausiai tai as kazkada gariunuose maciau babina plonos gumytes (kaip suprantu i rankogalius ar kur imegzti. bet dar tada mazai mezgiau nepirko o dabas rolleyes.gif nenuvaziuoju

Atsakyti
Aš jau galvoju gal kokį meistrelį reiktų susirast, greičiausiai čia dėl to, kad mašina ne pirmos ir ne antros... jaunystės, gal ką galima būtų pareguliuot. Gal kas kartais žino Kaune kokį meistrą?
Atsakyti
Peliux, gumytė, tai ir yra geros su išvirkščiom biggrin.gif . Rusiškai "rezinka" vadinasi.
Noriu paklausti kaip jūs mezgat tas gumytes dažniausiai? Aš mezgu tik tą vadinamąją pramoninę gumytę, nes kitos man taip ir nepatiko. Aš tik niekaip neįsivaizduoju kaip nuo mezgimo gerosiomis akimis pereiti prie gumytės g.gif , neįsivaizduoju kaip adatas perrinkti.

Mezgėjyte, o tai kaip tu apskaičiuoji kaip tau pvz suknelę numegzti jeigu nieko nematuoji? Nes aš pvz pusę dienos pavyzdėlius mezgu, skaičiuoju kol prisėdu jau normaliai megzti.
Atsakyti
gumytė, tai ir yra geros su išvirkščiom biggrin.gif . Rusiškai "rezinka" vadinasi.

doh.gif nu va ''rezinka'' tai viskas aišku, lietuviškai būtų - atnara, o ''gumytė'' tai pirmą kartą išgirdau lotuliukas.gif thumbup.gif

Na aš riberį tik bandau, rimtai dar nieko nenumezgiau, bet man atrodo, kad reikiamas akis galima būtų analogiškai perkelti nuo viršutinės adatinės ant riberio ir megzti atnarą.
Atsakyti
Ačiū Merisier už tai , kad pasidalinai pavyzdėlio paskaičiavimu. Ir kad geranoriškai nori padėti įsigyti siūlų 4u.gif
Šiandien iš smalsumo nulėkiau į ABC. Na, ir nenoriu perdaug Jūsų visų balamutinti, bet pardavėja mane įspėjo, kad vieno nesukto siūlelio linas ir pusvilnė ar vilna babinose, tikrai didesnį mezginį (bliuskutę ar pan.) skersuos. Nebent megztumėt kojines arba kažką vąšeliu. O suktų iš 2-jų siūlelių babinose siūlai buvo gana storoki ir neaišku ar visos mašinos juos megs. Be to jie buvo mano akim žiūrint iš trumpapluoštės (kočiotinės, jei gerai pamenu prieš 20 metų studijuotus terminus) vilnos, kuri yra žymiai prastesnės kokybės ir nešiojant neturi tokio elastingumo kaip kokybiška ilgapluoštė (šukuotinė) vilna. Anksčiau pas juos tokia buvo pasitaikiusi irgi nebrangiai,rodos po 23 Lt/kg, bet šiandien tokios nemačiau jokios spalvos. Taigi, spręskit pačios. Čia tik mano nuomonė. ax.gif Suprantama, kad visos norim mažesnių kainų. Bet kartais geriau mokėti vietoj 30Lt 80Lt ir gauti kokybišką siūlą ir iš jo numegzti gražų drabužį, kuris išlieka gražus ir po pirmo skalbimo. Jaučiu Ditekse gal tie ploni siūliukai babinose yra iš aukščiausios rūšies vilnos? Įdomu, gal kas išbandęs parašytų...
Atsakyti
nu del ABC ciulu tai nieko nesuprantu g.gif
kadandi as Kauniete ir tik pradedu megzti blush2.gif (gaila pinigu ant siulu ax.gif ) tai mezgu viska is ABC tos vilnones ta ilga 100% vilna po 20kelis lt ir neskersavo
gelsva (smeline ) 70% vilnos irgi viskas gerai. vasarai medvilne 100% ir gi super.
neturiu jojkiu nusiskundimu siai siulais. tik devejimosi negaliu pasakyti nes igai dar nedeviu rolleyes.gif .
ir dabar mezgu viena is tu pilku siulu kur foto siulu idejus
nu niekas neskersuoja. tik tiek kas ABC turejo kazkokios labai svelnios vilnos, o visos sitos kanda mirksiukas.gif

o del tu skaiciavimu tai matuoju skaiciuoju turiu sioki toki manikena. o kur sakiua ta sukne mezgu tai jau nebe, nes vienoj vietoj btoka masinute dare i kitas dalykas labai ploni siuliukai tai tilpau i suknute bet labai prtumpejo. susimoviau doh.gif

dabar mezgu sau sarafana toki kaip dukrytei bet vel susimoviau doh.gif gal kad sloguoju verysad.gif o norejau savaitgaliui pasipuosti bet..... turbut reiks apseiti rolleyes.gif

peliux o kokia turi masimuke ?
Atsakyti
na ir mano nuomone del ABC as pirkau ne babinoje bet gijose po 17.50 berods tai zinokit nebepirkciau tokios daugiau. siulas neblizgus, kietas mezginys. bet cia jau susukta daug siulu gal del to esu g.gif pries 8 metus is ten irgi pirkusi gijomis siulus pasaka bet jie jau tada kainavo apie 30lt. o del skersavimo tai vienoms vernitas skersuoja o man ne. nei medvilne nei akrilanas nei pusvilne ar vilna. bet as noreciau lina babinose pabandyti. tai dar ji surizikuosiu pirkti.... o siaip viska jamsiu is vernito (nebent i diteksa nulekti kokios mocherytes papirkti ax.gif ). nera ten brungu akrilanas medvilne iki 20 sukuotine pusvilne 34lt ar matkeliais ar babinom kaina tokia pat. tai geriau nuvaziuoti ir nusipirkti. o jums jei vienas miestas irgi susedat i masina ant kuro susimetat kiek matau poreikis spalvu didelis tai kilogramas pabrangs nedaug.
Atsakyti