Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos V

QUOTE(Merisier @ 2010 02 17, 17:43)
O dabar naudinga info: atsibeldžiau iki Kauno, tai ABC siūluose buvau. Nu seilės iki dabar varva biggrin.gif pusvilnė, vilna po 10-20 litų. Babinose, sukta ir nesukta, plona ir stora. Prisipirkau gal 6 kg, spalvų pasirinkimas ne pats plačiausias, bet yra. Vernito siūlų turi daug, bet jie man labiau pasirodė skirti rankomis megzti - aš mėgstu plonesnius smile.gif Ti va, apsimokėjo važiuoti thumbup.gif Jei kas iš vilniečių ko norit, dar ryt-poryt čia tupėsiu, galiu paimti, ko reikia

atleiskit už diletantišką klausimą, o pusvilnės ir vilnos kainos čia už kokį kiekį? blush2.gif
Mane domintų balta plona pusvilnė babinose ir medvilnė arba linas.

Atsakyti
Merisier, man reikėtų baltos, tamsiai pilkos, ryškiai raudonos, violetinės, juodos, žalios smaragdinės, šviesiai ružavos, tamsiai mėlynos. Man reikia vilnos ir pusvilnės, bet labiau pusvilnės. O tų siūlų kokia tiksli kaina babinos? O storis panašus kaip pusvilnės Ditekse?
Atsakyti
Merisier, kaip gerai būtų tas akis išmokti paskaičiuoti. O gal galima pasinaudoti zipu ( suglaudinti ).

Visoms. Aš turiu spec. mezg.mašinoms skirtą žurnaliuką prancūzų kalba, ten irgi aprašytas kaškoks būdas akių paskaičiavimui, bet nemoku prancūzų. Jei kas moka ir sutinka pasidalinti vertimu, galiu įdėti.

Dar noriu paklausti, ar plaunate mezginį detalėmis, ar jau sumegstą, ir ar lyginate.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bonapartas: 18 vasario 2010 - 09:21
tai matyt ir as nemoku matuoti tegu kita arso o del siulu kaune tai spalvu tikrai tokiu netisi kaip baklazanas babonose, kasnas tai as skaiciuoju vidutiniskai uz 1kg 20lt nes jos snyruoja nuo 17-26lt. itk dabar atsirado kazkokia vilna uz 30lt ir tokia mereinanti spalva ilgais galais uz 50lt. o siulu storis tai vilna 3 storiu. viena labai plona ir mazose babinose, storis kaip lino (nerimo siulo, labai plona) kitas storis normalus (plonokas) o paskui einas storoki (bet masina puikiai mezga). ta mano pilka ilga ir nesciai is tu storu mirksiukas.gif
va cia siulai is ABC gal aiskiau pasidarys rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2010 02 18, 10:16)
Dar noriu paklausti, ar plaunate mezginį detalėmis, ar jau sumegstą, ir ar lyginate.

priklausomai nuo siūlų, bet dažniausiai jau susiūtą, kad atsiet jau 'kūrinys' savo formą įgautų. Lyginu, tik jei labai reikia.

prancūziškai, deja, nemoku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 02 17, 22:46)
O ar ne Vilniuje Ditekse pasirinkimas siūlų spalvų megzti mašina didesnis? Aš nebuvau Vilniuje esu iš Kauno, tai pavydžiu vilnietėms Ditekso, nes Kaune jo nėra. O kažkada esu buvusi ABC siūluose, tai nebuvo didelio spalvų pasirinkimo. Matyt vienu metu neužveža daug spalvų (turiu omeny plonus siūlus babinose), Na ir kainos galKauno siūlų mažesnės? Nes čia siūlai babinose lietuviški daugiausia.  ax.gif O linas natūralios spalvos ar balintas?. Ar tiktų jo storis megzti mašina su Neva? Ir kokia kaina?

Didesnis spalvų pasirinkimas, bet kaina už kilogramą 60lt, o ABC siūluose 10-15 blink.gif Linas bent jau mano pirktas - balintas, aš vestuvinę suknelę iš jo bandysiu megzt - susuksiu du lino su liurekso vienu siūliuku, iš UK užsisakiau.

QUOTE(357 @ 2010 02 17, 23:41)
atleiskit už diletantišką klausimą, o pusvilnės ir vilnos kainos čia už kokį kiekį?  blush2.gif
Mane domintų balta plona pusvilnė babinose ir medvilnė arba linas.

Nugis už kilgramą. O babinose kiekis tai pusvilnės apie 1,5 kg, lino nuo 200gr iki kilogramo, dažyto lino apie 1,5kg. O medvilnė buvo tik kamuoliukuose...

QUOTE(babouziuke @ 2010 02 18, 09:38)
Merisier, man reikėtų baltos, tamsiai pilkos, ryškiai raudonos, violetinės, juodos, žalios smaragdinės, šviesiai ružavos, tamsiai mėlynos. Man reikia vilnos ir pusvilnės, bet labiau pusvilnės. O tų siūlų kokia tiksli kaina babinos? O storis panašus kaip pusvilnės Ditekse?

Balta-linas buvo ir pusvilnė, tamsioai pilka pusvilnė, raudonos nebuvo, ir aš norėjau sad.gif, tik Vernito raudona buvo pusvilnė (su akrilu), bet kamuoliukuose mezgimui rankomis, violetinė buvo storoka matkeliuose (esu mezgus su ja mašina kelnes vaikui, visai nieko), juoda yra plona babinose, pirkausi ir sau, smaragdinės nėra, šviesiai ružavos nėra, tik tokia pusiau oranžinė g.gif tamsiai mėlynos nėra. Kaina babinos juodos man gavosi 20lt, baklažaninės irgi, piulkos irgi būtų panašiai, lino balto 16lt. Storis pilkos panašus, juoda ir balta plonesnė

QUOTE(Bonapartas @ 2010 02 18, 10:16)
Merisier,  kaip gerai būtų tas akis išmokti paskaičiuoti. O gal galima pasinaudoti zipu ( suglaudinti ).

Bandžiau, nesumažėja beveik...O plaunu jau pabaigtą
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2010 02 18, 10:03)
Bandžiau, nesumažėja beveik...

o kiek megabaitu uzima? o gal skype'u galima but parsisiust?
http://www_4shared_com/
cia galima nemokamai iki 200mb (vieno failo dydis iki 200mb, o bendrai 10gb) talpint ir prisijunkt su google acountu, o jei didesnis failas galiu rast vieta trumpam patalpint....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinyte: 18 vasario 2010 - 10:17
QUOTE(Merisier @ 2010 02 18, 11:03)
Nugis už kilgramą. O babinose kiekis tai pusvilnės apie 1,5 kg, lino nuo 200gr iki kilogramo, dažyto lino apie 1,5kg. O medvilnė buvo tik kamuoliukuose...

aš prieš porą sav ditekse pirkau vilną plonytę po 80 lt/kg, tai ir susibalamutinau nuo tokių skaičių doh.gif gražūs siūliukai, nesigailiu, bet....noriu pigiau dabar jau biggrin.gif

Jei būtų nesunku parvežti, tai jamčiau porą babinų baltos pusvilnės plonos. Už pristatymą koks antkainis gaunasi? rolleyes.gif Aš Vilniuje, jei ką 4u.gif

Atsakyti
Mezgėjyte, ačiū, kad pasidalinai foto 4u.gif . Sakyk, o kaip tu mezgi mezginius, jeigu nemoki pamatavimų nuimti? Juk tavo suknelės puikiai guli ant kūno g.gif .

Merisier, o kiek tu babinų galėtum paimti? Kad paskui nepaprašyčiau per daug blush2.gif .

Nu ir dabar klausimas visoms biggrin.gif . Kokio dydžio pavyzdėlį mezgat? Aš megzdavau 40x40 ir kol mezgiau nedidelius daiktus, tai viskas buvo ok. Vakar mezgiau megztinį vyrui, tai gavosi didokas, vadinasi, kad pavyzdėlis per mažas ir paklaida gavosi didelė. Išardžiau ir šiandien megziu iš naujo.

Aš pavyzdėlių neplaunu, tik gerai atgarinu su lygintuvu jų netampydama ir prieš tai duodu kokią dieną pasigulėti kaip ir mezginiams, kad akys nuo įtempimo grįžtų į savo vietas.
Atsakyti
QUOTE(357 @ 2010 02 18, 11:19)
aš prieš porą sav ditekse pirkau vilną plonytę po 80 lt/kg, tai ir susibalamutinau nuo tokių skaičių  doh.gif gražūs siūliukai, nesigailiu, bet....noriu pigiau dabar jau biggrin.gif

Jei būtų nesunku parvežti, tai jamčiau porą babinų baltos pusvilnės plonos. Už pristatymą koks antkainis gaunasi?  rolleyes.gif Aš Vilniuje, jei ką  4u.gif

Aš irgi už tiek pat pirkavausi, tai vakar pardavėjos ABC parduotuvėj ir klausiau, ar čia tikrai už kilogramą lotuliukas.gif
O baltos pusvilnės dabar prisiminiau man rodos babinose buvo po 250 gr, jei nepainioju dabar, tai kokio svorio tau reik? O už atvežimą tai davai tariam porą litų už kg, nes vis tiek dabar jau sau esu susipirkusi, ko reik, tai dėl savęs nebevažiuočiau ten 4u.gif Parašyk į až tiksliai gramus dar kartą ir kontaktą kokį savo ir adresą - atvešiu ryt arba šeštadienį mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, dar dėl tų paskaičiavimų. Nu nei vienoj paskaičiavimo metodikoj nebus parašyta, kad 34 dydžiui tiek akių reikia nuimti ar tiek uždėti. Visur reikia turėti savo išmatavimus.
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2010 02 18, 11:27)
Mezgėjyte, ačiū, kad pasidalinai foto  4u.gif . Sakyk, o kaip tu mezgi mezginius, jeigu nemoki pamatavimų nuimti? Juk tavo suknelės puikiai guli ant kūno  g.gif .

Merisier, o kiek tu babinų galėtum paimti? Kad paskui nepaprašyčiau per daug  blush2.gif .

Nu ir dabar klausimas visoms  biggrin.gif . Kokio dydžio pavyzdėlį mezgat? Aš megzdavau 40x40 ir kol mezgiau nedidelius daiktus, tai viskas buvo ok. Vakar mezgiau megztinį vyrui, tai gavosi didokas, vadinasi, kad pavyzdėlis per mažas ir paklaida gavosi didelė. Išardžiau ir šiandien megziu iš naujo.

Aš pavyzdėlių neplaunu, tik gerai atgarinu su lygintuvu jų netampydama ir prieš tai duodu kokią dieną pasigulėti kaip ir mezginiams, kad akys nuo įtempimo grįžtų į savo vietas.

Aš dedu 60 akių, numezgu 30 eilučių, tada dedu žymeklius ant 20-os akies iš abiejų pusių ir mezgu dar 30 eilučių. Žodžiu gaunasi, kad matuoju 40 akių plotį ir 60 eilučių ilgį. Šeip ir mano ta knyga, kur skanuota, ir yra pagal tokius bandymukus. O beje, tu knitleaderio neturi? Jis irgi tuo pagrindu padarytas, kad pagal tokį mezginuką rodo, kur kiek akių pridėti ar nuimti
O paimti aš galiu na kokių 30 babinų, daugiau netilps, bo ant vaiko salone nenoriu kraut biggrin.gif
Atsakyti