Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos V

QUOTE(babouziuke @ 2010 02 17, 10:23)
.
Merginos, tai ar bus norinčių sužinoti kaip aš rankovę aspskaičiuoju? Jeigu taip, tai pasistengčiau šiandien vakare įdėti aprašymą ir geriausiai būtų panaudoti kažkurios iš jūsų išmatavimus. Prie rankovės papasakočiau ir kaip pažastis apsiskaičiuoja ir mezgasi, nes rankovė ir pažastis neatsiejami dalykai.  4u.gif

butu super 4u.gif
Atsakyti
delfinyte, kadangi tu pirma, tai tavo pamatavimus ir imsim. 4u.gif
Man reikia tavo pavyzdėlio matmenų (kiek akių ant kiek eilių į 1 cm). Reikia pažasties pločio (apsiskaičiuoja iš nugaros pločio atėmus kaklo plotį ir abu pečius), pažasties gylio ( matuojamas nuo pažasties galo vertikaliai ir iš karto imamas su priedu laisvumui), Rankovės ilgio (matuojamas nuo peties galo nesulenkus rankos iki norimos vietos. Peties ilgis matuojamas nuo kaklo pradžios iki peties galo, ten kur pačiupinėjus baigiasi kauliukas arba dar pačiupinėjus jaučiama duobutė kai pakeliam į šoną ranką. Va nuo tos vietos matuojam ir rankovės ilgį.), rankovės pločio ties riešu jau su priedu laisvumui, rankovės pločio ties pažastim su priedu laisvumui, gumytės aukščio (jeigu megztukas bus mezgamas su gumyte).

Nu rodos, kad viskas. Jeigu kas neaišku, tai klausk 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos, merginos, pribrendo ir man reikalas įsigyti ką nors galingesnio nei mano Nevuke 1. Pasiskaitinejau temukes, vistiek nėra lengva apsispręsti kokią mašinikę geriau rinktis, kiek suprantu, geriausia būtų Brother, gal galėtumėt patarti, kurį numeriuką geriausia pirkti? Santaupos nemilžiniškos, todėl pirkčiau dėvėtą, norėčiau su perfokortom.. 4u.gif
Jaučiu, kad kiek mašinų modelių, tiek gali būti nuomonių.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2010 02 17, 11:23)
Sveikos koleges 4u.gif . Aš vakar jau pasiskaičiavau megzti vyrui megztinį - golfą ir vakare ėjau megzti. Prisinervavau  doh.gif . Vienoj pusėj niekaip gumytė nenorėjo megztis, vis vėlė siūlą ir numetinėjo akis  doh.gif . 3 kartus bandžiau ir vis tas pats. Nu nenorėjo mašinka dirbti ir viskas. Šiandien atsikėliau pradėjau megzti ir viskas normaliai. Taip ir likau nesupratus kas ten vakar buvo  schmoll.gif .

aš tokiais atvejais kaltinu mėnulį biggrin.gif netinkamas mėnulis buvo, reiškias mirksiukas.gif
aš dabar rankom mezginėju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zvirble @ 2010 02 17, 13:59)
Sveikos, merginos, pribrendo ir man reikalas įsigyti ką nors galingesnio nei mano Nevuke 1. Pasiskaitinejau temukes, vistiek nėra lengva apsispręsti kokią mašinikę geriau rinktis, kiek suprantu, geriausia būtų Brother, gal galėtumėt patarti, kurį numeriuką geriausia pirkti? Santaupos nemilžiniškos, todėl pirkčiau dėvėtą, norėčiau su perfokortom.. 4u.gif
Jaučiu, kad kiek mašinų modelių, tiek gali būti nuomonių.. unsure.gif

SILVER REED SK-155 3 klasė
SILVER REED SK-280 5 klasė
SILVER REED SK-270 7 klasė
Labukas visoms...nu užsinorėjau išmokt mezgimo mašina megst--tiesiog dėl savęs, turiu dar panelių namie;)---nu bet neturiu jokio supratimo...prisiskaičiau čia intike apie tas mašinas (kainos ir sudėtingumai įvairūs;)---kas pasakys nuo ko pradėt?? Ką reiškia tos klasės mašinų? (kuo idedsnė geriau ar blogiau;)---žodžiu, įmanoma šiaip vienai išmokt megst pagal intrukciją ar būtini kokie tai kursai ar pamokymai kitų?
visoms nuoširdžiai ačiū už papasakojimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vasaruolė @ 2010 02 17, 14:07)
SILVER REED SK-155 3 klasė
SILVER REED SK-280 5 klasė
SILVER REED SK-270 7 klasė
Labukas visoms...nu užsinorėjau išmokt mezgimo mašina megst--tiesiog dėl savęs, turiu dar panelių namie;)---nu bet neturiu jokio supratimo...prisiskaičiau čia intike apie tas mašinas (kainos ir sudėtingumai įvairūs;)---kas pasakys nuo ko pradėt?? Ką reiškia tos klasės mašinų? (kuo idedsnė geriau ar blogiau;)---žodžiu, įmanoma šiaip vienai išmokt megst pagal intrukciją ar būtini kokie tai kursai ar pamokymai kitų?
visoms nuoširdžiai ačiū už papasakojimus  4u.gif

prirašiau ką norėčiau sužinot...ir vėl klausimai kyla;)---kas tos perfokortos...kažkas su raštais susiiję? Prisižiūrėjau tų mašinų mezgimo---nepigios jos---kas tie fontūra? adatų kiekis skirtingas, kiek geriausia kad jū būtų?? Milimetrai tarp jų--irgi , o kiek turėtų būt? OIJOJOJ wub.gif praeis noras ir megst doh.gif
Papildyta:
QUOTE(357 @ 2010 02 10, 15:28)
vaaaaaaaaaaau, merginos, aš be žado  blink.gif

reikia eiti man ieškoti kitos temos, kur renkasi mezgėjos-mėgėjos, nes čia aš ryšiai tarp profesionalių ne į temą pataikiau  doh.gif
Freke, primink, kokia tavo mašina? Nerealūs vykrutasai  blink.gif  aš irgi taip norėėėėėčiau  blush2.gif

oi, ir aš tik skaitau skaitau---ir nieko nebesuprantu kaip čia ką megsti;)---rimtai reikia pradedančioms mezgėjoms su mašinomis puslapio doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mezgejyte @ 2010 02 03, 21:39)
bigsmile.gif
bigsmile.gif
blink.gif
nu jo ir varom mergytes  doh.gif
kol gryzau si darbu namo o jus kiek cia visko parodet ir pasnekejot.
labai grazus salikai  thumbup.gif
vakarir as sali numezgiau ,bet isardziau kazkas netaip  schmoll.gif 

tai susinervinus suknute numezgiau  lotuliukas.gif . va
user posted image

o tas pirmas rimtas darbelis tai jau labai kruopsciai padarytas, sekmes kuryboje

jazau kokia graži suknelėwink.gif---sveikinimai...
ir aš vis mastau, kad noriu išmkt su mezgimo mašina, bet neturiu supratimo kaip ten tie mezgimai vyksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2010 02 17, 11:13)
delfinyte, kadangi tu pirma, tai tavo pamatavimus ir imsim.  4u.gif
Man reikia tavo pavyzdėlio matmenų (kiek akių ant kiek eilių į 1 cm). Reikia pažasties pločio (apsiskaičiuoja iš nugaros pločio atėmus kaklo plotį ir abu pečius), pažasties gylio ( matuojamas nuo pažasties galo vertikaliai ir iš karto imamas su priedu laisvumui), Rankovės ilgio (matuojamas nuo peties galo nesulenkus rankos iki norimos vietos. Peties ilgis matuojamas nuo kaklo pradžios iki peties galo, ten kur pačiupinėjus baigiasi kauliukas arba dar pačiupinėjus jaučiama duobutė kai pakeliam į šoną ranką. Va nuo tos vietos matuojam ir rankovės ilgį.), rankovės pločio ties riešu jau su priedu laisvumui, rankovės pločio ties pažastim su priedu laisvumui, gumytės aukščio (jeigu megztukas bus mezgamas su gumyte).

Nu rodos, kad viskas. Jeigu kas neaišku, tai klausk  4u.gif .

oj, sudetingai kai kurios vietos atrodo, g.gif nesuprantu pazasties plocio ir gylio...

jei kuriai mezgejai atrodo suprantamiau, rasykit savo skaiciukus vietoj manes.
Atsakyti

jazau kokia graži suknelėwink.gif---sveikinimai...
ir aš vis mastau, kad noriu išmkt su mezgimo mašina, bet neturiu supratimo kaip ten tie mezgimai vyksta smile.gif
[/quote]

Na tai sia suknele ner sudetinga numegzti (nes rasto ner smile.gif ) tik reikia dvipuses arba kitaip flangines mezgimo masinos, nes tik tokio mezga ir geras ir blogas akis vienoje eileje.

pradedanciosioms siulau paptasta sena mezgimo masina, nes jos negaila lauzyti kol ismoksti megzti normaliai rolleyes.gif as savaja senute tai is nezinojimo kur tepti pagadinai doh.gif . tai isivaizduoju kaip buciau jautusis sugadinus brange kokia perfokortine unsure.gif

o perfokortines tai tokios masinytes kurios turi korteles ir tada masinuke mazga rasteli (tokios neturiu tai negaliu ka ir pasakyti daugiau mirksiukas.gif )
tai tiek
Atsakyti
Aloha biggrin.gif Numezgiau dvi suknias (na tris,jei ir vaikišką mano manekenei skaičiuot) ir dar septynis šalikus biggrin.gif Nufotkinsiu, tai įdėsiu smile.gif
O dabar naudinga info: atsibeldžiau iki Kauno, tai ABC siūluose buvau. Nu seilės iki dabar varva biggrin.gif pusvilnė, vilna po 10-20 litų. Babinose, sukta ir nesukta, plona ir stora. Prisipirkau gal 6 kg, spalvų pasirinkimas ne pats plačiausias, bet yra. Vernito siūlų turi daug, bet jie man labiau pasirodė skirti rankomis megzti - aš mėgstu plonesnius smile.gif Ti va, apsimokėjo važiuoti thumbup.gif Jei kas iš vilniečių ko norit, dar ryt-poryt čia tupėsiu, galiu paimti, ko reikia
QUOTE(vasaruolė @ 2010 02 17, 14:36)

Sveika 4u.gif Mes temutės pradžioj esam surinkusios labai daug nuomonių bei patarimų, kas ir kaip su kokiom mašinom. Aš pati asmeniškai, merginos pritars, tieeeek kartų esu rašiusi, kad ojoj 4u.gif Pasiskaityk, gal kas aiškiau bus, o tada jau tiksliau galėsi klausti 4u.gif

QUOTE(delfinyte @ 2010 02 17, 14:43)
oj, sudetingai kai kurios vietos atrodo,  g.gif nesuprantu pazasties plocio ir gylio...

jei kuriai mezgejai atrodo suprantamiau, rasykit savo skaiciukus vietoj manes.

Aš turiu lenteles, kur paskaičiuota, kiek akių kam reikia, kiek nuleisti kur, kiek pridėti. Tik va nežinau, kur įdėti, kad visos pasiimti galėtumėt g.gif Elektroniniu per didelis failas g.gif Jei kas sugalvosit, ar nuspręsit ftp kokiu pasidalinti - duokit žinot, kai tik grįšiu Vilniun, įmesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2010 02 17, 12:13)
delfinyte, kadangi tu pirma, tai tavo pamatavimus ir imsim.  4u.gif

Nu rodos, kad viskas. Jeigu kas neaišku, tai klausk  4u.gif .

na kadangi kolege pabijojo tai bandau as parasyti savo duomenis ax.gif

mano bandinukas yra 3akys x 4 eiliu (1cm)
pazasties plotis 4 cm (nugaros plotis 45cm kaklo plotis 11cm peties plotis 15cm)
pazasties gylis 20cm+2cm (laisvumui)
Rankoves ilgis 57cm
rankoves plotis ties riesu 16 cm
rankoves plotis ties pazastimi 28cm
(norejau ismatavinu schena parodyt bet neradau schmoll.gif )
nu mam atrodo kad taip rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(mezgejyte @ 2010 02 17, 17:47)
na kadangi kolege pabijojo tai bandau as parasyti savo duomenis  ax.gif

mano bandinukas yra 3akys x 4 eiliu (1cm)
pazasties plotis 4 cm (nugaros plotis 45cm  kaklo plotis 11cm peties plotis 15cm)
pazasties gylis 20cm+2cm (laisvumui)
Rankoves ilgis 57cm
rankoves plotis ties riesu 16 cm
rankoves plotis ties pazastimi 28cm
(norejau ismatavinu schena parodyt bet neradau  schmoll.gif )
nu mam atrodo kad taip  rolleyes.gif

Mezgėjyte, o čia tavo išmatavimai ar kieno? Nes 45 cm nugaros plotis čia arba labai kuproto žmogaus arba labai stambios moteriškės. Nugaros plotis matuojamas iš nugaros horizontaliai nuo vieno pažasties kampučio iki kito. Peties plotis 15 cm stipriai per didelis, nes vyrui imiau 14, o moteriškam 12-13 cm per akis. Kaklo plotis per mažas. Vaikui 6 metų mezgiau megztinį, tai ėmiau 10 cm. Ir pažasties gylis 22 cm kažin ar nebus per didelis, nes vyrui ėmiau 23 ir pats tas. Ir dar reikia gumytės aukščio. 4u.gif
Papildyta:
Merisier būtų labai faina jeigu ir man prigriebtum siūlukų, skolinga nelikčiau. Tik kaip man žinoti maždaug koks storis, koks svoris babinose ir kokios spalvos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2010 02 17, 18:43)
Merisier būtų labai faina jeigu ir man prigriebtum siūlukų, skolinga nelikčiau. Tik kaip man žinoti maždaug koks storis, koks svoris babinose ir kokios spalvos?  4u.gif

Aš pirkausi baklažano spalvos, juodą ir pilką pusvilnę, baltą liną, baltą vilną. Geriausia tai tu maždaug parašyk, ko tau reikia, o aš pabanysiu prisiminti, ar buvo mirksiukas.gif babinose svoris buvo apie pusantro-du kg. Linas - kilogramas. Storumo ėmiau labai plonus, bet didesnis pasirinkimas tokių vidutinio storumo. Numeriais nepasakysiu verysad.gif Labai didelis pasirinkimas matkeliais pusvilnės, bet spalvos - pastelinės.
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2010 02 17, 17:43)
O dabar naudinga info: atsibeldžiau iki Kauno, tai ABC siūluose buvau. Nu seilės iki dabar varva biggrin.gif pusvilnė, vilna po 10-20 litų. Babinose, sukta ir nesukta, plona ir stora. Prisipirkau gal 6 kg, spalvų pasirinkimas ne pats plačiausias, bet yra.

O ar ne Vilniuje Ditekse pasirinkimas siūlų spalvų megzti mašina didesnis? Aš nebuvau Vilniuje esu iš Kauno, tai pavydžiu vilnietėms Ditekso, nes Kaune jo nėra. O kažkada esu buvusi ABC siūluose, tai nebuvo didelio spalvų pasirinkimo. Matyt vienu metu neužveža daug spalvų (turiu omeny plonus siūlus babinose), Na ir kainos galKauno siūlų mažesnės? Nes čia siūlai babinose lietuviški daugiausia. ax.gif O linas natūralios spalvos ar balintas?. Ar tiktų jo storis megzti mašina su Neva? Ir kokia kaina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 17 vasario 2010 - 21:48