Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 5 Tema

QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 02 18, 16:54)
sveiki.o tas stazas pilnai skaiciuojasi kaip ir dirbant?na jei daleiskime prastovejau 6men birzoje,tai ir bus 6men stazas?? g.gif

mane irgi tas domina, tarkim as dabar issidarbinu pradirbu keleta menesiu ar puse metu, na susiklostant dabartiniai situacijai visko gali buti.
tai vel stojant i birza, galiu vel tiketis pasalpos kada?
ar per 3 metus i tuos 18men isiskaiciuos jei birzoje stovejau ir tarp ju gavau 6men ismoka ??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maye: 18 vasario 2010 - 16:26
QUOTE(maye @ 2010 02 18, 16:22)
mane irgi tas domina, tarkim as dabar issidarbinu pradirbu keleta menesiu ar puse metu, na susiklostant dabartiniai situacijai visko gali buti.
tai vel stojant i birza, galiu vel tiketis pasalpos kada?
ar per 3 metus i tuos 18men isiskaiciuos jei birzoje stovejau ir tarp ju gavau 6men ismoka ??

jei neklystu tegu kas pataiso turi praeit 12men kad vel gautumet pinigus...
Atsakyti
QUOTE(DAIIVA @ 2010 02 18, 16:50)
jei neklystu tegu kas pataiso turi praeit 12men kad vel gautumet pinigus...

Taip, teisingai, birza prades moketi pasalpa tik tada, kaip praes 12 menesiu nuo paskutines ismoketos pasalpos. Mano vyrui "pasiseke", jis isidarbino vienoje imoneje, pries tai jam buvo mokama pasalpa, po 3 menesiu imone pradejo "byreti" ir ji atleido, birzoje jam pasake, tau pasalpa bus mokama kai praeis metai (jei vis dar busi prisiregistraves birzoje) biggrin.gif
Atsakyti
tai reiskias kad neturi issiregistruoti po paskutines mokejimo dienos ir toliau stoveti?jei per ta 12men nepasiulys darbo man tai vel prades moketi?taip as supratau ar nea??
Atsakyti
Laba. Gal kas nors esate susidūrusios ar žinote ir galėsite atsakyti į mano klausimą?
Situacija tokia: MB sūnus gyvena užsienyje su motina, vaikui pašalpą moka valstybė, bet iš vyro reikalauja mokėti po 300 eurų kas mėnesį vaikui išlaikyti. Šiuo metu vyras niekur nedirba ir DB neužsiregistravęs, tad neturi kaip paimti tų 300 eurų.
Klausimas: ar vyrui užsiregistravus DB gali būti nuskaičiuojami tie 300 eurų kažkokiu tai būdu nuo mano algos, ar paduota antstoliams išieškojimui? Jokio turto neturim.
Atsakyti
QUOTE(Rhetta @ 2010 02 19, 20:14)
Laba. Gal kas nors esate susidūrusios ar žinote ir galėsite atsakyti į mano klausimą?
Situacija tokia: MB sūnus gyvena užsienyje su motina, vaikui pašalpą moka valstybė, bet iš vyro reikalauja mokėti po 300 eurų kas mėnesį vaikui išlaikyti. Šiuo metu vyras niekur nedirba ir DB neužsiregistravęs, tad neturi kaip paimti tų 300 eurų.
Klausimas: ar vyrui užsiregistravus DB gali būti nuskaičiuojami tie 300 eurų kažkokiu tai būdu nuo mano algos, ar paduota antstoliams išieškojimui? Jokio turto neturim.

kas reikalauja moketi 300euru? ar turi teismo nutarti tokiai sumai?
Atsakyti
tai jei sako vadinasi turi,o is vyro laisvai gali nuskaiciuot is zmonos ne.
Atsakyti
QUOTE(Rhetta @ 2010 02 19, 21:14)

gali,saskaitos šeimoje bendros,300 eurų,tai čia priteista ar tiki nori?turi būti teismo sprendimas,jei vyras nedirba jis turi teisę kreiptis i teismą dėl sumažinimo alimentų.Jums reikia teisininko konsultacijos.Dėl alimentų yra atskiros temos
Atsakyti
Noriu paklausti,gal kas žinos... Situacija tokia turiu universitetinį aukštąjį išsilavinimą,esam daugiavaikė socialiai remtina šeima, stoviu darbo biržoje jau antrus metus,pašalpos iš darbo biržos negaunu,bet gaunu soc. pašalpą iš socialinio. Paskutinį kartą kai buvau DB pareiškė,kad siūlis kitą kartą bet ką ir jei nesutiksiu brauks. o siūlo tik draudimo agente kur reikia verslo liudijimo ir patento,ai dar siūlė skalbykloje darbininke dirbti. Bijau prarasti soc. garantijas. Žinau,kad galiu visai nestovėti DB biržoje,bet vedu vaika į darželį,nes turim rimtų problemų dėl kalbos,einam į spec. logopedinę grupę. Taigi klausiu ar turiu teisę atsisakyti tokių darbų su patentais,verslo liudijimais ir pan. Netgi pati DB nemoka pašalpų dirbusiems su verslo liudijimu... smile.gif
Atsakyti
dar norejau pasiklausti.dabar man paskyre net kovo 23d atvykti,labai velai.tai as uz vasari gausiu tik po 23d?kaskokia nesamone vasari paskyre ateiti 10d o kova tai net 23d menesio gale net.,tai kol paskaiciuos jie tai vel gausi paskutine diena vos ne menesio.
Atsakyti
QUOTE(mamax3 @ 2010 02 20, 11:58)
Noriu paklausti,gal kas žinos... Situacija tokia turiu universitetinį aukštąjį išsilavinimą,esam daugiavaikė socialiai remtina šeima, stoviu darbo biržoje jau antrus metus,pašalpos iš darbo biržos negaunu,bet gaunu soc. pašalpą iš socialinio. Paskutinį kartą kai buvau DB pareiškė,kad siūlis kitą kartą bet ką ir jei nesutiksiu brauks. o siūlo tik draudimo agente kur reikia verslo liudijimo ir patento,ai dar siūlė skalbykloje darbininke dirbti. Bijau prarasti soc. garantijas. Žinau,kad galiu visai nestovėti DB biržoje,bet vedu vaika į darželį,nes turim rimtų problemų dėl kalbos,einam į spec. logopedinę grupę. Taigi klausiu ar turiu teisę atsisakyti tokių darbų su patentais,verslo liudijimais ir pan. Netgi pati DB nemoka pašalpų dirbusiems su verslo liudijimu... smile.gif

kiek zinau, turi siulyt darba pagal specialybe, jei tokio atsisakytum ,tai negerai, gali isbraukt g.gif nu draudimo agento darbas su verslo liudijimu, tai atsiprasau doh.gif kokios ten pajamos gali but, tik islaidos doh.gif gal cia tik gasdina? g.gif prasykites persikvalifikuot, gal kursus kokius pasiulys, jei jau jusu specialybe nepaklausi. nors i kursus rodos be jokios profesijos bedarbius siuncia, reik issiaiskint
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 02 20, 19:42)
dar norejau pasiklausti.dabar man paskyre net kovo 23d atvykti,labai velai.tai as uz vasari gausiu tik po 23d?kaskokia nesamone vasari paskyre ateiti 10d o kova tai net 23d menesio gale net.,tai kol paskaiciuos jie tai vel gausi paskutine diena vos ne menesio.

taip pinigus skaiciuoja,tik nuo apsilankymo datos,reiskias gausite kovo paciam gale.
Atsakyti